Skip to main content
Лого на Европейската комисия
EURES

Новини

ЗАБЕЛЕЖКА
В момента мигрираме това съдържание и то ще бъде достъпно постепенно през следващите месеци.

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.

Филтриране по

Новини (304)

RSS
Показване на резултати от 1 до 10
Новинарска статия |

Много работодатели смятат, че стажовете са характерни за големите корпорации. Но дори малките и средните предприятия могат да се възползват от подобни взаимноизгодни възможности. Тук можете да научите как стажантите могат да помогнат на вашето предприятие да процъфтява.

Новинарска статия |

Като част от Европейската година на младежта (EYY2022) ви предлагаме поглед към възможностите, които са на разположение на младите хора в ЕС. Освен че е в помощ на други хора, доброволческата дейност е чудесен начин за придобиване на опит относно нови места, култура и умения.

Новинарска статия |

Когато офисът стане част от дома, границата между работно и лично време може да стане неясна. Предлагаме ви нашите основни съвети за работодателите относно стимулирането на здравословно равновесие между професионалния и личния живот на служителите в периода след пандемията от COVID-19.

Новинарска статия |

Намирането на първа работа не е страшно, ако имате правилната нагласа и мислите отворено. Прегледайте нашите съвети, за да бъде търсенето ви по-лесно и по-продуктивно.

Новинарска статия |

Независимо дали е трябвало да напуснете работата си, за да се грижите за член на семейството, били сте в отпуск за отглеждане на дете, или в творчески отпуск — завръщането на работа след продължително прекъсване на кариерата може да бъде плашещо. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се върнете в сферата на труда.

Новинарска статия |

Събеседванията за работа могат да бъдат плашещи, особено ако нямате много опит в това отношение. В EURES подготвихме девет съвета, за да ви помогнем да блеснете на следващото събеседване.

Новинарска статия |

Сезонната работа може да крие много ползи, но за онези, които търсят по-голяма стабилност, тя е само временно решение. В тази статия сме събрали няколко съвета, за да ви помогнем да превърнете сезонната си работа в постоянна длъжност.

Новинарска статия |

По случай Европейската година на младежта искаме да представим тема, която засяга много млади хора — работата през платформа. В тази статия ще научите какво представлява работата през платформи, какви са предизвикателствата за работещите през платформи и как ЕС се стреми да ги преодолее.

Новинарска статия |

Независимо дали искате да работите на свободна практика или да имате собствен бизнес, социалните медии играят важна роля за изграждането на вашата репутация. Изготвихме осем основни съвета, за да ви помогнем да изградите добро професионално име.