Sajtóhírek


Három éves az ifjúsági garancia – hogyan teljesít?

Az ifjúsági garancia és az ezt támogató ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés két uniós kezdeményezés, amely a fiatal felnőttek elhelyezkedését, továbbképzéshez vagy tanulószerződéses gyakorlati képzéshez való hozzájutását segíti. A programok három évvel ezelőtt az európai fiatalok körében jellemző munkanélküliség felszámolására indultak, és mára már több millió fiatalnak segítettek. Bár az eredmények tetszetősek, az Európai Bizottság tisztában van azzal, hogy még nem dőlhetünk hátra elégedetten.

Tudjon meg többet >>

06/12/2016


A legfrissebb statisztikák szerint az elmúlt két évben nőtt a foglalkoztatás

Az Unióban a munkanélküliség 2009 márciusa óta nem volt ilyen alacsony, mint ma (8,6%), amikor is 1,6 millió fővel kevesebb munkanélküli él az EU-ban, mint tavaly – közli a Foglalkoztatás és társadalmi fejlődés Európában (ESDE) – negyedéves áttekintés őszi kiadása.

Tudjon meg többet >>

02/12/2016


Egy olasz fiatal, aki otthonától 2000 km-re süti a tökéletes pizzákat

Ha eljön a Nagy Lehetőség, érdemes élni vele! A fiatal olasz idegenforgalmi és vendéglátóipari frissdiplomás, Emanuel Cappelletti pontosan így tett. Az EURES támogatásának köszönhetően ma már egy finnországi pizzériában dolgozik, és munkájának minden percét élvezi!

Tudjon meg többet >>

29/11/2016


Svéd forgatókönyvírók kaptak szakmai bemutatkozási lehetőséget Berlinben

Várja már a legújabb skandináv kasszasikert vagy tévésorozatot? Meglehet, hogy hamarosan képernyőre kerül – legalábbis az EURES Svédország által 2016. június 2-án rendezett „pitch”-en, azaz szakmai bemutatkozáson megjelent 23 szakember többségének pozitív véleménye ezt ígéri.

Tudjon meg többet >>

25/11/2016


Találj rá a benned rejlő tehetségre a szakképzés során!

A köztudatban még mindig él az az elképzelés, hogy a középiskola befejezése után az egyetem az egyetlen előre vezető út. Holott a szakképzés – például a szakmai gyakorlat – szintén remek lehetőségeket nyithat meg az abban részt vevők előtt. A tanfolyamok felépítése és az elsajátítható szakmák köre sokat változott az elmúlt évtizedek során. Eljött hát a tökéletes alkalom az Európai Bizottság számára, hogy megrendezze a szakmai ismeretek első hetét.

Tudjon meg többet >>

22/11/2016


Leendő fiatal vállalkozók támogatása interneten, személyesen és személyre szabott workshopokon

Nagy a kísértés, hogy vállalkozó legyél? Keresd fel az I-LINC digitális készségekkel foglalkozó weboldalát, ahol számtalan gyakorlati tanácsot és támogató közösséget találsz, ami segíthet, hogy megtedd az első lépéseket az önfoglalkoztatás felé vezető úton. Vagy meríts ihletet abból, hogy a finnországi EURES miként hívta fel a figyelmet a vállalkozói lét előnyeire, és hogyan bővül az ország fiatal vállalkozóinak hálózata.

Tudjon meg többet >>

08/11/2016


Ragyogó, új álláslehetőségek a városainkat fénybe borító művészeknek

Ha a „fényművész” foglalkozás szerepel a névjegykártyádon, valószínűleg dúskálsz az elismerő bókokban, de meglehet, hogy nehezen találsz biztos állást. E piaci rés néhány képviselője számára azonban immár fényesebb a jövő, hiszen megvillanthatták tehetségüket a kifejezetten az EURES meghívására Stockholmban egybegyűlt potenciális munkaadóknak.

Tudjon meg többet >>

04/11/2016


A nyelvi szoftverek specialistájaként ismert dán cég teljes gőzzel toboroz

A tehetséges informatikusok utáni „vadászat” során egy dán cég rendszeresen igénybe veszi az EURES szolgáltatásait. Az elsősorban online fordítással és e-learninggel foglalkozó Ordbogen A/S úgy döntött, kilép a nemzetközi piacra, ezért munkatársainak létszámát 2020-ig szeretné megötszörözni. Ha Te is a kódolás guruja vagy, lehet, hogy itt a vissza nem térő alkalom!

Tudjon meg többet >>

31/10/2016


Nézzen körül a munkalehetőségek között Észtország következő foglalkoztatási napján!

Szereti a természetet? Ha igen, akkor talán fontolóra vehetné, hogy Észtországban dolgozzon, amely a Föld tíz legzöldebb országának egyike az Environmental Performance Index (Környezeti Teljesítmény Index) szerint. Ha izgalmasnak találja a gondolatot, hogy egy olyan országban vállaljon munkát, ahol ígéretes karrierlehetőségek, nagyszerű életminőség és lenyűgöző természeti szépségek várják, látogasson el az Európai (Online) Foglalkoztatási Napra! Az észtországi EURES, az Észt Munkanélküli Biztosítási Alap és a Work in Estonia által közösen szervezett online eseményre november 11-én kerül sor, közép-európai idő szerint 11.00–15.00 óra között.

Tudjon meg többet >>

28/10/2016


A toborzási partnerségnek köszönhetően olasz ápolók írországi idősek otthonában helyezkedhetnek el

Írország négyszáznál is több, zömmel vidéki idősotthonába folyamatosan keresik a szakképzett személyzetet. 2016 márciusa óta az EURES Írország és az EURES Olaszország közös projektjének köszönhetően nyolc magasan képzett ápolónak sikerült elhelyezkednie Írországban, és további állásajánlatok is függőben vannak.

Tudjon meg többet >>

25/10/2016felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.