Az első EURES-állásod


Te…

  • 18 és 35 év közötti fiatal vagy?
  • az EU valamelyik tagállamának, Norvégiának vagy Izlandnak az állampolgára vagy, illetve ott jogszerűen tartózkodsz?
  • nem találsz állást vagy képzési lehetőséget saját országodban?
  • hajlandó vagy egy másik uniós országba, Norvégiába vagy Izlandra költözni és ott munkavállalóként, gyakornokként vagy szakmunkástanulóként dolgozni?

Ha valamennyi kérdésre igen a válasz, akkor Az Első EURES-állásod jelentheti számodra a megoldást.

Mit nyújthat nekem a program?

Az Első EURES-állásod egy európai uniós foglalkoztatási mobilitási rendszer, amely segít a fiatal uniós állampolgároknak egy másik uniós országban, Norvégiában vagy Izlandon munkahelyet, gyakornoki vagy tanulószerződéses képzési lehetőségeket, a munkáltatóknak pedig megfelelően képzett munkavállalókat találni. Célja, hogy fizetett munkalehetőségeket közvetítsen az álláskereső fiatalok számára egész Európa-szerte. A foglalkoztatásnak legalább hat hónapra (állások vagy tanulószerződéses gyakorlati képzések esetén) vagy három hónapra (szakmai gyakorlatok esetén) kell szólnia.

Az Első EURES-állásod programon keresztül tájékoztatást kaphatsz, továbbá segítséget kérhetsz az álláskeresés, a megfelelő állás megtalálása és a munkaerő-felvétel során. Ezenkívül pénzügyi támogatásra is jogosult lehetsz a külföldi állásinterjúhoz, valamint a nyelvi képzéshez, a végzettségek elismertetéséhez vagy a célországba való költözéshez.

Milyen végzettséggel jelentkezhetek?

Az Első EURES-állásod program különböző végzettségi szinttel és/vagy munkatapasztalattal rendelkező jelentkezők számára egyaránt nyitott.

Hogyan vehetek részt benne?

Az Első EURES-állásod útmutató ismerteti a részvétel feltételeit és szabályait.

Az alábbi linkek a programot kínáló vezető foglalkoztatási szolgálatokra és partnerszervezeteikre mutatnak. Ha az országod jelenleg még nem biztosít ilyen szolgáltatásokat, vagy az országgal kapcsolatos weblinkek nem aktívak, kérjük, vedd fel a kapcsolatot a vezető foglalkoztatási szolgálatokkal

Részletesebb információért Az Első EURES-állásod programért uniós szinten felelős foglalkoztatási szolgálatok és partnereik listáját is megtekintheted.