Informatieve artikelen


Uit de recentste statistieken blijkt dat de werkgelegenheid de laatste twee jaar toeneemt

De werkloosheid in de EU is nu op het laagste punt (8,6 %) sinds maart 2009: er zijn 1,6 miljoen minder werklozen in de EU in vergelijking met vorig jaar, zo meldt de herfsteditie van Employment and Social Developments in Europe - Quarterly Review (Werkgelegenheid en sociale ontwikkelingen in Europa: kwartaaloverzicht).

Lees meer >>

02/12/2016


Jonge Italiaan bakt perfecte pizza's op 2 000 km afstand van huis

Het is goed de kansen te grijpen die zich aandienen. Dit ondervond Emanuel Cappelletti, die onlangs afstudeerde aan een Italiaanse school voor toerisme en horeca. Hij werkt nu, met de hulp van EURES, in een Finse pizzeria en hij geniet er elke minuut van.

Lees meer >>

29/11/2016


Berlijn ontvangt Zweedse scriptschrijvers voor professionele presentatie

Klaar voor de nieuwste Scandinavische blockbuster of televisieserie? Wellicht is die al snel op een scherm bij u in de buurt te zien – als we ten minste mogen afgaan op de positieve geluiden onder de 23 deelnemers aan de presentatie voor scriptschrijvers op 2 juni 2016, georganiseerd door EURES Zweden.

Lees meer >>

25/11/2016


Ontdek je talenten in een beroepsopleiding

Er heerst nog steeds het gevoel dat de universiteit de enige weg is na de middelbare school. Maar beroepsopleidingen, leerwerkplaatsen en stages kunnen uitstekende mogelijkheden bieden. De opzet van deze opleidingen en de diversiteit van beroepen waar deze toe kunnen leiden, zijn de laatste decennia enorm veranderd. Dit is dus het juiste moment voor de Europese Commissie om haar eerste week van beroepsvaardigheden te organiseren.

Lees meer >>

22/11/2016


Aankomende jonge ondernemers worden online, face-to-face en in speciale workshops ondersteund

Lijkt het je wat om voor jezelf te beginnen? Neem dan eens een kijkje op I-LINC, een website voor digitale vaardigheden boordevol handige tips met een ondersteunende community die je helpt bij je eerste stappen naar het ondernemerschap. Of laat je inspireren door het EURES-portal voor ondernemerschap in Finland en het groeiende netwerk van jonge ondernemers in dat land.

Lees meer >>

08/11/2016


Stralende nieuwe carrièrevooruitzichten voor kunstenaars die onze steden doen oplichten

Als "lichtkunstenaar" hoef je doorgaans over complimenten niet te klagen. Toch kan het erg moeilijk zijn een vaste baan te vinden. Voor een aantal toppers uit deze nichesector gloort er echter hoop aan de horizon, nu ze hun kunnen voor het voetlicht hebben gebracht voor een publiek van potentiële opdrachtgevers in Stockholm, op uitnodiging van EURES.

Lees meer >>

04/11/2016


Deense specialist in taalsoftware voert wervingsactiviteiten op

Een Deens bedrijf maakt bij zijn jacht op getalenteerde IT’ers regelmatig gebruik van EURES-diensten. Ordbogen A/S, specialist in online vertalen en leren, gaat internationaal en wil zijn personeelsbestand tegen 2020 vervijfvoudigen. Goed nieuws voor programmeurs.

Lees meer >>

31/10/2016


Bekijk de baanmogelijkheden tijdens de eerstvolgende banendag in Estland

Houd je van de buitenlucht? Dan zou je eens moeten denken aan werken in Estland, een van de tien groenste landen op aarde volgens de milieuprestatie-index. Als het idee van een baan in een land met grote loopbaanmogelijkheden, een goede levenskwaliteit en een grootse natuur je boeit, probeer dan eens de Europese (online) banendag. Met EURES Estland als gastheer, in samenwerking met het werklozenverzekeringsfonds van Estland en met Work in Estonia, zal dit evenement plaatsvinden op 11 november a.s. van 11.00 tot 15.00 uur (MET).

Lees meer >>

28/10/2016


Partnerschap voor personeelswerving brengt Italiaanse verpleegkundigen naar rusthuizen in Ierland.

Ierland is altijd op zoek naar goed personeel voor zijn meer dan 400 rusthuizen, vooral in de provincie. Sinds maart 2016 heeft een gezamenlijk project van EURES-Ierland en EURES-Italië geholpen om acht hooggekwalificeerde Italiaanse verpleegkundigen aan te werven, en er komen nog meer vacatures.

Lees meer >>

25/10/2016


Investeer in je toekomst met een betaalde stage en opleiding in Duitsland

Elf jongeren uit Slowakije en Spanje zijn deze zomer naar Oost-Duitsland vertrokken om te leren wat het beroep van ouderenverzorger in de praktijk nu precies inhoudt. Met steun van MobiPro-EU (The Job of My Life) en EURES lopen ze een maand stage op een door henzelf gekozen gebied en krijgen ze tegelijkertijd de gelegenheid om gratis Duits te leren.

Lees meer >>

21/10/2016Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.