Reactivate


Ön...

  • 35 év feletti?
  • az EU egyik tagállamának állampolgára és ott jogszerűen tartózkodik?
  • saját országában képtelen állást vagy képzési lehetőséget találni?
  • hajlandó egy másik európai uniós tagállamba költözni és ott munkát vállalni?

Ha igen, az ön számára a Reactivate lehet a megoldás.

Mit nyújthat nekem a program?

A Reactivate egy európai uniós foglalkoztatási mobilitási program, amely a 35 év feletti uniós állampolgároknak segít abban, hogy egy másik uniós országban könnyebben találjanak munkát, vegyenek részt szakmai gyakorlaton vagy tanulószerződéses gyakorlati képzésben, a munkaadóknak pedig segít a szakképzett munkaerő felkutatásában. Célja, hogy az álláskeresők, különösen a munkanélküliek számára Európában fizetett állásajánlatokat találjon. Az állások és tanulószerződéses gyakorlati képzések időtartama nem lehet kevesebb 6 hónapnál (a szakmai gyakorlatok rövidebb időre is szólhatnak).

A Reactivate program keretében kaphat tájékoztatást, kereshet állást, valamint igénybe vehet munkaközvetítési és munkaerő-felvételi támogatást. A külföldi felvételi elbeszélgetés, nyelvtanfolyam, képesítések elismerése vagy a célországba költözés költségeinek a fedezése céljából pénzügyi támogatásra is jogosult lehet.

Milyen képesítésekre van szükségem?

A Reactivate programra különféle végzettséggel és/vagy munkatapasztalattal rendelkező pályázók jelentkezhetnek.

Hogyan vehetek részt a programban?

A Reactivate program útmutatója ismerteti a részvétel feltételeit és szabályait.

Az alábbi linkek a programot kínáló legfőbb foglalkoztatási szolgálatokra és partnerszervezeteikre mutatnak. Amennyiben az ön országában még nem léteznek ezek a szolgáltatások, illetve valamely ország weblinkjei nem aktívak, felkeresheti a vezető foglalkoztatási szolgálatokat.

További részletekért az EU-szintű Reactivate foglalkoztatási szolgálatok és partnereik listáját is megtekintheti.