Informatieve artikelen


Games zouden wel eens het nieuwste item in de toolkit van recruiters kunnen worden

Oefen extra met gamen: het kan het verschil maken bij uw volgende sollicitatiegesprek. Grote bedrijven, zoals Deloitte, screenen sollicitanten op risicotolerantie, leersnelheid, mentale behendigheid en doorzettingsvermogen door te kijken hoe goed zij het doen bij speciaal ontwikkelde games.

Lees meer >>

05/02/2016


Een nieuw jaar, een nieuwe baan? Ontdek deze carrièreadviezen van experts en maak van 2016 jouw jaar

Het begin van het jaar is een goede gelegenheid om nog eens goed te kijken naar de werkdoelen die je jezelf stelt, goede voornemens te formuleren, persoonlijke doelen te heroverwegen en je carrière te evalueren.

Lees meer >>

02/02/2016


Voor een aantal studenten geneeskunde liggen stageplaatsen in het verschiet

Leer nieuwe dingen, doe praktijkervaring op, spijker je Engels bij en krijg er nog voor betaald ook. EURES Litouwen is een samenwerkingsverband aangegaan met Jark Healthcare, een arbeidsbureau, om een aantal studenten geneeskunde zomerstages in het Verenigd Koninkrijk te kunnen aanbieden die hen een voorsprong op de arbeidsmarkt kunnen geven.

Lees meer >>

26/01/2016


Voel jezelf thuis in een nieuw land – Portugese verpleegkundige wordt financieel onafhankelijk in Duitsland

Joana Cavaco uit Portugal is twee jaar geleden in Duitsland gaan werken en heeft een paar tips voor anderen die erover nadenken om in een compleet andere cultuur te gaan werken.

Lees meer >>

19/01/2016


Een prachtige afgelegen plek of the middle of nowhere? Bereid je voor op een baan in de wildernis!

De meeste banen zijn in steden. Toch worden er ook veel banen aangeboden in ruigere, meer afgelegen plaatsen. Hoe kunnen werkzoekenden zich thuis voelen in afgelegen gemeenschappen? En hoe kunnen werkgevers hun werknemers helpen omgaan met hun geïsoleerde bestaan en hen aanmoedigen om langer bij hun bedrijf te blijven werken? Een EURES-adviseur uit Noorwegen heeft nog wel wat ideeën.

Lees meer >>

15/01/2016


Trots en gelukkig: Roemeen maakt baan in het buitenland tot een waar succes

Constantin Amariei besloot op zijn 48e zijn leven in Roemenië een andere wending te geven door een baan in Tsjechië te aanvaarden. Het was een grote stap, maar hij had er alle vertrouwen in dat EURES hem een baan had voorgesteld die ertoe doet. "EURES stelt geen 'grijze' bedrijven voor", zegt hij.

Lees meer >>

12/01/2016


Europese banendag groot succes voor Belgische IT-specialist!

Pierre Dramaix was na een reis naar Canada drie maanden terug in België, toen hij vond dat het tijd werd een nieuwe baan te gaan zoeken. Omdat hij graag in het buitenland wilde werken bezocht hij een door EURES georganiseerde Europese banendag in Brussel.

Lees meer >>

08/01/2016


Drop’pin Live Twitter -chat werd door meer dan 300 000 gebruikers getweet

De zes jonge Europeanen die hadden aangeboden de vragen op Drop'pin Live te beantwoorden, werden op 25 november goed beziggehouden. De hashtag, #DroppinGoFar was aan het eind van de ochtend bijzonder populair en na afloop van het evenement was de tag naar 303 000 gebruikers getweet.

Lees meer >>

05/01/2016


Multinationals zoals Disneyland® Parijs werken samen met EURES om de werving van nieuwe medewerkers een impuls te geven

Het is herfst en dat betekent dat Disneyland® Parijs zich opmaakt voor de werving van horecapersoneel en andere medewerkers, die als team moeten gaan samenwerken om te zorgen dat hun klanten een onvergetelijke ervaring beleven. Om voor deze belangrijke functies de juiste mensen te vinden, richt het bedrijf zich tot het EURES-netwerk om werkzoekenden uit alle delen van de EU te kunnen bereiken.

Lees meer >>

18/12/2015


Zweedse ontwerpers schitteren op Weense designbeurs

De afgelopen twee jaar is EURES Zweden intensiever gaan samenwerken met de organisatoren van de Scandinavische Licht- & Designbeurs, die in verschillende steden in de EU wordt gehouden. Het resultaat? Een uitgelezen kans voor jonge Zweedse ontwerpers om hun producten te tonen aan marktleiders op de Weense beurs, die in oktober werd gehouden.

Lees meer >>

15/12/2015Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.