• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Vijf kernvragen voor uw enquête over de terugkeer naar de werkvloer na COVID-19

Werkplekken worden langzaam weer opengesteld na de COVID-19-pandemie. Het is dus een goed moment om na te gaan hoe uw werknemers denken over de terugkeer naar de werkvloer. Gebruik onze vijf beste vragen voor uw enquête over de terugkeer naar de werkvloer om inzicht te krijgen in hun mening en voorbereidingen te treffen om weer open te gaan.

Lees meer >>

24/08/2021


You want to work in Cyprus? A handy guide has got you covered from A to Z…


Help Europa de nieuwste technologieën te gebruiken

3D-printen is een snelgroeiende sector die elk jaar meer banen en kansen biedt. Om deze kansen te kunnen grijpen hebben mensen de juiste vaardigheden en kennis nodig. Daarvoor kunnen ze rekenen op projecten zoals 3D-Help.

Lees meer >>

12/04/2019


EURES Roemenië helpt jonge werkzoekenden bij het vinden van stageplaatsen in Duitsland


Hoe je het maximale uit Drop’pin@EURES haalt: organisaties


Wie waagt, die wint: het verhaal van een Roemeense autospuiter in Zweden

Het is nooit een slecht moment om je carrière in het buitenland een nieuwe wending te geven. Dat vindt Nicolae Cazanescu althans. Toen hij na 17 jaar in de autohandel vond dat zijn carrière een likje verf nodig had, ging hij naar EURES Roemenië om zijn internationale zoektocht naar werk te helpen personaliseren. Na slechts twee maanden heeft hij al een verhaal te vertellen.

Lees meer >>

23/05/2017


Get Online Week 2016: de vaardigheden- en banenkloof in Europa dichten

De Europese Get Online Week vindt plaats van 14 tot en met 20 maart 2016. Deze digitale campagne, die nu haar zevende jaar ingaat, moedigt Europeanen aan veilig en vertrouwvol gebruik te maken van internet en technologie. Benut dus deze kans om je digitale vaardigheden en kansen op een baan te verbeteren.

Lees meer >>

16/02/2016


Trots en gelukkig: Roemeen maakt baan in het buitenland tot een waar succes

Constantin Amariei besloot op zijn 48e zijn leven in Roemenië een andere wending te geven door een baan in Tsjechië te aanvaarden. Het was een grote stap, maar hij had er alle vertrouwen in dat EURES hem een baan had voorgesteld die ertoe doet. "EURES stelt geen 'grijze' bedrijven voor", zegt hij.

Lees meer >>

12/01/2016


Nauwe samenwerking tussen landen via EURES levert optimale dienstverlening op voor werkzoekenden en werkgevers

EURES is een EU-breed netwerk, dat ook buiten Europa contacten heeft. EURES-adviseurs komen regelmatig bijeen en werken vaak samen en zijn dan ook bij uitstek in staat mensen die op zoek zijn naar werk te koppelen aan de juiste recruiters. Twee medewerksters van het EURES-netwerk, uit Hongarije respectievelijk Roemenië, leggen uit hoe de samenwerking verloopt en waarom ze zo belangrijk is.

Lees meer >>

03/11/2015


Litouws bouwbedrijf vult vacatures snel en eenvoudig in dankzij de steun van EURES

Bouwbedrijf Projektana, gevestigd in de Litouwse stad Kaunas, gaat het ondanks het lastige economische klimaat voor de wind. De werkzaamheden van het bedrijf bestaan met name uit het leggen van funderingen op bouwterreinen in Litouwen, Letland, Wit-Rusland en Rusland. Gezien het hoge aantal opdrachten dat binnenkomt, moeten ze regelmatig nieuwe mensen in dienst nemen en hun zoektocht naar mensen met de juiste vaardigheden ook buiten de landsgrenzen voeren. Voor Projektana is het duidelijk wat de voordelen zijn van werving via het EURES-netwerk.

Lees meer >>

29/09/2015


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden