Informatieve artikelen


Waar liefde en chocolade samenkomen aan de rand van een Noorse fjord

Een vakantieliefde verandert meestal niet je levensloop. Maar toen Bengt Dahlberg uit Zweden een tocht maakte naar de Geirangerfjord in Noorwegen en daar verliefd werd, besloot hij al het mogelijke te doen om er te kunnen blijven. Het resultaat: een atelier voor handgemaakte chocolade en café aan een van de meest spectaculaire fjorden ter wereld.

Lees meer >>

27/11/2015


Familiebedrijf dat afhankelijk is van seizoensarbeiders, ziet in EURES een vitale bondgenoot

Het Zweedse stel Kenneth and Birgit Andersson nam in 1991 het familiebedrijf in aardbeien over. Buitenlandse plukkers houden het bedrijf draaiende. Het werven van buitenlandse werknemers is echter duur en tijdrovend, om maar te zwijgen van de complicaties door taalbarrières. Om deze en andere hindernissen te overwinnen, wendden de Anderssons zich tot EURES om hulp.

Lees meer >>

24/11/2015


Vanwege hun langdurige relaties met werkgevers bevinden EURES-adviseurs zich in een optimale positie om werkzoekenden te helpen

Wat vindt u van belang in een langdurige relatie? Vertrouwen, transparantie en het gevoel dat iemand u echt wil helpen? Dan is dat een goede omschrijving van het contact dat er is tussen vele EURES-adviseurs en de wervers met wie ze in contact staan.

Lees meer >>

20/11/2015


Portugese zorgverleners gaan met hun vaardigheden naar het noorden van Noorwegen

Een jong stel uit Lissabon kreeg een nieuw leven in Noorwegen dankzij het volgen van een gerichte taalcursus. Nu werken zij als analist en apotheker in een stad vlakbij de poolcirkel en hebben zij een dochter van bijna twee jaar die in snel tempo tweetalig aan het worden is.

Lees meer >>

17/11/2015


Een sollicitatiegesprek, een psychometrische test en een vragenlijst: waarom wordt het solliciteren naar een baan zo ingewikkeld gemaakt?

Recruiters op zoek naar goede werknemers gebruiken een reeks technieken om ervoor te zorgen dat zij de juiste persoon aanwerven. Lees verder om te ontdekken wat de nieuwste trends zijn en wat u kunt verwachten.

Lees meer >>

13/11/2015


Je digitale droombaan - registratie voor werkzoekenden voor de banenbeurs in Madrid is nog steeds mogelijk

Grote werkgevers die veel mensen aanwerven, zoals Uber, Amazon development, Huawei en Booking.com, zijn op zoek naar werknemers met kwaliteit. Misschien bent u wel degene die ze nodig hebben. Als u op zoek bent naar werk in de digitale sector, kijk dan eens bij de Europese Digitale Banenbeurs die op 20 november in Madrid plaatsvindt.

Lees meer >>

09/11/2015


Recruiters en werkgevers op Malta profiteren van ondersteuning op maat door EURES Malta

Diverse sectoren op dit mediterrane eiland, van softwareontwikkeling tot iGaming, maken een sterke groei door en zijn dringend op zoek naar nieuwe medewerkers. Het kleine team van EURES Malta oogst veel lof voor de manier waarop het de recruiters en werkgevers in deze sectoren iedere dag weer ondersteuning biedt.

Lees meer >>

06/11/2015


Nauwe samenwerking tussen landen via EURES levert optimale dienstverlening op voor werkzoekenden en werkgevers

EURES is een EU-breed netwerk, dat ook buiten Europa contacten heeft. EURES-adviseurs komen regelmatig bijeen en werken vaak samen en zijn dan ook bij uitstek in staat mensen die op zoek zijn naar werk te koppelen aan de juiste recruiters. Twee medewerksters van het EURES-netwerk, uit Hongarije respectievelijk Roemenië, leggen uit hoe de samenwerking verloopt en waarom ze zo belangrijk is.

Lees meer >>

03/11/2015


Vijf jonge Ierse werkzoekenden vinden werk op het gebied van digitale media dankzij nieuw EURES-initiatief

Ervaring opdoen in het buitenland helpt soms echt om die felbegeerde eerste baan te krijgen. Een nieuw programma in Ierland biedt werkzoekende jongeren de mogelijkheid zo hun kansen te verbeteren. Vijf deelnemers aan het Ierse programma Experience Your Europe (EYE) volgden in Nederland een mediaopleiding bij Illuminata Media. Inmiddels zijn ze terug in Dublin, en voor het einde van het jaar zullen ze allemaal een baan bij dit Nederlandse bedrijf hebben of aangeboden krijgen.

Lees meer >>

27/10/2015


Door naar de ronde van het sollicitatiegesprek? – Nu de zenuwen in bedwang houden!

De ideale baan gevonden? Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek gekregen? Lees onze tips over hoe rustig en vol zelfvertrouwen te blijven ondanks een gevoel van nervositeit.

Lees meer >>

20/10/2015Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.