Informatieve artikelen


Voormalig mediaprofessional uit Kroatië benut zijn sociale en communicatieve vaardigheden in Duitsland


Werk of universiteit - wat is het beste voor jou?

Beslissen over je toekomst is nooit makkelijk, vooral wanneer je nog je hele leven voor je hebt en je je zorgen maakt of je misschien de verkeerde weg inslaat. Een van de eerste grote beslissingen die zich voor jongeren na de middelbare school aandienen: ga je naar de hogeschool of universiteit, of ga je meteen aan het werk? Het is een oude vraag die niet in een handomdraai te beantwoorden is. We hebben wat gedachten op een rijtje gezet die je hopelijk zullen helpen om te beslissen wat voor jou de juiste keuze is.

Lees meer >>

20/04/2017


Wat is BOO en waarom is het voor mij van belang?


Vijf tips om sociale media succesvol in te zetten voor uw organisatie

Sociale media zijn een fantastisch instrument voor bedrijven, maar alleen het hebben van een Facebook- of Twitteraccount volstaat niet meer om boven de massa uit te steken. Steeds meer bepalend voor succes is hoe sociale media worden ingezet, vooral vanwege de toenemende digitalisering van de meeste doelgroepen.

Lees meer >>

14/03/2017


De jongerengarantie in een notendop

De jongerengarantie is een van de voornaamste manieren waarop de Europese Unie de jeugdwerkloosheid omlaag helpt. Hoe werkt de regeling en hoe kunnen jongeren en bedrijven hieraan deelnemen? We hebben alle antwoorden hierna op een rij gezet.

Lees meer >>

08/03/2017


Leven en werken in Oostenrijk gemakkelijker gemaakt voor nieuwkomers dankzij praktische brochure

Als u eraan denkt om in Oostenrijk te gaan werken, dan is de nieuwe 'Leven en werken'-brochure van EURES Oostenrijk de moeite waard om door te nemen. De brochure telt meer dan 60 pagina's met nuttige feiten en informatie over alle aspecten die de verhuizing naar Oostenrijk tot een succes maken en is een must voor wie overweegt er te gaan wonen.

Lees meer >>

22/02/2017


The 5 ‘S’ rules for writing a killer cover letter

Looking for a job can be time-consuming and sometimes a bit frustrating. It can be daunting to know that you applied for your dream job last week… but so did 300 other candidates! What’s the key to success?

Lees meer >>

10/02/2017


Zoete smaak van succes leidt werkzoekende van Marseille naar Ljubljana

Twee jaar na de sprong in het onbekende en haar verhuizing van Frankrijk naar Slovenië met de hulp van EURES, bereidt banketbakker Valerie Labat-Gest nu de opening van haar eigen winkel in Istanboel voor.

Lees meer >>

03/02/2017


Jonge Zweden een carrière helpen starten in de Deense horeca

Zweedse stagiairs die in de Deense horecasector wilden starten, zijn op weg geholpen dankzij een cursus van twee weken die werd opgezet via de grensoverschrijdende EURES-samenwerking in de regio Øresund. De cursus werd gegeven als proefproject met het doel het cursusmateriaal nauw te doen aansluiten bij de behoeften die de werkgever had aangegeven.

Lees meer >>

29/01/2017


Nieuwe baan in Oostenrijk biedt Sloveense werkzoekende perspectieven

Ana-Marija Vratanar komt uit een klein dorpje in Slovenië. Toen zij naar een goede baan in eigen land zocht, stuitte zij op een vacature die haar nieuwsgierigheid wekte. De baan die bij het lokale arbeidsbureau werd aangeboden, betrof een werkplek bij een familiehotel in Oostenrijk. ‘Ik dacht bij mezelf, waarom niet?’ Ze nam daarom contact op met EURES-adviseur Žarko Markovič in Ljubljana.

Lees meer >>

13/01/2017


Verklaring van niet-aansprakelijkheid

Met "Focus op…"-artikelen wordt beoogd gebruikers van het EURES-portaal informatie te verschaffen over actuele onderwerpen, trends en discussies en debatten te stimuleren. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van de Europese Commissie weer.