Nyhetsartikler


Få vist hva du kan og hvem du er i fjernintervjuer

Skype, Google Hangouts eller Netop Live Guide – stadig flere av disse nettbaserte kommunikasjonskanalene brukes av jobbsøkere for å overbevise potensielle arbeidsgivere om at nettopp de er rette person for stillingen. Telefonintervjuer blir også mer og mer populært.

Les mer >>

17/04/2015


Godt voksne arbeidstakere flytter utenlands – med erfaring og realisme

Erfaring kan være et fortrinn på arbeidsmarkedet, men det kan også få potensielle arbeidsgivere til å trekke seg unna. Godt voksne arbeidstakere kan være dyrere å ansette, og i kriserammede økonomier er gjerne de unge med litt erfaring et rimeligere alternativ. Når utvalget av aktuelle jobber blir mindre i hjemlandet ditt, kan det å flytte utenlands ved hjelp av EURES-nettverket være et godt valg.

Les mer >>

17/04/2015


Ikke fornøyd med lønnen? Reis ut!

Forskning gjennomført av WageIndicator Foundation viser hvor mye arbeidstakere i ulike land får betalt per time for samme jobb. Nå finnes det et hendig verktøy som gir deg raskt oversikt, yrke for yrke, over forskjellene landene imellom. Hvor betaler de mest, tro?

Les mer >>

17/04/2015


Sverige er mulighetenes land for finske IT-folk

Da Nokia i Finland meldte om oppsigelser i fjor sommer, var det mange finner i IT-bransjen som ble bekymret. Samtidig strevde en voksende teknologisektor i Sverige med å besette sine ledige stillinger. Da EURES Sverige og Finland oppdaget dette misforholdet, gikk de i gang med en større rekrutteringskampanje som kulminerte i en vellykket jobbdag i desember.

Les mer >>

17/04/2015


Å reise kan utvide horisonten din, men å arbeide i utlandet, gjør deg smartere!

Arbeide i utlandet, bli kjent med nye kulturer, lære et nytt språk – stadig omstilling er god hjernetrim! En rekke studier viser at personer som arbeider eller studerer i utlandet, gjør det mye bedre enn andre når det gjelder kreativ tenkning og problemløsning.

Les mer >>

17/04/2015Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.