Nyhetsartikler


Få vist hva du kan og hvem du er i fjernintervjuer

Skype, Google Hangouts eller Netop Live Guide – stadig flere av disse nettbaserte kommunikasjonskanalene brukes av jobbsøkere for å overbevise potensielle arbeidsgivere om at nettopp de er rette person for stillingen. Telefonintervjuer blir også mer og mer populært.

Les mer >>

17/04/2015


Godt voksne arbeidstakere flytter utenlands – med erfaring og realisme

Erfaring kan være et fortrinn på arbeidsmarkedet, men det kan også få potensielle arbeidsgivere til å trekke seg unna. Godt voksne arbeidstakere kan være dyrere å ansette, og i kriserammede økonomier er gjerne de unge med litt erfaring et rimeligere alternativ. Når utvalget av aktuelle jobber blir mindre i hjemlandet ditt, kan det å flytte utenlands ved hjelp av EURES-nettverket være et godt valg.

Les mer >>

17/04/2015


Ikke fornøyd med lønnen? Reis ut!

Forskning gjennomført av WageIndicator Foundation viser hvor mye arbeidstakere i ulike land får betalt per time for samme jobb. Nå finnes det et hendig verktøy som gir deg raskt oversikt, yrke for yrke, over forskjellene landene imellom. Hvor betaler de mest, tro?

Les mer >>

17/04/2015


Sverige er mulighetenes land for finske IT-folk

Da Nokia i Finland meldte om oppsigelser i fjor sommer, var det mange finner i IT-bransjen som ble bekymret. Samtidig strevde en voksende teknologisektor i Sverige med å besette sine ledige stillinger. Da EURES Sverige og Finland oppdaget dette misforholdet, gikk de i gang med en større rekrutteringskampanje som kulminerte i en vellykket jobbdag i desember.

Les mer >>

17/04/2015


Å reise kan utvide horisonten din, men å arbeide i utlandet, gjør deg smartere!

Arbeide i utlandet, bli kjent med nye kulturer, lære et nytt språk – stadig omstilling er god hjernetrim! En rekke studier viser at personer som arbeider eller studerer i utlandet, gjør det mye bedre enn andre når det gjelder kreativ tenkning og problemløsning.

Les mer >>

17/04/2015


CV-en – finn den rette balansen mellom å selge deg og være ærlig

Har du hørt om mannen som på vei til et jobbintervju bannet til en medpassasjer idet han gikk ut av undergrunnsbanen? Da han kom til intervjuet, viste det seg at den han hadde vært uhøflig mot, satt på den andre siden av bordet og skulle intervjue ham. Han fikk ikke jobben.

Les mer >>

17/04/2015


Takket være EURES Slovenia får Manca Müller drømmejobben

Omringet av elever er Manca Müller i sitt rette element. Etter å ha reist fra Slovenia for å ta et år som elev på en folkehøgskole i Danmark var hun lei seg for å reise hjem igjen da skoleåret var omme. Så nøyaktig ett år etter var hun tilbake som lærerassistent, og nå har hun fast jobb i skolens administrasjon. – EURES Slovenia ga meg den støtten og selvtilliten jeg trengte for å gi meg i kast med byråkratiet og flytte, forteller Müller.

Les mer >>

17/04/2015


Middagsklubber – et sted for å møte lokalbefolkningen og føle litt på kulturen

Så du har tatt spranget. EURES-nettverket har hjulpet deg til å finne en jobb som passer deg i et annet land, og du begynner et nytt kapittel i livet. Å bli kjent med ditt nye miljø kan bli utfordrende, men om du ønsker å bli kjent med lokalbefolkningen, kan nettopp en middagsklubb være tingen.

Les mer >>

17/04/2015


Hils på teamet bak de europeiske nettbaserte jobbdagene!

De europeiske nettbaserte jobbdagene er blitt et av EURES' viktigste verktøy i arbeidet med å kople sammen jobbsøkere og arbeidsgivere på hele kontinentet. Men det er mye arbeid som ligger bak for at et slikt arrangement skal kunne gjennomføres! Her prater vi med noen av dem som bidrar til at de nettbaserte jobbdagene blir en realitet.

Les mer >>

17/04/2015


Den “menneskelige dimensjon” ved EURES' brukerstøttes er nøkkelen til effektiv problemløsning

For mange jobbsøkere og arbeidsgivere er EURES et nettverktøy for å utforske mulighetene som finnes på det europeiske arbeidsmarkedet. Men det foregår det et intensivt arbeid i kulissene for at EURES-portalen skal fungere effektivt. Her snakker vi med koordinatoren for EURES' brukerstøtte, Evi Guinou, som sammen med sitt team i Luxembourg arbeider for å sikre at brukernes problemer med portalen skal løses så raskt og effektivt som mulig.

Les mer >>

17/04/2015



Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.