Nyhetsartikler


Vær din egen sjef: stadig mer populært å drive for seg selv


Fem grunner til å satse på en oppstartsbedrift

Etter å ha fullført utdanningen sin i Kina bestemte Head of Account Management Håvard Stjernen (29) seg for å takke nei til et jobbtilbud i Norge og satse på en tysk oppstartsbedrift i stedet. Nå forklarer han hvorfor.

Les mer >>

06/12/2017


Hvordan EU-reglene beskytter pensjonen din

Uansett om du kaster deg ut i ditt første EURES-eventyr eller nærmer deg pensjonsalderen etter en flere tiårs karriere på kryss og tvers av Den europeiske union, kan bare tanken på pensjonen være litt skremmende. Men EU-regelverket gjør det enkelt å kreve det du har rett til av både offentlig og privat pensjon.

Les mer >>

30/11/2017


Det viktige er hvor du vil, ikke hvor du studerer

Hun takket meg om og om igjen for å ha tilbudt henne praksisplass i selskapet. Hvorfor? Fordi en del studenter hadde fått henne til å tro at “sånne som henne” alltid ville måtte stå sist i køen når det var snakk om å få jobb hos “sånne som meg”.

Les mer >>

23/11/2017


Sommer i Kroatia, vinter i Østerrike: En jobbsøker har fått det til å gå rundt


SMB-instrumentet: Få mest mulig ut av din SMBs potensial


Gjør CV-en din så virkningsfull som mulig – prøv noe nytt!

Avhengig av hvilken bransje det er snakk, ønsker bedriften kanskje å få en følelse av hvem du er, og deretter se på hva du kan og hva du har gjort. Så hvorfor ikke kombinere en video-CV med den mer tradisjonelle versjonen? Tenker du at dette kan være noe for deg, finner du her ekspertråd om når det kan lønne seg å sende inn en video-CV, og hva du må tenke på når du lager den.

Les mer >>

09/11/2017


5 tips til nye lærlinger/praktikanter

Du har fått brev (eller e-post) med tilbud om en plass som lærling eller praktikant. Du vet når du skal begynne, og hvor. Du har sjekket alt du kan på nettet om din nye arbeidsplass, så du har noenlunde peiling. Og så da? På tide å finne ut hvordan læretiden eller praksistiden skal bli så bra som mulig!

Les mer >>

08/11/2017


How to make a good first impression… within the first two weeks

It doesn’t matter if it’s a full-time job, a vocational apprenticeship or a part-time internship – first impressions are always important. Lots of articles have been written about how to use those first precious few seconds wisely… so we thought we’d look at the first couple of weeks instead. After all, it can take some time to settle into a new workplace and find your feet!

Les mer >>

02/11/2017


Fra jobbsøker til gründer – ungdomsgaranti hjelper ung litauisk kvinne med å følge drømmen sin

Goda Tokerės har alltid hatt et klart mål om å skape seg en karriere innenfor skapende kunst. Det som ikke har vært like klart, har vært hvordan hun skulle skaffe seg den nødvendige kompetansen og kunnskapen til å komme dit.

Les mer >>

01/11/2017


Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.