Nyhetsartikler


"Må jeg kunne norsk?"

I de senere årene er det stadig flere som ønsker seg jobb i Rogaland. Et av de hyppigste spørsmålene som NAV EURES Rogaland får, er "Må jeg kunne norsk for å jobbe i Norge?"

Les mer >>

31/03/2014


#EUinmyregion Facebook bildekonkurranse – hva venter du på?

Hvert år investerer EU i tusenvis av regionale prosjekter. Der er garantert et et sted nær deg! Ta et flott bilde av det for en sjanse til å nyte en gratis tur til et fotografitreff i Brussel. Registrer deg for konkurransen #EUinmyregion for en sjanse til å vinne.

Les mer >>

28/06/2016


3 500 ledige stillinger på tverrnasjonal jobbdag i Saarbrücken

Hvis du leter etter hjertet av Europa, kan det hende at du finner det i grenseregionen mellom Tyskland, Frankrike, Luxembourg og Belgia – hvor et av EURES' grenseoverskridende partnerskap befinner seg*. En jobbdag ble nylig arrangert i denne mangfoldige regionen, i Saarbrücken i Tyskland, og en blanding av tysk, fransk og engelsk kunne høres over hele messeområdet.

Les mer >>

20/06/2014


Akkurat ferdig med utdanningen? Gratulerer! Her er noen gode råd med tanke på karrieren din

Hvis du nettopp har avsluttet utdanningen din, lurer du kanskje på hva du skal gjøre nå. Unngå å gjøre samme feil som mange andre, nemlig å hoppe på den første og beste trainee-stillingen du er kvalifisert til. Ikke vær blant dem som må ta en U-sving allerede det første året, når de skjønner at dette ikke var noe for dem. Bruk litt tid på å finne ut hva som vil funke for deg.

Les mer >>

05/08/2016


Alder ingen hindring for nederlandsk konsulent med jobb i Polen

Da 59 år gamle Henk Marrink ikke klarte å finne en jobb som passet i hjemlandet Nederland, bestemte han seg for å vende blikket ut. Med hjelp fra en EURES-rådgiver klarte Henk å få en konsulentstilling som Senior Finance and Accounting Process Specialist i Krakow, Polen.

Les mer >>

27/05/2014


Ansikt til ansikt med mer enn én intervjuer? Behold fatningen!

Du har kommet deg gjennom første intervjurunde, så nå er det enda flere i bedriften som vil sjekke deg. Det er tid for panelintervjuet! Men ikke la deg sette ut. Følger du disse tipsene, vil du ligge et hestehode foran konkurrentene dine.

Les mer >>

01/12/2015


Arbeid i kultursektoren: får artister over grensene

Jobbintervjuer er alltid en utfordring, men hva om du skal vurderes på grunnlag av det du gjør og ikke det du sier? Dette er bakgrunnen for at EURES Sverige gir arbeidssøkende innen media og kunst muligheten til å blende europeiske arbeidsgivere med sitt talent.

Les mer >>

10/09/2014


Arrangementer over hele Europa i forbindelse med Get Online Week for å øke den digitale kompetansen i befolkningen

Get Online Week (GOW) 2016 har som mål å øke bevisstheten omkring IKT og betydningen av å hjelpe den jevne europeer med å øke sin digitale kompetanse. Initiativet er inne i sitt sjuende år og gikk av stabelen i perioden 14.-20. mars. Et rekordhøyt antall kampanjepartnere i 27 land deltok.

Les mer >>

20/05/2016


Belgisk avgangsstudent innen turisme skaffer seg underholdningsjobb i Spania

En EURES-jobbdag var en strålende suksess for en ung belgisk avgangsstudent som ønsket å starte karrieren – hun reiser til Spania denne sommeren for å jobbe med et internasjonalt team av entertainere.

Les mer >>

05/04/2016


Bilde eller ikke bilde på CV-en – det er spørsmålet

Når du skal bestemme deg for om du skal ha bilde på CV-en din eller ikke, vil meningene være delte. Til syvende og sist er det du som bestemmer. For å hjelpe deg litt på vei har vi samlet noen argumenter for og mot.

Les mer >>

24/10/2014Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.