Nyhetsartikler


Den nyeste statistikken viser at andelen sysselsatte har gått opp de siste to årene

Arbeidsledigheten i EU er nå på sitt laveste (8,6 %) siden mars 2009, med 1,6 millioner færre arbeidsledige sammenlignet med i fjor, står det å lese i høstens kvartalsoversikt over sysselsetting og samfunnsutvikling i Europa, Employment and Social Development in Europe (ESDE) Quarterly Review.

Les mer >>

02/12/2016


Ung italiener lager perfekte pizzaer 2 000 km hjemmefra

Når mulighetene byr seg, er det lurt å gripe dem. Emanuel Cappelletti, som nettopp var uteksaminert fra en hotellfagskole i Italia, gjorde nettopp det. Etter et lite puff fra Eures jobber han nå på pizzeria i Finland – og elsker hvert minutt!

Les mer >>

29/11/2016


Berlin vertskap for profesjonell presentasjon av svenske filmforfattere

Klar for en ny nordisk blockbuster eller tv-serie? Du skal bare se den snart kommer på en skjerm nær deg – ihvertfall hvis vi skal dømme fra de positive lydene fra en del av de 23 deltakerne på Eures Sveriges presentasjonsarrangement for filmforfattere 2. juni 2016.

Les mer >>

25/11/2016


Oppdag talentet ditt gjennom yrkesrettet utdanning

Det er mange som tenker at universitetet er den eneste veien å gå når man er ferdig med videregående skole. Men en yrkesrettet utdanning med læretid kan åpne for mange utmerkede muligheter. Måten kursene er utformet på, og mangfoldet av yrker de kan føre fram til, har endret seg svært mye de siste tiårene. Så dette er absolutt det rette tidspunktet for Europakommisjonen til å arrangere sin første europeiske uke med fokus på yrkesfaglig kompetanse.

Les mer >>

22/11/2016


Unge som ønsker å starte egen virksomhet, får støtte på nettet, ansikt til ansikt og på skreddersydde kurs

Frister det å begynne for seg selv? Sjekk ut I-LINC, en digital kompetanseplattform der du finner praktiske tips og et nettsamfunn som vil støtte deg når du skal ta dine første skritt som selvstendig næringsdrivende. Eller hent inspirasjon fra Eures Finlands fokus på entreprenørskap og landets stadig større nettverk av unge gründere.

Les mer >>

08/11/2016


Lysende nye jobbutsikter for artister som lyser opp byene våre

Med “lysartist” på visittkortet vil nok komplimentene strømme på, men du kan måtte kjempe for å finne jobb. Likevel ser framtiden lysere ut for mange av denne nisjebransjens fremste artister når de nå har fått presentert sine talenter for potensielle arbeidsgivere som var samlet i Stockholm etter invitasjon fra Eures.

Les mer >>

04/11/2016


Dansk nettordbok trapper opp rekrutteringen

I jakten på IT-talenter er det ett dansk selskap som regelmessig benytter seg av EURES’ tjenester. Ordbogen A/S, som har fokus på oversettelse og læring på nettet, satser internasjonalt og har mål om å femdoble staben innen 2020. Hvis du er et kodegeni, kan dette være sjansen du har ventet på!

Les mer >>

31/10/2016


Sjekk ut de ledige jobbene som presenteres på Estlands kommende jobbdag

Liker du å være ute i naturen? Hvis svaret er ja, bør du kanskje tenke på å jobbe i Estland, som ifølge miljøindeksen Environmental Performance Index er et av de ti grønneste landene i verden. Hvis du synes det høres spennende ut å jobbe i et land med fantastiske karrieremuligheter, høy livskvalitet og et dramatisk naturlandskap, må du få med deg den europeiske (nettbaserte) jobbdagen. Jobbdagen arrangeres av Eures Estland i samarbeid med den offentlige arbeidsformidlingen og arbeidskontorene i Estland og finner sted på nettet 11. november mellom klokka 11 og 15 (CET).

Les mer >>

28/10/2016


Rekrutteringssamarbeid trekker italienske sykepleiere til irske sykehjem

Irland er alltid interessert i å trekke kvalifisert personell til landets over 400 sykehjem, særlig til sykehjemmene ute i distriktene. Siden mars 2016 har et samarbeidsprosjekt mellom Eures Irland og Eures Italia hjulpet irske sykehjem med å ansette åtte høyt kvalifiserte italienske sykepleiere, og sykehjemmene har flere ledige stillinger.

Les mer >>

25/10/2016


Invester i framtiden med betalt praksis og utdanning i Tyskland

Elleve unge slovakere og spanjoler flyttet i sommer til Øst-Tyskland for å prøve hva det vil si å arbeide i eldreomsorgen. Med støtte fra MobiPro-EU (The Job of My Life) og EURES fikk de en måneds praksis i det faget de hadde valgt, i tillegg til gratis tyskkurs.

Les mer >>

21/10/2016Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.