• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Drømme stort med EURES: Historien om Gaëlle Delvaux

Da Gaëlle, 31, hadde tatt eksamen i kunsthistorie, bestemte hun seg for å satse på sin lidenskap for sunn mat og bli kokk. Les hvordan EURES-rådgiverne våre hjalp Gaëlle med å virkeliggjøre drømmen og skaffe seg internasjonal erfaring på en prestisjetung Michelin-restaurant.
Picture

Sunn mat kan redde verden

Da Gaëlle var uteksaminert fra Brussels frie universitet, visste hun ikke at hun snart skulle gi seg i kast med et kulinarisk yrkesløp. Den unge damen hadde imidlertid alltid hatt en lidenskap for matlaging. Før hun ble kokk, hadde hun laget mat til små tilstelninger som jubileer, men den største motivasjonen hun hadde for å lage mat, var troen på at mat kan redde verden.

«Hvordan vi spiser, påvirker hvordan vi dyrker grønnsaker, og hvordan vi behandler jorden og miljøet», sier Gaëlle. «Jeg ønsker å hjelpe folk med å spise lokal og sesongavhengig mat.»

Sikte mot stjernene

Da Gaëlle fant ut at hun skulle bli kokk, skjønte hun hvor viktig det var for henne å skaffe seg internasjonal erfaring, og hun var ikke redd for å drømme stort.

«Drømmen min var å jobbe på den verdenskjente restauranten Noma i København. Restauranten har internasjonalt renommé og to Michelin-stjerner, så å få en jobb der var for meg selve beviset på at jeg hadde lyktes.»

Hjelp fra EURES

Det var da den unge kokken kom i kontakt med EURES-rådgiverne i Actiris International − den internasjonale avdelingen for jobbmobilitet til den offentlige arbeidsformidlingen for Brussel-regionen. Tross den hjelpen Gaëlle fikk, var hun klar over at framtiden lå i hennes egne hender.

«EURES-rådgiveren min var fantastisk, men jeg var klar over at det var jeg som måtte få ballen til å rulle. Jeg kontaktet restauranter og kom på intervjuer. Etter hvert ble jeg valgt ut til en praksisplass på Noma.»

Gaëlle sier at hun ikke ville ha klart å gjennomføre praksisen uten den økonomiske hjelpen fra Actiris International. «Det kan være nokså dyrt å leve i Danmark. Den økonomiske hjelpen jeg fikk fra EURES, gjorde at jeg kunne opprettholde levestandarden, og det var svært viktig for meg.»

Ingenting er umulig

Gaëlle arbeider nå som sjefskokk på en restaurant i Paris. Når hun ser tilbake på erfaringen fra utlandet, sier hun at hun har lært mye.

«Noe av det viktigste jeg lærte, var godt lagarbeid og positiv kunnskapsdeling. Jeg ble langt mer kreativ. Jeg har oppdaget at ting som før virket umulig, ugjennomførbart eller for komplisert, nå er innen rekkevidde. Jeg er også svært stolt av CV-en min, som er langt bedre nå som jeg har internasjonal arbeidserfaring.»

 

Vil du starte ditt eget eventyr i utlandet? Til tross for pandemien er våre EURES-rådgivere tilgjengelige for å gi råd og hjelpe arbeidssøkere med å finne muligheter rundt om i Europa. Kontakt EURES-kundestøtte for å komme i gang i dag.

 

Relevante lenker:

Actiris International

Kontakt EURES-kundestøtte

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

09/06/2021

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis fra det europeiske arbeidsmarkedsbyrå (ELA) eller Europakommisjonens holdning. Videre støtter EURES eller ELA ikke har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.