Informatieve artikelen


Word eigen baas: het aantal zelfstandigen neemt toe


Vijf redenen om voor een start-up te gaan werken

Na zijn opleiding in China kreeg Håvard Stjernen (29), hoofd Accountmanagement, een baan aangeboden in Noorwegen. Hij besloot die echter af te slaan en in plaats daarvan voor een Duitse start-up te gaan werken. Lees hier waarom hij dat deed.

Lees meer >>

06/12/2017


EU-regels beschermen uw pensioen

Of u nu voor het eerst te maken heeft met EURES of na tientallen jaren in diverse EU-landen te hebben gewerkt de pensioengerechtigde leeftijd nadert, het coördineren van uw pensioenuitkering kan behoorlijk ingewikkeld lijken. Maar het ontvangen van AOW en particulier pensioen is transparant en eerlijk dankzij EU-wetgeving.

Lees meer >>

30/11/2017


Waar het om gaat is waar je heen wilt, niet waar je hebt gestudeerd

Ze heeft me ik weet niet hoe vaak bedankt voor het aanbieden van een stageplaats. Waarom? Omdat een of andere student aan de universiteit haar had wijsgemaakt dat “mensen zoals zij” altijd de allerlaatste keus zijn in een sollicitatieprocedure bij “mensen zoals ik”.

Lees meer >>

23/11/2017


In de zomer in Kroatië, in de winter in Oostenrijk: een werkzoekende die nu het hele jaar werk heeft

Met zijn prachtige stranden is Kroatië 's zomers een populaire vakantiebestemming – dit betekent dat er dan veel vraag is naar gekwalificeerd en ervaren horecapersoneel.

Lees meer >>

22/11/2017


Het kmo-instrument: versterk het potentieel van uw kmo


Maak zoveel mogelijk indruk met uw cv door een andere aanpak te proberen!

Bij sommige banen wil de werkgever graag een beeld krijgen van wie u bent alvorens uw vaardigheden en ervaring in overweging nemen. Waarom dan niet gaan voor een video-cv in combinatie met de meer traditionele versie? Als u denkt dat dit iets voor u is, lees dan verder voor deskundig advies, namelijk wanneer kan er een video-cv worden gepresenteerd en waaraan u moet denken bij het filmen van de clip.

Lees meer >>

09/11/2017


Vijf tips voor een nieuwe leerling of stagiair

Je hebt je aanstellingsbrief (of -e-mail) ontvangen. Je weet precies wanneer je begint, en waar. Je hebt ter oriëntatie ook al online rondgekeken op je nieuwe werkplek. Wat staat je nu dus te doen? Onderzoeken hoe je van je leerlingplaats of stage een doorslaand succes kunt maken!

Lees meer >>

08/11/2017


How to make a good first impression… within the first two weeks

It doesn’t matter if it’s a full-time job, a vocational apprenticeship or a part-time internship – first impressions are always important. Lots of articles have been written about how to use those first precious few seconds wisely… so we thought we’d look at the first couple of weeks instead. After all, it can take some time to settle into a new workplace and find your feet!

Lees meer >>

02/11/2017


Van werkloosheid naar ondernemerschap: Jongerengarantieregeling helpt jonge Litouwse haar dromen na te jagen

Goda Tokerės had altijd duidelijk voor ogen dat zij een carrière wilde opbouwen in de scheppende kunst. Maar het was haar niet duidelijk hoe zij de nodige vaardigheden en kennis moest verwerven om haar dromen waar te maken.

Lees meer >>

01/11/2017


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.