Informatieve artikelen


Chatgesprekken op Facebook: nuttige informatie over de erkenning van kwalificaties in het buitenland

Op het portaal Uw Europa en Uw Europa - Advies werd op 18 april een drie uur durend chatgesprek op Facebook georganiseerd over beroepskwalificaties.

Lees meer >>

27/05/2016


Veel bezoekers bij de carrièrebeurs van Slowakije – EURES staat klaar met zijn experts om advies te geven

Op de Job Expo 2016, de grootste carrièrebeurs van Slowakije, zijn meer dan 50.000 werkzoekenden, meer dan 200 werkgevers en verschillende informatiediensten van de EU afgekomen. Daaruit blijkt wel hoeveel mensen er geïnteresseerd zijn in de mogelijkheid om in het buitenland te werken.

Lees meer >>

24/05/2016


De Get Online Week brengt activiteiten in heel Europa om mensen digitaal vaardig te maken

Met de Get Online Week 2016 werd meer aandacht gevraagd voor ICT-vaardigheden en aangegeven hoe belangrijk het is dat elke Europeaan wordt geholpen digitaal onderlegd te worden. Deze zevende editie van het initiatief vond plaats van 14 tot en met 20 maart en kende een recordaantal deelnemende campagnepartners uit 27 landen.

Lees meer >>

20/05/2016


Nieuwe wegen openen zich voor jonge Italiaanse vrouw die leerwerkplek aanvaardt in Duitsland

Een leerwerkplek waarbij lessen worden gecombineerd met praktijkervaring, de kans om Duits te leren en in een andere cultuur te wonen: Fatiha Bousouffara maakt volop gebruik van haar kansen dankzij EURES en het Duitse programma MobiPro.

Lees meer >>

17/05/2016


Holle frasen in een cv – denk ook eens aan die arme recruiter die ze al duizend keer voorbij heeft zien komen!

Je hoeft maar een blik op LinkedIn te werpen en je waant je in een wereld vol ‘passionate’, ‘enthusiastic’ en ‘thought leaders’ met ‘concrete track records’ die hun ‘creative muscle’ laten zien. De eerste keer dat je dit leest is het nog wel aardig, maar als je tientallen cv's per week krijgt die bol staan van de clichés en de overdrijvingen, dan wen je jezelf gauw genoeg aan om de cv's die er ongeloofwaardig uitzien, meteen af te voeren.

Lees meer >>

29/04/2016


Wat u moet weten voor u vertrekt – de beurs 'Veilige mobiliteit' op 9 mei in Kroatië

In hoeverre mag u aanspraak maken op sociale zekerheid in een ander EU-land als u op zoek bent naar werk? Hoe weet u zeker of de baan die u aangeboden krijgt echt is en of het werk overeenkomt met de functieomschrijving? De beurs over veilige mobiliteit die op 9 mei in Zagreb wordt georganiseerd, geeft een aantal antwoorden op deze en andere belangrijke vragen van mensen die overwegen om elders in de EU te gaan werken.

Lees meer >>

26/04/2016


Een jaarboek vol heldere informatie en inspirerende succesverhalen – nu verkrijgbaar!

EURES Nederland heeft onlangs het jaarboek 2015 uitgebracht. In dit kleurrijke en aantrekkelijke boek zijn allerlei voorbeelden te vinden van geslaagde werving en arbeidsbemiddeling. Ook wordt uiteengezet hoe het vinden van een baan voor mensen die naar Nederland verhuizen, gemakkelijker wordt dankzij EURES en zijn partners.

Lees meer >>

22/04/2016


Ierse rekruteerder vindt op snelle en doeltreffende manier personeel uit Italië dankzij EURES

Het huidige tekort aan verpleegkundig personeel in Ierland maakt het leven lastiger voor wie een verpleeg- of bejaardentehuis leidt. Havenwood Retirement Villages Limited werd met deze uitdaging geconfronteerd en werkt sindsdien met de plaatselijke EURES-adviseur Edward Kavanagh samen om gekwalificeerde verpleegkundigen uit Italië aan te werven.

Lees meer >>

19/04/2016


Met goed gevolg gebruik gemaakt van de Europass-website? Deel het op Facebook en maak kans op een prijs

Indien je op het Europass-portaal een cv hebt aangemaakt, ben je niet de enige. Sinds het portaal in 2005 is opgezet, hebben al 65 miljoen mensen profijt gehad van ons standaard-cv in een vorm die in heel Europa te gebruiken is.

Lees meer >>

15/04/2016


Wilt u voor uzelf beginnen? Maak optimaal gebruik van de markt in een ander EU-land

Problemen met het vinden van een baan? Hebt u er al eens aan gedacht dat 16 % van de beroepsbevolking van de EU zelfstandig ondernemer was in 2014. Als u graag eigen baas wilt zijn, kan dat wat u te bieden hebt mogelijk een succes worden in een ander land.

Lees meer >>

12/04/2016Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.