• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Vijf kernvragen voor uw enquête over de terugkeer naar de werkvloer na COVID-19

Werkplekken worden langzaam weer opengesteld na de COVID-19-pandemie. Het is dus een goed moment om na te gaan hoe uw werknemers denken over de terugkeer naar de werkvloer. Gebruik onze vijf beste vragen voor uw enquête over de terugkeer naar de werkvloer om inzicht te krijgen in hun mening en voorbereidingen te treffen om weer open te gaan.

Lees meer >>

24/08/2021


EURES member organisations make free movement a reality for healthcare workers


Hotelketen krijgt hulp van EURES bij het vinden van seizoenswerkers

Sinds 2015 werkt een Spaanse hotelgroep samen met EURES-Slovenië voor het inhuren van seizoenswerkers voor zijn hotels in Spanje en Griekenland. We spraken met Alberto Alba van Iberostar en Aleksandra Đukić, één van de mensen die dankzij deze wervingscampagne werk vond, om meer te weten te komen over dit initiatief.

Lees meer >>

31/05/2019


Hoe je het maximale uit Drop’pin@EURES haalt: organisaties


Griekse receptioniste bemachtigt nieuwe baan in Duitsland dankzij goed getimede sollicitatie


Zweden nodigt Griekse gezondheidsspecialisten uit om naar het noorden te verhuizen

Een succesvol werkgelegenheidsconcept moedigt werknemers in de gezondheidszorg aan om Griekenland voor Zweden te verwisselen. Deze tweejaarlijkse Zweedse Week wordt gehouden in Athene en Thessaloniki, waarvan de laatste editie afgelopen maand plaatsvond. De samenwerking tussen beide landen gaat ver terug.

Lees meer >>

20/06/2017


Van hobby tot bedrijf: Jongerengarantie helpt jonge Griekse vrouw haar droom te verwezenlijken

Toen Aristea Zachari van school afging, zocht ze drie maanden tevergeefs naar een baan. Ze werd financieel afhankelijk van haar ouders en maakte zich zorgen over haar toekomst. Toen het plaatselijke arbeidsbureau haar vertelde over de Jongerengarantie, greep ze de kans om deel te nemen en een kappersopleiding te volgen met beide handen aan.

Lees meer >>

16/12/2016


Snelle opleiding voor uw eerste baan in digitale vaardigheden

Combineer nieuwe technische vaardigheden met belangrijke 'zachte vaardigheden' en vergroot de kans op het vinden en behouden van een baan. Dat is de achtergrondgedachte bij FIT4Jobs, een Iers initiatief voor opleiding voor een baan dat zopas met succes is uitgetest in vijf andere EU-landen.

Lees meer >>

26/08/2016


Griekse EURES-adviseur doet net iets meer om verpleegkundige te helpen bij het vinden van werk op Malta

Evangelia Bakasi is een verpleegkundige met uitstekende kwalificaties. Desondanks kon zij in Griekenland geen baan vinden die haar in staat stelde het werk te doen waarvoor ze was opgeleid. Toen een familielid haar voorstelde haar zoektocht uit te breiden en via EURES in het buitenland werk te zoeken, besloot zij dit te proberen.

Lees meer >>

19/02/2016


EURES – een samenwerkingsverband dat je helpt een baan te vinden en te behouden

Toen Panagiota Domestichou met de hulp van EURES in Finland als verpleegkundig assistente aan de slag kon, had ze het gevoel dat ze eindelijk de baan kreeg waarvoor ze in Griekenland was opgeleid. Maar al gauw verschenen er wolken aan de hemel: zes maanden nadat ze in dienst was getreden, vroegen haar werkgevers haar om aanvullende documenten. EURES en Europe Direct in Griekenland besloten haar in samenwerking met EURES Finland een helpende hand toe te steken.

Lees meer >>

17/07/2015


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden