Nyhetsartikler


Ny jobb i Østerrike utvider horisonten for slovensk jobbsøker

Ana-Marija Vratanar, som kommer fra en liten landsby i Slovenia, var på jakt etter en god jobb på hjemstedet da hun kom over en stillingsannonse som pirret nysgjerrigheten hennes. Stillingsannonsen fant hun på det lokale arbeidskontoret, og den gjaldt en stilling på et familiedrevet hotell i Østerrike. – “Hvorfor ikke?”, tenkte jeg. Hun tok kontakt med Eures-rådgiver Žarko Markovič, som holder til i Ljubljana.

Les mer >>

13/01/2017


Med ønske om en riktig god jul og et godt nytt år til alle

Eures benytter anledningen til å ønske deg en riktig god jul og et godt nytt år fullt av nye muligheter. Hvis nyttårsforsettet ditt er å finne deg en ny jobb, enten du er arbeidsledig, ønsker å legge om kursen eller er interessert i å arbeide i en ny kultur, er Eures her for å hjelpe deg å nå målene dine.

Les mer >>

20/12/2016


Fra hobby til levebrød – med ungdomsgarantiordningen får ung gresk kvinne hjelp til å gjøre drømmen til virkelighet

Etter endt skolegang søkte Aristea Zachari jobb i tre måneder uten å få napp. Hun var økonomisk avhengig av foreldrene sine og bekymret seg for framtiden. Så da hun fikk høre om ungdomsgarantiordningen på det lokale arbeidskontoret, var hun ikke sen om å gripe sjansen til å delta og utdanne seg til frisør.

Les mer >>

16/12/2016


Webinarer hjelper arbeidssøkere å tilpasse CV-ene og følgebrevene sine til det svenske arbeidsmarkedet

Hvis du liker tanken på å arbeide i et land med vakker natur, en sunn respekt for balansen mellom arbeid og fritid og rike tradisjoner innen kunst og design, kan Sverike være det rette stedet for deg.

Les mer >>

13/12/2016


Målrettet opplæring hjelper spanske kokker inn på jobbmarkedet i Sverige

For å gjøre de spanske kokkene mer ettertraktet på arrangementer som holdes for at spanske kokker og svenske restauranter skal finne hverandre, la Eures Spania ut et webinar om hvordan CV-er bør utformes for det svenske jobbmarkedet.

Les mer >>

09/12/2016


Ungdomsgarantien – hva er status etter tre år?

Ungdomsgarantien og Youth Unemployment Initiative som ligger under denne garantien, er to av initiativene EU har etablert for å bidra til at unge voksne kommer inn i arbeid, utdanning eller får en læreplass. Programmene kom på plass for tre år siden og har som mål å bekjempe ungdomsarbeidsledigheten i Europa. Til nå har flere millioner unge fått hjelp. Men selv om resultatene ser bra ut, er Europakommisjonen klar på at det ikke er noen grunn til å si seg tilfreds med tingenes tilstand.

Les mer >>

06/12/2016


Den nyeste statistikken viser at andelen sysselsatte har gått opp de siste to årene

Arbeidsledigheten i EU er nå på sitt laveste (8,6 %) siden mars 2009, med 1,6 millioner færre arbeidsledige sammenlignet med i fjor, står det å lese i høstens kvartalsoversikt over sysselsetting og samfunnsutvikling i Europa, Employment and Social Development in Europe (ESDE) Quarterly Review.

Les mer >>

02/12/2016


Ung italiener lager perfekte pizzaer 2 000 km hjemmefra

Når mulighetene byr seg, er det lurt å gripe dem. Emanuel Cappelletti, som nettopp var uteksaminert fra en hotellfagskole i Italia, gjorde nettopp det. Etter et lite puff fra Eures jobber han nå på pizzeria i Finland – og elsker hvert minutt!

Les mer >>

29/11/2016


Berlin vertskap for profesjonell presentasjon av svenske filmforfattere

Klar for en ny nordisk blockbuster eller tv-serie? Du skal bare se den snart kommer på en skjerm nær deg – ihvertfall hvis vi skal dømme fra de positive lydene fra en del av de 23 deltakerne på Eures Sveriges presentasjonsarrangement for filmforfattere 2. juni 2016.

Les mer >>

25/11/2016


Oppdag talentet ditt gjennom yrkesrettet utdanning

Det er mange som tenker at universitetet er den eneste veien å gå når man er ferdig med videregående skole. Men en yrkesrettet utdanning med læretid kan åpne for mange utmerkede muligheter. Måten kursene er utformet på, og mangfoldet av yrker de kan føre fram til, har endret seg svært mye de siste tiårene. Så dette er absolutt det rette tidspunktet for Europakommisjonen til å arrangere sin første europeiske uke med fokus på yrkesfaglig kompetanse.

Les mer >>

22/11/2016Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.