• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Fire måter covid-19 har endret måten vi jobber på

Covid-19 har forandret livene våre på mange måter, inkludert måten vi jobber på. Det har påvirket måten vi bruker teknologi på, balansen vi har mellom arbeidsliv og privatliv, samt fremtiden for fleksibelt arbeid.
Picture

Sjekk ut de fire største endringene i måten vi jobber på.

 

1.   Opptak av teknologi

Da millioner av mennesker rundt om i verden fikk beskjed om å jobbe hjemmefra på grunn av covid-19-pandemien brukte de teknologi for å tilpasse måten de jobber på. Når man jobber eksternt er man avhengig av nettverktøy for å kunne jobbe som et team. Møter ansikt til ansikt ble byttet ut med telefonkonferanser på nett via plattformer som Zoom og Microsoft Teams, som gjør det mulig for ansatte å få tilgang til møter fra eget hjem, noe som sparer tid og penger. Disse nettplattformene fjernet hindrene for fjernarbeid og holdt folk tilkoblet. De gjorde det mer praktisk å arbeide hjemmefra ved å gjøre det mulig for kolleger å fortsette å jobbe sammen på prosjekter.

 

2.   Balansen mellom arbeidsliv og privatliv

Da bedrifter besluttet at det var utrygt å gå på kontoret, jobbet mange ansatte og arbeidsgivere hjemmefra for første gang. Dette betydde at de ikke trengte å bruke flere timer av dagen sin på offentlig transport eller sittende i kø på motorveien. Tusenvis av mennesker satt igjen med mer tid og, i noen tilfeller, en bedre balanse mellom arbeidsliv og privatliv. Med denne ekstra tiden hver dag kunne ansatte gjøre det de liker å gjøre i stedet for å bruke tid på å reise hjem fra jobben. For noen betydde det at de kunne sove lenger og bruke mer tid på å lage frokost, eller de kunne gå tur med hunden før de logget seg på den bærbare PC-en.

 

3.   Kommunikasjon

Man vil kanskje tro at det å jobbe hjemmefra ville begrense kommunikasjonen med kollegene, men det var ikke alltid tilfelle. Ved å tvinge bedrifter til å gå over til fjernarbeid har pandemien vist både arbeidsgivere og ansatte at god kommunikasjon også kan finne sted borte fra kontoret. Jobbing hjemmefra gjorde at mange bedrifter kunne utforske forskjellige samarbeidsverktøy som har muliggjort møter og diskusjoner på nett. Verktøyene har også gitt rom for at kolleger kan møtes sosialt. De kan ringe hverandre for å prate om ting de ville ha snakket om på kontoret eller i lunsjen, slik at de fortsatt kan prate om livene sine og ikke bare om jobben.

 

4.   Fleksibilitet

Tradisjonelt sett har arbeidsgivere ikke vært særlig begeistret for jobbing hjemmefra og fleksibel kontortid. Eksternt arbeid krever at arbeidsgiveren stoler på at de ansatte fortsatt er produktive og kan levere arbeid av høy kvalitet når de er ute av syne. Siden de har forsøkt å jobbe hjemmefra under pandemien, kan det være mer sannsynlig at arbeidsgivere stoler på at de ansatte kan jobbe hjemmefra i fremtiden. Dette kan føre til flere muligheter for fleksibel jobbing. Å jobbe hjemmefra passer ikke for alle, men mange har nå hatt muligheten til å lære seg å styre tiden sin og tilpasse seg et annet arbeidsmiljø. De kan til og med ha vært mer produktive. Covid-19-pandemien har bevist at det ikke bare finnes en måte å arbeide på lenger – det finnes mange.

 

Måten vi jobber på ble endret med forskjellige nedstengningstiltak implementert over hele verden, og for noen bedrifter kan det ha endret måten de jobber på for alltid.

 

Flere tips om å jobbe hjemmefra finner du i vår artikkel Slik holder du deg produktiv når du jobber hjemmefra.

 

Relevante lenker:

Zoom

Microsoft Teams

Slik holder du deg produktiv når du jobber hjemmefra

18/06/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.