Informatieve artikelen


Why are cultural differences an asset for a company?

Carmen de la Iglesia, Head of Marketing Operations, has been working for an international company, CupoNation, since 2013. Surrounded by coworkers from other nations and cultures, she knows the benefits of cultural differences in the workplace:

Lees meer >>

19/10/2017


De juiste chemie: Italiaanse farmaceutisch specialist voelt zich thuis in Zweden


Milieudeskundige uit Estland geniet van haar nieuwe leven in Göteborg

Merit Kaal uit Estland verbreedt haar horizon met een nieuwe baan in Zweden – en moedigt andere werkzoekenden aan om ook de stap te zetten naar werken in een ander land.

Lees meer >>

11/10/2017


Vijf grote voordelen van een stage

Jonna Dromberg (22) werkt als stagiaire bij CupoNation Finland. Omdat haar onlangs een stageplaats bij dit bedrijf is aangeboden, is zij ideaal geplaatst om vijf grote voordelen van een stage te noemen.

Lees meer >>

06/10/2017


Zet in je agenda: de Europese Week van Beroepsvaardigheden

Voor alle aankomende patissiers, sales executives en computerprogrammeurs Of je nu net aan je loopbaan bent begonnen of van een carrièreswitch droomt, kom dit najaar meer te weten over de opleiding die je nodig hebt om je ideale baan te vinden – ook als je nog niet zeker bent van het pad dat je wilt gaan volgen.

Lees meer >>

05/10/2017


Vijf tips om je cv op een goede manier vorm te geven

Cv, curriculum vitae of loopbaanbeschrijving. Het maakt niet uit hoe je het noemt, maar het doel ervan is duidelijk: jou, jouw kennis en jouw vaardigheden promoten en de recruiter overtuigen dat je de moeite van een sollicitatiegesprek waard bent. Er bestaan talloze opvattingen over hoe het perfecte cv eruitziet, welke informatie erin moet staan, hoe het moet zijn opgesteld enzovoorts. Dat gaan we hier niet allemaal herhalen. Wel willen we je een aantal tips aan de hand doen waarmee je je sterke punten effectief kunt presenteren.

Lees meer >>

27/09/2017


Ben je op zoek naar een uniek avontuur? Lapland lonkt!

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, maar niet zomaar een baan? Droom je misschien van een baan met spanning en avontuur? Wil je graag een werkplek die nét even wat anders is, of misschien zelfs wel uniek? Als dit allemaal bij jou past, lees dan verder!

Lees meer >>

21/09/2017


Vijf tips voor een bloeiende werkvloer

De mensen die voor u werken vormen het kloppend hart van uw bedrijf of organisatie. Of u er nu twee of tweehonderd in dienst hebt, uw medewerkers zijn degenen die het bedrijf laten draaien en u helpen uw doelen te verwezenlijken. Hoewel het soms lastig kan zijn om de tevredenheid van het personeel af te wegen tegen de behoeften en noden van een bedrijf – en u nu eenmaal nooit iedereen altijd tevreden zult kunnen stellen – hebben we toch een paar suggesties op een rijtje gezet waarmee u uw werkvloer verder kunt laten opbloeien…

Lees meer >>

19/09/2017


Dankzij Je eerste EURES-baan beleeft jonge Pool nu het Italiaanse leven van dichtbij!

Maciej Słowikowski, een 25-jarige Pool, leefde en werkte als chef-kok in een bruisende bistro in het hartje van Londen. Totdat hij zich een paar maanden geleden bij EURES registreerde en zo zijn leven volledig zag veranderen.

Lees meer >>

14/09/2017


‘Je eerste EURES-baan’: wat hebben jonge mensen eraan?

‘Je eerste EURES-baan’ is oorspronkelijk opgezet als proefprogramma (in 2012). Het is een gerichte beroepsmobiliteitsregeling die getalenteerde jonge Europese werkzoekenden helpt toegang te krijgen tot kansen die bedrijven en organisaties in heel Europa aanreiken.

Lees meer >>

13/09/2017


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.