Sajtóhírek


Connecting young people with opportunities to boost their employability has just got easier

In today's labour market, the odds seem stacked against young people wanting to get a foot on the employment ladder. A lack of experience and work-related skills, combined with a shortage of suitable opportunities to acquire those skills, are just some of the obstacles that young Europeans face. As they navigate that tricky gap between the end of school or university and the start of their careers, they need support to make the most of this crucial time in their lives.

Tudjon meg többet >>

29/06/2015


Új ápolói készségek megszerzése egy másik országban – Marco az Egyesült Királyságba tart

Ötletek megosztása az ápolókkal és személyes fejlődés volt az a két cél, ami a 26 éves Marco Colombero-t arra ösztönözte, hogy kipróbálja magát az Egyesült Királyság nemzeti egészségügyi rendszerében.

Tudjon meg többet >>

26/06/2015


Az EURES-tanácsadók kreatívan gondolkoznak

Elgondolkodott már azon, hogy az EURES-tanácsadók hogyan tartanak lépést a más országbeli álláskeresők, toborzók és saját kollégáik szükségleteivel? Egészségügy, információ-technológia, mezőgazdaság – az EURES-tanácsadóktól bármely szektorral kapcsolatban lehet segítséget kérni. Ehhez tudniuk kell, hogy miről van szó, amihez kreatív gondolkodásra van szükség. Ez a történet arról szól, hogy egy görög tanácsadó hogyan informálódott a mérnöki szektorról.

Tudjon meg többet >>

22/06/2015


A Norvégiában dolgozó spanyol nővér számára a pozitív gondolkodásmód számít

Alba Gracia két évvel ezelőtt a szívére hallgatva Spanyolországból Norvégiába költözött, és ápolónői munkát vállalt. Története Spanyolországban a sikeres EURES-tapasztalat remek példájának számít. Alba és EURES-tanácsadója most arra vonatkozóan ad néhány tippet, hogyan találhatjuk meg a helyünket egy új országban.

Tudjon meg többet >>

15/06/2015


Új szakácsfogások elsajátítása a világ egyik legfestőibb hegyvidékén

A fiatal szakács, Matej Kulas, kilenc szezont dolgozott végig szakácsként Horvátországban ahol az álláslehetőségek ritkák, maguk a munkahelyek pedig gyakran bizonytalanok. Ezért miután úgy döntött, hogy Ausztriában próbál szerencsét, ellátogatott a Vorarlberg tartományban dolgozó EURES-tanácsadó, Dieter Müller és a helyi kereskedelmi kamara által szervezett állásbörzére. Azóta nincs megállás...

Tudjon meg többet >>

05/06/2015


Későbbre tolódó nyugdíjba vonulás, pályamódosítás az élet későbbi szakaszaiban – az EU idősebb munkavállalóira jellemző változó mintázat

Az EU-ban 65 év az átlagos nyugdíjkorhatár, ez azonban hamarosan változni fog. Dánia, Franciaország, Németország és Spanyolország úgy döntött, hogy 67-re emeli a nyugdíjkorhatárt, míg Nagy-Britanniában és Írországban 68 év a kitűzött cél. A legtöbb országban a 2020-as évek folyamán vezetik be ezeket a változtatásokat. Sokan vannak, akik saját igényeiknek megfelelően már most is idősebb korukig dolgoznak, pályát módosítanak, vagy részmunkaidős állást vállalnak.

Tudjon meg többet >>

03/06/2015


Több mint 30 évig segített az embereknek állást találni – egy nyugdíjba vonult EURES-tanácsadó beszél a siker titkáról

Barbara Gorter-Zahuta 32 éven át azzal foglalkozott, hogy az embereket összekapcsolja a lehetőségekkel, és ebből 15 évet az EURES-hálózat hollandiai tagjánál töltött. Áprilisban nyugdíjba ment, ennek alkalmából arra kértük, hogy a tapasztalt változásokra visszatekintve mondja el, mi kell ahhoz, hogy az ember otthon érezze magát új országában.

Tudjon meg többet >>

28/05/2015


A pingvinek hívó szava – a Brit Antarktiszi Felmérés többféle munkakörbe keres munkatársakatA pingvinek hívó szava – a Brit Antarktiszi Felmérés többféle munkakörbe keres munkatársakat

Kissé megunta elektronikai vagy informatikai munkádat? Lehet, hogy egy kicsit fel kelleni kavarni az állóvizet? Ha így érzi, lehet, hogy a Brit Antarktiszi Felmérés kínálja számára a tökéletes lehetőséget. A szervezet közzétette betöltendő álláshelyei listáját, amely néhány hónapra szóló lehetőségeket éppúgy tartalmaz, mint egy évnél hosszabbakat. Többek között elektromérnököt is keresnek.

Tudjon meg többet >>

22/05/2015


Nehéz munka, kellemes légkör – a belgiumi EURES segít állást találni a Club Med vállalatnál

Az üdülőhelyeken dolgozni vágyók azt hihetik, hogy a Club Med vállalatnál állást vállalni tiszta nyaralás. A turizmus ágazat munkaadói remélik, hogy az EURES tanácsadók segítségével megváltoztatható ez a téveszme.

Tudjon meg többet >>

22/05/2015


12 svéd forgatókönyvírónak nyílt lehetősége arra, hogy lengyel producerek előtt ismertessék filmötleteiket

A forgatókönyvírói szakmában közismerten nehéz meggyökerezni. Idén március 26-án azonban tizenkét svéd forgatókönyvíró soha vissza nem térő lehetőséget kapott, amikor a Lengyel Filmintézet közreműködésével filmszakemberek előtt mutathatták be ötleteiket. Ez az esemény a svédországi székhelyű EURES-tanácsadó, Wanna Spiridonidou és a Filmintézet közötti, két évig tartó kapcsolatépítés gyümölcse volt.

Tudjon meg többet >>

12/05/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.