Sajtóhírek


Új, ausztriai állása új távlatokat nyit egy szlovén álláskereső számára

A kis szlovén falucskából származó Ana-Marija Vratanar először odahaza próbált elhelyezkedni, majd egy nap talált egy álláshirdetést, amely végül felkeltette érdeklődését. A helyi munkaügyi központban kifüggesztett hirdetés egy családi tulajdonban lévő ausztriai szállodában kínált álláslehetőséget. „Miért ne? – gondoltam magamban?” Ezt követően Ana Marija kapcsolatba lépett Žarko Markovič ljubljanai EURES-tanácsadóval.

Tudjon meg többet >>

13/01/2017


Boldog ünnepeket mindenkinek!

Az EURES ezúton kíván Önnek nagyon boldog ünnepeket és lehetőségekben bővelkedő újévet! Ha az újévi fogadalmai között új állás keresése is szerepel, akár álláskeresőként, akár változásokat keresve, új kulturális környezetben való munkalehetőség iránt érdeklődve, az EURES az Ön rendelkezésére áll a céljai megvalósításához.

Tudjon meg többet >>

20/12/2016


Hobbiból saját üzleti vállalkozás – Az ifjúsági garancia segítségével a fiatal görög nő megvalósíthatta az álmait

Aristea Zachari az iskola után három hónapnyi sikertelen álláskeresést követően továbbra is szülei anyagi támogatására volt utalva, ez pedig aggodalommal töltötte el a fiatal lányt. Amikor azonban a helyi pályaválasztási tanácsadónál tudomást szerzett az ifjúsági garancia kezdeményezéséről, kapva kapott az alkalmon, és fodrásztanulónak állt.

Tudjon meg többet >>

16/12/2016


Webinárium az önéletrajz és a motivációs levél svéd munkaerőpiachoz való igazításáról

Ha szeretne olyan országban dolgozni, ahol szép, természetes környezet veszi körül, ahol elismerik a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtésének fontosságát, és ahol a művészeteknek és a formatervezésnek gazdag hagyománya van, akkor Svédország éppen Önnek való hely.

Tudjon meg többet >>

13/12/2016


Célzott képzéssel segítik a spanyol séfeket a svéd munkaerőpiacra való bejutásban

Az EURES Spanyolország webináriumot hirdetett a svéd munkaerőpiacra szóló szakmai önéletrajzok megírásának témájában, hogy a lehető legtöbben sikerrel járjanak a svéd éttermekbe jelentkező spanyol séfeknek rendezett esemény alkalmával.

Tudjon meg többet >>

09/12/2016


Három éves az ifjúsági garancia – hogyan teljesít?

Az ifjúsági garancia és az ezt támogató ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés két uniós kezdeményezés, amely a fiatal felnőttek elhelyezkedését, továbbképzéshez vagy tanulószerződéses gyakorlati képzéshez való hozzájutását segíti. A programok három évvel ezelőtt az európai fiatalok körében jellemző munkanélküliség felszámolására indultak, és mára már több millió fiatalnak segítettek. Bár az eredmények tetszetősek, az Európai Bizottság tisztában van azzal, hogy még nem dőlhetünk hátra elégedetten.

Tudjon meg többet >>

06/12/2016


A legfrissebb statisztikák szerint az elmúlt két évben nőtt a foglalkoztatás

Az Unióban a munkanélküliség 2009 márciusa óta nem volt ilyen alacsony, mint ma (8,6%), amikor is 1,6 millió fővel kevesebb munkanélküli él az EU-ban, mint tavaly – közli a Foglalkoztatás és társadalmi fejlődés Európában (ESDE) – negyedéves áttekintés őszi kiadása.

Tudjon meg többet >>

02/12/2016


Egy olasz fiatal, aki otthonától 2000 km-re süti a tökéletes pizzákat

Ha eljön a Nagy Lehetőség, érdemes élni vele! A fiatal olasz idegenforgalmi és vendéglátóipari frissdiplomás, Emanuel Cappelletti pontosan így tett. Az EURES támogatásának köszönhetően ma már egy finnországi pizzériában dolgozik, és munkájának minden percét élvezi!

Tudjon meg többet >>

29/11/2016


Svéd forgatókönyvírók kaptak szakmai bemutatkozási lehetőséget Berlinben

Várja már a legújabb skandináv kasszasikert vagy tévésorozatot? Meglehet, hogy hamarosan képernyőre kerül – legalábbis az EURES Svédország által 2016. június 2-án rendezett „pitch”-en, azaz szakmai bemutatkozáson megjelent 23 szakember többségének pozitív véleménye ezt ígéri.

Tudjon meg többet >>

25/11/2016


Találj rá a benned rejlő tehetségre a szakképzés során!

A köztudatban még mindig él az az elképzelés, hogy a középiskola befejezése után az egyetem az egyetlen előre vezető út. Holott a szakképzés – például a szakmai gyakorlat – szintén remek lehetőségeket nyithat meg az abban részt vevők előtt. A tanfolyamok felépítése és az elsajátítható szakmák köre sokat változott az elmúlt évtizedek során. Eljött hát a tökéletes alkalom az Európai Bizottság számára, hogy megrendezze a szakmai ismeretek első hetét.

Tudjon meg többet >>

22/11/2016felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.