• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Fem inspirerende historier fra Reactivate-fotokonkurransen

Siden lanseringen i 2016 har Reactivate-initiativet hjulpet over 750 personer med å finne en jobb eller praksisplass i EU. For å gi statistikken et ansikt, kunngjorde Reactivate-teamet en fotokonkurranse før pandemien, som inviterte folk til å dele sine erfaringer med ordningen for jobbmobilitet.
Picture

Konkurransedeltakerne ble bedt om å sende bilder av seg selv før og etter deres engasjement i EU-initiativet og gi en kort beskrivelse av seg selv. Nedenfor kan du lære mer om de fem vinnerne og deres inspirerende opplevelser.

36 år gamle José Miguel  fra Spania fant en jobb som systemintegrator i en liten by i Sentral-Italia. I tillegg til Reactivate-flyttepakken, mottok han også midler til å melde seg på et italiensk språkkurs. José Miguel gjorde det veldig bra i den nye jobben sin, og hans seks måneders kontrakt ble senere endret til en permanent kontrakt. Han sier muligheter som dette må gripes eller sløses.

Når Sarata registrerte seg for Reactivate, hadde hun slitt med arbeidsledighet i lang tid til tross for sin mastergrad. Den 43 år gamle franske moren var bekymret om hennes og datterens fremtid. Reactivate-teamet hjalp Sarata med å finne stabilitet i Cork i Irland, hvor hun begynte å jobbe som spesialist i kundeopplevelse i et B2B-selskap.

Selv om han aldri mistet håpet mens han var arbeidsledig, sier Alessandro at han er veldig takknemlig for Reactivate. Ved å skaffe ham en jobb som daglig leder i et gass- og oljeselskap på Kypros, ga ordningen for jobbmobilitet den 62 år gamle italieneren en ny sjanse i livet.

44 år gamle Maria ble oppfordret til å registrere seg hos Reactivate av hennes bestemor. Ordningen for jobbmobilitet hjalp den spanske kvinnen med å flytte til Tyskland, der hun nå bor sammen med familien og jobber som omsorgsarbeider.

Når José Javier, 51, registrerte seg hos Reactivate, gikk han gjennom en vanskelig tid i livet og slet med både arbeidsledighet og familieproblemer. Takket være ordningen for jobbmobilitet fant den spanske mannen en jobb i Brussel som utvikler i et selskap som tilbyr nettkurs for EU-institusjoner. José Javier sier at hans kjærlighet til Europa vokser hver dag.

 

Reactivate er en EU-ordning for jobbmobilitet som setter arbeidsgivere i forbindelse med kvalifiserte arbeidstakere og hjelper EU-borgere med å finne en jobb, praktikantplass eller lærlingplass i et annet EU-land. Initiativet gir arbeidssøkere over 35 år tilgang til jobbmuligheter, opplæringsressurser, karriererådgivning, samt økonomisk støtte i forbindelse med intervjuer, flytting og språkkurs. Lær mer om EURES målrettet mobilitetsordning (TMS).

 

Relevante lenker:

EURES Targeted Mobility Scheme

José Miguel

Sarata

Alessandro

Maria

José Javier

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.

12/03/2021

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis fra det europeiske arbeidsmarkedsbyrå (ELA) eller Europakommisjonens holdning. Videre støtter EURES eller ELA ikke har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.