• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Alessandria vindt een loopbaan als zorgwerker in Duitsland

Dankzij een gezamenlijk initiatief van EURES en twee Duitse werkgevers hebben verschillende Europese werkzoekenden de mogelijkheid gekregen om in Beieren een opleiding te volgen tot zorgwerker voor mensen met speciale behoeften. Een van hen, Alessandria Grossi, vertelt ons haar verhaal.

Lees meer >>

13/11/2020


EURES Duitsland ondersteunt werkzoekenden en werkgevers in het hele land en daarbuiten


How three young Spaniards found opportunities abroad with EURES

As EURES celebrates its 25th anniversary, the network is taking the opportunity to recognise its successes over the past 25 years and to look ahead to the future. In this article, we look specifically at three success stories from EURES Spain.

Lees meer >>

17/01/2020


GrensWerk event allows Dutch and German jobseekers to experience the workplace using virtual reality


Op naar Duitsland!

Overweeg je naar Duitsland te verhuizen voor werk? EURES heeft een heleboel informatie om je te helpen werk te vinden en de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Lees meer >>

10/05/2019


Duits safaripark werkt samen met EURES om Italiaanse werkzoekenden in te huren

In februari zijn EURES-medewerkers van de internationale afdeling van de Duitse dienst voor arbeidsbemiddeling Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) in Nedersaksen/Bremen een samenwerkingsverband aangegaan met één van Europa’s grootste safariparken voor twee wervingsevenementen in Italië.

Lees meer >>

02/05/2019


“Ongelooflijke plekken en geweldige mensen”: Lara’s succesverhaal

EURES Spanje blijft de succesverhalen aaneenrijgen. Na Juan Carlos en Alejandra heeft ook Lara op de Facebookpagina van EURES Spanje haar verhaal gedeeld, naast nuttige tips en inspirerend advies.

Lees meer >>

25/04/2019


Duitsland is voor musici in internationale orkesten een aantrekkelijke plek om te werken. Het land heeft een rijke traditie op het gebied van klassieke muziek en is de thuisbasis van meer dan 50 filharmonische orkesten.

Duitsland is voor musici in internationale orkesten een aantrekkelijke plek om te werken. Het land heeft een rijke traditie op het gebied van klassieke muziek en is de thuisbasis van meer dan 50 filharmonische orkesten.

Lees meer >>

21/03/2019


Alles wat je moet weten voordat je een Europese (online) banendag bijwoont


EURES helpt Duitse werkzoekenden bij het vinden van werk in de Oostenrijkse toeristenindustrie

EURES Duitsland en EURES Oostenrijk zijn een samenwerking aangegaan met een arbeidsbureau in Nedersaksen om twaalf langdurig werklozen te helpen bij het vinden van een baan in de Oostenrijkse toeristenindustrie.

Lees meer >>

28/02/2019


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.