Nyhetsartikler


Sjekk ut de ledige jobbene som presenteres på Estlands kommende jobbdag

Liker du å være ute i naturen? Hvis svaret er ja, bør du kanskje tenke på å jobbe i Estland, som ifølge miljøindeksen Environmental Performance Index er et av de ti grønneste landene i verden. Hvis du synes det høres spennende ut å jobbe i et land med fantastiske karrieremuligheter, høy livskvalitet og et dramatisk naturlandskap, må du få med deg den europeiske (nettbaserte) jobbdagen. Jobbdagen arrangeres av Eures Estland i samarbeid med den offentlige arbeidsformidlingen og arbeidskontorene i Estland og finner sted på nettet 11. november mellom klokka 11 og 15 (CET).

Les mer >>

28/10/2016


Rekrutteringssamarbeid trekker italienske sykepleiere til irske sykehjem

Irland er alltid interessert i å trekke kvalifisert personell til landets over 400 sykehjem, særlig til sykehjemmene ute i distriktene. Siden mars 2016 har et samarbeidsprosjekt mellom Eures Irland og Eures Italia hjulpet irske sykehjem med å ansette åtte høyt kvalifiserte italienske sykepleiere, og sykehjemmene har flere ledige stillinger.

Les mer >>

25/10/2016


Invester i framtiden med betalt praksis og utdanning i Tyskland

Elleve unge slovakere og spanjoler flyttet i sommer til Øst-Tyskland for å prøve hva det vil si å arbeide i eldreomsorgen. Med støtte fra MobiPro-EU (The Job of My Life) og EURES fikk de en måneds praksis i det faget de hadde valgt, i tillegg til gratis tyskkurs.

Les mer >>

21/10/2016


Den europeiske søylen for sosiale rettigheter er i støpeskjeen – engasjer deg i debatten!

Har vi velferdsordninger tilpasset det 21. århundret? Kan vi gjøre velferdsordningene for de arbeidsledige mer målrettet? Dette er bare noen av spørsmålene som skal behandles i debatten Europakommisjonen har lansert, som skal vare ut året.

Les mer >>

18/10/2016


Ingen traineestilling? Ikke fortvil – det finnes andre måter å starte karrieren på.

En del selskaper har opprettet traineeprogrammer for å tiltrekke seg nyutdannede akademikere. Dette kan være snarveien inn i mange bransjer. Men om du var fast bestemt på å gå i én retning og nå står uten jobb, trenger du likevel ikke fortvile. Det finnes andre gode måter å knekke karrierenøtten på.

Les mer >>

14/10/2016


Video setter fokus på jobbsøkeres internasjonale muligheter

Eager to expand your horizons, gain new skills or boost your career with an international mobility project? If you’re aged 18 to 30, check out the fun new video from Actiris International, the international placement service of the Brussels Public Employment Service, Actiris.

Les mer >>

11/10/2016


Nursing Homes Ireland får hjelp fra Eures til å finne de medarbeiderne medlemmene deres trenger

Det er for tiden mangel på kvalifiserte sykepleiere i Irland, både i offentlig og privat sektor. En undersøkelse utført i januar 2016 blant 118 private sykehjem som er medlemmer av organisasjonen Nursing Homes Ireland, viste at rundt 300 stillinger sto ubesatt.

Les mer >>

07/10/2016


Smart målretting av stillingsannonser til grupper av mennesker på sosiale medier som vil hjem til Spania igjen

Selv om Eures oftest trår til når folk trenger nye medarbeidere eller ny jobb i utlandet, kan vi også hjelpe folk som ønsker å flytte hjem igjen, ved å gjøre dem oppmerksomme på gode jobbmuligheter.

Les mer >>

04/10/2016


Den siste utfordringen for en spansk Eures-rådgiver: finne biovitere til dansk selskap

Den spanske Eures-rådgiveren Manuel Zazo Cardeñosa har allerede tatt utfordringen med å finne budeier, og stusser heller ikke over utfordringen når han blir bedt om å velge ut søkere som skal inviteres til å møte representanter for Danmarks største legemiddelselskap, Novo Nordisk. Uansett hvilke krav selskapene som henvender seg til Eures stiller når de ser etter nye medarbeidere, vil Eures-rådgiverne alltid gjøre sitt ytterste.

Les mer >>

30/09/2016


Ung italiener utforsker mer enn bare Europa gjennom en rekke EU-programmer

Til Finland som del av Erasmus-programmet, tilbake igjen gjennom Europeisk volontørtjeneste og videre til Cambridge i Storbritannia gjennom Leonardo Da Vinci-programmet. Nå har italieneren Danilo Bisbano hatt nytte av hjelpen Eures kan tilby, og arbeider for Disney i temaparken Epcot i Orlando.

Les mer >>

27/09/2016Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.