Informatieve artikelen


Laat uw vaardigheden en persoonlijkheid spreken tijdens langeafstandsgesprekken.

Skype, Google Hangouts of Netop Live Guide – deze onlinecommunicatiekanalen worden voor werkzoekenden steeds meer een plaats waar zij werkgevers kunnen overtuigen dat zij perfect zijn voor de baan. Sollicitatiegesprekken via de telefoon worden ook steeds populairder.

Lees meer >>

17/04/2015


Oudere werknemers gaan naar het buitenland - met ervaring en gevoel voor realiteit

Ervaring kan op de arbeidsmarkt een pluspunt zijn, maar kan ook potentiële werkgevers afschrikken. Ouderen kunnen duurder zijn en in noodlijdende economieën vormen jongeren met weinig opleiding vaak een goedkopere optie. Wanneer je steeds minder banenkeus in je eigen land hebt, kan verhuizen naar een ander land met de hulp van het EURES-netwerk een goede keuze zijn.

Lees meer >>

17/04/2015


Niet blij met je loon in jouw land? Ga eens wat verder van huis kijken!

In een onderzoek van de WageIndicator Foundation werd het uurloon van werknemers in verscheidene landen vergeleken. Met een tool kunnen de loonverschillen per beroep worden bekeken en ontdek je meteen welke landen het meest betalen.

Lees meer >>

17/04/2015


Zweden, het land van mogelijkheden voor Finse werkzoekenden in de IT

Toen Nokia in Finland vorige zomer ontslagen aankondigde, werden veel Finse IT-werknemers bezorgd. Tegelijkertijd had de groeiende technologiesector in Zweden grote moeite met het opvullen van vacatures. EURES Zweden en EURES Finland merkten deze mismatch op en starten een grote wervingsactie om tot een goede afstemming te komen. Deze actie culmineerde in december in een succesvolle banendag.

Lees meer >>

17/04/2015


Door reizen kun je je horizon verbreden, maar van werken in het buitenland word je slimmer!

Werken in het buitenland, omgaan met nieuwe culturen, nieuwe talen leren – je traint je hersenen met alles wat er op je afkomt. Uit een reeks onderzoeken komt naar voren dat mensen die in het buitenland werken of studeren beter scoren op creatief denken en probleemoplossing.

Lees meer >>

17/04/2015Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.