Informatieve artikelen


Noorse olie- en gassector zwaar getroffen – EURES Denemarken staat klaar om een aantal mensen te helpen een nieuwe baan te vinden

Veel hooggekwalificeerde technici met capaciteiten die cruciaal zijn geweest voor het succes van de Noorse olie- en gassector, worden boventallig verklaard vanwege de historisch lage prijzen. Voor een aantal van hen is er echter nieuw licht aan de horizon, aangezien EURES Denemarken hen helpt werk te vinden in nieuwe sectoren, waaronder windenergie.

Lees meer >>

26/07/2016


Jonge Portugese apotheker is blij met haar nieuwe leven in Zweden

Een goed diploma en een jarenlange opleiding waren niet genoeg om de afgestudeerde Claudia Batalha uit Portugal een baan te bezorgen die haar in staat zou stellen onafhankelijk van haar ouders te worden. Dit alles veranderde toen haar broer de familie bezocht en haar sprak over de kansen die hij kreeg door in Luxemburg te leven. Ze besloot het voorbeeld van haar broer te volgen en naar werk te zoeken in de EU: "Ik realiseerde me dat ik altijd een Portugese zal zijn, maar dat ik ook Europeaan ben", zegt Claudia.

Lees meer >>

22/07/2016


Een kort dienstverband in het buitenland kan je cv een impuls geven

Toen Brenda van de Klundert klaar was met haar opleiding Europese Studies aan de Haagse Hogeschool wilde ze in het buitenland werk vinden dat op haar opleiding aansloot en waarmee ze haar horizon kon verbreden. Ze heeft toen contact opgenomen met haar EURES-adviseur in Dordrecht, Peter de Leede, om te weten wat haar mogelijkheden in het buitenland waren.

Lees meer >>

19/07/2016


Ingewikkelde dingen vereenvoudigen – een medewerker van een belcentrum legt uit waarom ze haar baan zo leuk vindt

Leonie de Krijger werkt al elf jaar bij de klantenservice in Goes om mensen te helpen die naar Nederland willen verhuizen voor werk. Van aanvragen voor uitkeringen tot vragen over het erkennen van kwalificaties, Leonie en haar collega's helpen graag om sollicitatiestress te verminderen.

Lees meer >>

12/07/2016


Seizoensbanen in de schijnwerpers bij Spaans-mediterrane banendag

De Balearische banendag 2016 van SOIB-EURES, gewijd aan seizoensbanen, trok meer dan duizend bezoekers en leidde tot meer dan 300 plaatselijke en buitenlandse werkaanbiedingen. Het welslagen van het evenement was in belangrijke mate te danken aan het feit dat vooraf de juiste profielen van werkzoekenden bij bestaande banen waren gezocht en dat het evenement vroeg was gepromoot op social media en de EURES-websites.

Lees meer >>

08/07/2016


130 nieuwe medewerkers voor een onderneming? EURES Nederland ging de uitdaging aan

De onlinemeubelketen POCO, gevestigd in Duitsland, telt meer dan 100 winkels verspreid over het hele land. Het besluit om over de grens in Enschede, Nederland, een nieuwe winkel te openen leek daarom een logische volgende stap. De personeelsafdeling realiseerde zich dat zij de hulp nodig zou hebben van een netwerk dat kan assisteren bij grensoverschrijdende werving, en wendde zich tot EURES in Duitsland. Deze bracht de afdeling in contact met de plaatselijke EURES-adviseur in Nederland, Wim Evers.

Lees meer >>

05/07/2016


Suksessen din kommer først gjennom et nyreformert Eures


Facebook-fotowedstrijd #EUinmyregion - Doe snel mee!

Elk jaar investeert de EU in duizenden regionale projecten: ongetwijfeld ook bij u in de buurt! Neem hiervan een mooie foto en maak kans op een gratis reis naar Brussel en een fotoworkshop. Doe mee aan de wedstrijd #EUinmyregion en win.

Lees meer >>

28/06/2016


Binnenkort een sollicitatiegesprek? Zelfpromotie niet jouw ding? Zoek een andere manier om indruk te maken

Werkgevers willen concrete bewijzen van je vaardigheden en niet van je overtuigingskracht. Dus als zelfpromotie niet jouw ding is en je alleen maar de zenuwen krijgt van alle tips om jezelf te verkopen, dan kun je opgelucht ademhalen. Er is namelijk een andere manier die lonend kan zijn tijdens die kostbare minuten van een sollicitatiegesprek.

Lees meer >>

24/06/2016


Langetermijncontact met Bulgaarse werkgever helpt EURES-adviseur om effectieve oplossingen aan te bieden

Erdal Egin, een EURES-adviseur uit Nederland, is de afgelopen vier jaar stand-by geweest om ondersteuning te bieden aan Euroccor, een internationaal bedrijf dat in Bulgarije is gevestigd en dat voortdurend op zoek is naar Nederlandstalig personeel. Naast zijn dagelijkse werk om werkzoekenden een baan in het buitenland te helpen vinden, heeft Erdal Euroccor sinds 2012 geholpen met de tewerkstelling van ongeveer dertig personen.

Lees meer >>

21/06/2016Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.