Informatieve artikelen


Speeddaten voor een baan – EURES Luxemburg neemt alles te baat om u te helpen bij het vinden van die perfecte baan

Bent u op zoek naar een baan in de horecasector en kunt u op 6 oktober 2015 in Mondorf-les-Bains in Luxemburg zijn? Houd deze datum dan vrij. EURES organiseert een speeddate-evenement om u en potentiële werkgevers samen te brengen. Recruiters op zoek naar personeel zijn eveneens welkom.

Lees meer >>

25/08/2015


European Job Days – hoe zorg je ervoor dat die eerste ontmoeting effect heeft!

Loopbaan- en banenbeurzen, 'job dating' en flitsinterviews – werkzoekenden en werkgevers trekken eropuit in een poging de juiste 'match' te vinden. Maar hoe weet je of je wel optimaal gebruik maakt van een zo korte gelegenheid om je van je beste kant te laten zien?

Lees meer >>

13/08/2015


Nieuwe mensen ontmoeten, aan je cv werken en plezier maken in de zomer? Leer een taal!

Als je het geluk hebt dat je twee maanden zomervakantie hebt, ben je nu ongeveer halverwege en begin je je misschien een beetje te vervelen? Waarom dan niet je tijd deels goed invullen met het leren van een taal?

Lees meer >>

05/08/2015


Welke inzichten kan een adviseur met bijna dertig jaar ervaring u bieden?

Al bijna dertig jaar staat Cindy Sijmonsma klaar om advies te geven over hoe u in welke sector en waar dan ook werk kunt vinden. Cindy is een uitstekend voorbeeld van een EURES-adviseur. Ze is toegewijd, gemotiveerd en staat altijd klaar om mensen te helpen zich te oriënteren in een nieuwe omgeving. "Cultuur is zoveel meer dan boeken en muziek", vertelt ze. "Het gaat om hoe we eten tijdens de lunchpauze, hoe we communiceren."

Lees meer >>

28/07/2015


Van script tot scherm – Zweedse schrijvers kijken of hun ideeën aanslaan

Twaalf scriptschrijvers kregen in juni de kans om hun ideeën te pitchen bij producers in Berlijn. Het is de derde keer dat de Zweedse EURES-adviseur Wanna Spiridonidou een dergelijk evenement organiseert in Duitsland. Schrijvers komen er in contact met vakmensen uit de sector en stellen hun verhalen voor tijdens een presentatie.

Lees meer >>

24/07/2015


Twee jonge Italianen vertellen op YouTube waarom zij voor het programma 'Je eerste EURES-baan' hebben gekozen

Fabio Bertollini en Agata Murgano zijn twee jonge Italianen die hun loopbaankansen vergroten met behulp van het programma 'Je eerste EURES-baan'. In twee onlangs op Youtube geplaatste filmpjes vertellen zij over hun ervaringen. Lees verder en ontdek waarom zij het programma kozen en wat het programma hun te bieden had.

Lees meer >>

20/07/2015


EURES – een samenwerkingsverband dat je helpt een baan te vinden en te behouden

Toen Panagiota Domestichou met de hulp van EURES in Finland als verpleegkundig assistente aan de slag kon, had ze het gevoel dat ze eindelijk de baan kreeg waarvoor ze in Griekenland was opgeleid. Maar al gauw verschenen er wolken aan de hemel: zes maanden nadat ze in dienst was getreden, vroegen haar werkgevers haar om aanvullende documenten. EURES en Europe Direct in Griekenland besloten haar in samenwerking met EURES Finland een helpende hand toe te steken.

Lees meer >>

17/07/2015


Nader belicht: arbeidskansen in de IT voor Finnen die naar Zweden willen verhuizen

Zweden heeft informatie-, computer- en technologiedeskundigen nodig. Sommige werkgevers realiseren zich dat Finland wel eens de juiste plaats zou kunnen zijn om nieuwe krachten te zoeken, nu veel professionals door de radicale reorganisatie bij Nokia hun baan zijn kwijtgeraakt. De EURES-adviseurs in beide landen zijn er speciaal om mensen te helpen een nieuwe werkgever te vinden en de sprong te wagen.

Lees meer >>

13/07/2015


Nieuwe app berekent uw juiste loon op basis van uw cv

Bent u op zoek naar werk of wilt u een loonsverhoging maar weet u niet wat uw loon zou moeten zijn? Een nieuwe app helpt u berekenen wat u waard bent voor uw werkgever.

Lees meer >>

08/07/2015


Jonge Spaanse tandartsen wagen de sprong naar Nederland

Een informeel gesprek tussen een Nederlander die in Spanje woonde en een EURES-adviseur in Nederland betekende het begin van een proefproject om jonge Spaanse tandartsen te helpen bij het vinden van een baan in Nederland. Het project ging in 2014 van start. Zes maanden later maakten twaalf pas afgestudeerde tandartsen gebruik van de gelegenheid om met ondersteuning van 'Je eerste EURES-baan' van Spanje naar Nederland te verhuizen. Dit jaar zal dat aantal verder oplopen tot ongeveer 40.

Lees meer >>

03/07/2015Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.