Sajtóhírek


All about Erasmus+

Erasmus+ is the European Commission’s programme for education, training, youth and sport. Since 2014, Erasmus+ has been helping thousands of young people and organisations to expand their horizons abroad, develop their skills (young people) and boost the skills-base of their staff (organisations). In the following article we take a look at some of the opportunities that Erasmus+ can offer Drop’pin@EURES’s young people and organisations.

Tudjon meg többet >>

25/04/2017


Az egykori horvát médiaszakember Németországban kamatoztatja interperszonális készségeit


Work or university – which is right for you?

Making decisions about your future is never easy, especially when you have your whole life stretched out in front of you and you’re worried about choosing the wrong path. One of the first big decisions for a lot of young people will crop up after finishing school: do you go to university or do you head straight into the world of work? It’s an age-old question and one that doesn’t have any easy answer. We’ve put together some thoughts that will hopefully help you to decide what’s right for you.

Tudjon meg többet >>

20/04/2017


Milyenek lesznek a munkahelyek 2050-ben?

A robotok, az automatizálás és az új üzleti modellek már ma is jelentős szerepet játszanak a munkahelyen, és a technológiának vitathatatlanul nagy hatása van arra, hogyan dolgozunk. De vajon a jövőre nézve milyen jóslatokba bocsátkozhatunk? Az elkövetkező évtizedekben hogyan fog kibontakozni az automatizálás felé mutató tendencia?

Tudjon meg többet >>

13/04/2017


Nem az én hibám, hanem az övé: hogyan kezeljük, ha visszautasítják a jelentkezésünket?

Mindannyian voltunk már hasonló helyzetben. Miután írtunk egy kiváló önéletrajzot, tökéletesre csiszoltuk kísérőlevelünket, remekeltünk az interjún, és visszafojtott lélegzettel vártuk a telefonhívást vagy e-mailt, csak ennyit kaptunk válaszul: „Köszönjük, nem...”. Ha egyáltalán válaszra méltattak.

Tudjon meg többet >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Tudjon meg többet >>

05/04/2017


Magyar–osztrák EURES partnerség segíti az induló vállalkozásokat

A munkavégzési módok átalakulásával sok hagyományos szakma helyébe új technológiák lépnek, és a vállalatok a hagyományos foglalkoztatás helyett szívesebben dolgoztatnak szerződéssel. Az ilyen újdonságok fényében az EURES is alkalmazkodik a tekintetben, hogyan segíti az álláskeresőket.

Tudjon meg többet >>

04/04/2017


Külföldi tanulás, képzés vagy állás – Mit érdemes tudni?

Az uniós polgárság egyik nagyszerű előnye, hogy szabadon költözhet egy másik tagállamba munkavállalás vagy tanulás céljából. Ezt a vonzó lehetőséget évente több ezer fiatal használja ki, hogy tapasztalatokat szerezzen. Ezért csokorba gyűjtöttük a leghasznosabb tanácsainkat arra az esetre, ha úgy dönt, vesz egy mély levegőt, és külföldön tanul tovább vagy vállal munkát.

Tudjon meg többet >>

29/03/2017


Az ifjúsági garancia segített az álláskeresőnek abban, hogy a kommunikáció területén tudjon elhelyezkedni

Miután több állásinterjú után még mindig állástalan volt, a szlovén David Banović kezdte elveszíteni a motivációját. De ahelyett, hogy feladta volna, az ifjúsági garanciához fordult segítségért.

Tudjon meg többet >>

23/03/2017


Mi az a VET és milyen jelentőséggel bír számomra?


felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.