Informatieve artikelen


Alles over Erasmus+


Voormalig mediaprofessional uit Kroatië benut zijn sociale en communicatieve vaardigheden in Duitsland


Werk of universiteit - wat is het beste voor jou?

Beslissen over je toekomst is nooit makkelijk, vooral wanneer je nog je hele leven voor je hebt en je je zorgen maakt of je misschien de verkeerde weg inslaat. Een van de eerste grote beslissingen die zich voor jongeren na de middelbare school aandienen: ga je naar de hogeschool of universiteit, of ga je meteen aan het werk? Het is een oude vraag die niet in een handomdraai te beantwoorden is. We hebben wat gedachten op een rijtje gezet die je hopelijk zullen helpen om te beslissen wat voor jou de juiste keuze is.

Lees meer >>

20/04/2017


Hoe ziet de werkplek er in 2050 uit?

Robots, automatisering en nieuwe bedrijfsmodellen spelen nu al een grote rol op de werkplek, en er bestaat geen twijfel over dat technologie een grote invloed heeft op de manier waarop we werken. Maar kunnen we voorspellingen voor de toekomst doen? Hoe zal automatisering zich in de komende decennia ontwikkelen?

Lees meer >>

13/04/2017


Het ligt niet aan mij, het ligt aan jou: hoe omgaan met afwijzing na een sollicitatie?

We hebben het allemaal meegemaakt. Je hebt een fantastisch cv opgesteld, de perfecte begeleidende brief geschreven, je deed het uitstekend bij het sollicitatiegesprek, je wacht vol spanning op een telefoontje of e-mail en… je krijgt een “nee, bedankt”. Als je al een reactie krijgt.

Lees meer >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Lees meer >>

05/04/2017


Hongaars-Oostenrijks EURES-partnerschap helpt starters

Onze werkwijze verandert en vele traditionele banen moeten plaatsmaken voor nieuwe technologieën. Steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan werkzaamheden op contractbasis in plaats van het gebruikelijke dienstverband. Bij deze nieuwe norm past ook het EURES-netwerk de manier aan waarop het werkzoekenden helpt.

Lees meer >>

04/04/2017


Studeren, een opleiding volgen of werken in het buitenland – wat moet ik weten?

Een van de vele voordelen aan EU-burger zijn, is de vrijheid die je hebt om naar een andere lidstaat te verhuizen om te werken of studeren. Het is een aantrekkelijk vooruitzicht waarvan elk jaar duizenden jongeren profiteren om hun horizon te verbreden. Tegen deze achtergrond hebben wij onze beste tips verzameld voor als je erover nadenkt om de grote sprong te wagen en de kans te grijpen om in het buitenland te werken of studeren.

Lees meer >>

29/03/2017


Werkzoekende bemachtigt baan in communicatie dankzij jongerengarantieregeling

Na meerdere sollicitatiegesprekken te hebben doorlopen zonder uitzicht op een baan, begon de Solveense David Banović de motivatie te verliezen. Hij gaf de moed niet op, maar deed in plaats daarvan een beroep op de jongerengarantieregeling om een duwtje in de rug te krijgen.

Lees meer >>

23/03/2017


Wat is BOO en waarom is het voor mij van belang?


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.