Nyhetsartikler


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Les mer >>

17/02/2017


Fra praktikant til ansatt – ungdomsgarantiordningen hjelper ung bulgarsk kvinne med å finne arbeid innenfor sitt felt

Etter å ha studert økonomi i 10 år forventet Theodora Dobreva å finne en jobb som var direkte relevant for utdanningen. Men selv med en bachelor i økonomi og økonomistyring fikk hun bare to jobbtilbud, og de hadde ingenting å gjøre med økonomi.

Les mer >>

17/02/2017


The 5 ‘S’ rules for writing a killer cover letter

Looking for a job can be time-consuming and sometimes a bit frustrating. It can be daunting to know that you applied for your dream job last week… but so did 300 other candidates! What’s the key to success?

Les mer >>

10/02/2017


Muligheter åpner seg for finske lærere i Sverige

Kvalifiserte lærere som leter etter arbeid i Finland, finner nye muligheter i Sverige takket være Eures-samarbeidet.

Les mer >>

10/02/2017


Den søte smaken av suksess bringer jobbsøker fra Marseille til Ljubljana

To år etter at hun med hjelp fra EURES tok spranget og flyttet fra Frankrike til Slovenia, planlegger konditor Valerie Labat-Gest nå å åpne sin egen butikk i Istanbul.

Les mer >>

03/02/2017


Hjelper unge svensker til karriere i hotell- og restaurantbransjen i Danmark

Svenske praktikanter som ønsker seg inn i hotell- og restaurantbransjen i Danmark, har fått et løft takket være et 2-ukers kurs i regi av Eures’ grensesamarbeid i Øresund-regionen. Kurset kom i gang som et pilotprosjekt for sikre samkjøring av kursinnhold og arbeidsgivernes faktiske behov.

Les mer >>

29/01/2017


Ny jobb i Østerrike utvider horisonten for slovensk jobbsøker

Ana-Marija Vratanar, som kommer fra en liten landsby i Slovenia, var på jakt etter en god jobb på hjemstedet da hun kom over en stillingsannonse som pirret nysgjerrigheten hennes. Stillingsannonsen fant hun på det lokale arbeidskontoret, og den gjaldt en stilling på et familiedrevet hotell i Østerrike. – “Hvorfor ikke?”, tenkte jeg. Hun tok kontakt med Eures-rådgiver Žarko Markovič, som holder til i Ljubljana.

Les mer >>

13/01/2017


Med ønske om en riktig god jul og et godt nytt år til alle

Eures benytter anledningen til å ønske deg en riktig god jul og et godt nytt år fullt av nye muligheter. Hvis nyttårsforsettet ditt er å finne deg en ny jobb, enten du er arbeidsledig, ønsker å legge om kursen eller er interessert i å arbeide i en ny kultur, er Eures her for å hjelpe deg å nå målene dine.

Les mer >>

20/12/2016


Fra hobby til levebrød – med ungdomsgarantiordningen får ung gresk kvinne hjelp til å gjøre drømmen til virkelighet

Etter endt skolegang søkte Aristea Zachari jobb i tre måneder uten å få napp. Hun var økonomisk avhengig av foreldrene sine og bekymret seg for framtiden. Så da hun fikk høre om ungdomsgarantiordningen på det lokale arbeidskontoret, var hun ikke sen om å gripe sjansen til å delta og utdanne seg til frisør.

Les mer >>

16/12/2016


Webinarer hjelper arbeidssøkere å tilpasse CV-ene og følgebrevene sine til det svenske arbeidsmarkedet

Hvis du liker tanken på å arbeide i et land med vakker natur, en sunn respekt for balansen mellom arbeid og fritid og rike tradisjoner innen kunst og design, kan Sverike være det rette stedet for deg.

Les mer >>

13/12/2016


Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.