Informatieve artikelen


Banenbeurzen: je tijd optimaal gebruiken

Je hebt een banenbeurs gevonden die je zou willen bezoeken en je hebt je hiervoor aangemeld (als dit al nodig is!). Wat is de volgende stap? Je denkt misschien dat je nu alleen nog maar die dag aanwezig hoeft te zijn. Om een maximaal resultaat uit een banenbeurs te halen – en je tijd verstandig te gebruiken – kan het echter een goed idee zijn om een beetje vooruit te plannen...

Lees meer >>

22/06/2017


Zweden nodigt Griekse gezondheidsspecialisten uit om naar het noorden te verhuizen

Een succesvol werkgelegenheidsconcept moedigt werknemers in de gezondheidszorg aan om Griekenland voor Zweden te verwisselen. Deze tweejaarlijkse Zweedse Week wordt gehouden in Athene en Thessaloniki, waarvan de laatste editie afgelopen maand plaatsvond. De samenwerking tussen beide landen gaat ver terug.

Lees meer >>

20/06/2017


Een banenbeurs, slechts één klik verwijderd: IT-talenten uit heel Europa bezochten de Europese online banendag in Ierland

Stelt u zich eens voor dat u een werkzoekende bent die gespecialiseerd is in software/IT of zakelijke dienstverlening en een carrière wenst op te bouwen. Waar zou u op zoek gaan naar nieuwe kansen? Het is niet erg waarschijnlijk dat u folders zou doornemen op een banenbeurs. Hoogst waarschijnlijk zou u vooral, zo niet uitsluitend op het almachtige internet zoeken.

Lees meer >>

14/06/2017


Alles over het Europees Sociaal Fonds (ESF)

In de periode 2007-2014 hebben bijna 10 miljoen Europeanen een baan gevonden met steun vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Nu het ESF zijn 60-jarig bestaan viert, lijkt het ons een goed idee om nader in te gaan op de vraag hoe het ESF werkt, welke vormen van steun er beschikbaar zijn en hoe men kan deelnemen…

Lees meer >>

13/06/2017


De ultieme netwerkgids

Bij netwerken draait het allemaal om relaties opbouwen, je naam bekend maken en kansen aangrijpen die je normaal bij het online zoeken van een baan niet aangereikt zou krijgen. Er komt veel bij kijken, vooral wanneer je een netwerkevenement daadwerkelijk gaat bezoeken. Daarom hebben we het proces in drie belangrijke stappen ingedeeld, om je te helpen je voor te bereiden, je tijd verstandig te gebruiken en zoveel mogelijk voordeel uit deze ervaring te halen.

Lees meer >>

08/06/2017


Thuiskomen: leven van Poolse remigranten een stuk makkelijker gemaakt

Mensen hebben van nature de neiging te reizen, zich te verplaatsen en opnieuw te beginnen. We kunnen niet negeren dat constant in beweging zijn een bijverschijnsel is van onze steeds internationalere wereld. Maar tegelijkertijd is recentelijk het tegenovergestelde begonnen plaats te vinden. Steeds meer Polen die in het buitenland wonen, blijken tegenwoordig plannen te maken om naar hun thuisland terug te keren. Was de trend zo'n vijftien jaar geleden nog dat Polen hun land verlieten en hun geluk elders zochten, nu zijn ze juist op zoek naar werk in hun thuisland. Voorheen was de vraag waarom. Nu gaat het allemaal om wanneer...

Lees meer >>

07/06/2017


Actiris verspreidt het goede nieuws over ‘Je eerste EURES-baan’ in Brussel

In december 2016 gingen EURES-medewerkers bij Actiris in Brussel de straat op om het programma voor beroepsmobiliteit ‘Je eerste Eures-baan’ te promoten. Actiris International is de internationale tak van de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris, een van de partnerorganisaties die het werk van EURES ondersteunen.

Lees meer >>

01/06/2017


Wat kan netwerken voor mij betekenen?

Vaardigheden en ervaring vormen een onmisbaar onderdeel van elke succesvolle loopbaan. In onze moderne wereld wordt de concurrentieslag om werk echter steeds heviger; daarom wordt het oude gezegde "Het gaat niet om wat je weet, maar om wie je kent" steeds belangrijker. Netwerken kan je een voorsprong geven op je concurrenten en deuren openen waarvan je het bestaan niet eens wist.

Lees meer >>

30/05/2017


Investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future

As former US President John F. Kennedy once said, “The future promise of any nation can be directly measured by the present prospects of its youth.” Kennedy may have been talking about the United States, but the sentiment is one that can be applied to any EU Member State and the future of Europe as a whole. With the European Commission recently reaffirming its commitment to investing in young people, we look at why this is such an important issue, why investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future and how your business or organisation can get involved.

Lees meer >>

24/05/2017


Wie waagt, die wint: het verhaal van een Roemeense autospuiter in Zweden

Het is nooit een slecht moment om je carrière in het buitenland een nieuwe wending te geven. Dat vindt Nicolae Cazanescu althans. Toen hij na 17 jaar in de autohandel vond dat zijn carrière een likje verf nodig had, ging hij naar EURES Roemenië om zijn internationale zoektocht naar werk te helpen personaliseren. Na slechts twee maanden heeft hij al een verhaal te vertellen.

Lees meer >>

23/05/2017


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.