Sajtóhírek


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Tudjon meg többet >>

17/02/2017


Gyakornokból munkavállaló – Az ifjúsági garancia jóvoltából egy fiatal bolgár hölgy saját szakmájában talált állást

Theodora Dobreva, miután 10 évig folytatott közgazdaságtudományi tanulmányokat, arra számított, hogy a diplomájához közvetlenül kapcsolódó állást fog találni. Ám hiába szerzett közgazdasági és pénzügyi ellenőrzési alapfokú (BA) diplomát, a két állásnak, amelyre ajánlatot kapott, semmi köze nem volt a végzettségéhez.

Tudjon meg többet >>

17/02/2017


The 5 ‘S’ rules for writing a killer cover letter

Looking for a job can be time-consuming and sometimes a bit frustrating. It can be daunting to know that you applied for your dream job last week… but so did 300 other candidates! What’s the key to success?

Tudjon meg többet >>

10/02/2017


Svédországban megnyílnak a lehetőségek a finn tanárok előtt

Az EURES-hálózaton belüli együttműködésnek köszönhetően az állást kereső, szakképzett finnországi tanárokat most Svédországban új lehetőségek várják.

Tudjon meg többet >>

10/02/2017


A siker édes íze vitte az állást kereső Valerie-t Marseille-ből Ljubljanába

Mindössze két év telt el azóta, hogy a cukrászséf, Valerie Labat-Gest nagy levegőt vett és az EURES segítségével Franciaországból Szlovéniába költözött, és ma már saját üzletet készül nyitni Isztambulban.

Tudjon meg többet >>

03/02/2017


A svéd fiatalok pályakezdésének támogatása a dániai vendéglátóiparban

Azok a svéd gyakornokok, akik a dán vendéglátóiparban szeretnének elhelyezkedni, most segítséget kapnak ehhez egy kéthetes kurzusnak köszönhetően, amely az EURES Øresund régióban folyó, határokon átnyúló együttműködése révén jött létre. A projekt valójában arra tett kísérletet, hogy szoros kapcsolatot teremtsen a tanfolyamon tanított anyag és a munkáltatók kifejezett igényei között.

Tudjon meg többet >>

29/01/2017


Új, ausztriai állása új távlatokat nyit egy szlovén álláskereső számára

A kis szlovén falucskából származó Ana-Marija Vratanar először odahaza próbált elhelyezkedni, majd egy nap talált egy álláshirdetést, amely végül felkeltette érdeklődését. A helyi munkaügyi központban kifüggesztett hirdetés egy családi tulajdonban lévő ausztriai szállodában kínált álláslehetőséget. „Miért ne? – gondoltam magamban?” Ezt követően Ana Marija kapcsolatba lépett Žarko Markovič ljubljanai EURES-tanácsadóval.

Tudjon meg többet >>

13/01/2017


Boldog ünnepeket mindenkinek!

Az EURES ezúton kíván Önnek nagyon boldog ünnepeket és lehetőségekben bővelkedő újévet! Ha az újévi fogadalmai között új állás keresése is szerepel, akár álláskeresőként, akár változásokat keresve, új kulturális környezetben való munkalehetőség iránt érdeklődve, az EURES az Ön rendelkezésére áll a céljai megvalósításához.

Tudjon meg többet >>

20/12/2016


Hobbiból saját üzleti vállalkozás – Az ifjúsági garancia segítségével a fiatal görög nő megvalósíthatta az álmait

Aristea Zachari az iskola után három hónapnyi sikertelen álláskeresést követően továbbra is szülei anyagi támogatására volt utalva, ez pedig aggodalommal töltötte el a fiatal lányt. Amikor azonban a helyi pályaválasztási tanácsadónál tudomást szerzett az ifjúsági garancia kezdeményezéséről, kapva kapott az alkalmon, és fodrásztanulónak állt.

Tudjon meg többet >>

16/12/2016


Webinárium az önéletrajz és a motivációs levél svéd munkaerőpiachoz való igazításáról

Ha szeretne olyan országban dolgozni, ahol szép, természetes környezet veszi körül, ahol elismerik a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtésének fontosságát, és ahol a művészeteknek és a formatervezésnek gazdag hagyománya van, akkor Svédország éppen Önnek való hely.

Tudjon meg többet >>

13/12/2016


felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.