Sajtóhírek


Investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future

As former US President John F. Kennedy once said, “The future promise of any nation can be directly measured by the present prospects of its youth.” Kennedy may have been talking about the United States, but the sentiment is one that can be applied to any EU Member State and the future of Europe as a whole. With the European Commission recently reaffirming its commitment to investing in young people, we look at why this is such an important issue, why investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future and how your business or organisation can get involved.

Tudjon meg többet >>

24/05/2017


Bátraké a szerencse: egy román autókereskedő története Svédországban


5 tips for acing your interview

The interview. It’s the last stop on the job hunting journey and, arguably, the most daunting. Up to this point, all the interviewer had to judge you on was your CV and covering letter – now it’s time to really impress. You know you’re the right person for this job, but how can you convince them? We’ve put together a list of our top tips for overcoming the final hurdle and securing that job…

Tudjon meg többet >>

09/05/2017


Amit az Erasmus+ programról tudni érdemes

Az Erasmus+ az Európai Bizottságnak az oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló programja. Az Erasmus+ 2014 óta segíti fiatalok és szervezetek ezreit abban, hogy külföldön tágítsák ki horizontjukat, fejlesszék képességeiket (fiatalok) és javítsák alkalmazottaik képességbázisát (szervezetek). Az alábbi cikkben áttekintést kaphatunk az Erasmus+ által a Drop’pin@EURES-t használó fiataloknak és szervezeteknek kínált lehetőségekről.

Tudjon meg többet >>

25/04/2017


Az egykori horvát médiaszakember Németországban kamatoztatja interperszonális készségeit


Munka vagy egyetem – melyik a jó választás?

A jövőre irányuló döntések mindig nehezek, különösen, ha az egész életre vonatkoznak, és tartunk tőle, hogy rossz utat választunk. Sok fiatal az iskola befejezése után szembesül az egyik nagy döntéssel: egyetemre menjek vagy egyből a munkát válasszam? Örök dilemma ez és a válasz nem könnyű. Összegyűjtöttünk pár gondolatot, amely remélhetőleg segít a megfelelő választásban.

Tudjon meg többet >>

20/04/2017


Milyenek lesznek a munkahelyek 2050-ben?

A robotok, az automatizálás és az új üzleti modellek már ma is jelentős szerepet játszanak a munkahelyen, és a technológiának vitathatatlanul nagy hatása van arra, hogyan dolgozunk. De vajon a jövőre nézve milyen jóslatokba bocsátkozhatunk? Az elkövetkező évtizedekben hogyan fog kibontakozni az automatizálás felé mutató tendencia?

Tudjon meg többet >>

13/04/2017


Nem az én hibám, hanem az övé: hogyan kezeljük, ha visszautasítják a jelentkezésünket?

Mindannyian voltunk már hasonló helyzetben. Miután írtunk egy kiváló önéletrajzot, tökéletesre csiszoltuk kísérőlevelünket, remekeltünk az interjún, és visszafojtott lélegzettel vártuk a telefonhívást vagy e-mailt, csak ennyit kaptunk válaszul: „Köszönjük, nem...”. Ha egyáltalán válaszra méltattak.

Tudjon meg többet >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Tudjon meg többet >>

05/04/2017


Magyar–osztrák EURES partnerség segíti az induló vállalkozásokat

A munkavégzési módok átalakulásával sok hagyományos szakma helyébe új technológiák lépnek, és a vállalatok a hagyományos foglalkoztatás helyett szívesebben dolgoztatnak szerződéssel. Az ilyen újdonságok fényében az EURES is alkalmazkodik a tekintetben, hogyan segíti az álláskeresőket.

Tudjon meg többet >>

04/04/2017


felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.