• Activiteiten

Informatieve artikelen


Terug

Wilt u veilig naar een ander EU-land reizen? Deze interactieve applicatie biedt u de informatie die u nodig hebt

Nu Europa na de COVID-19-pandemie weer langzaam zijn grenzen opent, is het moeilijk om te bepalen wanneer u waarheen kunt reizen. Om het plannen van uw volgende reis gemakkelijker te maken, heeft de EU een nieuwe online tool ontwikkeld die u op de hoogte houdt van het meest actuele reisadvies.
Picture

De interactieve tool “Re-open EU” is een platform vol informatie over welke landen bezoekers toelaten, hoe u naar elk van de EU-landen kunt reizen en met welke maatregelen u daar rekening moet houden. De applicatie is opgezet om mensen te helpen hun vakantie te plannen en ervan te genieten, om vrienden en familie weer in levenden lijve te zien en om gemakkelijker te reizen terwijl iedereen veilig blijft. De online tool maakt informatie toegankelijk voor iedereen en is beschikbaar in 24 talen.

De tool bevat een interactieve kaart met een overzicht van de grenzen en geografie van het geselecteerde land. Hiermee kunt u over de omliggende landen scrollen en zo gemakkelijker uw reis per openbaar vervoer of met de auto plannen. In een informatievenster vindt u informatie in vier verschillende categorieën: COVID-19, reizen, diensten en gezondheid en veiligheid.

In de informatie over COVID-19 vindt u links waarin wordt uitgelegd wat corona is en welke invloed het heeft op toerisme en vervoer in het geselecteerde land. Ook wordt het telefoonnummer van een hulplijn gegeven, evenals andere nuttige links voor toeristen, regionale informatie en relevante EU-initiatieven.

Omdat de pandemie veel onzekerheid heeft gecreëerd, geeft de reisinformatie antwoord op allerlei dringende vragen. U kunt een pictogram (boot, vliegtuig, trein, enz.) selecteren om meer te weten te komen over het vervoer in het gekozen land, afhankelijk van de vorm van vervoer die u overweegt. Zo ziet u of u als toerist dit land kunt binnenkomen of verlaten, of u binnen het land vrij kunt reizen, met welke vervoersmiddelen u het land kunt binnenkomen, welke beperkingen of quarantainemaatregelen er gelden wanneer u het land binnenkomt en of u hiervoor een medische verklaring nodig heeft.

Als u eenmaal over de reisinformatie beschikt, bent u mogelijk geïnteresseerd in de diensten waartoe u toegang heeft wanneer u in het land aankomt. Het volgende tabblad geeft een overzicht van de belangrijkste diensten en geeft aan of u er gebruik van kunt maken. Net als bij de reisinformatie wordt de vraag eenvoudig met “ja” of “nee” beantwoord en wordt de situatie vervolgens nader toegelicht. Zo krijgt u antwoord op de vraag of niet-essentiële winkels in het gekozen land open zijn, of toeristische accommodaties beschikbaar zijn en of stranden en cafés open zijn. Tot slot krijgt u een accommodatievoucher aangeboden die u vóór eind 2020 kunt verzilveren.

Tot slot vindt u in het informatievenster informatie over mogelijke risico’s die u moet kennen voordat u een besluit neemt over uw reis. Dit omvat gebieden die u tijdens uw reis moet vermijden, of een mondkapje of afstand houden verplicht is en welke voorzorgsmaatregelen aanbevolen worden bij een bezoek aan het land.

De informatie op “Re-open EU” wordt elke 24 uur bijgewerkt, zodat u voor en tijdens uw reis goed op de hoogte blijft. Als u of uw familie en vrienden overwegen om een reis binnen Europa te plannen, bekijk dan eerst de app en vermijd risico’s!

 

Links:

Re-open EU

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

 

Afwijzing van aansprakelijkheid: EURES noch de Europese Commissie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden

07/07/2020

Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.