• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Help Europa de nieuwste technologieën te gebruiken

3D-printen is een snelgroeiende sector die elk jaar meer banen en kansen biedt. Om deze kansen te kunnen grijpen hebben mensen de juiste vaardigheden en kennis nodig. Daarvoor kunnen ze rekenen op projecten zoals 3D-Help.

Lees meer >>

12/04/2019


Een nieuw leven in Litouwen


Hoe je het maximale uit Drop’pin@EURES haalt: organisaties


Van werkloosheid naar ondernemerschap: Jongerengarantieregeling helpt jonge Litouwse haar dromen na te jagen

Goda Tokerės had altijd duidelijk voor ogen dat zij een carrière wilde opbouwen in de scheppende kunst. Maar het was haar niet duidelijk hoe zij de nodige vaardigheden en kennis moest verwerven om haar dromen waar te maken.

Lees meer >>

01/11/2017


Kwaliteit en kwantiteit op Slowaakse carrièrebeurs


Stralende nieuwe carrièrevooruitzichten voor kunstenaars die onze steden doen oplichten

Als "lichtkunstenaar" hoef je doorgaans over complimenten niet te klagen. Toch kan het erg moeilijk zijn een vaste baan te vinden. Voor een aantal toppers uit deze nichesector gloort er echter hoop aan de horizon, nu ze hun kunnen voor het voetlicht hebben gebracht voor een publiek van potentiële opdrachtgevers in Stockholm, op uitnodiging van EURES.

Lees meer >>

04/11/2016


Snelle opleiding voor uw eerste baan in digitale vaardigheden

Combineer nieuwe technische vaardigheden met belangrijke 'zachte vaardigheden' en vergroot de kans op het vinden en behouden van een baan. Dat is de achtergrondgedachte bij FIT4Jobs, een Iers initiatief voor opleiding voor een baan dat zopas met succes is uitgetest in vijf andere EU-landen.

Lees meer >>

26/08/2016


Voor een aantal studenten geneeskunde liggen stageplaatsen in het verschiet

Leer nieuwe dingen, doe praktijkervaring op, spijker je Engels bij en krijg er nog voor betaald ook. EURES Litouwen is een samenwerkingsverband aangegaan met Jark Healthcare, een arbeidsbureau, om een aantal studenten geneeskunde zomerstages in het Verenigd Koninkrijk te kunnen aanbieden die hen een voorsprong op de arbeidsmarkt kunnen geven.

Lees meer >>

26/01/2016


Familiebedrijf dat afhankelijk is van seizoensarbeiders, ziet in EURES een vitale bondgenoot

Het Zweedse stel Kenneth and Birgit Andersson nam in 1991 het familiebedrijf in aardbeien over. Buitenlandse plukkers houden het bedrijf draaiende. Het werven van buitenlandse werknemers is echter duur en tijdrovend, om maar te zwijgen van de complicaties door taalbarrières. Om deze en andere hindernissen te overwinnen, wendden de Anderssons zich tot EURES om hulp.

Lees meer >>

24/11/2015


Litouws bouwbedrijf vult vacatures snel en eenvoudig in dankzij de steun van EURES

Bouwbedrijf Projektana, gevestigd in de Litouwse stad Kaunas, gaat het ondanks het lastige economische klimaat voor de wind. De werkzaamheden van het bedrijf bestaan met name uit het leggen van funderingen op bouwterreinen in Litouwen, Letland, Wit-Rusland en Rusland. Gezien het hoge aantal opdrachten dat binnenkomt, moeten ze regelmatig nieuwe mensen in dienst nemen en hun zoektocht naar mensen met de juiste vaardigheden ook buiten de landsgrenzen voeren. Voor Projektana is het duidelijk wat de voordelen zijn van werving via het EURES-netwerk.

Lees meer >>

29/09/2015


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.