Informatieve artikelen


Wilt u een tijdje werk gaan zoeken in een ander EU-land? Denk eraan dat u uw uitkeringen kunt "exporteren"

Toen Delphine Beukelaers besloot uit Frankrijk te vertrekken om in Riga in Letland werk te gaan zoeken, had ze er al op gerekend dat ze haar spaargeld zou moeten gebruiken om van te leven. Ze zou een paar weken tijd en geld moeten investeren. Misschien wel al haar geld, maar niet genoeg tijd om op zoek te gaan naar mogelijkheden, sollicitatiegesprekken te voeren en een baan te veroveren. Ze was dan ook erg blij toen ze hoorde dat ze het recht had haar Franse uitkering te exporteren.

Lees meer >>

06/10/2015


Baanbrekend - EURES-banenbeurs op social media

Noteer deze datum in uw agenda! Op vrijdag 9 oktober 2015 vindt een banenbeurs plaats en wel uitsluitend op Twitter en Facebook. Gehost door EURES-Nederland zou dit wel eens een primeur voor het netwerk kunnen zijn. Bij succes zou het voor andere EURES-collega's in heel Europa de weg kunnen effenen om hetzelfde te gaan doen.

Lees meer >>

01/10/2015


Litouws bouwbedrijf vult vacatures snel en eenvoudig in dankzij de steun van EURES

Bouwbedrijf Projektana, gevestigd in de Litouwse stad Kaunas, gaat het ondanks het lastige economische klimaat voor de wind. De werkzaamheden van het bedrijf bestaan met name uit het leggen van funderingen op bouwterreinen in Litouwen, Letland, Wit-Rusland en Rusland. Gezien het hoge aantal opdrachten dat binnenkomt, moeten ze regelmatig nieuwe mensen in dienst nemen en hun zoektocht naar mensen met de juiste vaardigheden ook buiten de landsgrenzen voeren. Voor Projektana is het duidelijk wat de voordelen zijn van werving via het EURES-netwerk.

Lees meer >>

29/09/2015


Verhuist u voor het werk naar Denemarken? Het partnerprogramma van Workindenmark (Werken in Denemarken) kan meehelpen ook voor uw partner een baan te vinden.

U hoeft uw loopbaan niet te onderbreken als uw partner voor het werk naar Denemarken verhuist, zoals Tiago Silva ontdekte toen zijn vrouw werd aangenomen als psychiater in een Deens ziekenhuis. Hij profiteerde van het partnerprogramma van Workindenmark, dat begeleiding en advies biedt aan partners die op zoek zijn naar werk.

Lees meer >>

18/09/2015


Griekse verpleegkundige helpt alzheimerpatiënte in het Zwarte Woud dankzij 'Je eerste EURES-baan'

De situatie in Griekenland blijft precair en daarom is het in sommige sectoren zeer moeilijk om werk te vinden. De gezondheidszorg is een van de sectoren die zwaar getroffen zijn. De verpleegkundige Kalliope Kazepi was dan ook blij met de kans om haar carrière vooruit te helpen door een functie te aanvaarden in het Zwarte Woud in Duitsland.

Lees meer >>

15/09/2015


Leren op school, in de praktijk brengen op het werk – het MobiPro-programma werpt vrucht af

Dit jaar alleen al hebben meer dan 100 jongeren uit Bulgarije de kans gegrepen om een beroepsopleiding te volgen en werkervaring op te doen dankzij het Job of my Life-programma in Duitsland

Lees meer >>

10/09/2015


Vacatures zoeken via het EURES-portaal: krachtigere zoekfuncties, eenvoudiger te gebruiken

Ons portaal wordt vernieuwd! Werkzoekenden zullen binnenkort optimaal hun voordeel kunnen doen met de krachtigere zoekmachine en de eenvoudigere interface van onze tool ‘Vacature zoeken'.

Lees meer >>

07/09/2015


Stage, bedrijfsstage, leerlingplaats: wat is voor jou het meest geschikt?

Als je jonger bent dan 35 jaar en op zoek bent naar een baan, dan zijn Je eerste EURES-baan en het nieuwe portaal Drop'pin@EURES misschien iets voor jou. Deze kunnen je helpen bij het vinden van een baan, stage of leerlingplaats in een EU-lidstaat, Noorwegen of IJsland. Maar weet je wat nu precies het verschil is tussen een stage en een leerlingplaats? En wat is een bedrijfsstage? Lees verder voor een verduidelijking!

Lees meer >>

04/09/2015


EURES-adviseurs helpen schoolverlaters om te bekijken wat hun mogelijkheden zijn

Dankzij de activiteiten van EURES-adviseurs die naar scholen gaan en rechtstreeks met de toekomstige werkzoekenden in gesprek gaan, krijgen Letse schoolverlaters inzicht in het zoeken naar werk in Europa.

Lees meer >>

01/09/2015


Tweetaligheid geeft je hersenen een cognitieve boost

Meerdere talen spreken heeft zo zijn voordelen: je voelt je thuis op verschillende plekken, je bent uitstekend inzetbaar op de arbeidsmarkt en je kunt vlot een babbeltje maken met de mensen om je heen. Recent onderzoek heeft nu ook een aantal verborgen voordelen van meertaligheid aan het licht gebracht.

Lees meer >>

28/08/2015Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.