• Activiteiten

Informatieve artikelen


<< Terug naar de nieuwslijst

Mijn EURES-verhaal: Pedro Miguel

Als onderdeel van de viering van het 25-jarig bestaan van EURES werden werkzoekenden uitgenodigd hun eigen EURES-verhaal te vertellen om kans te maken op een fantastische prijs. De komende paar maanden zullen we de winnaars en hun ervaringen voor het voetlicht brengen.
Picture

“Wat is uw EURES-verhaal?”

Dat was de vraag die in het kader van de #EURES25-wedstrijd aan werkzoekenden uit heel Europa werd gesteld. Deelname aan de wedstrijd was mogelijk door een korte video of een afbeelding in te zenden, vergezeld van een samenvatting van de eigen belevenissen. De prijzen bestonden uit taalcursussen of inzetbaarheidstrainingen ter waarde van 500 euro.

Deelnemers werden opgeroepen na te denken over hoe EURES hen heeft geholpen bij het vinden van hun droombaan, hoe EURES-adviseurs ondersteuning hebben geboden bij de integratie in een nieuw land door toegang te verlenen tot taalcursussen of hoe het EURES-portaal voor beroepsmobiliteit of een (online) Europese banendag een unieke kans op een baan heeft opgeleverd.

Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van EURES op 30 januari in Brussel vond de prijsuitreiking plaats en werden de namen van de drie winnaars bekendgemaakt. De derde en laatste winnaar was Pedro Miguel en dit is zijn verhaal.

 


Naam: Pedro Miguel

Nationaliteit: Portugees

Type inzending: Video


Profiel:

Ik ben uit Portugal vertrokken en naar Santander gegaan, in de Spaanse regio Cantabrië. Santander is een stad met een rijke geschiedenis, veel natuur, bergen, zee – en er is veel te beleven!

Ik werk er als verpleegkundige. Ik zit in een fantastisch team en alles is geweldig! Ik heb veel vrienden gemaakt en ben in Spanje geïntegreerd. Ik heb ook veel geleerd en heb een cursus Spaans gevolgd.

Dankjewel, EURES!

 

Een tweede wedstrijd werd georganiseerd voor werkgevers. Zij werden opgeroepen een foto in te sturen die weergeeft wat vrij verkeer voor hen betekent. Tijdens de prijsuitreiking werden de namen van de drie winnaars bekendgemaakt. Zij kregen ieder een voucher ter waarde van 500 euro.

Kijk op de EURES-website voor meer informatie over de winnende werkgevers en de andere winnende werkzoekenden.

 

De #EURES25-wedstrijd vond plaats in het kader van een lopende campagne voor het promoten en vieren van het 25-jarig bestaan van EURES. EURES, dat in 1994 van start is gegaan, beschikt intussen over meer dan 1 000 adviseurs in 32 landen. Tot op heden hebben 15 800 werkgevers zich ingeschreven op het EURES-portaal voor beroepsmobiliteit en zijn er meer dan 3 miljoen vacatures gepubliceerd op dit portaal.

De komende 25 jaar zal het netwerk zich blijven inspannen om ervoor te zorgen dat veel potentiële werkzoekenden en werkgevers EURES kennen, weten wat het te bieden heeft en hoe het hen in hun eigen leven of bij hun wervingsprocessen kan ondersteunen.

 

Links:

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

 

Afwijzing van aansprakelijkheid: EURES noch de Europese Commissie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden

15/01/2021

<< Terug naar de nieuwslijst
 
Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden