Nyhetsartikler


Alt om Erasmus+


Radiostemme fra Kroatia får god bruk for sine sosiale ferdigheter i Tyskland


Arbeid eller høyere utdanning – hva er rett for deg?

Det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man vil gjøre i framtiden, særlig når man har hele livet foran seg og er redd for å velge feil. Et av de første store valgene mange unge står overfor når de ferdige med videregående, er om de skal ta høyere utdanning eller gå rett ut i arbeid. Dette er et spørsmål de fleste stiller seg, og det finnes ikke noe enkelt svar. Vi har samlet noen punkter som kanskje kan gjøre det lettere å finne ut hva som er riktig for deg.

Les mer >>

20/04/2017


Hvordan vil arbeidsplassene se ut i 2050?

Roboter, automatisering og nye forretningsmodeller spiller allerede en viktig rolle på arbeidsplassen, og det er ikke tvil om at teknologien påvirker måten vi arbeider på. Men skal vi prøve oss på noen spådommer? Hvordan vil trenden mot mer automatisering utvikle seg de neste tiårene?

Les mer >>

13/04/2017


Det er ikke meg, det er deg: Hvordan takle et jobbavslag

Vi har alle opplevd det. Du har laget en flott CV, skrevet det perfekte følgebrevet, gjort det godt på intervjuet og ventet i spenning på å få en telefon eller e-post og… fått “takk, men nei takk”. Hvis du var så heldig at du hørte noe i det hele tatt.

Les mer >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Les mer >>

05/04/2017


Ungarsk-østerriksk Eures-partnerskap hjelper nyetablerte virksomheter

Dagens arbeidsliv er i endring. Mange tradisjonelle jobber fortrenges av ny teknologi, og stadig flere selskaper foretrekker å sette ut arbeidet fremfor å ansette folk selv. Stilt overfor dette må også Eures tilpasse måtene de hjelper jobbsøkerne på.

Les mer >>

04/04/2017


Studier, kurs eller arbeid i utlandet – hva må jeg vite?

Noe av det som er så bra med å være EU-borger, er at du fritt kan flytte til en annen medlemsstat for å arbeide eller studere. Det er en attraktiv mulighet som tusenvis av unge benytter seg av hvert år for å utvide horisonten sin. Med dette i bakhodet har vi samlet våre beste råd til deg som vurderer å ta spranget og se etter muligheter i utlandet.

Les mer >>

29/03/2017


Ungdomsgarantiordningen hjelper jobbsøker til å sikre seg jobb i kommunikasjonsbransjen

Etter å ha vært innkalt til flere jobbintervjuer uten å komme helt i mål, var slovenske David Banović i ferd med å miste motet. Men i stedet for å gi opp, henvendte han seg til ungdomsgarantiordningen.

Les mer >>

23/03/2017


Hva er VET, og hva har VET å si for meg?


Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.