• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

You want to work in Cyprus? A handy guide has got you covered from A to Z…


EURES member organisations make free movement a reality for healthcare workers


De weg op met EURES Finland


Onestopshop biedt grensoverschrijdende werkzoekenden betere toegang tot informatie

Het is druk bij EURES-T Boven-Rijn. Het kantoor dekt vier regio's, verspreid over Duitsland, Frankrijk en Zwitserland, werkt in het Frans en het Duits en bedient nagenoeg 100 000 grensoverschrijdende werknemers. Met een dergelijk groot geografisch dekkingsgebied en de vele evenementen, workshops en activiteiten die doorlopend plaatsvinden, moeten de EURES-adviseurs zuinig omgaan met hun tijd. Om de zaken te versnellen, heeft EURES-T Boven-Rijn daarom een onestopshop gelanceerd.

Lees meer >>

08/03/2017


Finse roadtrip om werkgevers te informeren over arbeidsmobiliteit in de EU

EURES-adviseur Taina Tuovinen reisde onlangs enkele dagen lang in een minibus met lichte versnaperingen door heel de regio Satakunta, Zuidwest-Finland. Het doel was plaatselijke bedrijven met buitenlandse personeelsleden uit te leggen hoe EURES Finland ondersteuning kan bieden, in het bijzonder door taalcursussen Fins/Zweeds.

Lees meer >>

02/03/2017


Jonge Zweden een carrière helpen starten in de Deense horeca

Zweedse stagiairs die in de Deense horecasector wilden starten, zijn op weg geholpen dankzij een cursus van twee weken die werd opgezet via de grensoverschrijdende EURES-samenwerking in de regio Øresund. De cursus werd gegeven als proefproject met het doel het cursusmateriaal nauw te doen aansluiten bij de behoeften die de werkgever had aangegeven.

Lees meer >>

29/01/2017


Noorse olie- en gassector zwaar getroffen – EURES Denemarken staat klaar om een aantal mensen te helpen een nieuwe baan te vinden

Veel hooggekwalificeerde technici met capaciteiten die cruciaal zijn geweest voor het succes van de Noorse olie- en gassector, worden boventallig verklaard vanwege de historisch lage prijzen. Voor een aantal van hen is er echter nieuw licht aan de horizon, aangezien EURES Denemarken hen helpt werk te vinden in nieuwe sectoren, waaronder windenergie.

Lees meer >>

26/07/2016


Verhuist u voor het werk naar Denemarken? Het partnerprogramma van Workindenmark (Werken in Denemarken) kan meehelpen ook voor uw partner een baan te vinden.

U hoeft uw loopbaan niet te onderbreken als uw partner voor het werk naar Denemarken verhuist, zoals Tiago Silva ontdekte toen zijn vrouw werd aangenomen als psychiater in een Deens ziekenhuis. Hij profiteerde van het partnerprogramma van Workindenmark, dat begeleiding en advies biedt aan partners die op zoek zijn naar werk.

Lees meer >>

18/09/2015


Een vertrekkende EURES-adviseur over hoe je van jouw overstap een succes kunt maken

32 jaar lang heeft Barbara Gorter-Zahuta mensen en baanmogelijkheden bij elkaar gebracht. In deze periode heeft ze 15 jaar bij het EURES-netwerk in Nederland gewerkt. Nu ze in april met pensioen is gegaan hebben we met haar gesproken over de veranderingen die ze heeft ervaren en wat er allemaal bij komt kijken om van je nieuwe land je thuis te maken.

Lees meer >>

28/05/2015


De ultieme netwerkgids

Bij netwerken draait het allemaal om relaties opbouwen, je naam bekend maken en kansen aangrijpen die je normaal bij het online zoeken van een baan niet aangereikt zou krijgen. Er komt veel bij kijken, vooral wanneer je een netwerkevenement daadwerkelijk gaat bezoeken. Daarom hebben we het proces in drie belangrijke stappen ingedeeld, om je te helpen je voor te bereiden, je tijd verstandig te gebruiken en zoveel mogelijk voordeel uit deze ervaring te halen.

Lees meer >>

08/06/2017


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden