• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Hotelketen krijgt hulp van EURES bij het vinden van seizoenswerkers

Sinds 2015 werkt een Spaanse hotelgroep samen met EURES-Slovenië voor het inhuren van seizoenswerkers voor zijn hotels in Spanje en Griekenland. We spraken met Alberto Alba van Iberostar en Aleksandra Đukić, één van de mensen die dankzij deze wervingscampagne werk vond, om meer te weten te komen over dit initiatief.

Lees meer >>

31/05/2019


Duits safaripark werkt samen met EURES om Italiaanse werkzoekenden in te huren

In februari zijn EURES-medewerkers van de internationale afdeling van de Duitse dienst voor arbeidsbemiddeling Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) in Nedersaksen/Bremen een samenwerkingsverband aangegaan met één van Europa’s grootste safariparken voor twee wervingsevenementen in Italië.

Lees meer >>

02/05/2019


Twee Nederlandse leerkrachten vinden een baan in Zweden dankzij een gerichte wervingsactie in samenwerking met EURES

"Tijdens mijn eerste vakantie in Zweden werd ik verliefd op dit land, " zegt Kirsten van Agthoven. "Ik wil al sinds mijn tiende graag naar Zweden verhuizen. Ik was gek op de natuur. Het was er zo anders dan in mijn land."

Lees meer >>

28/03/2019


Alles wat je moet weten voordat je een Europese (online) banendag bijwoont


EURES helpt Duitse werkzoekenden bij het vinden van werk in de Oostenrijkse toeristenindustrie

EURES Duitsland en EURES Oostenrijk zijn een samenwerking aangegaan met een arbeidsbureau in Nedersaksen om twaalf langdurig werklozen te helpen bij het vinden van een baan in de Oostenrijkse toeristenindustrie.

Lees meer >>

28/02/2019


Vlog: José vindt werk in Zweden dankzij Reactivate


Een man en zijn vrouw vertellen ieder hun eigen succesverhaal dankzij het programma "Je eerste EURES-baan"


Werk in Duitsland voor 15 Slowaakse studenten dankzij partnerschap tussen EURES Slowakije en Deutsche Post

De zomer is voor veel studenten niet alleen een ideaal moment om zich te ontspannen, maar ook om hun financiële situatie te verbeteren met een seizoensbaan. In de zomer van 2018 kregen 15 studenten uit Slowakije de kans om als postbode te werken dankzij de samenwerking tussen EURES Slowakije en het Duitse bedrijf Deutsche Post. Een van hen was de achttienjarige Kristian.

Lees meer >>

10/10/2018


Hoe EURES u kan helpen bij het runnen of opzetten van een klein bedrijf

Heeft u minder dan 250 werknemers? Is uw jaaromzet lager dan 50 miljoen EUR? Dan valt u onder de kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's). Of u nu al lang in bedrijf bent of nog maar net begint, EURES kan de verschillende stappen voor u vereenvoudigen.

Lees meer >>

21/09/2018


Nieuwe ‘one-stop shop’ voor persoonlijk loopbaanadvies gaat van start in Brussel


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.