• Activiteiten

Informatieve artikelen


<< Terug naar de nieuwslijst

Zes voordelen van thuiswerkend personeel

COVID-19 heeft veel werkgevers ertoe gedwongen hun personeel thuis te laten werken. Wat begon als een noodzaak is intussen in heel Europa een voorkeursmodel voor werken aan het worden. Hier vermelden we een aantal redenen voor de toenemende populariteit van werken op afstand.
Picture

Betere kwaliteit en grotere productiviteit

Dankzij het werken op afstand kan het personeel meer tijd doorbrengen met familie en vrienden en een goed evenwicht tussen werk en privéleven behouden. In veel studies wordt gesteld dat dit essentieel is om gelukkiger te zijn op het werk; gelukkige werknemers leveren werk van betere kwaliteit. Daar komt bij dat het werken in kantoortuinen vaak minder productief is als gevolg van veel afleiding en een algemeen gebrek aan privacy.

 

Meer tijd om te werken

Voor veel werknemers, vooral in grotere steden, loopt de tijd die zij besteden aan reizen van en naar het werk op tot wel honderden uren per jaar. Pendelen is niet alleen mentaal en fysiek een bron van stress, het neemt ook veel tijd in beslag. En voor mensen met een hoge werklast is tijd waardevol! Dit sluit aan bij de eerdere opmerking over productiviteit.

 

Grotere besparingen voor iedereen

Flexibele werkplekregelingen bieden financieel voordeel aan zowel werkgevers als werknemers. Met minder mensen op kantoor kunnen bedrijven besparen op de verbruikskosten of de begroting voor kantoorsnacks en activiteiten op de werkplek verlagen. Tegelijkertijd kunnen werknemers een flink bedrag besparen op de kosten voor het woon-werkverkeer, de aankoop van werkkleding en de kosten voor de lunch. Ook kiezen veel bedrijven ervoor om zich te vestigen in grote steden met hoge kosten voor levensonderhoud. Het werken op afstand stelt werknemers in staat vanuit een goedkopere locatie te werken zodat zij meer kunnen investeren in hun levenskwaliteit.

 

Meer mogelijkheden voor aanwerving

Bedrijven die telewerken toestaan, hebben meer mogelijkheden bij de aanwerving van nieuwe medewerkers. Werkgevers zijn niet langer beperkt tot het in dienst nemen van mensen die op een redelijke pendelafstand van het kantoor wonen of die bereid zijn naar de stad te verhuizen. Telewerken biedt bedrijven, ongeacht hun locatie, de mogelijkheid om de perfecte kandidaat te vinden en om geld te besparen op verhuiskostenvergoedingen.

 

Minder ziektedagen

Werken met een verkoudheid of maagklachten is minder dramatisch wanneer je vanuit huis werkt. Werknemers met milde gezondheidsklachten krijgen hun werk meestal toch af als ze daarvoor niet naar kantoor hoeven te gaan. Dit voorkomt tevens de verspreiding van virussen op het werk.

 

De technologie is voorhanden

COVID-19 is de belangrijkste drijvende kracht achter de digitale transformatie geweest en heeft bedrijven over de hele wereld laten zien dat hun personeel niet op kantoor hoeft te zitten om het werk gedaan te krijgen. Dankzij de grote hoeveelheid beschikbare online tools en een goede internetverbinding is het mogelijk voor werknemers om op afstand samen te werken en te communiceren, terwijl werkgevers hun voortgang bijhouden en het werk monitoren.

 

Je hebt geen kantoor nodig om samen te werken met je collega’s en om productief te zijn op het werk. Lees het artikel Top 8 online samenwerkingstools voor teams die op afstand werken om erachter te komen hoe je ook vanuit thuis een teamspeler kunt zijn.

 

Links:

Top 8 online samenwerkingstools voor teams die op afstand werken

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

 

Afwijzing van aansprakelijkheid: EURES noch de Europese Commissie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden

22/09/2020

<< Terug naar de nieuwslijst
 
Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.