• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Vijf kernvragen voor uw enquête over de terugkeer naar de werkvloer na COVID-19

Werkplekken worden langzaam weer opengesteld na de COVID-19-pandemie. Het is dus een goed moment om na te gaan hoe uw werknemers denken over de terugkeer naar de werkvloer. Gebruik onze vijf beste vragen voor uw enquête over de terugkeer naar de werkvloer om inzicht te krijgen in hun mening en voorbereidingen te treffen om weer open te gaan.

Lees meer >>

24/08/2021


Het is nooit te laat om je om te scholen en in het buitenland te gaan werken: het verhaal van Eddy Bomboko


Durf te dromen met EURES: het verhaal van Gaëlle Delvaux


In het buitenland werken tijdens een pandemie: het verhaal van een Belgische kok in Finland


Op zoek naar werk in het buitenland tijdens de pandemie? Amandines ervaringen laten zien dat het mogelijk is

Amandine wilde altijd al in het buitenland werken. Begin 2020 begon de Belgische werkzoekende aan een stage in Madrid. Maar al snel moest zij naar huis terugkeren vanwege de COVID-19-pandemie. Amandine hield echter vol en kreeg een nieuwe kans in Valencia.

Lees meer >>

26/04/2021


Nieuwe ‘one-stop shop’ voor persoonlijk loopbaanadvies gaat van start in Brussel


Hoe je het maximale uit Drop’pin@EURES haalt: organisaties


Actiris International: een gespecialiseerde afdeling die werkgevers in het buitenland helpt in Brussel personeel te vinden

De internationale tak van de openbare dienst voor arbeidsvoorziening van Brussel maakt het voor Europese werkgevers eenvoudiger om de juiste mensen voor hun vacatures aan te nemen.

Lees meer >>

21/12/2017


Actiris verspreidt het goede nieuws over ‘Je eerste EURES-baan’ in Brussel

In december 2016 gingen EURES-medewerkers bij Actiris in Brussel de straat op om het programma voor beroepsmobiliteit ‘Je eerste Eures-baan’ te promoten. Actiris International is de internationale tak van de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris, een van de partnerorganisaties die het werk van EURES ondersteunen.

Lees meer >>

01/06/2017


Aankomende jonge ondernemers worden online, face-to-face en in speciale workshops ondersteund

Lijkt het je wat om voor jezelf te beginnen? Neem dan eens een kijkje op I-LINC, een website voor digitale vaardigheden boordevol handige tips met een ondersteunende community die je helpt bij je eerste stappen naar het ondernemerschap. Of laat je inspireren door het EURES-portal voor ondernemerschap in Finland en het groeiende netwerk van jonge ondernemers in dat land.

Lees meer >>

08/11/2016


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden