Nyhetsartikler


Olje- og gassektoren i Norge hardt rammet – Eures Danmark parat til å hjelpe arbeidsledige oljearbeidere med å finne seg arbeid

Mange høyt kvalifiserte ingeniører hvis kompetanse har vært avgjørende for at den norske olje- og gassektoren har blomstret, har nå mistet jobben på grunn av historisk lave oljepriser. Men det åpner seg nye muligheter når Eures Danmark hjelper dem med å finne seg arbeid i nye sektorer, blant annet innen vindkraft.

Les mer >>

26/07/2016


Ung portugisisk farmasøyt omfavner sitt nye liv i Sverige

En god utdannelse og flere år med opplæring var ikke nok for at den farmasøytutdannede portugiseren Claudia Batalha, kunne finne en jobb som lot henne leve på egenhånd, uten støtte fra foreldrene. Situasjonen ble en helt annen etter at broren kom på besøk og fortalte henne om mulighetene han hadde funnet under sitt opphold i Luxembourg. Hun bestemte seg for å følge etter i hans fotspor for å finne arbeid i EU. «Jeg innså at selv om jeg alltid vil være portugisisk, er jeg også en europeer», sier Claudia.

Les mer >>

22/07/2016


Et kort utenlandsopphold kan styrke CV-en din

Etter at Brenda van de Klundert gikk ut fra Haagse Hogeschool med en grad i europastudier, ønsket hun å finne en jobb der hun kunne bruke og styrke sine nye kvalifikasjoner, og som ville gi henne muligheten til å utvide horisonten. Hun henvendte seg til Eures-rådgiver Peter de Leede, som holder til i Dordrecht i Nederland, for å finne ut hvilke muligheter som ventet i utlandet.

Les mer >>

19/07/2016


Å gjøre det kompliserte enklere – en operatør ved callsenteret forklarer hvorfor hun elsker jobben sin

I 11 år har Leonie de Krijger jobbet på callsenteret i Goes i Nederland, der hun hjelper folk som er interessert i å flytte til Nederland for å jobbe. Leonie og kollegene hennes svarer på spørsmål om alt fra hvordan man søker om trygdeytelser til hvordan man kan få godkjent kompetansen sin, og slik gjør de jobbsøkingsprosessen litt mindre stressende.

Les mer >>

12/07/2016


Sesongjobber i fokus på spansk jobbdag på middelhavsøy

Den baleariske jobbdagen 2016 SOIB-Eures, som hadde fokus på sesongjobber, tiltrakk seg nærmere tusen besøkende og førte til at mer enn 300 personer fikk tilbud om jobb lokalt og i utlandet. At arrangementet ble en suksess skyldes i stor grad at jobbsøkernes profiler ble matchet med ledige jobber allerede før arrangementet, og at man var tidlig ute med å annonsere arrangementet på sosiale medier og Eures' nettsteder.

Les mer >>

08/07/2016


Trenger du 130 nye ansatte til et nytt forretningsprosjekt? Eures Nederland tar utfordringen!

Møbelkjeden POCO har over 100 utsalgssteder over hele Tyskland, så beslutningen om å åpne en ny butikk rett over grensen i Enschede i Nederland virket som det neste logiske skrittet å ta. Personalavdelingen innså at de ville trenge hjelp fra et nettverk til å rekruttere over landegrensen og kontaktet Eures i Tyskland, som satte dem i kontakt med Wim Evers, Eures-rådgiver i Nederland.

Les mer >>

05/07/2016


Suksessen din kommer først gjennom et nyreformert Eures


#EUinmyregion Facebook bildekonkurranse – hva venter du på?

Hvert år investerer EU i tusenvis av regionale prosjekter. Der er garantert et et sted nær deg! Ta et flott bilde av det for en sjanse til å nyte en gratis tur til et fotografitreff i Brussel. Registrer deg for konkurransen #EUinmyregion for en sjanse til å vinne.

Les mer >>

28/06/2016


Skal du snart på intervju? Synes du det er vanskelig å snakke pent om deg selv? Finn heller en annen måte å imponere intervjueren på.

Intervjuere ser etter bekreftelse på det du har gjort, og ikke på din evne til å overbevise. Så hvis du synes det er ubehagelig å si pene ting om deg selv, og alle rådene om å selge deg selv bare får deg til å bli nervøs, kan du fatte mot. Det finnes en annen metode du kan bruke i de dyrebare minuttene du er inne på intervju.

Les mer >>

24/06/2016


Langsiktig kontakt med bulgarsk arbeidsgiver hjelper EURES-rådgiver med å tilby effektive løsninger

Gjennom de siste 4 årene, har Erdal Egin, en EURES-konsulent fra Nederland, stått klar til å hjelpe Euroccor, et internasjonalt selskap basert i Bulgaria, som har et stort behov for nederlandske talere. Erdal har, ved siden av sitt daglige arbeid med å hjelpe jobbsøkere finne jobb i utlandet, hjulpet Euroccor med å ansette omlag 30 mennesker siden 2012.

Les mer >>

21/06/2016Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.