Sajtóhírek


Csillogtassa meg készségeit és személyiségét a távinterjúk alkalmával is!

Skype, Google Hangouts vagy Netop Live Guide – egyre több internetes kommunikációs csatorna válik állásinterjúk „helyszínévé", így az álláskeresőknek egyre gyakrabban kell ezeken keresztül meggyőzniük a munkaadókat, hogy ők a tökéletes jelöltek egy adott munkakör betöltésére. A telefonos interjúk népszerűsége is nőttön nő.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Idősebb munkavállalók külföldön – tapasztaltak és realisták

A tapasztalat segíthet valakinek eladni magát a munkaerőpiacon, de vissza is riaszthatja a lehetséges munkaadókat. Az idősebbek foglalkoztatása többe kerülhet, és ha a gazdaság gyengélkedik, a fiatal betanított munkások gyakran olcsóbb választást jelentenek. Ezért ha valaki azt tapasztalja, hogy saját országában egyre kevesebb állást tud megpályázni, jó ötlet lehet az EURES hálózata segítségével külföldre költözni.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Nincs megelégedve az otthoni fizetéssel? Keressen távolabb!

A WageIndicator Foundation által vezetett kutatás szakmánként hasonlítja össze a különféle országokban megkereshető órabért. Egy alkalmazás segítségével ellenőrízhetőek a különbségek szakmákra lebontva, így rögtön látható, hogy mely országokban a legmagasabbak a fizetések.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Svédország a lehetőségek hazája az informatikában jártas finn álláskeresők számára

Amikor tavaly nyáron a finn Nokia tömeges létszámleépítést jelentett be, sok finn informatikus helyzete egyszeriben kilátástalanná vált. Ezzel egy időben a folyamatosan terjeszkedő svéd informatikai szektor viszont sorozatos munkaerő-hiánnyal küzdött. Ezt a furcsa helyzetet felismerve az EURES finn és svéd szervezetei kiterjedt toborzókampányba kezdtek, amelyre egy sikeres foglalkozatási nap tette fel a koronát tavaly decemberben.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Az utazás szélesítheti a látókört, a külföldi munkavállalás azonban még okosabbá is tesz!

A külföldi munkavégzés, az új kultúrák és nyelvek megismerése gyors gondolkodást igényel, ami jelentősen edzi az agyat. Számos tanulmány igazolja, hogy a külföldön tanulók vagy dolgozók teljesítménye túlszárnyalja a többiekét a kreatív gondolkodás és problémamegoldás terén.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Önéletrajzok – az önreklám és az őszinteség közötti egyensúly eltalálása

Hallott annak az embernek a történetéről, aki a metrón utazott egy állásinterjúra és a kocsiból kiszállva káromkodással illetett egy másik utast? Az interjún aztán meglepetésként érte, hogy a vele szemben ülő interjúztató az a férfi volt, akivel szemben a metrón udvariatlanul viselkedett. Nem kapta meg az állást.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Manca Müller az EURES Szlovénia segítségével talált ideális állásra

Manca Müller diákok gyűrűjében van igazán elemében. Miután szlovéniai otthonát elhagyva egy ideig egy dán népfőiskolán tanult, nehéz szívvel távozott a szemeszter végén. Alig egy évvel később azonban pedagógusasszisztensként visszatért, jelenleg pedig már állandó pozíciót tölt be az iskolában. „Az EURES Szlovéniától megkaptam a kellő támogatást és önbizalmat ahhoz, hogy leküzdjem a bürokratikus nehézségeket és megtegyem ezt a nagy lépést" – meséli Manca Müller.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Vacsoraklubok – találkozzon helyiekkel, és kóstoljon bele a kultúrába!

Nos, megtette az első lépést, az EURES-hálózat segítségével sikerült külföldön elhelyezkednie, és éppen új fejezetet nyit az életében. Az új környezetbe való beilleszkedés bizony tartogathat kihívásokat, de ha szeretné jobban megismerni a helyieket, a vacsoraklubot Önnek találták ki!

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Ismerkedjen meg az Európai Online Foglalkoztatási Napok rendezvénysorozat szervezőcsapatával!

Az EURES Online Foglalkoztatási Napok mára az EURES legsikeresebb fóruma lett, ahol az álláskeresők és a munkaadók akár Európa két szegletéből is egymásra találhatnak. E rendezvények sikeréhez azonban megfeszített háttérmunkára van szükség. Az alábbiakban azokat kérdezzük, akik nélkül az EURES Online Foglalkoztatási Napok eseménysorozata nem jöhetett volna létre.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


A hatékony problémamegoldás kulcsa: az EURES ügyfélszolgálatának „emberi arca”

Sok álláskereső és munkáltató számára az EURES egy internetes eszközt jelent az európai munkaerőpiac kínálta lehetőségek felderítésére. Az EURES-portál hatékony működésének fenntartása azonban intenzív háttérmunkát igényel. Most az EURES ügyfélszolgálatának koordinátorával, Evi Guinouval beszélgetünk, aki luxemburgi csapatával együtt azon fáradozik, hogy hatékonyan megoldja az EURES-portállal kapcsolatos felhasználói problémákat.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.