• Activiteiten

Informatieve artikelen


Zoeken op nieuws

Nieuwe ‘one-stop shop’ voor persoonlijk loopbaanadvies gaat van start in Brussel


Hoe je het maximale uit Drop’pin@EURES haalt: organisaties


Actiris International: een gespecialiseerde afdeling die werkgevers in het buitenland helpt in Brussel personeel te vinden

De internationale tak van de openbare dienst voor arbeidsvoorziening van Brussel maakt het voor Europese werkgevers eenvoudiger om de juiste mensen voor hun vacatures aan te nemen.

Lees meer >>

21/12/2017


Actiris verspreidt het goede nieuws over ‘Je eerste EURES-baan’ in Brussel

In december 2016 gingen EURES-medewerkers bij Actiris in Brussel de straat op om het programma voor beroepsmobiliteit ‘Je eerste Eures-baan’ te promoten. Actiris International is de internationale tak van de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris, een van de partnerorganisaties die het werk van EURES ondersteunen.

Lees meer >>

01/06/2017


Aankomende jonge ondernemers worden online, face-to-face en in speciale workshops ondersteund

Lijkt het je wat om voor jezelf te beginnen? Neem dan eens een kijkje op I-LINC, een website voor digitale vaardigheden boordevol handige tips met een ondersteunende community die je helpt bij je eerste stappen naar het ondernemerschap. Of laat je inspireren door het EURES-portal voor ondernemerschap in Finland en het groeiende netwerk van jonge ondernemers in dat land.

Lees meer >>

08/11/2016


Boventallig ontslag over de grens? EURES-adviseurs schieten werknemers te hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan

Wegens boventalligheid ontslagen werknemers in een grensplaats in Nederland krijgen extra steun bij hun zoektocht naar een baan dankzij de nauwe werkrelatie tussen EURES-adviseurs in de grensregio en hun collega's in België.

Lees meer >>

29/07/2016


Dankzij ons portaal kostte het een werkzoekende slechts twee weken om een baan te vinden! Waar ben jij naar op zoek?

Toen Arnaud Borrens uit België zijn cv op het EURES-portaal plaatste, had hij nooit gedacht dat hij twee weken later al in Lissabon zijn droombaan zou vinden. Zo snel gaat het meestal niet, maar dankzij de activiteiten van EURES hebben duizenden werkzoekenden inmiddels een baan gevonden. Het portaal is daarbij een goed vertrekpunt.

Lees meer >>

08/04/2016


Get Online Week 2016: de vaardigheden- en banenkloof in Europa dichten

De Europese Get Online Week vindt plaats van 14 tot en met 20 maart 2016. Deze digitale campagne, die nu haar zevende jaar ingaat, moedigt Europeanen aan veilig en vertrouwvol gebruik te maken van internet en technologie. Benut dus deze kans om je digitale vaardigheden en kansen op een baan te verbeteren.

Lees meer >>

16/02/2016


Europese banendag groot succes voor Belgische IT-specialist!

Pierre Dramaix was na een reis naar Canada drie maanden terug in België, toen hij vond dat het tijd werd een nieuwe baan te gaan zoeken. Omdat hij graag in het buitenland wilde werken bezocht hij een door EURES georganiseerde Europese banendag in Brussel.

Lees meer >>

08/01/2016


Dynamische video onderstreept het belang van internationale mogelijkheden voor werkzoekenden

Wil je je horizon verruimen, nieuwe vaardigheden opdoen of je carrière een boost geven met een internationaal mobiliteitsproject? Als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent, kun je de nieuwe video van Actiris International bekijken, de centrale voor werkbemiddeling in het buitenland van de Brusselse overheidsdienst voor arbeidsvoorziening, Actiris.

Lees meer >>

11/10/2016


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.