• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Vijf kernvragen voor uw enquête over de terugkeer naar de werkvloer na COVID-19

Werkplekken worden langzaam weer opengesteld na de COVID-19-pandemie. Het is dus een goed moment om na te gaan hoe uw werknemers denken over de terugkeer naar de werkvloer. Gebruik onze vijf beste vragen voor uw enquête over de terugkeer naar de werkvloer om inzicht te krijgen in hun mening en voorbereidingen te treffen om weer open te gaan.

Lees meer >>

24/08/2021


Fietsmonteur vindt nieuwe kansen in Noorwegen


Jonge Portugese apotheker vindt werk in Scandinavië dankzij "Je eerste EURES-baan"

De farmaceutische industrie in Zweden onderging in 2009 een transformatie toen de door de staat geleide markt door een herregulering werd opengesteld voor de particuliere sector.

Lees meer >>

26/10/2018


Hotel in Duitsland vult urgente vacatures in met behulp van EURES

Voor bedrijven in de toerisme- en horecasector is het belangrijker dan ooit om vacatures met buitenlands personeel in te vullen. Kleine en middelgrote ondernemingen beschikken echter niet altijd over de middelen of de netwerken om een internationale wervingsactie op touw te zetten.

Lees meer >>

07/09/2018


Ambachtelijke bierbrouwerij in Noorwegen krijgt via EURES steun voor het opleiden van een Italiaanse werkneemster

Een kleine ambachtelijke bierbrouwerij die prat gaat op haar traditionele aanpak, is blij een jonge Italiaanse te mogen verwelkomen die door haar ervaring in haar thuisland perfect aansluit bij de behoeften van Kinn Bryggeri. Deze kleine onderneming wordt met steun uit de regeling Je eerste EURES-baan (YfEJ) geholpen bij het opleiden van het nieuwste personeelslid.

Lees meer >>

12/08/2016


Noorse olie- en gassector zwaar getroffen – EURES Denemarken staat klaar om een aantal mensen te helpen een nieuwe baan te vinden

Veel hooggekwalificeerde technici met capaciteiten die cruciaal zijn geweest voor het succes van de Noorse olie- en gassector, worden boventallig verklaard vanwege de historisch lage prijzen. Voor een aantal van hen is er echter nieuw licht aan de horizon, aangezien EURES Denemarken hen helpt werk te vinden in nieuwe sectoren, waaronder windenergie.

Lees meer >>

26/07/2016


Loopbaan van piek naar piek voor Française in Noorwegen

Camille Bruneval besloot haar biezen te pakken en naar Noorwegen te verhuizen vanwege haar liefde voor de manier van leven en de natuur in dat land. De 25-jarige Française droomde er als kind al van om naar Noorwegen te verhuizen. Maar nu ze eenmaal in Oslo gesetteld is, staat ze er zelf ook versteld van hoe positief haar carrière en sociale leven zich ontwikkelen.

Lees meer >>

08/03/2016


Spaanse werkzoekenden erop gebrand om banenaanbod te ontdekken op Spaanse banendag voor het Noorden

De banendag die op 16 december plaatshad in Madrid bracht recruiters uit Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en Estland naar Spanje om personen te ontmoeten die belangstelling hebben voor een verhuizing naar Noord-Europa. Bijna 800 personen registreerden zich voor het evenement waaraan 24 exposanten deelnamen, onder wie drie werkgevers die ter plaatse wierven.

Lees meer >>

12/02/2016


Waar liefde en chocolade samenkomen aan de rand van een Noorse fjord

Een vakantieliefde verandert meestal niet je levensloop. Maar toen Bengt Dahlberg uit Zweden een tocht maakte naar de Geirangerfjord in Noorwegen en daar verliefd werd, besloot hij al het mogelijke te doen om er te kunnen blijven. Het resultaat: een atelier voor handgemaakte chocolade en café aan een van de meest spectaculaire fjorden ter wereld.

Lees meer >>

27/11/2015


Portugese zorgverleners gaan met hun vaardigheden naar het noorden van Noorwegen

Een jong stel uit Lissabon kreeg een nieuw leven in Noorwegen dankzij het volgen van een gerichte taalcursus. Nu werken zij als analist en apotheker in een stad vlakbij de poolcirkel en hebben zij een dochter van bijna twee jaar die in snel tempo tweetalig aan het worden is.

Lees meer >>

17/11/2015


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden