Sajtóhírek


Fiatal spanyol fogorvosok Hollandiában találnak munkát

Egy Spanyolországban élő holland férfi és egy hollandiai EURES-tanácsadó között zajló baráti beszélgetés adta meg az indító lökést egy 2014-ben indult kísérleti projektnek, amely fiatal spanyol fogorvosok hollandiai munkavállalását segíti. Hat hónappal később, az első EURES-állásod program segítségével 12 diplomás élt a lehetőséggel, hogy Spanyolországból Hollandiába költözzön. Számuk idén 40-re fog emelkedni.

Tudjon meg többet >>

03/07/2015


A fiatalok ezentúl még könnyebben juthatnak hozzá a foglalkoztathatóságukat javító lehetőségekhez

A mai munkaerőpiacon mintha minden az olyan fiatalok ellen dolgozna, akik szeretnék megvetni a lábukat a munkahelyi ranglétrán. Az európai fiatalok előtt álló akadályok között csak a tényezők egyike a tapasztalatok és a munkahelyi készségek hiánya, valamint az ilyen készségek elsajátítására nyíló lehetőségek szűkössége. Mivel az iskola vagy egyetem befejezése és a karrier kezdete között rögös út vár rájuk, szükségük van a támogatásra, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki életüknek ebből a sorsdöntő időszakából.

Tudjon meg többet >>

29/06/2015


Új ápolói készségek megszerzése egy másik országban – Marco az Egyesült Királyságba tart

Ötletek megosztása az ápolókkal és személyes fejlődés volt az a két cél, ami a 26 éves Marco Colombero-t arra ösztönözte, hogy kipróbálja magát az Egyesült Királyság nemzeti egészségügyi rendszerében.

Tudjon meg többet >>

26/06/2015


Az EURES-tanácsadók kreatívan gondolkoznak

Elgondolkodott már azon, hogy az EURES-tanácsadók hogyan tartanak lépést a más országbeli álláskeresők, toborzók és saját kollégáik szükségleteivel? Egészségügy, információ-technológia, mezőgazdaság – az EURES-tanácsadóktól bármely szektorral kapcsolatban lehet segítséget kérni. Ehhez tudniuk kell, hogy miről van szó, amihez kreatív gondolkodásra van szükség. Ez a történet arról szól, hogy egy görög tanácsadó hogyan informálódott a mérnöki szektorról.

Tudjon meg többet >>

22/06/2015


A Norvégiában dolgozó spanyol nővér számára a pozitív gondolkodásmód számít

Alba Gracia két évvel ezelőtt a szívére hallgatva Spanyolországból Norvégiába költözött, és ápolónői munkát vállalt. Története Spanyolországban a sikeres EURES-tapasztalat remek példájának számít. Alba és EURES-tanácsadója most arra vonatkozóan ad néhány tippet, hogyan találhatjuk meg a helyünket egy új országban.

Tudjon meg többet >>

15/06/2015


Új szakácsfogások elsajátítása a világ egyik legfestőibb hegyvidékén

A fiatal szakács, Matej Kulas, kilenc szezont dolgozott végig szakácsként Horvátországban ahol az álláslehetőségek ritkák, maguk a munkahelyek pedig gyakran bizonytalanok. Ezért miután úgy döntött, hogy Ausztriában próbál szerencsét, ellátogatott a Vorarlberg tartományban dolgozó EURES-tanácsadó, Dieter Müller és a helyi kereskedelmi kamara által szervezett állásbörzére. Azóta nincs megállás...

Tudjon meg többet >>

05/06/2015


Későbbre tolódó nyugdíjba vonulás, pályamódosítás az élet későbbi szakaszaiban – az EU idősebb munkavállalóira jellemző változó mintázat

Az EU-ban 65 év az átlagos nyugdíjkorhatár, ez azonban hamarosan változni fog. Dánia, Franciaország, Németország és Spanyolország úgy döntött, hogy 67-re emeli a nyugdíjkorhatárt, míg Nagy-Britanniában és Írországban 68 év a kitűzött cél. A legtöbb országban a 2020-as évek folyamán vezetik be ezeket a változtatásokat. Sokan vannak, akik saját igényeiknek megfelelően már most is idősebb korukig dolgoznak, pályát módosítanak, vagy részmunkaidős állást vállalnak.

Tudjon meg többet >>

03/06/2015


Több mint 30 évig segített az embereknek állást találni – egy nyugdíjba vonult EURES-tanácsadó beszél a siker titkáról

Barbara Gorter-Zahuta 32 éven át azzal foglalkozott, hogy az embereket összekapcsolja a lehetőségekkel, és ebből 15 évet az EURES-hálózat hollandiai tagjánál töltött. Áprilisban nyugdíjba ment, ennek alkalmából arra kértük, hogy a tapasztalt változásokra visszatekintve mondja el, mi kell ahhoz, hogy az ember otthon érezze magát új országában.

Tudjon meg többet >>

28/05/2015


A pingvinek hívó szava – a Brit Antarktiszi Felmérés többféle munkakörbe keres munkatársakatA pingvinek hívó szava – a Brit Antarktiszi Felmérés többféle munkakörbe keres munkatársakat

Kissé megunta elektronikai vagy informatikai munkádat? Lehet, hogy egy kicsit fel kelleni kavarni az állóvizet? Ha így érzi, lehet, hogy a Brit Antarktiszi Felmérés kínálja számára a tökéletes lehetőséget. A szervezet közzétette betöltendő álláshelyei listáját, amely néhány hónapra szóló lehetőségeket éppúgy tartalmaz, mint egy évnél hosszabbakat. Többek között elektromérnököt is keresnek.

Tudjon meg többet >>

22/05/2015


Nehéz munka, kellemes légkör – a belgiumi EURES segít állást találni a Club Med vállalatnál

Az üdülőhelyeken dolgozni vágyók azt hihetik, hogy a Club Med vállalatnál állást vállalni tiszta nyaralás. A turizmus ágazat munkaadói remélik, hogy az EURES tanácsadók segítségével megváltoztatható ez a téveszme.

Tudjon meg többet >>

22/05/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.