Nyhetsartikler


Why are cultural differences an asset for a company?


God kjemi: Italiensk legemiddelspesialist føler seg hjemme i Sverige


Estisk miljøekspert trives i Göteborg

Merit Kaal fra Estland utvider sin horisont med en ny jobb i Sverige – og oppmuntrer andre til å ta sjansen på en jobb i utlandet.

Les mer >>

13/10/2017


De 5 beste tingene ved en praksisplass

Jonna Dromberg (22) er praktikant hos CupoNation i Finland. Hun har akkurat fått tilbud om en læreplass i selskapet og er derfor godt plassert til å fortelle hva de fem beste tingene ved en praksisplass er…

Les mer >>

06/10/2017


Sett av datoen: Kampanjeuke for yrkesfag

Dette er en oppfordring til alle spirende konditorer, selgere og programmerere. Uansett om du nettopp er kommet i gang eller drømmer om et karriereskifte, kan du i høst finne ut mer om hvilken opplæring du trenger for å sikre deg drømmejobben – også om du ikke helt vet hvilken vei du ønsker å gå.

Les mer >>

05/10/2017


5 tips for å strømlinjeforme CV-en din

CV-er. Levnetsbeskrivelser. Resymeer. Det spiller ingen rolle hva de kalles; de har ett formål: å markedsføre deg og den kunnskapen og kompetansen du besitter – og overbevise rekruttereren om at du er verdt å innkalle til intervju. Det er mange meninger om hvordan en perfekt CV skal være, hvilke opplysninger du bør ta med, hvordan oppsettet bør være, og så videre. Vi skal ikke tvære mer på dette men heller se på en del mer generelle aspekter som vil gjøre CV-en din mer effektiv.

Les mer >>

27/09/2017


Har du lyst til å dra ut på ditt livs reise? Lappland kaller!

Ser du deg om etter en ny jobb, men ikke en hvilken som helst jobb? Kanskje du drømmer om en stilling med litt fart og spenning? Ønsker du å arbeide et sted med det lille ekstra eller som bare er noe helt for seg selv? Hvis dette høres ut som deg, må du lese videre!

Les mer >>

21/09/2017


5 tips til hvordan du kan skape trivsel på arbeidsplassen

Menneskene du ansetter, er kjernen i bedriften eller organisasjonen din. Uansett om du har to eller to hundre ansatte, er det de som driver bedriften framover og hjelper deg til å nå målene dine. Selv om det noen ganger kan være vanskelig å balansere tilfredshet blant de ansatte mot bedriftens krav og behov – det er umulig å gjøre alle til lags hele tiden – har vi samlet noen forslag som kan få bedriften din til å blomstre…

Les mer >>

19/09/2017


Ved hjelp av Din første Eures-jobb (YfEJ) fikk en ung polakk en flygende start i Italia

Den 25 år gamle polakken Maciej Słowikowski jobbet som kjøkkensjef på en travel bistro i tjukkeste London. Det vil si han gjorde det, til han registrerte seg på Eures for et par måneder siden. Det var starten på en prosess som skulle snu opp ned på livet hans.

Les mer >>

14/09/2017


«Din første Eures-jobb»: Hva er fordelen for de unge?

Din første Eures-jobb (YfEJ), som i utgangspunktet ble opprettet som et pilotprogram, er en målrettet ordning for jobbmobilitet som hjelper unge jobbsøkere i Europa med å få tilgang til ledige stillinger i bedrifter og organisasjoner over hele Europa.

Les mer >>

13/09/2017


Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.