Nyhetsartikler


Ungdomsgarantiordningen hjelper jobbsøker til å sikre seg jobb i kommunikasjonsbransjen

Etter å ha vært innkalt til flere jobbintervjuer uten å komme helt i mål, var slovenske David Banović i ferd med å miste motet. Men i stedet for å gi opp, henvendte han seg til ungdomsgarantiordningen.

Les mer >>

23/03/2017


What is VET and why should it matter to me?


5 tips til hvordan du kan bruke sosiale medier til fordel for din organisasjon

Sosiale medier er et fantastisk verktøy for bedriftene, men det er ikke lenger nok å bare ha en Facebook- eller Twitter-konto for å skille seg ut fra mengden. Hvordan man bruker sosiale medier blir stadig oftere knyttet til hvor godt man gjør det, særlig med tanke på den økende digitaliseringen hos de fleste målgrupper.

Les mer >>

14/03/2017


One-Stop Shop forenkler livet for jobbsøkere som søker arbeid på den andre siden av grensen

Det er travelt hos Eures-T Oberrhein. Kontoret dekker fire regioner som brer seg utover Tyskland, Frankrike og Sveits, og betjener nærmere 100 000 grensearbeidere. Med et såpass stort geografisk område å dekke – for ikke å snakke om de mange arrangementene, seminarene og aktivitetene som skjer hele tiden – har Eures-rådgiverne lite tid til overs. Så for å få litt fortgang i sakene lanserte Eures-T Oberrhein en One-Stop Shop.

Les mer >>

08/03/2017


Ungdomsgarantien kort fortalt

Ungdomsgarantien er et av EUs viktigste bidrag til å redusere ledigheten blant unge. Men hvordan fungerer garantien, og hvordan kan de unge og næringslivet benytte seg av den? Vi har svarene under.

Les mer >>

08/03/2017


Finsk roadtrip bringer arbeidsgivere budskapet om arbeidstakermobilitet i EU

Bevæpnet med en minibuss og enkel servering tilbrakte Eures-rådgiver Taina Tuovinen nylig flere dager på veien på kryss og tvers av Satakunta i det sørvestlige Finland. Målet var å informere lokale virksomheter med utenlandske arbeidstakere om hvordan Eures Finland kan hjelpe dem, særlig gjennom språkkurs i finsk/svensk.

Les mer >>

02/03/2017


How can businesses and organisations stay relevant in our fast-paced world?

The world is changing rapidly. The third industrial revolution, which began in the 1960s and saw electronics, IT and automated production become an integral part of our lives, has recently given way to a new age of technological advancements.

Les mer >>

23/02/2017


Det blir lettere for nykommere å bo og jobbe i Østerrike takket være praktisk brosjyre

Hvis du tenker på å reise til Østerrike for å jobbe, så er det lurt å lese Eures Østerrikes nye brosjyre om å leve og arbeide i Østerrike. Med over 60 sider med nyttige fakta og informasjon om alt som skal til for et vellykket opphold i Østerrike, er brosjyren nødvendig lesestoff for alle som har tenkt å bosette seg der.

Les mer >>

22/02/2017


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Les mer >>

17/02/2017


Fra praktikant til ansatt – ungdomsgarantiordningen hjelper ung bulgarsk kvinne med å finne arbeid innenfor sitt felt

Etter å ha studert økonomi i 10 år forventet Theodora Dobreva å finne en jobb som var direkte relevant for utdanningen. Men selv med en bachelor i økonomi og økonomistyring fikk hun bare to jobbtilbud, og de hadde ingenting å gjøre med økonomi.

Les mer >>

17/02/2017


Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.