• Activiteiten

Informatieve artikelen


<< Terug naar de nieuwslijst

Het nieuwe Europass-platform is er! Communiceer je vaardigheden, kwalificaties en ervaring eenvoudiger dan ooit

Al ruim een decennium heeft Europass miljoenen Europeanen geholpen hun cv op te stellen en hun beroepservaring aan potentiële werkgevers te presenteren. Op 1 juli heeft de Europese Commissie het nieuwe en verbeterde Europass-platform gelanceerd. Dit biedt werkzoekenden, leerders en werknemers nuttige hulpmiddelen om hen te helpen bij het managen van elke stap in hun loopbaan en leerproces.
Picture

Hier volgt een kort overzicht van wat het nieuwe Europass-platform voor jou kan betekenen.

 

Compleet digitaal profiel

Je kunt je registreren op Europass en een profiel aanmaken om je vaardigheden, kwalificaties en beroepservaring te registreren. Je Europass-account heeft een persoonlijke bibliotheek waar je bestanden kunt toevoegen (bv. certificaten, diploma’s en afbeeldingen) zodat je informatie en documenten allemaal beschikbaar zijn op één veilige locatie. Je kunt je profiel delen met werkgevers, recruiters of je plaatsingsbureau voor advies en ondersteuning in jouw loopbaan. Je Europass-profiel ondersteunt 29 talen.

 

 

Gepersonaliseerde baanvoorstellen

Je ontvangt op maat gemaakte baanvoorstellen (via EURES) op basis van je professionele achtergrond, interesses en vaardigheden. Dit maakt het vinden van werk makkelijker, en je weet zeker dat je geen relevante carrièremogelijkheden mist.

 

Gepersonaliseerde cursusvoorstellen

Er zijn talloze mogelijkheden om in heel Europa te studeren, opleidingen te volgen en nieuwe leermogelijkheden te vinden. Als je je vaardigheden wilt opfrissen of nieuwe wilt leren, biedt Europass op maat gemaakte cursusvoorstellen die aansluiten op de informatie in je portfolio.

 

Eenvoudig cv en sollicitatiebrief maken

Met de nieuwe online editor kun je cv’s en sollicitatiebrieven opstellen voor sollicitaties naar banen en inschrijvingen voor cursussen. Met de editor kun je via je Europass-profiel kiezen welke informatie je wilt opnemen in je cv. Zo kun je eenvoudig op maat gemaakte cv’s maken, afhankelijk van waar je naar solliciteert. Ook kun je je cv op EURES publiceren voor een groter bereik.

 

Informatie en ondersteuning

Op het nieuwe Europass-platform heb je tevens toegang tot informatie over leren en werken in Europa, inclusief links naar nationale diensten, en artikelen over studeren, het volgen van een opleiding, het doen van vrijwilligerswerk, carrièreplanning en werken in het buitenland.

 

Onderwijs- en opleidingscredentials

Met de digitale credentials van Europass kun je digitale diploma’s en certificaten van onderwijs- en opleidingsinstellingen ontvangen en delen. Deze functie kan helpen bij het direct erkennen en begrijpen van alle soorten kwalificaties en het overbodig maken van papiergebruik. De functie wordt in 18 landen getest en de Europese Commissie werkt samen met de EU-landen om de volledige uitrol te ondersteunen.

 

Lees meer over wat het nieuwe Europass-platform te bieden heeft.

 

Gerelateerde links:

Nieuw Europass-platform

Maak een Europass-profiel

Maak een Europass-cv

Maak een Europass-sollicitatiebrief

Leren in Europa

Werken in Europa

Digitale credentials van Europass

Wat is er nieuw op Europass

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

 

Afwijzing van aansprakelijkheid: EURES noch de Europese Commissie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden

24/07/2020

<< Terug naar de nieuwslijst
 
Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.