Nyhetsartikler


For en familiebedrift som er avhengig av sesongbasert rekruttering, har EURES vært en viktig alliert.

Da det svenske paret Kenneth og Birgit Andersson tok over familiens jordbærgård i 1991, var det de utenlandske plukkerne som holdt bedriften gående. Men rekruttering av utenlandske arbeidstakere var både dyrt og tidkrevende, og ikke minst komplisert, grunnet språkbarrieren. For å få hjelp til å overvinne disse og andre hindrene, rettet Andersson-familien seg til EURES for å søke hjelp.

Les mer >>

24/11/2015


Portugisisk helsepersonell introduserer sine ferdigheter til Nord-Norge

Ett ungt par fra Lisboa, startet et nytt liv i Norge med målrettet språkopplæring. I dag jobber de som henholdsvis laboratorieanalytiker og farmasøyt, i en by ved polarsirkelen, og har en snart to år gammel datter som raskt er i ferd med å bli tospråklig.

Les mer >>

17/11/2015


Et intervju, en psykometrisk test og et spørreskjema – hvorfor har det blitt så komplisert å søke jobb?

Rekrutteringskonsulenter på utkikk etter høytstående ansatte, bruker et sett med teknikker for å sørge for at de ansetter rett person. Les videre for å avdekke de nyeste trendene og finne ut hva du kan forvente.

Les mer >>

13/11/2015


Den digitale drømmejobben – jobbsøkere kan fortsatt melde seg på jobbmessen i Madrid

Kjente digitale selskaper som Uber, Amazon development, Huawei og Booking.com er på utkikk etter nye medarbeidere. Kanskje er det nettopp deg de trenger? Hvis du ønsker arbeid i digital sektor, bør du sjekke ut European Digital Job Fair i Madrid 20. november.

Les mer >>

09/11/2015


Øyrekrutterere og -arbeidsgivere benytter seg av EURES Maltas tilpassede støtte

Flere blomstrende sektorer på denne middelhavsøyen, fra programvare til iGaming, søker nye ansatte raskest mulig. EURES Malta har muligens bare et lite team, men det får bifallsytringer for proaktiv støtte av rekrutterere og arbeidsgivere som betjener disse sektorene hver dag.

Les mer >>

06/11/2015


EURES’ nære samarbeid mellom land = den beste servicen for jobbsøkere og arbeidsgivere

EURES er et EU-omfattende nettverk med kontakter utenfor Europa. Rådgivere møtes regelmessig og jobber ofte sammen. I tillegg er de i en sterk posisjon til å matche personer som søker etter jobb ved bruk av gode rekrutterere. To medlemmer av EURES-nettverket fra Ungarn og Romania forklarer hvordan dette fungerer i praksis og hvorfor det har betydning.

Les mer >>

03/11/2015


Digitalt media åpner dørene for fem unge irske jobbsøkere takket være nytt EURES-initiativ

Noen ganger kan det å skaffe erfaring utenlands virkelig hjelpe deg med å få kremjobben, og en ny ordning i Irland gir unge jobbsøkere et forsprang. Fem deltakere av Irlands Experience Your Europe (EYE)-program fulgte mediaopplæring i Nederland med Illuminata Media. Når de nå er tilbake i Dublin, vil alle få jobber eller jobbtilbud fra dette nederlandske firmaet før årets slutt.

Les mer >>

27/10/2015


Du har gjort det harde arbeidet med å få intervjuet – ikke la nervene ødelegge for deg!

Har du funnet den ideelle jobben? Har du klart å komme til jobbeintervju? Les videre for å få noen ideer til hvordan du kan være rolig og selvsikker, selv om du har magen full av sommerfugler.

Les mer >>

20/10/2015


Italiensk IT-utdannet drar nytte av Din første EURES-jobb og finner jobb i Storbritannia

Emiliano Prisco hadde høye forventninger etter å ha skaffet en praksisplass i et stort IT-firma i England. Men disse forventningene ble om til tvil da den nødvendige Erasmus-støtten for flytting til utlandet ikke ble realisert. I dag, med hjelp fra EURES-rådgivere i Italia og sin nye arbeidsgiver, har han etablert seg i drømmejobben med en åremålskontrakt.

Les mer >>

16/10/2015


Én CV – 28 land: lag en CV som er forståelig for alle i Europa

Vurderer du å utvide jobbsøket til andre land i EU? CV-stil kan variere fra land til land og regler for hva som skal inkluderes varierer i stor grad. Så hvordan kan du være sikker på at du viser frem ferdighetene, kvalifikasjonene og språkene dine på en måte som vil promotere deg på en effektiv måte i enhver kultur?

Les mer >>

12/10/2015Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.