Nyhetsartikler


Hva slags innsikt kan en rådgiver med nærmere 30 års erfaring tilby deg?

I nærmere 30 år har Cindy Sijmonsma stått klar til å gi råd om hvordan man kan finne seg en jobb i en hvilken som helst bransje hvor enn det måtte være. Cindy er en typisk EURES-rådgiver – dedikert, motivert og alltid klar til å hjelpe andre med å finne fram i et nytt miljø. – Kultur er så uendelig mye mer enn bare bøker og musikk, sier hun. – Det handler om hvordan vi spiser lunsjen vår, hvordan vi kommuniserer.

Les mer >>

28/07/2015


Fra tekst til film – svenske skribenter finner ut om ideene deres er flyvedyktige

Tolv filmforfattere fikk en sjanse til å presentere ideene sine for produsenter i Berlin i juni. På det tredje arrangementet av denne typen som den svenske EURES-rådgiveren Wanna Spiridonidou organiserte, fikk forfatterne mingle med fagfolk i bransjen og legge fram ideene sine på et presentasjonsmøte.

Les mer >>

24/07/2015


To unge italienere forteller på YouTube hvorfor de valgte ordningen Din første EURES-jobb

Fabio Bertollini og Agata Murgano er to unge italienere som har valgt å gjøre mest mulig ut av mulighetene sine på jobbmarkedet ved hjelp av ordningen Din første EURES-jobb. De forteller om erfaringene sine i to videoer de nettopp har lagt ut på YouTube. Les videre for å finne ut hvorfor de valgte ordningen og hva de har fått ut av den.

Les mer >>

20/07/2015


EURES – et samordnet system for å hjelpe deg til å få og beholde jobben

Da Panagiota Domestichou fikk hjelp fra EURES til å ta en hjelpepleierstilling i Finland, fikk hun endelig følelsen av å få gjort den jobben hun hadde utdannet seg til i Hellas. Men mørke skyer truet i horisonten, seks måneder etter at hun hadde begynt, fikk arbeidsgiveren det for seg at de trengte flere papirer. Da steppet EURES og Europe Direct i Hellas inn sammen med EURES Finland.

Les mer >>

17/07/2015


Jobbmuligheter i IT-bransjen for finner som vurderer å flytte til Sverige

Sverige trenger fagfolk innen informasjon, data og teknologi, og noen arbeidsgivere innser at de kanskje bør kikke til Finland ettersom flere omorganiseringer hos Nokia har ført til mange overtallige. EURES-rådgivere i begge land er på plass for å hjelpe jobbsøkere med å finne ny jobb og flytte utenlands.

Les mer >>

13/07/2015


Ny app regner ut riktig lønn for deg på grunnlag av CV-en din

Er du på jakt etter jobb eller vil du be om lønnsforhøyelse men er usikker på hvor mye du bør tjene? En ny app hjelper deg med å regne ut hvor mye du er verdt for arbeidsgiveren din.

Les mer >>

08/07/2015


Unge spanske tannleger flytter til Nederland

En hyggelig samtale mellom en nederlender bosatt i Spania og en EURES-rådgiver hjemme i Nederland ble starten på et pilotprosjekt som ble lansert i 2014 for å hjelpe unge spanske tannleger til å finne arbeid i Nederland. Bare seks måneder senere flyttet 12 nyutdannede tannleger fra Spania til Nederland ved hjelp av Din første EURES-jobb. I år forventes antallet å stige til rundt 40.

Les mer >>

03/07/2015


Nå blir det lettere for de unge å orientere seg om hvilke muligheter de kan benytte seg av for å gjøre seg mer attraktive på arbeidsmarkedet

I dagens arbeidsmarked kan det virke som om unge har alle odds mot seg når de forsøker å få en fot innenfor arbeidslivet. Mangel på erfaring og arbeidsrelaterte ferdigheter i kombinasjon med få passende muligheter til å skaffe seg disse ferdighetene, er bare noen av hindringene som unge i Europa står overfor. Tiden fra skolen eller universitetet er over til man får seg jobb, kan være vanskelig, og de unge trenger støtte for å klare å utnytte denne viktige tiden i livet på best mulig måte.

Les mer >>

29/06/2015


Ønsker å lære nye sykepleieferdigheter i et annet land – Marco er på vei til Storbritannia

Å dele tanker og ideer med andre sykepleiere og å utvikle seg som menneske – det var disse to målene som fikk 26 år gamle Marco Colombero til å bestemme seg for å søke jobb i det nasjonale helsevesenet NHS i Storbritannia.

Les mer >>

26/06/2015


EURES-rådgiverne tenker kreativt

Har du noen gang lurt på hvordan EURES-rådgiverne klarer å holde tritt med alle de ulike behovene til jobbsøkere, personalkonsulenter og EURES-kolleger i andre land? Medisin, IT, landbruk – en EURES-rådgiver kan bli bedt om råd om enhver sektor. Da er de nødt til å vite hva som skjer, og for å finne ut hva som skjer, må de tenke kreativt. Her forteller vi hvordan en gresk rådgiver gikk fram for å oppdatere seg om ingeniørbransjen.

Les mer >>

22/06/2015Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.