Nyhetsartikler


Hardt arbeid, super atmosfære – EURES Belgia har hjulpet jobbsøkere til jobb i Club Med

Folk som ønsker jobb på et feriested, kan gjerne tro at en jobb i Club Med er som å være på ferie. Arbeidsgivere i reiselivsbransjen står stadig overfor dette og håper å kunne endre denne misforståelsen med hjelp fra rådgiverne i EURES.

Les mer >>

22/05/2015


Pingvinene kaller – British Antarctic Survey søker etter mange ulike profiler

Jobber du med elektronikk og data og synes dagene blir litt ensformige? Kanskje trenger du å bli litt rusket opp i? Hvis svaret er ja, kan det tenkes at British Antarctic Survey har den rette jobben til deg. Den britiske forskningsorganisasjonen har offentliggjort en liste over ledige stillinger med en varighet fra et par måneder til over et år. Elektronikkingeniør er bare én av yrkesgruppene de søker etter.

Les mer >>

22/05/2015


Tolv svenske manusforfattere får en sjanse til å vise seg fram for polske produsenter

Manusforfattere har valgt en notorisk vanskelig bransje. Tolv svenske manusforfattere fikk en sjanse 26. mars til å presentere ideene sine for fagfolk i bransjen takket være samarbeidet med det polske filminstituttet. Bak lå to års arbeid med å bygge opp relasjoner mellom det polske filminstituttet og EURES-rådgiver Wanna Spiridonidou, som er basert i Sverige.

Les mer >>

12/05/2015


Din første EURES-jobb (YfEj) gir nye jobbmuligheter i Tyskland

På bare sju måneder har YfEj-teamet i Sør-Tyskland hjulpet 65 unge jobbsøkere fra Hellas, Spania, Romania og Portugal til en ny mulighet i helsesektoren og i privat omsorgssektor.

Les mer >>

06/05/2015


EURES’ råd resulterer i fotoutstilling

Kreativ og kulturell sektor står for 4,2 % av EUs BNP og sysselsetter sju millioner mennesker, for det meste i småbedrifter, kommer det fram av en rapport publisert i 2014. Behovet for en persons kreative eller kunstneriske evner er imidlertid ikke like innlysende som i andre sektorer, så rekrutteringen følger ikke det samme mønsteret. EURES-rådgiverne må altså tenke annerledes når de skal matche kunstnere og jobbmuligheter.

Les mer >>

05/05/2015


Få vist hva du kan og hvem du er i fjernintervjuer

Skype, Google Hangouts eller Netop Live Guide – stadig flere av disse nettbaserte kommunikasjonskanalene brukes av jobbsøkere for å overbevise potensielle arbeidsgivere om at nettopp de er rette person for stillingen. Telefonintervjuer blir også mer og mer populært.

Les mer >>

17/04/2015


Godt voksne arbeidstakere flytter utenlands – med erfaring og realisme

Erfaring kan være et fortrinn på arbeidsmarkedet, men det kan også få potensielle arbeidsgivere til å trekke seg unna. Godt voksne arbeidstakere kan være dyrere å ansette, og i kriserammede økonomier er gjerne de unge med litt erfaring et rimeligere alternativ. Når utvalget av aktuelle jobber blir mindre i hjemlandet ditt, kan det å flytte utenlands ved hjelp av EURES-nettverket være et godt valg.

Les mer >>

17/04/2015


Ikke fornøyd med lønnen? Reis ut!

Forskning gjennomført av WageIndicator Foundation viser hvor mye arbeidstakere i ulike land får betalt per time for samme jobb. Nå finnes det et hendig verktøy som gir deg raskt oversikt, yrke for yrke, over forskjellene landene imellom. Hvor betaler de mest, tro?

Les mer >>

17/04/2015


Sverige er mulighetenes land for finske IT-folk

Da Nokia i Finland meldte om oppsigelser i fjor sommer, var det mange finner i IT-bransjen som ble bekymret. Samtidig strevde en voksende teknologisektor i Sverige med å besette sine ledige stillinger. Da EURES Sverige og Finland oppdaget dette misforholdet, gikk de i gang med en større rekrutteringskampanje som kulminerte i en vellykket jobbdag i desember.

Les mer >>

17/04/2015


Å reise kan utvide horisonten din, men å arbeide i utlandet, gjør deg smartere!

Arbeide i utlandet, bli kjent med nye kulturer, lære et nytt språk – stadig omstilling er god hjernetrim! En rekke studier viser at personer som arbeider eller studerer i utlandet, gjør det mye bedre enn andre når det gjelder kreativ tenkning og problemløsning.

Les mer >>

17/04/2015Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.