Informatieve artikelen


Studying, training or working abroad – what do I need to know?

One of the great things about being an EU citizen is that you have the freedom to move to any other Member State for work or study. It’s an attractive prospect and one that thousands of young people take advantage of every year in order to broaden their horizons. With this in mind, we’ve put together our top tips for when you’re thinking of taking the plunge and pursuing an opportunity abroad.

Lees meer >>

29/03/2017


Werkzoekende bemachtigt baan in communicatie dankzij jongerengarantieregeling

Na meerdere sollicitatiegesprekken te hebben doorlopen zonder uitzicht op een baan, begon de Solveense David Banović de motivatie te verliezen. Hij gaf de moed niet op, maar deed in plaats daarvan een beroep op de jongerengarantieregeling om een duwtje in de rug te krijgen.

Lees meer >>

23/03/2017


What is VET and why should it matter to me?


Vijf tips om sociale media succesvol in te zetten voor uw organisatie

Sociale media zijn een fantastisch instrument voor bedrijven, maar alleen het hebben van een Facebook- of Twitteraccount volstaat niet meer om boven de massa uit te steken. Steeds meer bepalend voor succes is hoe sociale media worden ingezet, vooral vanwege de toenemende digitalisering van de meeste doelgroepen.

Lees meer >>

14/03/2017


Onestopshop biedt grensoverschrijdende werkzoekenden betere toegang tot informatie

Het is druk bij EURES-T Boven-Rijn. Het kantoor dekt vier regio's, verspreid over Duitsland, Frankrijk en Zwitserland, werkt in het Frans en het Duits en bedient nagenoeg 100 000 grensoverschrijdende werknemers. Met een dergelijk groot geografisch dekkingsgebied en de vele evenementen, workshops en activiteiten die doorlopend plaatsvinden, moeten de EURES-adviseurs zuinig omgaan met hun tijd. Om de zaken te versnellen, heeft EURES-T Boven-Rijn daarom een onestopshop gelanceerd.

Lees meer >>

08/03/2017


De jongerengarantie in een notendop

De jongerengarantie is een van de voornaamste manieren waarop de Europese Unie de jeugdwerkloosheid omlaag helpt. Hoe werkt de regeling en hoe kunnen jongeren en bedrijven hieraan deelnemen? We hebben alle antwoorden hierna op een rij gezet.

Lees meer >>

08/03/2017


Finse roadtrip om werkgevers te informeren over arbeidsmobiliteit in de EU

EURES-adviseur Taina Tuovinen reisde onlangs enkele dagen lang in een minibus met lichte versnaperingen door heel de regio Satakunta, Zuidwest-Finland. Het doel was plaatselijke bedrijven met buitenlandse personeelsleden uit te leggen hoe EURES Finland ondersteuning kan bieden, in het bijzonder door taalcursussen Fins/Zweeds.

Lees meer >>

02/03/2017


How can businesses and organisations stay relevant in our fast-paced world?

The world is changing rapidly. The third industrial revolution, which began in the 1960s and saw electronics, IT and automated production become an integral part of our lives, has recently given way to a new age of technological advancements.

Lees meer >>

23/02/2017


Leven en werken in Oostenrijk gemakkelijker gemaakt voor nieuwkomers dankzij praktische brochure

Als u eraan denkt om in Oostenrijk te gaan werken, dan is de nieuwe 'Leven en werken'-brochure van EURES Oostenrijk de moeite waard om door te nemen. De brochure telt meer dan 60 pagina's met nuttige feiten en informatie over alle aspecten die de verhuizing naar Oostenrijk tot een succes maken en is een must voor wie overweegt er te gaan wonen.

Lees meer >>

22/02/2017


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Lees meer >>

17/02/2017


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.