Informatieve artikelen


Nieuwe baan in Oostenrijk biedt Sloveense werkzoekende perspectieven

Ana-Marija Vratanar komt uit een klein dorpje in Slovenië. Toen zij naar een goede baan in eigen land zocht, stuitte zij op een vacature die haar nieuwsgierigheid wekte. De baan die bij het lokale arbeidsbureau werd aangeboden, betrof een werkplek bij een familiehotel in Oostenrijk. ‘Ik dacht bij mezelf, waarom niet?’ Ze nam daarom contact op met EURES-adviseur Žarko Markovič in Ljubljana.

Lees meer >>

13/01/2017


Prettige feestdagen iedereen!

EURES wil u bij dezen graag gezellige feestdagen en een nieuw jaar vol nieuwe kansen toewensen. Of u nu werkzoekende bent, een nieuwe wending aan uw carrière wilt geven of graag in een nieuwe cultuur zou gaan werken: als u zich voor het nieuwe jaar voorgenomen hebt een nieuwe baan te zoeken, staat EURES aan uw zijde om u bij het bereiken van uw doelstellingen te helpen.

Lees meer >>

20/12/2016


Van hobby tot bedrijf: Jongerengarantie helpt jonge Griekse vrouw haar droom te verwezenlijken

Toen Aristea Zachari van school afging, zocht ze drie maanden tevergeefs naar een baan. Ze werd financieel afhankelijk van haar ouders en maakte zich zorgen over haar toekomst. Toen het plaatselijke arbeidsbureau haar vertelde over de Jongerengarantie, greep ze de kans om deel te nemen en een kappersopleiding te volgen met beide handen aan.

Lees meer >>

16/12/2016


Webinar om je cv en sollicitatiebrief af te stemmen op de Zweedse arbeidsmarkt

Zou je graag werken in een land met een mooie natuur en een rijke traditie in kunst en design en waar je bovendien een goed evenwicht vindt tussen werk en privéleven? Dan is Zweden misschien de geknipte plek voor jou.

Lees meer >>

13/12/2016


Een gerichte opleiding vergemakkelijkt de toegang tot de Zweedse arbeidsmarkt voor Spaanse koks

Ter vergroting van de kansen van deelnemers aan evenementen die worden georganiseerd om voor restaurants in Zweden Spaanse koks te vinden, heeft EURES Spanje een webinar op internet geplaatst waarin wordt uitgelegd hoe je een cv kunt samenstellen dat specifiek op deze markt is toegespitst.

Lees meer >>

09/12/2016


Jongerengarantie drie jaar later: hoe staat het nu met de regeling?

De jongerengarantieregeling en het jongerenwerkgelegenheidsinitiatief dat de regeling ondersteunt, zijn twee initiatieven van de EU die jongvolwassenen aan een baan, opleiding of leerlingplaats moeten helpen. De programma's zijn drie jaar geleden vastgesteld om jeugdwerkloosheid in Europa te bestrijden en hebben miljoenen jongeren geholpen. De resultaten zien er goed uit, maar de Europese Commissie stelt duidelijk dat er is nog geen reden is tot juichen.

Lees meer >>

06/12/2016


Uit de recentste statistieken blijkt dat de werkgelegenheid de laatste twee jaar toeneemt

De werkloosheid in de EU is nu op het laagste punt (8,6 %) sinds maart 2009: er zijn 1,6 miljoen minder werklozen in de EU in vergelijking met vorig jaar, zo meldt de herfsteditie van Employment and Social Developments in Europe - Quarterly Review (Werkgelegenheid en sociale ontwikkelingen in Europa: kwartaaloverzicht).

Lees meer >>

02/12/2016


Jonge Italiaan bakt perfecte pizza's op 2 000 km afstand van huis

Het is goed de kansen te grijpen die zich aandienen. Dit ondervond Emanuel Cappelletti, die onlangs afstudeerde aan een Italiaanse school voor toerisme en horeca. Hij werkt nu, met de hulp van EURES, in een Finse pizzeria en hij geniet er elke minuut van.

Lees meer >>

29/11/2016


Berlijn ontvangt Zweedse scriptschrijvers voor professionele presentatie

Klaar voor de nieuwste Scandinavische blockbuster of televisieserie? Wellicht is die al snel op een scherm bij u in de buurt te zien – als we ten minste mogen afgaan op de positieve geluiden onder de 23 deelnemers aan de presentatie voor scriptschrijvers op 2 juni 2016, georganiseerd door EURES Zweden.

Lees meer >>

25/11/2016


Ontdek je talenten in een beroepsopleiding

Er heerst nog steeds het gevoel dat de universiteit de enige weg is na de middelbare school. Maar beroepsopleidingen, leerwerkplaatsen en stages kunnen uitstekende mogelijkheden bieden. De opzet van deze opleidingen en de diversiteit van beroepen waar deze toe kunnen leiden, zijn de laatste decennia enorm veranderd. Dit is dus het juiste moment voor de Europese Commissie om haar eerste week van beroepsvaardigheden te organiseren.

Lees meer >>

22/11/2016Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.