• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Finland: Et land med dramatiske landskap, rik kultur og spennende sysselsettingsmuligheter!

Har du noen gang tenkt på å bo og arbeide i Finland? Vi møtte EURES-rådgiver Hannele Soirila for å finne ut mer om hva dette vakre landet kan tilby, hvilken støtte EURES gir og et nylig – og unikt spøkelsesaktig – rekrutteringsarrangement som hun og kollegene har organisert.
Picture

Spøkelser. Det var her det hele begynte for Hannele og EURES Finland når de planla det siste rekrutteringsarrangementet. «For noen arbeidsgivere er det å rekruttere internasjonale arbeidstakere like skummelt som å rekruttere spøkelser», spøker hun. «Og det finnes spøkelser på Häme, som i alle gamle slott, så jeg fikk en idé om å bygge arrangementet på dette grunnlaget.»

Häme slott ligger ved bredden av en innsjø i Hämeenlinna, Finland. Det var den perfekte settingen for en begivenhet som ønsket velkommen til over 80 deltakere, inkludert arbeidssøkere og arbeidsgivere. Det endelige målet med arrangementet var å gi disse to gruppene sjansen til å møtes ansikt til ansikt, nettverke og forhåpentligvis signere arbeidskontrakter.

De fikk også sjansen til å delta på et seminar med paneldiskusjon og en rekrutteringsmesse på stedet med stands – og en spøkelsesaktig vri. «For å gjøre den [rekrutteringsmessen] mer attraktiv, var det en gruppe underholdere som introduserte de besøkende til en Ghostbusters-lignende rekrutteringshistorie», forklarer Hannele.

Arrangementets suksess ble fanget i en video som EURES Finland ga ut i desember 2019. På spørsmål om hvilket budskap som seerne bør ta med seg fra denne videoen, sier Hannele at «ved å sosialisere og bygge nettverk vil du kunne lykkes med internasjonal rekruttering. Og ved å inkludere litt underholdning, vil du kunne tiltrekke flere nye deltakere til året etter.»

Når de ikke arrangerer rekrutteringsarrangementer med spøkelsestema, tilbyr EURES Finland-teamet et bredt spekter av støtte til arbeidssøkere og arbeidsgivere i Finland og utenfor. Det er viktig arbeid for et land som opplever mangel på kvalifiserte arbeidstakere innen områder som helsevesen, metallbearbeiding, logistikk, tjenestesektor og turisme (spesielt i Lappland).

«For arbeidssøkere gir vi veiledning om rekruttering og bruk av EURES-portalen», forklarer Hannele. «Vi tilbyr også råd om din første EURES-jobb, økonomisk støtte og subsidierte finske språkkurs på arbeidsplassen.»

For arbeidsgivere dreier støtten seg om rekrutteringstjenester, veiledning og økonomisk støtte til språkopplæring. «Å ansette arbeidstakere fra andre land hjelper selskaper med å bli mer internasjonale og nå internasjonale markeder», sier Hannele. «Disse arbeidstakerne hjelper også selskapene på daglig basis ved å bringe nye språkferdigheter og øke forståelsen for andre kulturer.»

EURES-nettstedet tilbyr et vell av informasjon og muligheter for både arbeidssøkere som ønsker å flytte til Finland og finske arbeidsgivere som ønsker å ansette arbeidstakere fra andre land.

 

Mer informasjon finner du på en rekke andre nettsteder:

 

  • Jobbsøkere:

 

  • Arbeidsgivere:

 

Relevante lenker:

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

17/02/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.