Nyhetsartikler


Jobbdating – EURES Luxembourg tar alle midler i bruk for å hjelpe deg med å finne ønskejobben

Hvis du er på jakt etter jobb i hotell- og restaurantbransjen og kan være i Mondorf les Bains i Luxembourg den 6. oktober 2015, må du merke denne datoen av i kalenderen din. EURES organiserer en jobbdate der så du og potensielle arbeidsgivere kan møte hverandre. Det vil også være personalkonsulenter til stede for dem som er på jakt etter personell.

Les mer >>

25/08/2015


Europeiske jobbdager – hvordan få mest mulig ut av det første møtet

Karriere- og jobbmesser, "jobbdating" og speed-intervjuer – jobbsøkere og arbeidsgivere bruker alle virkemidler for å finne "den rette". Men hvordan kan du sikre at du får vist deg fra din beste side under et slikt kort møte?

Les mer >>

13/08/2015


EURES hjelper par fra Italia med å flytte til Sverige sammen

Å starte på nytt i et annet land – med ny jobb, nytt språk, ny kultur – er både spennende og utfordrende. Men hvis det betyr at du må flytte fra kjæresten din, kan det være et vanskelig valg å ta. EURES Italia og Sverige hjalp et kjærestepar fra Italia med å finne arbeid på samme sted slik at de kan gå framtiden sammen i møte.

Les mer >>

11/08/2015


Slik kan du møte folk, bygge opp CV-en din og ha en morsom sommer – lær et språk

Hvis du er så heldig at du har en sommerferie som varer i to måneder, er du omtrent halvveis gjennom den nå og kanskje du kjeder deg litt? Hva med å gjøre noe fornuftig og lære et nytt språk?

Les mer >>

05/08/2015


Hva slags innsikt kan en rådgiver med nærmere 30 års erfaring tilby deg?

I nærmere 30 år har Cindy Sijmonsma stått klar til å gi råd om hvordan man kan finne seg en jobb i en hvilken som helst bransje hvor enn det måtte være. Cindy er en typisk EURES-rådgiver – dedikert, motivert og alltid klar til å hjelpe andre med å finne fram i et nytt miljø. – Kultur er så uendelig mye mer enn bare bøker og musikk, sier hun. – Det handler om hvordan vi spiser lunsjen vår, hvordan vi kommuniserer.

Les mer >>

28/07/2015


Fra tekst til film – svenske skribenter finner ut om ideene deres er flyvedyktige

Tolv filmforfattere fikk en sjanse til å presentere ideene sine for produsenter i Berlin i juni. På det tredje arrangementet av denne typen som den svenske EURES-rådgiveren Wanna Spiridonidou organiserte, fikk forfatterne mingle med fagfolk i bransjen og legge fram ideene sine på et presentasjonsmøte.

Les mer >>

24/07/2015


To unge italienere forteller på YouTube hvorfor de valgte ordningen Din første EURES-jobb

Fabio Bertollini og Agata Murgano er to unge italienere som har valgt å gjøre mest mulig ut av mulighetene sine på jobbmarkedet ved hjelp av ordningen Din første EURES-jobb. De forteller om erfaringene sine i to videoer de nettopp har lagt ut på YouTube. Les videre for å finne ut hvorfor de valgte ordningen og hva de har fått ut av den.

Les mer >>

20/07/2015


EURES – et samordnet system for å hjelpe deg til å få og beholde jobben

Da Panagiota Domestichou fikk hjelp fra EURES til å ta en hjelpepleierstilling i Finland, fikk hun endelig følelsen av å få gjort den jobben hun hadde utdannet seg til i Hellas. Men mørke skyer truet i horisonten, seks måneder etter at hun hadde begynt, fikk arbeidsgiveren det for seg at de trengte flere papirer. Da steppet EURES og Europe Direct i Hellas inn sammen med EURES Finland.

Les mer >>

17/07/2015


Jobbmuligheter i IT-bransjen for finner som vurderer å flytte til Sverige

Sverige trenger fagfolk innen informasjon, data og teknologi, og noen arbeidsgivere innser at de kanskje bør kikke til Finland ettersom flere omorganiseringer hos Nokia har ført til mange overtallige. EURES-rådgivere i begge land er på plass for å hjelpe jobbsøkere med å finne ny jobb og flytte utenlands.

Les mer >>

13/07/2015


Ny app regner ut riktig lønn for deg på grunnlag av CV-en din

Er du på jakt etter jobb eller vil du be om lønnsforhøyelse men er usikker på hvor mye du bør tjene? En ny app hjelper deg med å regne ut hvor mye du er verdt for arbeidsgiveren din.

Les mer >>

08/07/2015Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.