• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Fem viktige spørsmål for din COVID-19 komme tilbake til jobb undersøkelse

Etter hvert som arbeidsplasser begynner å åpne seg etter COVID-19 -pandemien, er det god tid å finne ut hvordan dine ansatte føler om å komme tilbake til jobb. For å få innsikt i deres synspunkter og forberede deg til å åpne på nytt, bør du vurdere å bruke de fem beste spørsmålene dine for å gå tilbake til jobbundersøkelsen.
Picture

1. Ser du frem til å tilbakevende til jobben?

Dette vil hjelpe deg å forstå holdningen til dine ansatte når det gjelder retur til jobb. Det vil også hjelpe deg å vite hva du kan forvente når du ber personalet om å fornye kortene for offentlig transport, pakke lunsj og kle seg for et annet miljø. Mens noen kan være ivrige etter å hilse på kollegaene og forlate huset hver dag, kan andre være nervøse for å komme inn i sosiale situasjoner igjen og trenger forsikring.

2. Hvordan vil du rangere kommunikasjonen med kollegene dine mens du jobber hjemmefra på en skala fra 1–10?

Å forstå om kommunikasjonen har vært sterk for kollegene dine mens du jobber hjemmefra, vil gjøre det mulig for selskapet å ta beslutninger om å fortsette dette som et alternativ på lang sikt. Alternativt, hvis den ansatte føler at kommunikasjonen var vesentlig dårligere mens han jobbet hjemmefra, kan det være mer fordelaktig for dem å gå tilbake til sitt vanlige arbeidssted.

3. Hvordan har det å jobbe hjemmefra påvirket produktiviteten din?

Mens noen kanskje synes de er mer produktive når de jobber hjemmefra, kan andre slite med forskjellige forstyrrelser avhengig av deres unike situasjon. I motsetning til å jobbe fra et kontor, vil hver ansatt takle en annen mengde støy rundt seg, et annet hjemmekontoroppsett og i noen tilfeller familiemedlemmer eller romkamerater. Dette vil gjøre alles arbeidsopplevelse annerledes og kan påvirke produktiviteten positivt eller negativt. Å forstå de ansattes produktivitetsnivåer vil bidra til å informere avgjørelser om deres retur til arbeid.

4. I hvilken grad har balansen mellom arbeid og privatliv endret seg mens du jobber hjemmefra, hvis i det hele tatt?

Å finne ut om teamets balanse mellom arbeid og privatliv har økt eller redusert, vil bidra til å avgjøre hvordan teammedlemmene føler om å komme tilbake til arbeidsstedet. Hvis de fant ut at de hadde mer tid til hobbyene sine eller familien deres under fjernarbeid, uttrykker de kanskje ikke så mye interesse for å komme tilbake, da dette i de fleste tilfeller sannsynligvis vil innebære en slags pendling. Hvis respondentene ikke har sett mye av en forskjell i balansen mellom arbeid og privatliv, er det mer sannsynlig at de ser frem til å komme tilbake.

5. Har du noen bekymringer om pendling til jobben?

Å spørre personalet om deres pendling vil ikke bare erkjenne en av de største forskjellene mellom kontorarbeid og hjemmearbeid, det vil bidra til å forstå de ansattes holdninger til å returnere til arbeidsplassen ytterligere. For eksempel, hvis kollegene dine synes pendlingen er tidkrevende og dyr, vil de være mindre glade for å komme tilbake på arbeidsplassen. Dette kan være en mulighet til å tilby en hybrid arbeidsordning, varierte timer for å unngå tung trafikk eller et annet insentiv, for eksempel subsidiert parkering eller en "sykle til jobb" -ordning.

Mange mennesker og selskaper har hatt forskjellige opplevelser under pandemien, og kan føle seg annerledes om å gjenoppta sine normale aktiviteter. For flere tips i forbindelse med tilbakevending til jobben etter  COVID-19-pandemien, se vår 7 topp for å redusere angst med tilbakevending til kontoret.

 

Relevante lenker:

7 topp tips for å redusere angst i forbindelse med tilbakevending til kontoret

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

24/08/2021

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis fra det europeiske arbeidsmarkedsbyrå (ELA) eller Europakommisjonens holdning. Videre støtter EURES eller ELA ikke har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.