Informatieve artikelen


How can businesses and organisations stay relevant in our fast-paced world?

The world is changing rapidly. The third industrial revolution, which began in the 1960s and saw electronics, IT and automated production become an integral part of our lives, has recently given way to a new age of technological advancements.

Lees meer >>

23/02/2017


Leven en werken in Oostenrijk gemakkelijker gemaakt voor nieuwkomers dankzij praktische brochure

Als u eraan denkt om in Oostenrijk te gaan werken, dan is de nieuwe 'Leven en werken'-brochure van EURES Oostenrijk de moeite waard om door te nemen. De brochure telt meer dan 60 pagina's met nuttige feiten en informatie over alle aspecten die de verhuizing naar Oostenrijk tot een succes maken en is een must voor wie overweegt er te gaan wonen.

Lees meer >>

22/02/2017


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Lees meer >>

17/02/2017


Van stage naar baan: jongerengarantieregeling helpt jonge Bulgaarse aan baan in haar vakgebied

Na 10 semesters economie te hebben gestudeerd, hoopte Theodora Dobreva een baan te vinden die aansloot op haar opleiding. Na het behalen van haar bachelorsgraad in economie en financiële controle kreeg zij twee banen aangeboden die niets met haar vakgebied te maken hadden.

Lees meer >>

17/02/2017


The 5 ‘S’ rules for writing a killer cover letter

Looking for a job can be time-consuming and sometimes a bit frustrating. It can be daunting to know that you applied for your dream job last week… but so did 300 other candidates! What’s the key to success?

Lees meer >>

10/02/2017


Finse leraren vinden arbeidskansen in Zweden

Gekwalificeerde leraren op zoek naar een baan in Finland vinden nieuwe kansen in Zweden dankzij de samenwerking binnen het EURES-netwerk.

Lees meer >>

10/02/2017


Zoete smaak van succes leidt werkzoekende van Marseille naar Ljubljana

Twee jaar na de sprong in het onbekende en haar verhuizing van Frankrijk naar Slovenië met de hulp van EURES, bereidt banketbakker Valerie Labat-Gest nu de opening van haar eigen winkel in Istanboel voor.

Lees meer >>

03/02/2017


Jonge Zweden een carrière helpen starten in de Deense horeca

Zweedse stagiairs die in de Deense horecasector wilden starten, zijn op weg geholpen dankzij een cursus van twee weken die werd opgezet via de grensoverschrijdende EURES-samenwerking in de regio Øresund. De cursus werd gegeven als proefproject met het doel het cursusmateriaal nauw te doen aansluiten bij de behoeften die de werkgever had aangegeven.

Lees meer >>

29/01/2017


Nieuwe baan in Oostenrijk biedt Sloveense werkzoekende perspectieven

Ana-Marija Vratanar komt uit een klein dorpje in Slovenië. Toen zij naar een goede baan in eigen land zocht, stuitte zij op een vacature die haar nieuwsgierigheid wekte. De baan die bij het lokale arbeidsbureau werd aangeboden, betrof een werkplek bij een familiehotel in Oostenrijk. ‘Ik dacht bij mezelf, waarom niet?’ Ze nam daarom contact op met EURES-adviseur Žarko Markovič in Ljubljana.

Lees meer >>

13/01/2017


Prettige feestdagen iedereen!

EURES wil u bij dezen graag gezellige feestdagen en een nieuw jaar vol nieuwe kansen toewensen. Of u nu werkzoekende bent, een nieuwe wending aan uw carrière wilt geven of graag in een nieuwe cultuur zou gaan werken: als u zich voor het nieuwe jaar voorgenomen hebt een nieuwe baan te zoeken, staat EURES aan uw zijde om u bij het bereiken van uw doelstellingen te helpen.

Lees meer >>

20/12/2016


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.