Nyhetsartikler


Spanske jobbsøkere kjappe til å sjekke ut jobbmulighetene på spansk-nordisk jobbdag

Jobbdagen gikk av stabelen 16. desember i Madrid, og personalkonsulenter fra Sverige, Danmark, Norge, Finland og Estland dro til Spania for å treffe jobbsøkere som var interessert i å flytte til Nord-Europa. Nærmere 800 jobbsøkere meldte seg på messen, som kunne by på 24 utstillere, herunder tre arbeidsgivere som rekrutterte på stedet.

Les mer >>

12/02/2016


Gaming kan meget godt mulig bli det neste verktøyet i rekrutteringsarbeidernes verktøyskuff.

Frisk opp dataspillferdighetene – det kan få en stor betydning for neste jobbintervju og om du får jobben eller ikke. Store selskaper som Deloitte undersøker muligheten for å sjekke søkernes risikotoleranse, hvor raskt de lærer nye ting, samt deres mentale fleksibilitet og utholdenhet, ved å se hvor bra de gjør det i spesialutviklede spill.

Les mer >>

05/02/2016


Nytt år, ny jobb? Sjekk ut disse gode karriererådene fra ekspertene og gjør 2016 til ditt år

Begynnelsen av året er en god anledning til å se nærmere på hva du ønsker å få ut av jobben – til å bestemme deg for å ta grep, gå gjennom målene dine og revurdere karrieren din.

Les mer >>

02/02/2016


Praksisopphold venter for heldige medisinstudenter

Nå kan du lære nye måter å gjøre ting på, få praktisk erfaring og friske opp engelskkunnskapene dine samtidig som du får lønn for det! EURES Litauen samarbeider med bemanningsbyrået Jark Healthcare om å tilby medisinstudenter praksisopphold om sommeren i Storbritannia som kan gi dem et forsprang når det gjelder å bygge en karriere.

Les mer >>

26/01/2016


Om å finne seg til rette i et nytt land – portugisisk sykepleier står økonomisk på egne ben i Tyskland

Joana Cavaco fra Portugal begynte i jobb i Tyskland for to år siden og har tenkt en del gjennom hva som kreves for å flytte til en helt ny kultur for å få jobb.

Les mer >>

19/01/2016


Fjerntliggende perle midt i ødemarken? Gjør deg klar for en jobb i villmarken!

Selv om de fleste jobbene er i byer og storbyer, er det mange stillinger i mer naturlige og fjerntliggende steder. Hvordan kan jobbsøkere lage seg et hjem i fjerntliggende samfunn? Og hvordan kan arbeidsgivere hjelpe ansatte med å bli vant til isolasjon og oppmuntre dem til å bli værende for lengre kontrakter? En norsk EURES-rådgiver har noen ideer.

Les mer >>

15/01/2016


Stolt og glad – en rumener har gjort jobben i utlandet til en solid suksess

Constantin Amariei bestemte seg for å ta grep for å endre retningen livet hadde tatt i Romania. I en alder av 48, begynte å jobbe i Tsjekkia. Det var et drastisk steg å ta, men han følte seg trygg på at EURES hadde funnet en genuin arbeidsplass for ham. «EURES foreslår ikke et hvilket som helst selskap i 'gråsonen', sier han».

Les mer >>

12/01/2016


Europese banendag groot succes voor Belgische IT-specialist!

Pierre Dramaix was na een reis naar Canada drie maanden terug in België, toen hij vond dat het tijd werd een nieuwe baan te gaan zoeken. Omdat hij graag in het buitenland wilde werken bezocht hij een door EURES georganiseerde Europese banendag in Brussel.

Les mer >>

08/01/2016


Drop’pin Live-chat på Twitter er tvitret til over 300 000 brukere

De seks unge europeerne som tilbød seg å være verter for spørsmål og svar-runden på Drop’pin Live, fikk det travelt den 25. november. Emneknaggen #DroppinGoFar var hyppig i bruk rundt lunsjtider, og mot slutten av arrangementet var den tvitret til 303 000 brukere.

Les mer >>

05/01/2016


Multinasjonale selskaper som Disneyland® Paris bruker EURES for å få størst mulig tilfang av kandidater

Det er høst, og det betyr at Disneyland® Paris forbereder ansettelsen av hotell- og restaurantpersonale og alle andre som skal sikre at kundene får en uforglemmelig opplevelse. Selskapet har henvendt seg til EURES-nettverket for å finne de rette menneskene, uansett hvor i EU de befinner seg.

Les mer >>

18/12/2015Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.