• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

EURES member organisations make free movement a reality for healthcare workers


Vlog: José vindt werk in Zweden dankzij Reactivate


Jonge Portugese apotheker vindt werk in Scandinavië dankzij "Je eerste EURES-baan"

De farmaceutische industrie in Zweden onderging in 2009 een transformatie toen de door de staat geleide markt door een herregulering werd opengesteld voor de particuliere sector.

Lees meer >>

26/10/2018


“Je eerste EURES-baan” helpt jonge Italiaanse werk - en zichzelf - te vinden in Portugal

Federica Passanante komt van Sicilië, waar de werkloosheid tien jaar na de wereldwijde financiële crisis nog altijd hoog is – zoals in een groot deel van Zuid-Italië

Lees meer >>

25/09/2018


Hoe je het maximale uit Drop’pin@EURES haalt: organisaties


Franse gids belandt dankzij onlinebanendag op een Portugees eiland


Stralende nieuwe carrièrevooruitzichten voor kunstenaars die onze steden doen oplichten

Als "lichtkunstenaar" hoef je doorgaans over complimenten niet te klagen. Toch kan het erg moeilijk zijn een vaste baan te vinden. Voor een aantal toppers uit deze nichesector gloort er echter hoop aan de horizon, nu ze hun kunnen voor het voetlicht hebben gebracht voor een publiek van potentiële opdrachtgevers in Stockholm, op uitnodiging van EURES.

Lees meer >>

04/11/2016


Snelle opleiding voor uw eerste baan in digitale vaardigheden

Combineer nieuwe technische vaardigheden met belangrijke 'zachte vaardigheden' en vergroot de kans op het vinden en behouden van een baan. Dat is de achtergrondgedachte bij FIT4Jobs, een Iers initiatief voor opleiding voor een baan dat zopas met succes is uitgetest in vijf andere EU-landen.

Lees meer >>

26/08/2016


Jonge Portugese apotheker is blij met haar nieuwe leven in Zweden

Een goed diploma en een jarenlange opleiding waren niet genoeg om de afgestudeerde Claudia Batalha uit Portugal een baan te bezorgen die haar in staat zou stellen onafhankelijk van haar ouders te worden. Dit alles veranderde toen haar broer de familie bezocht en haar sprak over de kansen die hij kreeg door in Luxemburg te leven. Ze besloot het voorbeeld van haar broer te volgen en naar werk te zoeken in de EU: "Ik realiseerde me dat ik altijd een Portugese zal zijn, maar dat ik ook Europeaan ben", zegt Claudia.

Lees meer >>

22/07/2016


Dankzij ons portaal kostte het een werkzoekende slechts twee weken om een baan te vinden! Waar ben jij naar op zoek?

Toen Arnaud Borrens uit België zijn cv op het EURES-portaal plaatste, had hij nooit gedacht dat hij twee weken later al in Lissabon zijn droombaan zou vinden. Zo snel gaat het meestal niet, maar dankzij de activiteiten van EURES hebben duizenden werkzoekenden inmiddels een baan gevonden. Het portaal is daarbij een goed vertrekpunt.

Lees meer >>

08/04/2016


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.