• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Vijf dingen om over na te denken als je op afstand gaat werken


Vier tips voor een nette en professionele online-aanwezigheid als werkzoekende

Werkgevers en recruiters hebben tegenwoordig meer dan ooit de gewoonte om potentiële werknemers online op te zoeken. EURES heeft een aantal tips verzameld om je te helpen een nette en professionele online-aanwezigheid te creëren en te behouden, voor een optimaal virtueel visitekaartje.

Lees meer >>

25/11/2021


EURES Duitsland creëert webpagina voor seizoenarbeiders

Ben je een EU-burger of onderdaan van een derde land en zoek je seizoenswerk in Duitsland? EURES Duitsland heeft onlangs een nieuwe landingspagina gecreëerd om je belangrijkste vragen te beantwoorden.

Lees meer >>

12/11/2021


Vijf kernvragen voor uw enquête over de terugkeer naar de werkvloer na COVID-19

Werkplekken worden langzaam weer opengesteld na de COVID-19-pandemie. Het is dus een goed moment om na te gaan hoe uw werknemers denken over de terugkeer naar de werkvloer. Gebruik onze vijf beste vragen voor uw enquête over de terugkeer naar de werkvloer om inzicht te krijgen in hun mening en voorbereidingen te treffen om weer open te gaan.

Lees meer >>

24/08/2021


Fietsmonteur vindt nieuwe kansen in Noorwegen


Jonge Portugese apotheker vindt werk in Scandinavië dankzij "Je eerste EURES-baan"

De farmaceutische industrie in Zweden onderging in 2009 een transformatie toen de door de staat geleide markt door een herregulering werd opengesteld voor de particuliere sector.

Lees meer >>

26/10/2018


Hotel in Duitsland vult urgente vacatures in met behulp van EURES

Voor bedrijven in de toerisme- en horecasector is het belangrijker dan ooit om vacatures met buitenlands personeel in te vullen. Kleine en middelgrote ondernemingen beschikken echter niet altijd over de middelen of de netwerken om een internationale wervingsactie op touw te zetten.

Lees meer >>

07/09/2018


Ambachtelijke bierbrouwerij in Noorwegen krijgt via EURES steun voor het opleiden van een Italiaanse werkneemster

Een kleine ambachtelijke bierbrouwerij die prat gaat op haar traditionele aanpak, is blij een jonge Italiaanse te mogen verwelkomen die door haar ervaring in haar thuisland perfect aansluit bij de behoeften van Kinn Bryggeri. Deze kleine onderneming wordt met steun uit de regeling Je eerste EURES-baan (YfEJ) geholpen bij het opleiden van het nieuwste personeelslid.

Lees meer >>

12/08/2016


Noorse olie- en gassector zwaar getroffen – EURES Denemarken staat klaar om een aantal mensen te helpen een nieuwe baan te vinden

Veel hooggekwalificeerde technici met capaciteiten die cruciaal zijn geweest voor het succes van de Noorse olie- en gassector, worden boventallig verklaard vanwege de historisch lage prijzen. Voor een aantal van hen is er echter nieuw licht aan de horizon, aangezien EURES Denemarken hen helpt werk te vinden in nieuwe sectoren, waaronder windenergie.

Lees meer >>

26/07/2016


Loopbaan van piek naar piek voor Française in Noorwegen

Camille Bruneval besloot haar biezen te pakken en naar Noorwegen te verhuizen vanwege haar liefde voor de manier van leven en de natuur in dat land. De 25-jarige Française droomde er als kind al van om naar Noorwegen te verhuizen. Maar nu ze eenmaal in Oslo gesetteld is, staat ze er zelf ook versteld van hoe positief haar carrière en sociale leven zich ontwikkelen.

Lees meer >>

08/03/2016


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden