• Események

Sajtóhírek


<< Vissza a hírekhez

Hogyan készítse el az önéletrajzát, amikor munkát keres a COVID-19 után?

Amint a világ kiheveri a COVID-19-világjárványt, lesznek bizonyos készségek, amelyeket a munkáltatók keresni fognak az új pályázók felvételekor. Amikor legközelebb állást keres, önéletrajza elkészítésekor tekintse meg az öt legfontosabb tippünket, amelyek segítenek, hogy kiemelkedjen a többiek közül.
Picture

Tüntesse fel különféle digitális készségeit!

Minél több digitális készséggel rendelkezik, annál jobb! A vállalkozások világszerte majdhogynem egyik napról a másikra átálltak a távmunkára azért, hogy munkavállalóikat megvédjék a COVID-19-től. Minden eddiginél jobban támaszkodtak a technológiára, és ez várhatóan a világjárványt követően sem változik. Minél több digitális készséggel rendelkezik, annál valószínűbb, hogy sikerül állást találnia. A munkáltatók értékelni fogják az új online eszközökkel, valamint a hagyományos Microsoft 365-tel kapcsolatos tapasztalatot. Legyen biztos abban, hogy tudja, hogyan kell a képernyőjét megosztani, és ismerkedjen meg olyan népszerű online együttműködési eszközökkel, mint a Microsoft Teams és a Zoom.

 

Emelje ki rugalmasságát!

A világjárvány túléléséhez a vállalkozásoknak rugalmasságra volt szükségük. Nagyon gyorsan új munkamódszereket vezettek be. Néhány vállalkozás leállt szokásos termékeinek gyártásával, és valami mást – például szájmaszkot vagy kézfertőtlenítőt – kezdett gyártani az új igények kielégítésére. Rugalmasságuknak köszönhetően ki tudták fizetni számláikat. Mivel sok vállalkozásnak változnia kellett, olyan embereket fognak keresni, akik szükség esetén képesek lesznek velük együtt változni. Olyanokra lesz szükségük, akik képesek új készségeket tanulni, kihívásokkal megküzdeni és különböző munkakörnyezetekhez igazodni.

 

Bizonyítsa be, hogy jól kommunikál!

A távmunka egyre népszerűbbé válásával a személyes kommunikáció gyérül. A rugalmas munkavégzés gyakoribb előfordulásával a jó kommunikációs készségek megkerülhetetlenné válnak. Fontos, hogy a pályázati eljárás minden szakaszában – az önéletrajzával kezdve – megmutassa, hogy jól kommunikál. Készségeit és tulajdonságait világosan és a formalitásoknak megfelelően ismertesse. Az önéletrajza tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy felsorolja, milyen módokon kommunikál, beleértve az online eszközöket. Ha van tapasztalata online kommunikációs eszközök használatában, feltétlenül említse meg őket!

 

Mutasson rá érzelmi intelligenciájára!

A távmunka előtérbe kerülésével az érzelmi intelligencia fontosabbá vált. Képesnek kell lennie érzelmei kezelésére, és arra, hogy motiválja magát (és néha másokat), amikor az irodától és a kollégáitól távol dolgozik. Nagy előnyt jelent, ha megmutatja, hogy képes kapcsolatok kialakítására és a csapatának támogatására, amikor távmunkában dolgozik.

 

Igazolja, hogy képes kritikai gondolkodásra!

A COVID-19-világjárvány megtanította nekünk, hogy a kritikai gondolkodás kulcskompetencia. Bizonytalan időkben a kritikai gondolkodásra képes emberek értékes munkavállalónak bizonyultak azáltal, hogy megoldásokat találtak váratlan kihívásokra. Fontos, hogy be nem tervezett helyzetekben ne pánikoljunk, és észszerűen döntsünk.

 

Íme az öt legfontosabb tippünk önéletrajza elkészítéséhez, amikor a COVID-19-világjárványt követően munkát keres. Ha még több hasznos ötletre lenne szüksége az otthoni munkavégzéshez, olvassa el cikkünket arról, hogyan lehet eredményes a munkánk, ha otthonról dolgozunk.

Az EURES-szel, az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portáljával partnerségben.

 

Kapcsolódó linkek:

Microsoft 365

Microsoft Teams

Zoom

Hogyan lehet eredményes a munkánk, ha otthonról dolgozunk?

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

 

Felelősségkizáró nyilatkozat: Tájékoztatjuk, hogy az EURES és az Európai Bizottság a fent említett, harmadik felek által üzemeltetett weboldalak egyikéért sem vállal felelősséget.

21/08/2020

<< Vissza a hírekhez
 
felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.