Sajtóhírek


Investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future

As former US President John F. Kennedy once said, “The future promise of any nation can be directly measured by the present prospects of its youth.” Kennedy may have been talking about the United States, but the sentiment is one that can be applied to any EU Member State and the future of Europe as a whole. With the European Commission recently reaffirming its commitment to investing in young people, we look at why this is such an important issue, why investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future and how your business or organisation can get involved.

Tudjon meg többet >>

24/05/2017


Bátraké a szerencse: egy román autókereskedő története Svédországban


EURES Franciaország: Az állásvadászat könnyebb az Emploi Store segítségével

Ha jelenleg munkanélküli vagy változtatni szeretne a karrierjén, akkor érti, hogy az álláskeresés önmagában is munka. Interneten vállalatok utáni kereséssel töltött órák, munkaközvetítő oldalak, önéletrajzvázlatok, karriertanácsadás... és a lista csak folytatódik. Ez fárasztó és gyakran frusztráló, de a franciaországi EURES új weboldala olyan szolgáltatást nyújt Önnek, amely elvégzi mindezt a nehéz munkát.

Tudjon meg többet >>

17/05/2017


EURES: Opportunities for young people, businesses and organisations

While Drop’pin has always been a part of the EURES family, the platform’s recent relocation to the EURES website has firmly united the two services. We thought it was a good time to take a closer look at EURES and what this unique network has to offer the young people, businesses and organisations of Drop’pin.

Tudjon meg többet >>

16/05/2017


Reményt adunk a forgatókönyvíróknak


„Miért szeretne itt dolgozni?” – a kérdés, amire mindenképpen készüljön fel

Erre a kérdésre nehéz eredeti, ugyanakkor tartalmas választ adni. Ha a válaszával megpróbál szándékosan kitűnni a többiek közül, mesterkéltnek hathat. Ha viszont egyszerű, világos válasszal próbálkozik, jó eséllyel egy lesz a sok közül, akik mind pontosan ugyanazt mondták. Hogyan érhetjük el, hogy emlékezzenek ránk, és komolyan is vegyenek?

Tudjon meg többet >>

03/05/2017


Amit az Erasmus+ programról tudni érdemes

Az Erasmus+ az Európai Bizottságnak az oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló programja. Az Erasmus+ 2014 óta segíti fiatalok és szervezetek ezreit abban, hogy külföldön tágítsák ki horizontjukat, fejlesszék képességeiket (fiatalok) és javítsák alkalmazottaik képességbázisát (szervezetek). Az alábbi cikkben áttekintést kaphatunk az Erasmus+ által a Drop’pin@EURES-t használó fiataloknak és szervezeteknek kínált lehetőségekről.

Tudjon meg többet >>

25/04/2017


Az egykori horvát médiaszakember Németországban kamatoztatja interperszonális készségeit


Munka vagy egyetem – melyik a jó választás?

A jövőre irányuló döntések mindig nehezek, különösen, ha az egész életre vonatkoznak, és tartunk tőle, hogy rossz utat választunk. Sok fiatal az iskola befejezése után szembesül az egyik nagy döntéssel: egyetemre menjek vagy egyből a munkát válasszam? Örök dilemma ez és a válasz nem könnyű. Összegyűjtöttünk pár gondolatot, amely remélhetőleg segít a megfelelő választásban.

Tudjon meg többet >>

20/04/2017


Milyenek lesznek a munkahelyek 2050-ben?

A robotok, az automatizálás és az új üzleti modellek már ma is jelentős szerepet játszanak a munkahelyen, és a technológiának vitathatatlanul nagy hatása van arra, hogyan dolgozunk. De vajon a jövőre nézve milyen jóslatokba bocsátkozhatunk? Az elkövetkező évtizedekben hogyan fog kibontakozni az automatizálás felé mutató tendencia?

Tudjon meg többet >>

13/04/2017


felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.