Sajtóhírek


Villáminterjú – az EURES Luxembourg minden lehetséges segítséget igyekszik megadni, hogy megtalálja álmai állását!

Ha szívesen dolgozna a vendéglátóiparban, és 2015. október 6-án épp ráér, jegyezze fel ezt a dátumot és látogasson el a luxemburgi Mondorf-les-Bains-be! Ezen a napon ugyanis az EURES villáminterjúkat szervez, hogy a potenciális munkaadókat és az álláskeresőket közelebb hozza egymáshoz. Akkor is ellátogathat a rendezvényre, ha munkatársakat keres, mivel a szervezők munkaadókat is szívesen látnak.

Tudjon meg többet >>

25/08/2015


Európai Foglalkoztatási Napok – Hogyan tegyünk már az első találkozáskor jó benyomást?

Karrier- és állásbörzék, villáminterjúk – az álláskeresők és a munkaadók mindent elkövetnek azért, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb állást/alkalmazottat. De hogyan lehetünk biztosak abban, hogy a rendelkezésünkre álló rövid idő elég volt ahhoz, hogy legjobb tudásunkat megcsillogtassuk?

Tudjon meg többet >>

13/08/2015


Új embereket megismerni, színesíteni az önéletrajzodat, és közben még jól is szórakozni egész nyáron – a nyelvtanulás a megoldás

Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy az előtted álló két hónapos nyári szünetnek már nagyjából a fele el is telt, és egy kicsit elkezdtél unatkozni? Miért nem töltöd hasznosan az időt – miért ne tanulnál meg egy új nyelvet?

Tudjon meg többet >>

05/08/2015


Milyen bennfentes információkkal szolgálhat Önnek egy csaknem 30 év tapasztalattal rendelkező, nyugdíjba vonuló tanácsadó?

Cindy Sijmonsma csaknem 30 éve készséggel ad tanácsot bárhol, bármely ágazatban való munkakereséshez. Cindy az elhivatott, motivált és az emberek új környezetbeli útkeresésében mindig segíteni kész EURES-tanácsadó kiváló példája. Állítása szerint „a kultúra jóval több, mint könyvek és zene". „Arról is szól, hogyan étkezünk ebédszünetben, illetve hogyan kommunikálunk."

Tudjon meg többet >>

28/07/2015


A forgatókönyvtől a filmig – svéd írók vizsgálják, hogy ötleteik szárnyra kapnak-e

Tizenkét forgatókönyvírónak adatott meg a lehetőség arra, hogy júniusban Berlinben producerek előtt ismertessék ötleteiket. A svéd Wanna Spiridonidou EURES-tanácsadó által szervezett harmadik ilyen németországi rendezvényen az írók filmipari szakemberekkel találkoztak és egy előadás során vázlatosan bemutatták történeteiket.

Tudjon meg többet >>

24/07/2015


Két olasz fiatal a YouTube-on számol be arról, ők miért választották „Az első EURES-állásod” programot

Fabio Bertollini és Agata Murgano két olyan olasz fiatal, akik „Az első EURES-állásod" program segítségével igyekeznek megragadni a lehető legjobb karrierlehetőségeket. Tapasztalataikat nemrég YouTube-videókban osztották meg másokkal. Cikkünkből megtudhatod, ők miért választották ezt a lehetőséget, és mit kínált nekik a program.

Tudjon meg többet >>

20/07/2015


EURES – összefogással az elhelyezkedésért és az állás megtartásáért

Amikor Panagiota Domestichou az EURES segítségével ápolási asszisztensként állást kapott Finnországban, úgy érezte, végre azt a munkát végezheti, amelyre Görögországban szerzett képesítése szól. A baj azonban így is utolérte – hat hónappal a belépése után munkáltatói azzal álltak elő, hogy további papírmunkára van szükség. Az EURES és a görögországi Europe Direct a finnországi EURES-szel együtt sietett a segítségére.

Tudjon meg többet >>

17/07/2015


Informatikai álláslehetőségek svédországi költözést fontolgató finnek számára

Svédországnak informatikához és számítógépekhez értő, valamint a technológiában jártas szakemberekre van szüksége. Néhány munkaadó felismerte, hogy Finnországban érdemes körülnézni, mivel a Nokiánál történt átszervezések során sokakat elbocsátottak. Mindkét ország EURES-tanácsadói hozzájárultak ahhoz, hogy az álláskeresők új munkaadókat találjanak, és belevágjanak a költözésbe.

Tudjon meg többet >>

13/07/2015


Egy új alkalmazás az önéletrajz alapján kiszámítja az elvárható fizetést

Munkát keres vagy fizetésemelést szeretne, de nem tudja biztosan, mennyit kérhet? Egy új alkalmazás segítségével kiszámolhatja, mennyit ér a munkáltatójának.

Tudjon meg többet >>

08/07/2015


Fiatal spanyol fogorvosok Hollandiában találnak munkát

Egy Spanyolországban élő holland férfi és egy hollandiai EURES-tanácsadó között zajló baráti beszélgetés adta meg az indító lökést egy 2014-ben indult kísérleti projektnek, amely fiatal spanyol fogorvosok hollandiai munkavállalását segíti. Hat hónappal később, az első EURES-állásod program segítségével 12 diplomás élt a lehetőséggel, hogy Spanyolországból Hollandiába költözzön. Számuk idén 40-re fog emelkedni.

Tudjon meg többet >>

03/07/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.