Sajtóhírek


A forgatókönyvtől a filmig – svéd írók vizsgálják, hogy ötleteik szárnyra kapnak-e

Tizenkét forgatókönyvírónak adatott meg a lehetőség arra, hogy júniusban Berlinben producerek előtt ismertessék ötleteiket. A svéd Wanna Spiridonidou EURES-tanácsadó által szervezett harmadik ilyen németországi rendezvényen az írók filmipari szakemberekkel találkoztak és egy előadás során vázlatosan bemutatták történeteiket.

Tudjon meg többet >>

24/07/2015


Két olasz fiatal a YouTube-on számol be arról, ők miért választották „Az első EURES-állásod” programot

Fabio Bertollini és Agata Murgano két olyan olasz fiatal, akik „Az első EURES-állásod" program segítségével igyekeznek megragadni a lehető legjobb karrierlehetőségeket. Tapasztalataikat nemrég YouTube-videókban osztották meg másokkal. Cikkünkből megtudhatod, ők miért választották ezt a lehetőséget, és mit kínált nekik a program.

Tudjon meg többet >>

20/07/2015


EURES – összefogással az elhelyezkedésért és az állás megtartásáért

Amikor Panagiota Domestichou az EURES segítségével ápolási asszisztensként állást kapott Finnországban, úgy érezte, végre azt a munkát végezheti, amelyre Görögországban szerzett képesítése szól. A baj azonban így is utolérte – hat hónappal a belépése után munkáltatói azzal álltak elő, hogy további papírmunkára van szükség. Az EURES és a görögországi Europe Direct a finnországi EURES-szel együtt sietett a segítségére.

Tudjon meg többet >>

17/07/2015


Informatikai álláslehetőségek svédországi költözést fontolgató finnek számára

Svédországnak informatikához és számítógépekhez értő, valamint a technológiában jártas szakemberekre van szüksége. Néhány munkaadó felismerte, hogy Finnországban érdemes körülnézni, mivel a Nokiánál történt átszervezések során sokakat elbocsátottak. Mindkét ország EURES-tanácsadói hozzájárultak ahhoz, hogy az álláskeresők új munkaadókat találjanak, és belevágjanak a költözésbe.

Tudjon meg többet >>

13/07/2015


Egy új alkalmazás az önéletrajz alapján kiszámítja az elvárható fizetést

Munkát keres vagy fizetésemelést szeretne, de nem tudja biztosan, mennyit kérhet? Egy új alkalmazás segítségével kiszámolhatja, mennyit ér a munkáltatójának.

Tudjon meg többet >>

08/07/2015


Fiatal spanyol fogorvosok Hollandiában találnak munkát

Egy Spanyolországban élő holland férfi és egy hollandiai EURES-tanácsadó között zajló baráti beszélgetés adta meg az indító lökést egy 2014-ben indult kísérleti projektnek, amely fiatal spanyol fogorvosok hollandiai munkavállalását segíti. Hat hónappal később, az első EURES-állásod program segítségével 12 diplomás élt a lehetőséggel, hogy Spanyolországból Hollandiába költözzön. Számuk idén 40-re fog emelkedni.

Tudjon meg többet >>

03/07/2015


A fiatalok ezentúl még könnyebben juthatnak hozzá a foglalkoztathatóságukat javító lehetőségekhez

A mai munkaerőpiacon mintha minden az olyan fiatalok ellen dolgozna, akik szeretnék megvetni a lábukat a munkahelyi ranglétrán. Az európai fiatalok előtt álló akadályok között csak a tényezők egyike a tapasztalatok és a munkahelyi készségek hiánya, valamint az ilyen készségek elsajátítására nyíló lehetőségek szűkössége. Mivel az iskola vagy egyetem befejezése és a karrier kezdete között rögös út vár rájuk, szükségük van a támogatásra, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki életüknek ebből a sorsdöntő időszakából.

Tudjon meg többet >>

29/06/2015


Új ápolói készségek megszerzése egy másik országban – Marco az Egyesült Királyságba tart

Ötletek megosztása az ápolókkal és személyes fejlődés volt az a két cél, ami a 26 éves Marco Colombero-t arra ösztönözte, hogy kipróbálja magát az Egyesült Királyság nemzeti egészségügyi rendszerében.

Tudjon meg többet >>

26/06/2015


Az EURES-tanácsadók kreatívan gondolkoznak

Elgondolkodott már azon, hogy az EURES-tanácsadók hogyan tartanak lépést a más országbeli álláskeresők, toborzók és saját kollégáik szükségleteivel? Egészségügy, információ-technológia, mezőgazdaság – az EURES-tanácsadóktól bármely szektorral kapcsolatban lehet segítséget kérni. Ehhez tudniuk kell, hogy miről van szó, amihez kreatív gondolkodásra van szükség. Ez a történet arról szól, hogy egy görög tanácsadó hogyan informálódott a mérnöki szektorról.

Tudjon meg többet >>

22/06/2015


A Norvégiában dolgozó spanyol nővér számára a pozitív gondolkodásmód számít

Alba Gracia két évvel ezelőtt a szívére hallgatva Spanyolországból Norvégiába költözött, és ápolónői munkát vállalt. Története Spanyolországban a sikeres EURES-tapasztalat remek példájának számít. Alba és EURES-tanácsadója most arra vonatkozóan ad néhány tippet, hogyan találhatjuk meg a helyünket egy új országban.

Tudjon meg többet >>

15/06/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.