• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Hotelketen krijgt hulp van EURES bij het vinden van seizoenswerkers

Sinds 2015 werkt een Spaanse hotelgroep samen met EURES-Slovenië voor het inhuren van seizoenswerkers voor zijn hotels in Spanje en Griekenland. We spraken met Alberto Alba van Iberostar en Aleksandra Đukić, één van de mensen die dankzij deze wervingscampagne werk vond, om meer te weten te komen over dit initiatief.

Lees meer >>

31/05/2019


EURES-podcast 1: Franse werkzoekende vindt dankzij EURES-evenement werk in Sloveens toerisme

Het online-evenement Seize the Summer with EURES 2018 heeft werkgevers uit de toeristische en voedingssector uit Kroatië, Portugal, Slovenië, Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland, Malta en Cyprus bijeengebracht...

Lees meer >>

06/12/2018


Hoe je het maximale uit Drop’pin@EURES haalt: organisaties


Franse gids belandt dankzij onlinebanendag op een Portugees eiland


Werkzoekende bemachtigt baan in communicatie dankzij jongerengarantieregeling

Na meerdere sollicitatiegesprekken te hebben doorlopen zonder uitzicht op een baan, begon de Solveense David Banović de motivatie te verliezen. Hij gaf de moed niet op, maar deed in plaats daarvan een beroep op de jongerengarantieregeling om een duwtje in de rug te krijgen.

Lees meer >>

23/03/2017


Zoete smaak van succes leidt werkzoekende van Marseille naar Ljubljana

Twee jaar na de sprong in het onbekende en haar verhuizing van Frankrijk naar Slovenië met de hulp van EURES, bereidt banketbakker Valerie Labat-Gest nu de opening van haar eigen winkel in Istanboel voor.

Lees meer >>

03/02/2017


Nieuwe baan in Oostenrijk biedt Sloveense werkzoekende perspectieven

Ana-Marija Vratanar komt uit een klein dorpje in Slovenië. Toen zij naar een goede baan in eigen land zocht, stuitte zij op een vacature die haar nieuwsgierigheid wekte. De baan die bij het lokale arbeidsbureau werd aangeboden, betrof een werkplek bij een familiehotel in Oostenrijk. ‘Ik dacht bij mezelf, waarom niet?’ Ze nam daarom contact op met EURES-adviseur Žarko Markovič in Ljubljana.

Lees meer >>

13/01/2017


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.