• Activiteiten

Informatieve artikelen


Terug

EURES helpt Pere bij zijn nieuwe carrière in het buitenland

Een bezoek aan een voorlichtingsevenement in Spanje betekende het begin van Pere’s EURES-reis. Inmiddels is Pere naar Duitsland verhuisd en heeft hij het eerste jaar van zijn beroepsopleiding afgerond.
Picture

In zijn thuisland werkte Pere Castellvell in verschillende sectoren en was hij op zoek naar een baan in de horeca, tot hij het evenement ‘Leven en werken in Duitsland’ in Catalonië, Spanje, bezocht.

Op dit evenement raakte Pere geïnteresseerd in  werkmogelijkheden in Duitsland en kwam hij in contact met EURES-adviseur Sofia Tornikidou van het bureau voor internationale arbeidsbemiddeling (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung, ZAV), dat deel uitmaakt van het Duitse federale arbeidsbureau.

 

EURES-adviseur helpt bij ontdekken beroepsmogelijkheden

Sofia hielp Pere bij het zoeken naar een baan in Duitsland. Tot die tijd had Pere zich gericht op de horeca, maar door gebrek aan relevante vaardigheden en ervaring had zijn zoektocht maar weinig succes. Sofia moedigde hem aan om breder te zoeken en zijn pijlen te richten op een leerwerkplek waarin hij zich kon specialiseren in een andere sector. Duitsland staat bekend om zijn beroepsonderwijs en -opleiding en Sofia wist zeker dat daar mogelijkheden zouden zijn voor Pere.

“Als loopbaanadviseur heb ik hem geadviseerd over de mogelijkheden voor beroepsopleiding voor jongeren in Duitsland”, vertelt ze. “Nadat ik Pere het onderwijssysteem in Duitsland had uitgelegd, stelde ik voor te solliciteren naar leerwerkplekken. Samen hebben we de sollicitatiedocumenten doorgenomen en de financieringsmogelijkheden besproken.”

 

Financiële steun vanuit ‘Je eerste EURES-baan’

Met hulp van Sofia bemachtigde Pere een leerwerkplek als magazijnmedewerker bij een bedrijf in Stuttgart. Sofia hielp Pere ook bij het aanvragen van financiële steun vanuit het programma ‘Je eerste EURES-baan’. ‘Je eerste EURES-baan’ is een regeling voor beroepsmobiliteit voor EU-burgers tussen 18 en 35 jaar die op zoek zijn naar een baan of leerwerkplek in een ander EU-land. Met de financiële steun die vanuit de regeling werd verleend, kon Pere naar Duitsland verhuizen.

 

Pere bouwt aan nieuwe carrière in gespecialiseerde functie

Toen Pere in 2019 zijn leerwerkplek afrondde, bood het bedrijf hem de kans om zijn loopbaan verder te ontwikkelen door een opleiding tot specialist magazijnlogistiek te volgen. Sinds Pere naar Duitsland is verhuisd, heeft zijn carrière een enorme vlucht genomen. “Bedankt voor de steun, EURES en ZAV! Ik ben erg dankbaar dat Europa mij deze fantastische kans heeft geboden,” vertelt hij. “Ik ben blij dat ik deze kans heb gegrepen en raad een beroepsopleiding zeker aan.”

Met steun van EURES heeft Pere nieuwe vaardigheden geleerd en een beroepskwalificatie behaald. Hij wil zijn loopbaan graag blijven ontwikkelen en werkt daarom aan zijn kennis van het Duits en Engels om in de toekomst grotere uitdagingen aan te kunnen gaan. “Ik heb nog alle ruimte om te groeien,” vertelt Pere.

 

Ben jij ook tussen 18 en 35 jaar en heb je interesse in een baan of opleidingsmogelijkheid in een ander EU-land, Noorwegen of IJsland? ‘Je eerste EURES-baan’ kan je hierbij helpen. Meer weten? Neem contact op met een EURES-adviseur of bezoek onze website: https://www.yourfirsteuresjob.eu/

 

Links:

Je eerste EURES-baan

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

 

Afwijzing van aansprakelijkheid: EURES noch de Europese Commissie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden

08/10/2020

Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.