Nyhetsartikler


Ny banebrytende Eures-jobbmesse på sosiale medier

Merk av datoen i kalenderen! Fredag 9. oktober 2015 starter vi en jobbmesse kun for Twitter og Facebook. Den innovative hendelsen, som holdes av Eures Nederland, er muligens den første i nettverket. Dersom den er vellykket, kan den bane vei for at andre Eures-kolleger i Europa kan gjøre det samme.

Les mer >>

01/10/2015


Litauisk byggefirma fyller ledige stillinger raskt og enkelt takket være støtte fra EURES

Byggefirmaet Projektana, som befinner seg i Kaunas i Litauen, klarer seg veldig bra til tross for at de opererer i et vanskelig økonomisk klima. Kjernearbeidet deres ligger i å legge fundament på byggeplasser i Litauen, Latvia, Hviterussland og Russland. Men arbeidsmengden som kommer inn betyr at de ofte må finne ansatte og må se etter nødvendige ferdighetsprofiler lengre unna. Projektana er overbevist om fordelen med å ansette gjennom EURES-nettverket.

Les mer >>

29/09/2015


Flytter du til Danmark for å jobbe? Workindenmarks ektefelleprogram vil hjelpe partneren din med å finne en jobb

Du trenger ikke å sette karrieren på vent dersom ektefellen din flytter til Danmark for å jobbe, noe Tiago Silva fant ut da konen hans ble rekruttert som psykiater til et dansk sykehus. Han dro nytte av Workindenmarks ektefelleprogram som tilbyr veiledning og råd for å hjelpe partnere med ansettelse.

Les mer >>

18/09/2015


Gresk sykepleier hjelper person som lider av Alzheimers i Black Forest takket være Din første EURES-jobb

Ettersom situasjonen i Hellas forblir utfordrende, er det veldig vanskelig å finne arbeid i enkelte sektorer. Helsevesenet er et område som har blitt hardt rammet, derfor var sykepleieren Kalliope Kazepi glad over å få sjansen til å utvikle karrièren ved å ta en jobb i Black Forest i Tyskland.

Les mer >>

15/09/2015


Opplæring i klasserommet, praksis på arbeidsplassen – MobiPro-programmet gir virkelig avkastning

Bare i år har over 100 unge mennesker fra Bulgaria benyttet muligheten til å dra nytte av faglig opplæring og arbeidsmuligheter takket være Mitt livs jobb-programmet i Tyskland

Les mer >>

10/09/2015


Finne en jobb på EURES-portalen – kraftigere søk, enklere å bruke

Endringer kommer til portalen! Jobbsøkere som bruker «Finn en jobb»-verktøyet vil snart kunne dra nytte av en kraftigere søkemotor og enklere grensesnitt.

Les mer >>

07/09/2015


Praktikantstilling, praksisplass, lærlingplass – hvilken passer for deg?

Dersom du er under 35 og er arbeidssøkende kan din første EURES-jobb og den nye Drop'pin@EURES-portalen være noe for deg. Disse kan hjelpe deg med å finne en jobb, praktikantstilling eller lærlingplass i hvilket som helst EU-land, samt Norge og Island. Men vet du hva forskjellen på en praktikantstilling og en lærlingplass er? Og hva med en praksisplass? Les videre for å løse mysteriet!

Les mer >>

04/09/2015


EURES-rådgivere hjelper unge som dropper ut av skolen med å få oversikt over sine valgmuligheter

Unge latviere som dropper ut av skolen får et innblikk i jobbsøking i Europa, takket være EURES-rådgivere som kommer direkte til skolene for å snakke med morgendagens jobbsøkere.

Les mer >>

01/09/2015


Tospråklige mennesker får trent den kognitive delen av hjernen

Det er mange åpenbare fordeler ved å kunne snakke flere språk: Flere steder vil føles som hjemme, du blir mer populær på arbeidsmarkedet og du kan småprate med folk rundt deg uten problemer. Men nyere forskning viser det også finnes skjulte fordeler.

Les mer >>

28/08/2015


Jobbdating – EURES Luxembourg tar alle midler i bruk for å hjelpe deg med å finne ønskejobben

Hvis du er på jakt etter jobb i hotell- og restaurantbransjen og kan være i Mondorf les Bains i Luxembourg den 26. oktober 2015, må du merke denne datoen av i kalenderen din. EURES organiserer en jobbdate der så du og potensielle arbeidsgivere kan møte hverandre. Det vil også være personalkonsulenter til stede for dem som er på jakt etter personell.

Les mer >>

25/08/2015Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.