• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Crisis: hoe passen bedrijven zich aan, en hoe bereiden ze zich voor op de toekomst, na COVID-19?


De banenmarkt en de werkplek in de EU in de jaren 2020


Loopbaanbegeleiding: ondersteuning voor toekomstige werknemers


Succesverhalen van start-ups in Europa door de decennia heen


Hoe je het maximale uit Drop’pin@EURES haalt: organisaties


Pool is blij met baan in buitenland


Stralende nieuwe carrièrevooruitzichten voor kunstenaars die onze steden doen oplichten

Als "lichtkunstenaar" hoef je doorgaans over complimenten niet te klagen. Toch kan het erg moeilijk zijn een vaste baan te vinden. Voor een aantal toppers uit deze nichesector gloort er echter hoop aan de horizon, nu ze hun kunnen voor het voetlicht hebben gebracht voor een publiek van potentiële opdrachtgevers in Stockholm, op uitnodiging van EURES.

Lees meer >>

04/11/2016


Voor een aantal studenten geneeskunde liggen stageplaatsen in het verschiet

Leer nieuwe dingen, doe praktijkervaring op, spijker je Engels bij en krijg er nog voor betaald ook. EURES Litouwen is een samenwerkingsverband aangegaan met Jark Healthcare, een arbeidsbureau, om een aantal studenten geneeskunde zomerstages in het Verenigd Koninkrijk te kunnen aanbieden die hen een voorsprong op de arbeidsmarkt kunnen geven.

Lees meer >>

26/01/2016


Multinationals zoals Disneyland® Parijs werken samen met EURES om de werving van nieuwe medewerkers een impuls te geven

Het is herfst en dat betekent dat Disneyland® Parijs zich opmaakt voor de werving van horecapersoneel en andere medewerkers, die als team moeten gaan samenwerken om te zorgen dat hun klanten een onvergetelijke ervaring beleven. Om voor deze belangrijke functies de juiste mensen te vinden, richt het bedrijf zich tot het EURES-netwerk om werkzoekenden uit alle delen van de EU te kunnen bereiken.

Lees meer >>

18/12/2015


Italiaanse afgestudeerde IT-er vindt via 'Je eerste EURES-baan' werk in het Verenigd Koninkrijk

Emiliano Prisco was hoopvol gestemd na een stage bij een groot IT-bedrijf in Engeland. Maar de twijfel sloeg toe, toen de noodzakelijke Erasmus-ondersteuning voor zijn verhuizing naar een ander land geen werkelijkheid werd. Nu heeft hij zijn droombaan met een arbeidscontract voor bepaalde duur bemachtigd met de hulp van EURES-adviseurs in Italië en van zijn nieuwe werkgever.

Lees meer >>

16/10/2015


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.