• Activiteiten

Informatieve artikelen


<< Terug naar de nieuwslijst

Franse gids belandt dankzij onlinebanendag op een Portugees eiland

'Seize the Summer', een onlinebanendag gericht op seizoenswerk, heeft zijn vruchten afgeworpen voor een Portugese reisorganisatie en een Franse werkzoekende.
Picture

TuriAzores is een kleine reisorganisatie op de Azoren, die gespecialiseerd is in rondleidingen en outdooractiviteiten. De directeur van de reisorganisatie was op zoek naar internationaal personeel en besloot daarom deel te nemen aan het evenement Seize the Summer, dat in februari is georganiseerd als onderdeel van de Europese online-banendagen.

 

Op dezelfde dag dat het evenement plaatsvond, bladerde Laura Combrié uit Frankrijk online door de vacatures. Ze zag de vacature van TuriAzores voor gidsen en chauffeurs voor minibusjes, pakte de telefoon en solliciteerde telefonisch bij het bedrijf. Het bedrijf was direct enthousiast over het profiel van Laura en besloot haar in dienst te nemen.

 

TuriAzores is gevestigd op Terceira, een van de eilanden van de Azoren, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. "We zijn gespecialiseerd in stadswandelingen, wandel- en trektochten, tochtjes met een bus of minibus en andere aanverwante activiteiten. Op dit moment hebben we vier gidsen in dienst," legt directeur Miguel Mendonça uit.

 

"We hebben besloten om aan de EURES-banendag deel te nemen omdat we iemand nodig hadden die vloeiend Frans en Duits spreekt. Ik was ook op zoek naar iemand die graag nieuwe uitdagingen aangaat en zijn of haar horizon wil verbreden."

 

Het wervingsproces was heel eenvoudig, merkt hij op, en hij kan het evenement van harte aanbevelen aan andere werkgevers en werkzoekenden.

 

"Ik was op zoek naar informatie over de arbeidsmarkt op de Azoren via de online chatdienst van EURES," vertelt Laura, een 27-jarige vrouw uit de regio Ardèche in Frankrijk. "De Portugese adviseur die mijn vragen beantwoordde, vertelde me over dit evenement en stelde voor dat ik me ervoor zou aanmelden. Ik maakte een lijst met bedrijven, die ik vervolgens benaderde via open sollicitaties. Het was in het begin een beetje onduidelijk hoe de chatdienst werkte, maar ik kan dit soort online-evenementen van harte aanbevelen. Het is een andere manier om informatie te verzamelen.

 

Dankzij de regeling Je eerste EURES-baan worden de verhuizing van Laura en haar taallessen Portugees gedeeltelijk vergoed.

 

Dit specifiek op de toeristische sector en de horeca gerichte evenement was een gezamenlijk project van EURES Portugal, Kroatië, Slovenië en Spanje, waaraan verder ook Italië, Griekenland, Malta en Cyprus hebben deelgenomen.

 

"De meeste werkgevers waren onder de indruk van het aantal en de kwaliteit van de sollicitaties die ze hebben ontvangen," aldus Ana Margarida Silva van EURES Portugal, "en ze hebben aangegeven ook aan toekomstige edities van dit evenement deel te willen nemen."

 

Verwante links:

Seize the Summer

TuriAzores, website van de gelijknamige reisorganisatie

Je eerste EURES-baan

Je eerste EURES-baan op EURES

 

Meer informatie:

 

Zoek een EURES-adviseur

 

Leven en werken in EURES-landen

 

EURES-vacaturebank

 

EURES-diensten voor werkgevers

 

EURES-evenementenkalender

 

Komende online-evenementen

 

EURES op Facebook

 

EURES op Twitter

 

EURES op LinkedIn

 

EURES op Google+

 

Afwijzing van aansprakelijkheid: EURES noch de Europese Commissie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden.

 

01/08/2017

<< Terug naar de nieuwslijst
 
Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden