Mi az a Drop'pin@EURES?


 

A Drop’pin@EURES az a hely, ahol a vállalatok és szervezetek népszerűsíthetik és bemutathatják a fiataloknak szóló lehetőségeket, hogy ezzel támogassák az európai fiatalok első lépéseit a munkaerőpiacon. Az ezen az online platformon elérhető lehetőségek a tanulószerződéses gyakorlati képzést, a szakmai gyakorlatot, a képzési programokat, e-oktatási tanfolyamokat, a nyelvi képzéseket, a mobilitás támogatását, oktatást és mentorálást, stb. foglalják magukban.

Bármilyen lehetőséget is keres arra, hogy javítsa munkakeresési esélyeit Európában, a Drop’pin@EURES segíteni fog Önnek.

A Drop’pin@EURES megkönnyíti a fiataloknak szánt lehetőségek hozzárendelését a megfelelő fiatal profiljához azáltal, hogy hozzáférést biztosít a szakértelemmel rendelkező álláskeresők nagy számához Európa-szerte. A platformon a munkáltatók képesek megtalálni a számukra legmegfelelőbb jelöltet a potenciális pályázók online önéletrajzainak böngészése által. Az eszköz továbbá lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy közvetlenül és könnyen közzé tehessék a fiataloknak szóló lehetőségeket a portálon, amelyeket a fiatal EURES-tagok Európa-szerte láthatnak.

 

Újdonság: Nyitott pozíciók tanulószerződéses gyakorlati képzésekre és a szakmai gyakorlatokra az EURES-portálon!

 

Egy másik országban élni és dolgozni fontos tapasztalat lehet az uniós polgárok minden korosztálya számára, ami lehetővé teszi az új készségek elsajátítását egy másik kultúra megtapasztalása és új emberekkel való találkozás által. Az EURES -portál az EU-ban nyilvánosan regisztrált összes munkahelyet megjeleníti.

A jövőben az EURES -portálon megtalálhatók lesznek az EU tagállamaiban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban elérhető díjazott tanulószerződéses gyakorlati képzések és szakmai gyakorlatok is. Az EURES-portálon ma már számos tanulószerződéses gyakorlati képzést és szakmai gyakorlatot találhat, és további ajánlatok várhatók hamarosan.  

Fedezze fel az elérhető pozíciókat a „tanulószerződéses gyakorlati képzés”, a „szakmai gyakorlat” vagy a „gyakornoki program” szavak beírásával az alábbi keresési mezőbe. A további lehetőségeket illetően, fedezze fel a nyitott tanulószerződéses gyakorlati képzési és szakmai gyakorlati pozíciókat az   EURES álláshelyekről szóló általános szekciójában. .

Ha további tanácsokra van szüksége, kérjük, lépjen kapcsolatba tagállamának EURES-tanácsadójával .

Annak érdekében, hogy támogassa a munkáltatókat a megfelelő jelöltek megtalálásában, a Bizottság rendelkezésre bocsátott egy ellenőrzőlistát a munkaadók számára, hogy iránymutatást nyújtson számukra a folyamat során. Az ellenőrző lista követése növelheti a sikeres munkakapcsolat és kimenetel esélyeit mindenki számára.

Ha érdeklik a tanulószerződéses gyakorlati képzések és szakmai gyakorlatok, nézze meg az EU mobilitási programját, „Az első EURES-állásod”-at , amely szintén szolgálhat érdekességekkel az Ön számára.

 

Mi az a Digital Opportunity gyakornoki kezdeményezés?

A Digital Opportunity egy kísérleti projekt, melynek keretében közel 6 ezer diáknak és frissen végzetteknek kínálnak határokon átnyúló gyakornoki lehetőségeket 2018-2020 között. A Digital Opportunity gyakornokai a digitális készségeiket fejlesztik a kiberbiztonság, big data, kvantumtechnológia, gépi tanulás, digitális marketing és szoftverfejlesztés területén. Az első gyakornoki programok 2018 júniusában kezdődnek, a résztvevők körülbelül havi 500 EUR juttatást kapnak. A kísérleti projektet a Horizon 2020 keretében finanszírozzák és az Erasmus+ programon keresztül valósítják meg.

Fedezze fel itt a Digital Opportunity gyakornoki programot!