• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

De banenmarkt en de werkplek in de EU in de jaren 2020


Onestopshop biedt grensoverschrijdende werkzoekenden betere toegang tot informatie

Het is druk bij EURES-T Boven-Rijn. Het kantoor dekt vier regio's, verspreid over Duitsland, Frankrijk en Zwitserland, werkt in het Frans en het Duits en bedient nagenoeg 100 000 grensoverschrijdende werknemers. Met een dergelijk groot geografisch dekkingsgebied en de vele evenementen, workshops en activiteiten die doorlopend plaatsvinden, moeten de EURES-adviseurs zuinig omgaan met hun tijd. Om de zaken te versnellen, heeft EURES-T Boven-Rijn daarom een onestopshop gelanceerd.

Lees meer >>

08/03/2017


Een kort dienstverband in het buitenland kan je cv een impuls geven

Toen Brenda van de Klundert klaar was met haar opleiding Europese Studies aan de Haagse Hogeschool wilde ze in het buitenland werk vinden dat op haar opleiding aansloot en waarmee ze haar horizon kon verbreden. Ze heeft toen contact opgenomen met haar EURES-adviseur in Dordrecht, Peter de Leede, om te weten wat haar mogelijkheden in het buitenland waren.

Lees meer >>

19/07/2016


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.