• Activiteiten

Informatieve artikelen


<< Terug naar de nieuwslijst

Vijf tips voor als je op afstand aan een nieuwe baan begint

Tijdens de COVID-19-pandemie werken veel mensen vanuit huis. Hierdoor kan het gebeuren dat je een nieuwe functie krijgt zonder dat je je collega’s persoonlijk ontmoet. Hieronder volgen onze top vijf-tips voor als je op afstand aan een nieuwe baan begint.
Picture

1. Richt je thuiswerkplek optimaal in

Controleer vóór je eerste werkdag of je de juiste apparatuur hebt – zoals een stoel, bureau, indien nodig camera en microfoon – en of je met deze inrichting gemakkelijk kunt werken. Veel werkgevers kunnen specifieke apparatuur verstrekken, dus informeer bij je nieuwe werkgever of dit voor jou geldt.

Richt je werkplek in in een ruimte met zo min mogelijk geluid, die rustig is voor je ogen en waar je goed licht hebt. Controleer ook of je internetverbinding goed werkt en of de benodigde programma’s en software zijn geïnstalleerd.

2. Bereid je voor op inwerken op afstand

Lees vóór je eerste werkdag alle relevante materialen voor nieuwe werknemers die met je zijn gedeeld. Leer indien mogelijk de namen van de mensen waarmee je regelmatig zult samenwerken en hun functie, met name met betrekking tot jouw functie. Deze informatie is vaak op LinkedIn te vinden. Je kunt ook onderzoek doen naar het bedrijf, de bedrijfsfilosofie en grote projecten om jezelf te laten wennen aan de bedrijfscultuur.

3. Zoek uit hoe je collega’s het liefst communiceren

Bij elk bedrijf en in elk team wordt anders gewerkt. Werken op afstand brengt met zich mee dat het belangrijker wordt om rekening te houden met de manier waarop je collega’s het liefst berichten ontvangen. Ontvangen ze bijvoorbeeld liever lange en gedetailleerde e-mails of praten zij liever per telefoon? Hoe vaak willen ze over een lopende taak worden bijgepraat? Spreken ze graag via een videoverbinding of krijgen ze liever bericht via instant messaging? Dit alles zal waarschijnlijk tijdens of na de inwerkperiode duidelijk worden, maar vraag ernaar als iets je onduidelijk is! Waarmee wij op het volgende punt komen…

4. Laat merken dat je er bent en aarzel niet om vragen te stellen

Als je op afstand werkt, heb je niet de gelegenheid om naar mensen op kantoor toe te gaan en vragen te stellen zoals vroeger. Nu moet je speciaal per telefoon, e-mail of instant messaging contact opnemen als je advies nodig hebt. Het is belangrijk dat je dit doet om ervoor te zorgen dat je in je rol blijft groeien, en dat je niet te veel hooi op je vork neemt of vermijdbare fouten maakt.

Probeer regelmatig voortgangsgesprekken of bijpraatgesprekken met je leidinggevende te houden, als die je niet al zijn aangeboden. Op die manier krijg je regelmatig de gelegenheid om proactief om feedback te vragen, toekomstige werkdoelen te bepalen en advies te vragen over punten waar je over twijfelt.

5. Houd nuttige aanwijzingen gereed

Maak korte notities die je als naslag kunt gebruiken. Hiervoor kun je een schrift of Word-document gebruiken. Desnoods kun je alles op plakbriefjes noteren. Kijk wat voor jou het beste werkt. De notities moeten eenvoudig te raadplegen zijn, en belangrijke details voor je werk (namen en functies van collega’s, grote projecten, relevante websites, e-mailadressen en telefoonnummers van contactpersonen enz.) moeten snel terug te vinden zijn.

Wij hopen dat je wat aan deze tips hebt en wensen je succes in je nieuwe functie!

 

Lees voor meer informatie over de gevolgen van de pandemie voor de arbeidswereld ons artikel Hoe kan de pandemie invloed hebben op de arbeidswereld in 2021?.


Links:

Hoe kan de pandemie invloed hebben op de arbeidswereld in 2021?

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Zoek een EURES-adviseur 

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

30/06/2021

<< Terug naar de nieuwslijst
 
Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden