Wat is Drop'pin@EURES?


 

Drop'pin@EURES is de plaats waar ondernemingen en organisaties bekendheid kunnen geven aan hun vacatures voor jongeren, bedoeld om jonge Europeanen te helpen hun eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. Bij vacatures op dit onlineplatform gaat het onder meer om stage- en leerlingplaatsen, opleidingen, e-learningcursussen, taaltrainingen, mobiliteitsondersteuning, coaching en mentorschap enz.

Welke mogelijkheid je ook zoekt om je kansen op een baan in Europa te verhogen, Drop'pin@EURES heeft altijd wel iets voor je in petto.

Drop'pin@EURES maakt het ook makkelijker om bij vacatures voor jongeren de juiste kandidaten te vinden, omdat via het platform een groot aantal gekwalificeerde werkzoekenden in heel Europa in beeld komt. Op het platform kunnen werkgevers de perfecte match vinden door online de cv's van potentiële kandidaten te bestuderen. Daarnaast kunnen organisaties met dit instrument rechtstreeks en eenvoudig vacatures voor jongeren op het portaal plaatsen, die zo voor jonge EURES-leden in heel Europa zichtbaar zijn.

 

Nieuw: Openstaande vacatures voor stage- en leerlingplaatsen op het EURES-portaal!

 

Wonen en werken in een ander land is een geweldige ervaring voor Europese burgers van alle leeftijden: je doet nieuwe vaardigheden op, maakt kennis met een andere cultuur en leert nieuwe mensen kennen. Op het EURES-portaal zijn alle vacatures en banen te zien die zijn opgenomen in openbare bestanden en registers in de hele EU.

In de toekomst zal het aanbod op het EURES-portaal worden uitgebreid met betaalde stage- en leerlingplaatsen in de EU-lidstaten, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland, maar ook nu al zijn er talloze stage- en leerlingplaatsen te vinden op het EURES-portaal, en er komen er binnenkort nog meer bij.  

Je kunt de beschikbare vacatures vinden door "leerlingplaats", "stageplaats", "stage" of "bedrijfsstage" in te voeren in het zoekveld hieronder. Verdere mogelijkheden op het vlak van stage- en leerlingplaatsen zijn te vinden in het algemene vacatureonderdeel van EURES .

Wil je meer weten? Neem dan contact op met een EURES-adviseur uit je eigen land .

Om werkgevers te ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste kandidaat heeft de Commissie voor werkgevers een checklist gemaakt die hen door het proces leidt. Deze checklist vergroot de kans op een geslaagde werkrelatie en goede resultaten voor alle betrokkenen.

Heb je interesse in stage- en leerlingplaatsen? Kijk dan ook eens op Je eerste EURES -baan (de mobiliteitsregeling van de EU).

 

Wat houdt het initiatief "Digital Opportunity traineeships" in?

"Digital Opportunity" is een proefproject dat tussen 2018 en 2020 loopt en grensoverschrijdende stages aanbiedt aan maximaal 6 000 studenten en pas afgestudeerden. De "Digital Opportunity"-stagiairs verbeteren hun digitale vaardigheden op gebieden zoals cyberveiligheid, big data, kwantumtechnologie, machinaal leren, digitale marketing en software-ontwikkeling. De eerste stages gaan in juni 2018 van start en de stagiairs ontvangen een toelage van ongeveer 500 EUR per maand. Het proefproject wordt gefinancierd uit Horizon 2020 en uitgevoerd via Erasmus+.

Kijk hier naar de mogelijkheden van "Digital Opportunity traineeships" en meld je aan!