Informatieve artikelen


Ben je op zoek naar een uniek avontuur? Lapland lonkt!

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, maar niet zomaar een baan? Droom je misschien van een baan met spanning en avontuur? Wil je graag een werkplek die nét even wat anders is, of misschien zelfs wel uniek? Als dit allemaal bij jou past, lees dan verder!

Lees meer >>

21/09/2017


Vijf tips voor een bloeiende werkvloer

De mensen die voor u werken vormen het kloppend hart van uw bedrijf of organisatie. Of u er nu twee of tweehonderd in dienst hebt, uw medewerkers zijn degenen die het bedrijf laten draaien en u helpen uw doelen te verwezenlijken. Hoewel het soms lastig kan zijn om de tevredenheid van het personeel af te wegen tegen de behoeften en noden van een bedrijf – en u nu eenmaal nooit iedereen altijd tevreden zult kunnen stellen – hebben we toch een paar suggesties op een rijtje gezet waarmee u uw werkvloer verder kunt laten opbloeien…

Lees meer >>

19/09/2017


Dankzij Je eerste EURES-baan beleeft jonge Pool nu het Italiaanse leven van dichtbij!

Maciej Słowikowski, een 25-jarige Pool, leefde en werkte als chef-kok in een bruisende bistro in het hartje van Londen. Totdat hij zich een paar maanden geleden bij EURES registreerde en zo zijn leven volledig zag veranderen.

Lees meer >>

14/09/2017


‘Je eerste EURES-baan’: wat hebben jonge mensen eraan?

‘Je eerste EURES-baan’ is oorspronkelijk opgezet als proefprogramma (in 2012). Het is een gerichte beroepsmobiliteitsregeling die getalenteerde jonge Europese werkzoekenden helpt toegang te krijgen tot kansen die bedrijven en organisaties in heel Europa aanreiken.

Lees meer >>

13/09/2017


EURES Polen helpt 26 werkzoekenden aan een baan in een ander land


‘Je eerste EURES-baan’: wat hebben organisaties eraan?


Griekse receptioniste bemachtigt nieuwe baan in Duitsland dankzij goed getimede sollicitatie


In the spotlight: The European Alliance for Apprenticeships

The European Alliance for Apprenticeships (EAfA) recently held a high-level event in Malta to celebrate its achievements over the last four years and to look to the future. We thought it would be a good time to look a little more closely at this unique partnership and how businesses and organisations throughout Europe can yet be involved.

Lees meer >>

02/08/2017


Franse gids belandt dankzij onlinebanendag op een Portugees eiland


5 tips when looking for traineeships

Get a head start on the “competition” when on the lookout for traineeships.

Lees meer >>

28/07/2017


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.