• Activiteiten

Informatieve artikelen


<< Terug naar de nieuwslijst

Nieuwe ‘one-stop shop’ voor persoonlijk loopbaanadvies gaat van start in Brussel

Een nieuwe opleidings- en beroepskeuzebegeleidingsdienst in Brussel biedt een ‘one-stop shop’ voor studenten, werkzoekenden en werkenden die een baan zoeken of zich willen omscholen.
Picture

‘Cité des Métiers – Beroepenpunt’ is officieel geopend op 23 april 2018 in aanwezigheid van talrijke bekende personen, zoals Marianne Thyssen, Europees Commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit.

 

Het centrum bevindt zich op de begane grond van de Astrotoren, waar ook Actiris – de openbare dienst voor arbeidsvoorziening in Brussel die als het EURES-coördinatiebureau voor de regio fungeert – is gevestigd, evenals enkele van de andere partners van het centrum, zoals de VDAB (de openbare dienst voor arbeidsvoorziening in Vlaanderen) en Tracé (via de Leerwinkel-dienst). Cité des Métiers – Beroepenpunt biedt, net als Actiris, een tweetalige dienst in zowel Frans als Nederlands.

 

De nieuwe ruimte beslaat ruim duizend vierkante meter en is volledig afgestemd op het geven van advies en begeleiding aan mensen die op zoek zijn naar informatie over de vele mogelijkheden die hen ter beschikking staan in hun loopbaan, of het nu gaat om een studie, opleiding, werk, het starten van een bedrijf of een verhuizing naar een ander land of een andere regio.

 

Volgens Marc Buvé, die voor Actiris werkt, is het doel van de nieuwe dienst om alle bezoekers te begeleiden bij het opzetten van een persoonlijk ‘project’ voor hun beroepsleven, dat is aangepast aan de huidige arbeidswereld.

 

Marc legt uit dat een van de belangrijkste thema's mobiliteit is – waaronder transregionale, transnationale en internationale mobiliteit. Er wordt individueel advies gegeven, zodat bezoekers informatie kunnen krijgen over studeren, werken of een stage in een ander land of een andere regio. Ze worden aangemoedigd om te ‘durven’ verhuizen en krijgen advies over hoe ze het meest uit deze ervaring kunnen halen.

 

Er zijn ook plannen voor een specifieke training in het gebruik van het EURES-portaal voor beroepsmobiliteit en de website van Actiris. Ter plaatse zijn verschillende boeken en digitale hulpbronnen beschikbaar en er zijn ook altijd mobiliteitsadviseurs van Actiris – die zelf in dienst zijn van EURES – in het gebouw aanwezig.

 

Doordat het centrum een gezamenlijk project is, kan het aan alle specifieke behoeften van bezoekers voldoen. Het team bestaat uit adviseurs van Actiris en Bruxelles Formation, evenals uit leden van VDAB en Tracé. Daarnaast zitten er vertegenwoordigers van de Pôle académique de Bruxelles, de Federatie Wallonië-Brussel, het Centre de validation des compétences, CEFA, Promotion sociale, EFP, SFPME en Worldskills Belgium in het team.

 

Woon je in het Brusselse Gewest en wil je graag meer weten over werkgelegenheid, opleiding, studie en mogelijkheden voor mobiliteit, kom dan vandaag nog naar het centrum! Je vindt Cité des Métiers – Beroepenpunt aan de Sterrenkundelaan 14, op loopafstand van het metrostation Madou. Ga voor meer informatie naar: www.citedesmetiers.brussels

 

Verwante links:

Cité des Métiers – Beroepenpunt (In Frans/Vlaams)

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

 

Afwijzing van aansprakelijkheid: EURES noch de Europese Commissie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden.

10/09/2018

<< Terug naar de nieuwslijst
 
Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.