Informatieve artikelen


EURES Frankrijk: Een baan vinden wordt makkelijker met Emploi Store

Als je momenteel zonder werk zit of je carrière een nieuwe wending wilt geven, dan zul je maar al te goed weten dat naar werk zoeken al een baan op zich is. Denk maar aan urenlang het internet afschuimen op zoek naar bedrijven, jobsites, cv-sjablonen, loopbaanadvies, enzovoort. Het is zwaar en vaak frustrerend labeur, maar EURES Frankrijk heeft een gloednieuwe dienst op zijn website die je het harde werk uit handen neemt.

Lees meer >>

17/05/2017


EURES: Opportunities for young people, businesses and organisations

While Drop’pin has always been a part of the EURES family, the platform’s recent relocation to the EURES website has firmly united the two services. We thought it was a good time to take a closer look at EURES and what this unique network has to offer the young people, businesses and organisations of Drop’pin.

Lees meer >>

16/05/2017


Hoop doet schrijven


"Waarom wilt u hier werken?" – bereid u goed voor op die ene vraag die zeker gesteld wordt

Het is moeilijk om deze vraag op een originele en tegelijk passende manier te beantwoorden. Als u opzettelijk probeert op te vallen met uw antwoord, kan deze kunstmatig lijken. Probeert u de vraag op een duidelijke en eenvoudige wijze te beantwoorden, dan zegt u waarschijnlijk hetzelfde als vele anderen. Hoe kunt u indruk maken en tegelijk serieus worden genomen?

Lees meer >>

03/05/2017


Alles over Erasmus+


Voormalig mediaprofessional uit Kroatië benut zijn sociale en communicatieve vaardigheden in Duitsland


Werk of universiteit - wat is het beste voor jou?

Beslissen over je toekomst is nooit makkelijk, vooral wanneer je nog je hele leven voor je hebt en je je zorgen maakt of je misschien de verkeerde weg inslaat. Een van de eerste grote beslissingen die zich voor jongeren na de middelbare school aandienen: ga je naar de hogeschool of universiteit, of ga je meteen aan het werk? Het is een oude vraag die niet in een handomdraai te beantwoorden is. We hebben wat gedachten op een rijtje gezet die je hopelijk zullen helpen om te beslissen wat voor jou de juiste keuze is.

Lees meer >>

20/04/2017


Hoe ziet de werkplek er in 2050 uit?

Robots, automatisering en nieuwe bedrijfsmodellen spelen nu al een grote rol op de werkplek, en er bestaat geen twijfel over dat technologie een grote invloed heeft op de manier waarop we werken. Maar kunnen we voorspellingen voor de toekomst doen? Hoe zal automatisering zich in de komende decennia ontwikkelen?

Lees meer >>

13/04/2017


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.