Nyhetsartikler


Unge spanske tannleger flytter til Nederland

En hyggelig samtale mellom en nederlender bosatt i Spania og en EURES-rådgiver hjemme i Nederland ble starten på et pilotprosjekt som ble lansert i 2014 for å hjelpe unge spanske tannleger til å finne arbeid i Nederland. Bare seks måneder senere flyttet 12 nyutdannede tannleger fra Spania til Nederland ved hjelp av Din første EURES-jobb. I år forventes antallet å stige til rundt 40.

Les mer >>

03/07/2015


Nå blir det lettere for de unge å orientere seg om hvilke muligheter de kan benytte seg av for å gjøre seg mer attraktive på arbeidsmarkedet

I dagens arbeidsmarked kan det virke som om unge har alle odds mot seg når de forsøker å få en fot innenfor arbeidslivet. Mangel på erfaring og arbeidsrelaterte ferdigheter i kombinasjon med få passende muligheter til å skaffe seg disse ferdighetene, er bare noen av hindringene som unge i Europa står overfor. Tiden fra skolen eller universitetet er over til man får seg jobb, kan være vanskelig, og de unge trenger støtte for å klare å utnytte denne viktige tiden i livet på best mulig måte.

Les mer >>

29/06/2015


Ønsker å lære nye sykepleieferdigheter i et annet land – Marco er på vei til Storbritannia

Å dele tanker og ideer med andre sykepleiere og å utvikle seg som menneske – det var disse to målene som fikk 26 år gamle Marco Colombero til å bestemme seg for å søke jobb i det nasjonale helsevesenet NHS i Storbritannia.

Les mer >>

26/06/2015


EURES-rådgiverne tenker kreativt

Har du noen gang lurt på hvordan EURES-rådgiverne klarer å holde tritt med alle de ulike behovene til jobbsøkere, personalkonsulenter og EURES-kolleger i andre land? Medisin, IT, landbruk – en EURES-rådgiver kan bli bedt om råd om enhver sektor. Da er de nødt til å vite hva som skjer, og for å finne ut hva som skjer, må de tenke kreativt. Her forteller vi hvordan en gresk rådgiver gikk fram for å oppdatere seg om ingeniørbransjen.

Les mer >>

22/06/2015


En positiv innstilling gjorde utslaget for spansk sykepleier i Norge

For to år siden fulgte Alba Gracia sitt hjerte og flyttet fra Spania til Norge for en jobb som sykepleier. I Spania er hennes historie et godt eksempel på hva kontakten med EURES kan føre til. Her kommer Alba og EURES-rådgiveren hennes med noen gode tips til andre som skal etablere seg i et nytt land.

Les mer >>

15/06/2015


Tilegner seg nye ferdigheter på kjøkkenet i et av verdens vakreste fjellområder

Den unge kjøkkensjefen Matej Kulas har ni sesonger bak seg som kokk i Kroatia, men mulighetene der er få, og altfor ofte er det snakk om usikre stillinger. Derfor bestemte han seg for vende blikket mot Østerrike og besøkte en jobbmesse som ble organisert av Dieter Müller, en EURES-rådgiver basert i Vorarlberg, og det lokale handelskammeret. Han har ikke sett seg tilbake siden

Les mer >>

05/06/2015


Høyere pensjonsalder og karriereendringer senere i livet er noen av de nye mønstrene vi ser avtegne seg i EU for eldre arbeidstakere

Den vanlige pensjonsalderen i EU er 65 år, men denne grensen kommer til å falle. Danmark, Frankrike, Tyskland og Spania har vedtatt å heve pensjonsalderen til 67 år, mens Storbritannia og Irland har 68 som mål. I de fleste landene vil dette virkelig slå ut på 2020-tallet. Allerede er det mange som står lenger i jobb, får seg en ny karriere eller begynner å arbeide deltid dersom de ønsker det.

Les mer >>

03/06/2015


Idet hun går av med pensjon etter over 30 år med å hjelpe folk til å finne arbeid, deler EURES-rådgiveren med seg av sine erfaringer om hva som skal til for at flyttingen skal bli vellykket

I 32 år har Barbara Gorter-Zahuta funnet kandidater til jobbmuligheter og jobbmuligheter til kandidater, og 15 av disse årene har hun tilbrakt i EURES-nettverket i Nederland. Før hun gikk av med pensjon i april, fikk vi en prat med henne om alle endringene hun har vært vitne til, og om hva som skal til for å trives i sitt nye hjemland.

Les mer >>

28/05/2015


Hardt arbeid, super atmosfære – EURES Belgia har hjulpet jobbsøkere til jobb i Club Med

Folk som ønsker jobb på et feriested, kan gjerne tro at en jobb i Club Med er som å være på ferie. Arbeidsgivere i reiselivsbransjen står stadig overfor dette og håper å kunne endre denne misforståelsen med hjelp fra rådgiverne i EURES.

Les mer >>

22/05/2015


Pingvinene kaller – British Antarctic Survey søker etter mange ulike profiler

Jobber du med elektronikk og data og synes dagene blir litt ensformige? Kanskje trenger du å bli litt rusket opp i? Hvis svaret er ja, kan det tenkes at British Antarctic Survey har den rette jobben til deg. Den britiske forskningsorganisasjonen har offentliggjort en liste over ledige stillinger med en varighet fra et par måneder til over et år. Elektronikkingeniør er bare én av yrkesgruppene de søker etter.

Les mer >>

22/05/2015Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.