• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Mijn EURES-verhaal: Javier Cordero


Salarisonderhandelingen: waar te beginnen?


Nog een gelukkige deelt haar positieve ervaring met EURES-Spanje

In november 2018 hebben we een artikel gepubliceerd over Juan Carlos, een EURES-begunstigde die zijn verhaal heeft gedeeld op de Facebook pagina van EURES-Spanje. Alejandra Franch uit Zaragoza heeft in december als laatste begunstigde van het jaar haar positieve EURES-ervaring gedeeld op de Facebook-pagina van EURES-Spanje. Hier volgt haar verhaal.

Lees meer >>

21/02/2019


Vijf redenen om de stap naar het buitenland te wagen

Werken in het buitenland is een grote professionele en persoonlijke uitdaging. Sommigen mogen dan wel geboren reizigers zijn, voor anderen is het een schrikbarende gedachte. Maar als je die angst en onzekerheid eenmaal overwonnen hebt, vind je tal van goede redenen om de sprong te wagen.

Lees meer >>

14/02/2019


Jonge Portugese apotheker vindt werk in Scandinavië dankzij "Je eerste EURES-baan"

De farmaceutische industrie in Zweden onderging in 2009 een transformatie toen de door de staat geleide markt door een herregulering werd opengesteld voor de particuliere sector.

Lees meer >>

26/10/2018


Tevreden expats delen hun “Big Danish Moment”


Kroatische klusjesman vindt baan als technicus in Duitsland dankzij Je eerste EURES-baan

Het loopbaantraject van Goran Marinovic naar precisietechniek was allesbehalve doorsnee. In zijn geboorteland Kroatië had hij verschillende baantjes: loodgieter, verkoper, promotor, en hij heeft zelfs workshops geleid bij een aquarium.

Lees meer >>

06/04/2018


In Duitsland was er vraag naar zorgpersoneel... en dus stapte Cristina op het vliegtuig

De Spaanse verpleeghulp Cristina Cañadas Pequin moest snel een baan vinden. Haar tijdelijke contract was net verlopen en het lokale aanbod was karig. Ze solliciteerde via het programma Your first EURES Job (YfEJ) naar een leerlingplaats in Duitsland en vond zo eindelijk de functie waarnaar ze op zoek was.

Lees meer >>

16/03/2018


Succesvolle werving door Deens bedrijf dankzij EURES


Duits bedrijf vervult in vijf jaar 400 vacatures met de hulp van EURES


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.