Sajtóhírek


5 reasons for joining a startup

After finishing his education in China, Head of Account Management Håvard Stjernen (29) decided to turn down a job offer in Norway and join a German startup company instead. Here he explains why.

Tudjon meg többet >>

06/12/2017


Hogyan védik az uniós szabályok a nyugdíját?

Akár első EURES élményére készül, akár az Európai Unió területén több helyen eltöltött évtizedes karriert követően közeledik nyugdíjba vonulása, kissé ijesztőnek tűnhet a nyugellátások összehangolása. Az uniós jog azonban egyszerűsíti és igazságossá teszi az állami és a magánnyugdíj iránti igények kezelését.

Tudjon meg többet >>

30/11/2017


Az a fontos, hogy merre tartasz, nem az, hogy hol tanulsz

A hölgy visszatérően megköszönte, hogy felvettük gyakornoknak a céghez. Miért? Mert néhány egyetemi hallgató elhitette vele, hogy „az olyan emberek, mint ő” mindig a sor végére kerülnek, amikor „olyan emberek” foglalkoztatnák, „mint én”.

Tudjon meg többet >>

23/11/2017


Nyáron Horvátország, télen Ausztria: egy álláskereső esetében ez már működik


A kkv-támogató eszköz: fokozza kkv-jének teljesítőképességét


Hozza ki a legtöbbet az önéletrajzából – próbáljon ki új megoldásokat!

A megpályázott állástípustól függően előfordul, hogy a munkáltató előbb valamilyen benyomást szeretne kapni a jelöltekről, és csak utána mérlegeli a készségeket és tapasztalatokat. Miért ne csatolna egy videós önéletrajzot a hagyományosabb változat mellé? Ha ezt testhezálló megoldásnak érzi, akkor olvassa el a szakértő tanácsait arról, hogy mikor érdemes videós önéletrajzot küldeni, és mit kell figyelembe vennie az elkészítésekor.

Tudjon meg többet >>

09/11/2017


5 tipp új szakmunkástanulók vagy gyakornokok számára

Ön megkapta az elfogadó nyilatkozatot (vagy e-mailt). Tudja, hogy mikor és hol kell kezdenie. Online megnézte az új munkahelyét, hogy tudja, mivel áll szemben. Mi a következő lépés? Itt az idő, hogy megtudja, mitől lesz a szakiskolai gyakorlata vagy szakmai gyakorlata igazán sikeres!

Tudjon meg többet >>

08/11/2017


How to make a good first impression… within the first two weeks

It doesn’t matter if it’s a full-time job, a vocational apprenticeship or a part-time internship – first impressions are always important. Lots of articles have been written about how to use those first precious few seconds wisely… so we thought we’d look at the first couple of weeks instead. After all, it can take some time to settle into a new workplace and find your feet!

Tudjon meg többet >>

02/11/2017


Álláskeresőből vállalkozó – az ifjúsági garancia megvalósította egy litván lány álmát

Goda Tokerės mindig is tudta, hogy a kreatív művészet területén szeretne dolgozni. Csak az nem volt világos számára, hogyan szerzi meg azokat a készségeket és tudást, amellyel ezt a célját meg is valósíthatja.

Tudjon meg többet >>

01/11/2017


Recruitment for all


felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.