• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

How three young Spaniards found opportunities abroad with EURES

As EURES celebrates its 25th anniversary, the network is taking the opportunity to recognise its successes over the past 25 years and to look ahead to the future. In this article, we look specifically at three success stories from EURES Spain.

Lees meer >>

17/01/2020


EURES member organisations make free movement a reality for healthcare workers


Hotelketen krijgt hulp van EURES bij het vinden van seizoenswerkers

Sinds 2015 werkt een Spaanse hotelgroep samen met EURES-Slovenië voor het inhuren van seizoenswerkers voor zijn hotels in Spanje en Griekenland. We spraken met Alberto Alba van Iberostar en Aleksandra Đukić, één van de mensen die dankzij deze wervingscampagne werk vond, om meer te weten te komen over dit initiatief.

Lees meer >>

31/05/2019


“Ongelooflijke plekken en geweldige mensen”: Lara’s succesverhaal

EURES Spanje blijft de succesverhalen aaneenrijgen. Na Juan Carlos en Alejandra heeft ook Lara op de Facebookpagina van EURES Spanje haar verhaal gedeeld, naast nuttige tips en inspirerend advies.

Lees meer >>

25/04/2019


Nog een gelukkige deelt haar positieve ervaring met EURES-Spanje

In november 2018 hebben we een artikel gepubliceerd over Juan Carlos, een EURES-begunstigde die zijn verhaal heeft gedeeld op de Facebook pagina van EURES-Spanje. Alejandra Franch uit Zaragoza heeft in december als laatste begunstigde van het jaar haar positieve EURES-ervaring gedeeld op de Facebook-pagina van EURES-Spanje. Hier volgt haar verhaal.

Lees meer >>

21/02/2019


"Speeddating”-interviews in Madrid: EURES Spanje en EURES Zweden slaan de handen in elkaar om kansen te creëren in de cateringsector


Spaanse kok deelt inspirerend EURES-succesverhaal

Een kok uit Menorca maakte zijn droom om in het buitenland te werken waar. Hij vond werk via EURES, eerst in Zweden, daarna in Duitsland.

Lees meer >>

12/11/2018


Hotel in Duitsland vult urgente vacatures in met behulp van EURES

Voor bedrijven in de toerisme- en horecasector is het belangrijker dan ooit om vacatures met buitenlands personeel in te vullen. Kleine en middelgrote ondernemingen beschikken echter niet altijd over de middelen of de netwerken om een internationale wervingsactie op touw te zetten.

Lees meer >>

07/09/2018


Jonge Spaanse verpleegkundige jaagt haar droom na in Duitsland


In Duitsland was er vraag naar zorgpersoneel... en dus stapte Cristina op het vliegtuig

De Spaanse verpleeghulp Cristina Cañadas Pequin moest snel een baan vinden. Haar tijdelijke contract was net verlopen en het lokale aanbod was karig. Ze solliciteerde via het programma Your first EURES Job (YfEJ) naar een leerlingplaats in Duitsland en vond zo eindelijk de functie waarnaar ze op zoek was.

Lees meer >>

16/03/2018


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.