• Activiteiten

Informatieve artikelen


<< Terug naar de nieuwslijst

Vijf inspirerende verhalen uit de Reactivate-fotowedstrijd

Sinds de start van het Reactivate-initiatief in 2016 heeft het programma meer dan 750 mensen aan een baan of traineeship geholpen. Om de mensen achter dit cijfer een gezicht te geven, schreef het Reactivate-team een fotowedstrijd uit en vroeg het mensen zo hun ervaringen met het arbeidsmobiliteitsprogramma te delen.
Picture

In het kader van de wedstrijd moesten mensen foto’s van zichzelf vóór en na hun deelname aan het EU-initiatief inzenden met een korte beschrijving van hun ervaringen. Lees hieronder meer over de vijf winnaars en hun inspirerende verhalen.

De 36-jarige José Miguel uit Spanje vond een baan als systeemintegrator in een stadje in Midden-Italië. Naast het verhuispakket van Reactivate kreeg hij ook subsidie voor een cursus Italiaans. José Miguel deed het erg goed op zijn werk en zijn contract voor zes maanden werd omgezet in een vast contract. Volgens hem moet je dit soort kansen aangrijpen.

Toen Sarata zich inschreef bij Reactivate, was ze ondanks haar masterdiploma al een tijd lang werkloos. De 43-jarige Franse moeder was bezorgd over haar toekomst en die van haar dochter. Dankzij het Reactivate-team heeft Sarata zekerheid gevonden in Cork, Ierland, waar ze aan de slag kon als deskundige op het gebied van klantenervaring bij een business-to-businessbedrijf.

Hoewel hij tijdens zijn werkloosheid nooit de hoop had opgegeven, is Alessandro Reactivate erg dankbaar. Het programma betekende voor de 62-jarige Italiaan een tweede kans. Hij vond werk als algemeen directeur bij een gas- en oliemaatschappij op Cyprus.

De 44-jarige Maria werd door haar grootmoeder overtuigd om zich bij Reactivate in te schrijven. Met behulp van het programma verhuisde de Spaanse naar Duitsland, waar ze nu met haar gezin woont en als zorgverlener werkt.

Toen José Javier (51) zich bij Reactivate inschreef, maakte hij een moeilijke tijd door zonder werk en met persoonlijke problemen. Via het programma vond de Spanjaard een baan in Brussel als ontwikkelaar bij een bedrijf dat online-cursussen aanbiedt aan EU-instellingen. José Javier zegt dat zijn liefde voor Europa elke dag groter wordt.

 

Reactivate is een arbeidsmobiliteitsprogramma van de Europese Unie dat gekwalificeerde werknemers in contact brengt met werkgevers en EU-burgers helpt een baan, traineeship of leerplek te vinden in een ander EU-land. Het initiatief biedt werkzoekenden van boven de 35 jaar toegang tot vacatures, opleidingsmiddelen, loopbaanbegeleiding en financiële ondersteuning voor sollicitatiegesprekken, verhuizingen en taalcursussen. Lees meer over de gerichte mobiliteitsregelingen van EURES.

 

Links:

Gerichte mobiliteitsregelingen van EURES

José Miguel

Sarata

Alessandro

Maria

José Javier

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

 

Afwijzing van aansprakelijkheid: EURES noch de Europese Commissie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden

12/03/2021

<< Terug naar de nieuwslijst
 
Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden