Sajtóhírek


Milyen bennfentes információkkal szolgálhat Önnek egy csaknem 30 év tapasztalattal rendelkező, nyugdíjba vonuló tanácsadó?

Cindy Sijmonsma csaknem 30 éve készséggel ad tanácsot bárhol, bármely ágazatban való munkakereséshez. Cindy az elhivatott, motivált és az emberek új környezetbeli útkeresésében mindig segíteni kész EURES-tanácsadó kiváló példája. Állítása szerint „a kultúra jóval több, mint könyvek és zene". „Arról is szól, hogyan étkezünk ebédszünetben, illetve hogyan kommunikálunk."

Tudjon meg többet >>

28/07/2015


A forgatókönyvtől a filmig – svéd írók vizsgálják, hogy ötleteik szárnyra kapnak-e

Tizenkét forgatókönyvírónak adatott meg a lehetőség arra, hogy júniusban Berlinben producerek előtt ismertessék ötleteiket. A svéd Wanna Spiridonidou EURES-tanácsadó által szervezett harmadik ilyen németországi rendezvényen az írók filmipari szakemberekkel találkoztak és egy előadás során vázlatosan bemutatták történeteiket.

Tudjon meg többet >>

24/07/2015


Két olasz fiatal a YouTube-on számol be arról, ők miért választották „Az első EURES-állásod” programot

Fabio Bertollini és Agata Murgano két olyan olasz fiatal, akik „Az első EURES-állásod" program segítségével igyekeznek megragadni a lehető legjobb karrierlehetőségeket. Tapasztalataikat nemrég YouTube-videókban osztották meg másokkal. Cikkünkből megtudhatod, ők miért választották ezt a lehetőséget, és mit kínált nekik a program.

Tudjon meg többet >>

20/07/2015


EURES – összefogással az elhelyezkedésért és az állás megtartásáért

Amikor Panagiota Domestichou az EURES segítségével ápolási asszisztensként állást kapott Finnországban, úgy érezte, végre azt a munkát végezheti, amelyre Görögországban szerzett képesítése szól. A baj azonban így is utolérte – hat hónappal a belépése után munkáltatói azzal álltak elő, hogy további papírmunkára van szükség. Az EURES és a görögországi Europe Direct a finnországi EURES-szel együtt sietett a segítségére.

Tudjon meg többet >>

17/07/2015


Informatikai álláslehetőségek svédországi költözést fontolgató finnek számára

Svédországnak informatikához és számítógépekhez értő, valamint a technológiában jártas szakemberekre van szüksége. Néhány munkaadó felismerte, hogy Finnországban érdemes körülnézni, mivel a Nokiánál történt átszervezések során sokakat elbocsátottak. Mindkét ország EURES-tanácsadói hozzájárultak ahhoz, hogy az álláskeresők új munkaadókat találjanak, és belevágjanak a költözésbe.

Tudjon meg többet >>

13/07/2015


Egy új alkalmazás az önéletrajz alapján kiszámítja az elvárható fizetést

Munkát keres vagy fizetésemelést szeretne, de nem tudja biztosan, mennyit kérhet? Egy új alkalmazás segítségével kiszámolhatja, mennyit ér a munkáltatójának.

Tudjon meg többet >>

08/07/2015


Fiatal spanyol fogorvosok Hollandiában találnak munkát

Egy Spanyolországban élő holland férfi és egy hollandiai EURES-tanácsadó között zajló baráti beszélgetés adta meg az indító lökést egy 2014-ben indult kísérleti projektnek, amely fiatal spanyol fogorvosok hollandiai munkavállalását segíti. Hat hónappal később, az első EURES-állásod program segítségével 12 diplomás élt a lehetőséggel, hogy Spanyolországból Hollandiába költözzön. Számuk idén 40-re fog emelkedni.

Tudjon meg többet >>

03/07/2015


A fiatalok ezentúl még könnyebben juthatnak hozzá a foglalkoztathatóságukat javító lehetőségekhez

A mai munkaerőpiacon mintha minden az olyan fiatalok ellen dolgozna, akik szeretnék megvetni a lábukat a munkahelyi ranglétrán. Az európai fiatalok előtt álló akadályok között csak a tényezők egyike a tapasztalatok és a munkahelyi készségek hiánya, valamint az ilyen készségek elsajátítására nyíló lehetőségek szűkössége. Mivel az iskola vagy egyetem befejezése és a karrier kezdete között rögös út vár rájuk, szükségük van a támogatásra, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki életüknek ebből a sorsdöntő időszakából.

Tudjon meg többet >>

29/06/2015


Új ápolói készségek megszerzése egy másik országban – Marco az Egyesült Királyságba tart

Ötletek megosztása az ápolókkal és személyes fejlődés volt az a két cél, ami a 26 éves Marco Colombero-t arra ösztönözte, hogy kipróbálja magát az Egyesült Királyság nemzeti egészségügyi rendszerében.

Tudjon meg többet >>

26/06/2015


Az EURES-tanácsadók kreatívan gondolkoznak

Elgondolkodott már azon, hogy az EURES-tanácsadók hogyan tartanak lépést a más országbeli álláskeresők, toborzók és saját kollégáik szükségleteivel? Egészségügy, információ-technológia, mezőgazdaság – az EURES-tanácsadóktól bármely szektorral kapcsolatban lehet segítséget kérni. Ehhez tudniuk kell, hogy miről van szó, amihez kreatív gondolkodásra van szükség. Ez a történet arról szól, hogy egy görög tanácsadó hogyan informálódott a mérnöki szektorról.

Tudjon meg többet >>

22/06/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.