Informatieve artikelen


Familiebedrijf dat afhankelijk is van seizoensarbeiders, ziet in EURES een vitale bondgenoot

Het Zweedse stel Kenneth and Birgit Andersson nam in 1991 het familiebedrijf in aardbeien over. Buitenlandse plukkers houden het bedrijf draaiende. Het werven van buitenlandse werknemers is echter duur en tijdrovend, om maar te zwijgen van de complicaties door taalbarrières. Om deze en andere hindernissen te overwinnen, wendden de Anderssons zich tot EURES om hulp.

Lees meer >>

24/11/2015


Portugese zorgverleners gaan met hun vaardigheden naar het noorden van Noorwegen

Een jong stel uit Lissabon kreeg een nieuw leven in Noorwegen dankzij het volgen van een gerichte taalcursus. Nu werken zij als analist en apotheker in een stad vlakbij de poolcirkel en hebben zij een dochter van bijna twee jaar die in snel tempo tweetalig aan het worden is.

Lees meer >>

17/11/2015


Een sollicitatiegesprek, een psychometrische test en een vragenlijst: waarom wordt het solliciteren naar een baan zo ingewikkeld gemaakt?

Recruiters op zoek naar goede werknemers gebruiken een reeks technieken om ervoor te zorgen dat zij de juiste persoon aanwerven. Lees verder om te ontdekken wat de nieuwste trends zijn en wat u kunt verwachten.

Lees meer >>

13/11/2015


Je digitale droombaan - registratie voor werkzoekenden voor de banenbeurs in Madrid is nog steeds mogelijk

Grote werkgevers die veel mensen aanwerven, zoals Uber, Amazon development, Huawei en Booking.com, zijn op zoek naar werknemers met kwaliteit. Misschien bent u wel degene die ze nodig hebben. Als u op zoek bent naar werk in de digitale sector, kijk dan eens bij de Europese Digitale Banenbeurs die op 20 november in Madrid plaatsvindt.

Lees meer >>

09/11/2015


Recruiters en werkgevers op Malta profiteren van ondersteuning op maat door EURES Malta

Diverse sectoren op dit mediterrane eiland, van softwareontwikkeling tot iGaming, maken een sterke groei door en zijn dringend op zoek naar nieuwe medewerkers. Het kleine team van EURES Malta oogst veel lof voor de manier waarop het de recruiters en werkgevers in deze sectoren iedere dag weer ondersteuning biedt.

Lees meer >>

06/11/2015


Nauwe samenwerking tussen landen via EURES levert optimale dienstverlening op voor werkzoekenden en werkgevers

EURES is een EU-breed netwerk, dat ook buiten Europa contacten heeft. EURES-adviseurs komen regelmatig bijeen en werken vaak samen en zijn dan ook bij uitstek in staat mensen die op zoek zijn naar werk te koppelen aan de juiste recruiters. Twee medewerksters van het EURES-netwerk, uit Hongarije respectievelijk Roemenië, leggen uit hoe de samenwerking verloopt en waarom ze zo belangrijk is.

Lees meer >>

03/11/2015


Vijf jonge Ierse werkzoekenden vinden werk op het gebied van digitale media dankzij nieuw EURES-initiatief

Ervaring opdoen in het buitenland helpt soms echt om die felbegeerde eerste baan te krijgen. Een nieuw programma in Ierland biedt werkzoekende jongeren de mogelijkheid zo hun kansen te verbeteren. Vijf deelnemers aan het Ierse programma Experience Your Europe (EYE) volgden in Nederland een mediaopleiding bij Illuminata Media. Inmiddels zijn ze terug in Dublin, en voor het einde van het jaar zullen ze allemaal een baan bij dit Nederlandse bedrijf hebben of aangeboden krijgen.

Lees meer >>

27/10/2015


Door naar de ronde van het sollicitatiegesprek? – Nu de zenuwen in bedwang houden!

De ideale baan gevonden? Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek gekregen? Lees onze tips over hoe rustig en vol zelfvertrouwen te blijven ondanks een gevoel van nervositeit.

Lees meer >>

20/10/2015


Italiaanse afgestudeerde IT-er vindt via 'Je eerste EURES-baan' werk in het Verenigd Koninkrijk

Emiliano Prisco was hoopvol gestemd na een stage bij een groot IT-bedrijf in Engeland. Maar de twijfel sloeg toe, toen de noodzakelijke Erasmus-ondersteuning voor zijn verhuizing naar een ander land geen werkelijkheid werd. Nu heeft hij zijn droombaan met een arbeidscontract voor bepaalde duur bemachtigd met de hulp van EURES-adviseurs in Italië en van zijn nieuwe werkgever.

Lees meer >>

16/10/2015


Eén cv – 28 landen: maak een cv waarmee u heel Europa bereikt

Denkt u erover uw zoektocht naar een baan uit te breiden tot andere EU-landen? Niet alleen de stijl van het cv verschilt van land tot land, ook de regels over wat wel en niet in het cv op te nemen lopen sterk uiteen. Hoe zorg je er dan voor dat je je vaardigheden, kwalificaties en taalcapaciteiten in de schijnwerpers zet op een manier die overal aanslaat?

Lees meer >>

12/10/2015Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.