• Activiteiten

Informatieve artikelen


<< Terug naar de nieuwslijst

EURES Duitsland ondersteunt werkzoekenden en werkgevers in het hele land en daarbuiten

Bent u van plan in Duitsland te wonen en werken? Of heeft u een bedrijf in Duitsland dat internationaal personeel kan gebruiken? Wat uw situatie ook is, EURES Duitsland helpt u graag.
Picture

Wat voor steun kunnen werkzoekenden krijgen van EURES Duitsland?

EURES Duitsland heeft veel ervaring met het verlenen van grensoverschrijdende diensten aan personen die in een ander land werken dan waar ze wonen. Ook bieden we een geweldige service aan geïnteresseerde werkzoekenden uit heel Europa, bijvoorbeeld via tekstchat, een telefoonhotline, webinars en Europese onlinebanendagen. U kunt de adviseurs van EURES Duitsland bereiken via het EURES-portaal en op de website Make it in Germany.

 

Wat doen we voor werkgevers?

Duitse werkgevers kunnen vacatures plaatsen op het EURES-portaal. Onze EURES-adviseurs helpen werkgevers bij online en offline personeelswerving. Ook bieden we ondersteuning aan gerichte mobiliteitsregelingen.

 

Waarom moeten mensen volgens u in Duitsland komen werken? Wat heeft het land te bieden?

Uit onderzoek blijkt dat de tevredenheid van werknemers vrij hoog is in Duitsland en dat het land een van de populairste immigratiebestemmingen ter wereld is. Ook zijn er baankansen in verschillende sectoren en voor diverse opleidingsniveaus (b.v. in de gezondheidszorg, logistiek, IT, horeca en bouw).

Zoals vermeld wordt op de website Make it in Germany: “Duitsland heeft een groot aantal sociale verworvenheden die door veel mensen worden gewaardeerd, ongeacht geslacht, leeftijd en afkomst. Tot deze verworvenheden behoren onder meer de politieke en economische stabiliteit van het land, de zorgzame samenleving met diverse sociale vangnetten, het respect voor vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst, het stelsel van uitgebreide en betaalbare gezondheidszorg, handhaving van de rechtsstaat, de belangrijke rol van niet-gouvernementele organisaties en vakbonden en het grote belang dat aan onderwijs wordt gehecht.”

 

En werknemers? Welke voordelen brengt een internationale werknemer met zich mee?

Internationale werknemers kunnen tekorten aan vakmensen en arbeidskrachten opvullen. Ook hebben ze taalvaardigheden, culturele competenties, nieuwe denkwijzen en nieuwe perspectieven te bieden. Bovendien brengen ze nieuwe oplossingen met zich mee en kunnen ze uw bedrijf helpen om nieuwe doelgroepen in andere landen aan te spreken.

 

U hebt onlangs een aantal video's gemaakt met EURES-adviseurs uit heel Duitsland. Wat vormde de inspiratie voor deze video's?

We werden geïnspireerd door de #EURES25-campagne waarmee recentelijk de 25e verjaardag van EURES werd gevierd. We wilden hieraan bijdragen met een boodschap uit Duitsland om meer bekendheid te geven aan de diensten die al onze leden en partners aanbieden.

De belangrijkste boodschap van EURES is: "wij zijn er voor u als u advies nodig heeft over arbeidsmobiliteit in Europa", een boodschap die de meeste impact heeft als zij uit de mond van echte EURES-adviseurs komt. Onlangs waren we allemaal op een conferentie, dus dat was het perfecte moment om de video's op te nemen.

 

Waarom koos u voor video als vorm?

Video geeft een levendige indruk en laat werkzoekenden en werkgevers de echte gezichten van EURES zien!

 

Wat zijn de belangrijkste boodschappen die u met deze video mee wilt geven aan kijkers?

EURES heeft een hoop te bieden. We hebben enthousiaste en gemotiveerde EURES-adviseurs die u in heel Europa kunnen helpen bij het vinden van een baan of werknemer. Duitse EURES-adviseurs zijn elke dag bereikbaar en bieden vanaf verschillende plekken in Duitsland grensoverschrijdende ondersteuning bij personeelswerving op elk gebied.

 

Met dank aan Lena Kocanis, junior specialist bij EURES, voor de inhoud van dit artikel.

 

Verwante links:

Video EURES Duitsland

EURES Duitsland

Make it in Germany

Feiten over Duitsland

Federale dienst voor arbeidsvoorziening

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop'pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

 

Afwijzing van aansprakelijkheid: EURES noch de Europese Commissie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden

25/02/2020

<< Terug naar de nieuwslijst
 
Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Hun inhoud geeft niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie weer. Daarenboven aanvaarden EURES noch ELA enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden