Nyhetsartikler


Jobbmesser: få mest mulig ut av tiden din

Du har funnet en jobbmesse du vil dra til, og du har fullført registreringsprosessen (hvis du var nødt til det). Hva nå? Kanskje tenker du at det holder at du dukker opp på selve dagen, men for å få mest mulig ut av jobbmessen – og for å bruke tiden din på en fornuftig måte – kan det være lurt å planlegge litt på forhånd.

Les mer >>

22/06/2017


Sverige oppfordrer greske helsespesialister til å flytte nordover

Et vellykket sysselsettingskonsept oppmuntrer helsearbeidere til å bytte ut Hellas med Sverige. Svensk uke arrangeres to ganger i året i Aten og Tessaloniki – det siste arrangementet gikk av stabelen forrige måned. Samarbeidet mellom de to landene går langt tilbake.

Les mer >>

20/06/2017


En jobbmesse er bare et klikk unna: IT-talenter fra hele Europa logget seg på irsk nettbasert europeisk jobbdag

Se for deg at du er jobbsøker med bakgrunn fra programvare/IT eller har kompetanse innenfor forretningstjenester. Så ønsker du å ta et skritt videre i karrieren. Hvor vil du gå for å se etter ledige stillinger? Det er nok ikke særlig sannsynlig at du vil oppsøke jobbmesser og bla gjennom brosjyrer der. Sannsynligvis måtte du ha gjort alle undersøkelsene dine selv på det allvitende internettet.

Les mer >>

14/06/2017


Alt om Det europeiske sosialfondet (ESF)

Fra 2007–2014 fant nesten 10 millioner europeere seg jobb med støtte fra Det europeiske sosialfondet (ESF). Siden Fondet feirer 60-års jubileum i år, tenkte vi at det var et godt tidspunkt å dykke dypere ned i hvordan ESF arbeider, tilgjengelige typer støtte og hvordan du kan involvere deg ...

Les mer >>

13/06/2017


Den ultimate guiden til nettverking

Nettverking handler om å bygge relasjoner, gjøre navnet ditt kjent og få tilgang til muligheter du ellers kanskje ikke hadde fått kjennskap til gjennom vanlig jobbsøking på nett. Det er mye å tenke på, spesielt når det gjelder å delta på nettverkingsarrangementer, så vi har delt prosessen inn i tre nøkkeltrinn for å hjelpe deg med å forberede deg, bruk tiden klokt og få mest mulig ut av opplevelsen.

Les mer >>

08/06/2017


Reise hjem? Polakker som tenker på å reise tilbake til Polen, har nå fått det mye enklere

Å reise, å flytte, å fornye seg ligger i menneskets natur. Det er bare til å innse det: Aldri å kunne være i ro er noe av det som følger med den økende globaliseringen. Men på samme tid har vi hatt en utvikling i motsatt retning. Nå viser det seg at stadig flere polakker i utlandet har begynt å planlegge hjemreisen. Mens tendensen for femten år siden var at polakkene forlot hjemlandet for grønnere beiter ute, prøver de nå å finne arbeid i hjemlandet. Den gangen var spørsmålet hvorfor. Nå er spørsmålet når…

Les mer >>

07/06/2017


Actiris sprer det glade budskap om Din første Eures-jobb i Brussel

I desember 2016 tok Eures’ samarbeidspartnere hos Actiris til gatene i Brussel for å reklamere for jobbmobilitetsprogrammet Din første Eures-jobb (YFEJ). Actiris International er den internasjonale armen til Actiris, som er den offentlige arbeidsformidlingen i Brussel og en av partnerne som støtter Eures’ arbeid.

Les mer >>

01/06/2017


Hva kan nettverksbygging gjøre for meg?

Kompetanse og erfaring er en vesentlig forutsetning for en god karriere. Men i vår moderne verden, der konkurransen på arbeidsmarkedet har hardnet til, ser vi at det er mye sannhet i gamle ordtak, for eksempel: “Det er ikke hva du kan, det er hvem du kjenner”. Har du et nettverk, kan dette gi deg en fordel i konkurransen med de andre. Det kan åpne dører for deg som du ikke en gang visste fantes.

Les mer >>

30/05/2017


Investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future

As former US President John F. Kennedy once said, “The future promise of any nation can be directly measured by the present prospects of its youth.” Kennedy may have been talking about the United States, but the sentiment is one that can be applied to any EU Member State and the future of Europe as a whole. With the European Commission recently reaffirming its commitment to investing in young people, we look at why this is such an important issue, why investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future and how your business or organisation can get involved.

Les mer >>

24/05/2017


Lykken står den kjekke bi: historien om en rumensk bilselger i Sverige

Det er aldri feil tidspunkt å starte en ny karriere i et annet land. Det er ihvertfall det Nicolae Cazanescu synes å mene. Da han etter 17 år som bilselger trengte å fornye seg, tok han kontakt med Eures Romania for å få hjelp til å skreddersy strategien da han skulle ut på det internasjonale markedet etter jobb. Det har ikke gått mer enn to måneder, og allerede har han mye å fortelle.

Les mer >>

23/05/2017


Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.