• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Bekendmaking van de winnaars van de #EUmovers-wedstrijd op sociale media


Duits safaripark werkt samen met EURES om Italiaanse werkzoekenden in te huren

In februari zijn EURES-medewerkers van de internationale afdeling van de Duitse dienst voor arbeidsbemiddeling Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) in Nedersaksen/Bremen een samenwerkingsverband aangegaan met één van Europa’s grootste safariparken voor twee wervingsevenementen in Italië.

Lees meer >>

02/05/2019


Sociale media: hulpmiddel in de zoektocht naar een baan?

Meer dan twee miljard mensen maken dagelijks gebruik van sociale media om met vrienden in contact te blijven, foto's te delen, video's te bekijken, enz. Er zijn echter nog andere geweldige toepassingen. In dit artikel onderzoeken we waarom sociale media de perfecte manier kunnen zijn om een droombaan te vinden.

Lees meer >>

18/04/2019


Nog een gelukkige deelt haar positieve ervaring met EURES-Spanje

In november 2018 hebben we een artikel gepubliceerd over Juan Carlos, een EURES-begunstigde die zijn verhaal heeft gedeeld op de Facebook pagina van EURES-Spanje. Alejandra Franch uit Zaragoza heeft in december als laatste begunstigde van het jaar haar positieve EURES-ervaring gedeeld op de Facebook-pagina van EURES-Spanje. Hier volgt haar verhaal.

Lees meer >>

21/02/2019


Welke vaardigheden willen bedrijven anno 2019?

Een nieuw jaar kan een geweldige kans zijn om een verandering door te voeren, een nieuwe uitdaging aan te gaan of je horizon te verruimen. Op het gebied van werkgelegenheid betekent dit bijvoorbeeld naar een nieuwe sector overgaan of zelfs een geheel nieuwe loopbaan starten. Maar hoe zorg je ervoor dat je een maximale kans van slagen hebt op een concurrerende arbeidsmarkt?

Lees meer >>

07/02/2019


De tien beste artikelen van 2018


Tips om een goede indruk te maken ... tijdens de eerste twee weken

Of je nu solliciteert naar een voltijdse baan, een beroepsstage of een deeltijdstage – de eerste indruk is altijd belangrijk. Over de indruk die je de eerste paar seconden maakt is al genoeg geschreven … dus leek het ons een goed idee om eens naar de eerste paar weken te kijken. Per slot van rekening kan het soms even duren voordat je je draai gevonden hebt!

Lees meer >>

01/11/2017


Hoe EURES u kan helpen bij het runnen of opzetten van een klein bedrijf

Heeft u minder dan 250 werknemers? Is uw jaaromzet lager dan 50 miljoen EUR? Dan valt u onder de kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's). Of u nu al lang in bedrijf bent of nog maar net begint, EURES kan de verschillende stappen voor u vereenvoudigen.

Lees meer >>

21/09/2018


Tevreden expats delen hun “Big Danish Moment”


Gebruik uw LinkedIn-profiel voor succesvol solliciteren


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.