Informatieve artikelen


Partnerschap voor personeelswerving brengt Italiaanse verpleegkundigen naar rusthuizen in Ierland.

Ierland is altijd op zoek naar goed personeel voor zijn meer dan 400 rusthuizen, vooral in de provincie. Sinds maart 2016 heeft een gezamenlijk project van EURES-Ierland en EURES-Italië geholpen om acht hooggekwalificeerde Italiaanse verpleegkundigen aan te werven, en er komen nog meer vacatures.

Lees meer >>

25/10/2016


Investeer in je toekomst met een betaalde stage en opleiding in Duitsland

Elf jongeren uit Slowakije en Spanje zijn deze zomer naar Oost-Duitsland vertrokken om te leren wat het beroep van ouderenverzorger in de praktijk nu precies inhoudt. Met steun van MobiPro-EU (The Job of My Life) en EURES lopen ze een maand stage op een door henzelf gekozen gebied en krijgen ze tegelijkertijd de gelegenheid om gratis Duits te leren.

Lees meer >>

21/10/2016


De Europese pijler van sociale rechten vormgeven: neem deel aan het debat!

Zijn onze sociale rechten geschikt voor de 21ste eeuw? Kunnen we onze sociale steun beter afstemmen op werklozen? Dit zijn slechts enkele van de vragen die naar voren komen in een periode van debat, die is gestart door de Europese Commissie en tot het eind van het jaar loopt.

Lees meer >>

18/10/2016


Niet geselecteerd voor een programma voor afgestudeerden? Wanhoop niet – er zijn prima alternatieven om je carrière vooruit te helpen

Sommige bedrijven bieden speciale programma's om afgestudeerden van universiteiten aan te trekken. Via zo'n programma krijg je snel toegang tot een hele reeks van sectoren. Had je graag willen deelnemen, maar is dat niet gelukt? Maak je geen zorgen. Er zijn andere strategieën om je carrière een vliegende start te geven.

Lees meer >>

14/10/2016


Dynamische video onderstreept het belang van internationale mogelijkheden voor werkzoekenden

Wil je je horizon verruimen, nieuwe vaardigheden opdoen of je carrière een boost geven met een internationaal mobiliteitsproject? Als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent, kun je de nieuwe video van Actiris International bekijken, de centrale voor werkbemiddeling in het buitenland van de Brusselse overheidsdienst voor arbeidsvoorziening, Actiris.

Lees meer >>

11/10/2016


Nursing Homes Ireland maakt dankbaar gebruik van de hulp van EURES bij het vinden van het personeel waar onder hun leden vraag naar is

Zowel in de publieke als in de private sector bestaat er in Ierland momenteel een tekort aan gekwalificeerde verpleegkundigen. Uit een onderzoek dat in januari 2016 is uitgevoerd onder 118 leden van Nursing Homes Ireland (waarbij alleen private verzorgingshuizen aangesloten zijn), is gebleken dat er 300 vacatures zijn.

Lees meer >>

07/10/2016


Het slim plaatsen van vacatures bij de juiste socialmediagroepen helpt personen die naar hun thuisland willen terugkeren

EURES helpt vaak bij het vinden van personeel of vacatures in het buitenland, maar kan ook personen naar eigen land helpen terugkeren door goede arbeidskansen onder hun aandacht te brengen.

Lees meer >>

04/10/2016


Nieuwste wervingsuitdaging voor Spaanse EURES-adviseur: biowetenschappers voor Deens bedrijf

De Spaanse EURES-adviseur Manuel Zazo Cardeñosa kan een goede koemelker helpen vinden, maar is ook uitstekend in staat te bepalen welke sollicitanten hij moet uitnodigen voor een ontmoeting met de vertegenwoordigers van een van de grootste Deense bedrijven in de gezondheidszorg, Novo Nordisk. Wat de wervingsvereisten van de bedrijven die EURES raadplegen ook zijn, de adviseurs zullen hun best doen om in hun behoeften te voorzien.

Lees meer >>

30/09/2016


Jonge Italiaan verkent Europa en daarbuiten dankzij een waaier aan EU-programma's

Naar Finland met Erasmus, dan nog eens via het Europees vrijwilligerswerk om vervolgens naar Cambridge, VK, te trekken dankzij het Leonardo Da Vinci-programma. De Italiaan Danilo Bisbano heeft dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden die EURES biedt en is intussen aan de slag bij Disney in het Epcot Theme Park in Orlando.

Lees meer >>

27/09/2016


Een spannende tijd: pas afgestudeerden en schoolverlaters staan aan de vooravond van hun loopbaan

De schooltijd is voorbij en voor velen is dat de tijd aan de universiteit of hogeschool. Als je een van de jongeren bent die het voltijds onderwijs verlaten, ligt de wereld voor je open. Wat denken jonge Europeanen van hun mogelijkheden en waar hopen ze op?

Lees meer >>

23/09/2016Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.