• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

5 tips for en sunn balanse mellom jobb og fritid gjennom vinterens Covid-19-restriksjoner

I løpet av vintermånedene er det mange som merker at motivasjonen daler, og man tilbringer mer tid hjemme. Dette kan gjøre det vanskelig å opprettholde en sunn balanse mellom jobb og fritid, og Covid-19-restriksjonene gjør ikke dette noe lettere. Ta en titt på våre 5 beste tips for å håndtere vinterens restriksjoner!
Picture

1.   Prioriter helsen din

Det er viktig å huske å ta vare på deg selv ved å ta regelmessige pauser fra skrivebordet og sette av tid til trening. Det finnes et stort utvalg av gruppetimer eller trening på nett som gjør det lettere å trene innendørs på et tidspunkt som passer deg – enten du foretrekker yoga eller høyintensiv trening – det finnes noe for enhver smak.

 

2.   Finn din egen vinterrutine

Det kan hende at din sommerrutine for å jobbe hjemmefra ikke fungerer like bra med kortere dager og kaldere temperaturer om vinteren. Kanskje du kan få mer ut av dagen ved endre tidene i den daglige rutinen. For å få mest mulig ut av dagslyset, kan du for eksempel vurdere å gå en tur eller ta en løpetur i lunsjen i stedet for å gjøre dette etter jobben. Hvis du har muligheten til å jobbe fleksibelt, kan du til og med gjøre små endringer i arbeidstiden, slik at du kan få mest mulig ut av de siste timene med dagslys på slutten av dagen.

 

3.   Hold deg til de samme grunnreglene

Hvis du jobber hjemmefra, prøv å opprettholde gode vaner. Å begrense arbeidet til ett rom i huset, begynne å jobbe på samme tid hver dag, holde orden på kontorrommet og ta regelmessige pauser, både fra skjermen og stolen, forlate skrivebordet og strekke bena er gode vaner som kan hjelpe deg med å opprettholde en god balanse mellom jobb og fritid. Hvis du har vært underlagt Covid-19-restriksjoner i lang tid, prøv å ikke la dine gode vaner gli.

 

4.   Oppretthold sosiale relasjoner

Selv om Covid-19-restriksjoner kan hindre deg i å besøke arbeidsplassen eller se vennene dine, kan Zoom, Microsoft Teams og Facetime være gode verktøy for å holde kontakt med andre. Du kan fortsatt feire bursdager og andre høytider ved å sende kort og ta en kopp te eller et glass vin over Zoom. Det er vel verdt å gjøre er forsøk på å snakke med kolleger i fem minutter med kameraet på. Det kan utgjøre en stor forskjell både for deg og de du snakker med – det kan hende at du er den eneste personen de snakker med mens de jobber hjemmefra.

 

5.   Se etter underholdning på nettet

Stadig flere arrangementer flyttes over på nettet på grunn av Covid-19. Dette betyr at du fremdeles kan delta på konserter, spørrekonkurranser, utstillinger, standupkvelder og matlagingskurs fra stuen din! Disse arrangementene kan gi deg noe å se frem til på slutten av uken og skape morsomme minner du kan dele med venner samtidig som du følger myndighetenes anbefalinger.

 

Da var det gjort – 5 tips for en sunn balanse mellom jobb og fritid gjennom vinterens Covid-19-restriksjoner. For flere tips om å jobbe hjemmefra, se vår artikkel: Slik jobber du effektivt hjemmefra med fem enkle trinn.

 

Relevante lenker:

Zoom

Microsoft Teams

Facetime

Slik jobber du effektivt hjemmefra med fem enkle trinn

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.

22/01/2021

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis fra det europeiske arbeidsmarkedsbyrå (ELA) eller Europakommisjonens holdning. Videre støtter EURES eller ELA ikke har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.