Sajtóhírek


Nehéz helyzetben a norvég olaj- és gázágazat – néhányaknak az EURES Dánia segít új állást találni

A történelmileg alacsony árak miatt a norvég olaj- és gázipar sikerében nagy szerepet játszó, magasan képzett mérnökök közül a cégek most sokakat kénytelenek elbocsátani. Néhányak előtt azonban új lehetőségek nyílnak meg, mivel az EURES Dánia segítségével új ágazatokban, például a szélenergia területén helyezkedhetnek el.

Tudjon meg többet >>

26/07/2016


Egy fiatal portugál gyógyszerész új életet kezd Svédországban

A jó diploma és a többéves gyakorlat sem volt elegendő ahhoz, hogy a portugál Claudia Batalha olyan állást találjon, amellyel önálló, szüleitől független életet élhet. Minden megváltozott, amikor a Luxembourgban élő bátyja meglátogatta a családot, és beszámolt az ottani lehetőségekről. Claudia elhatározta, hogy követi bátyja példáját és az EU-ban keres munkát. „Ráébredtem, hogy nemcsak portugál vagyok, hanem európai is” – mondja.

Tudjon meg többet >>

22/07/2016


Egy rövid idénymunka külföldön, és máris jobban mutat az önéletrajza!

Brenda van de Klundert európai tanulmányokat hallgatott a hágai Haagse Hogeschoolban, és friss diplomásként végzettségéhez illő, kihívásokkal teli munkát keresett. Ezért a hollandiai Dordrechtben felkereste Peter de Leede EURES-tanácsadót, hogy megtudja, milyen lehetőségek várnak rá külföldön.

Tudjon meg többet >>

19/07/2016


Az összetett kérdések egyszerű megválaszolása – a hívóközpont egyik munkatársa elmesélte, miért szereti a munkáját

Leonie de Krijger 11 éve dolgozik a hollandiai Goes-ben működő ügyfélszolgálati hívóközpontban, és segíti az országba költözni és ott munkát vállalni szándékozó érdeklődőket. A segítségnyújtás palettája a szociális juttatások témakörétől a diplomák/oklevelek elismertetéséig terjed, Leonie és munkatársai támogatása révén kevesebb stresszel jár az álláskeresés.

Tudjon meg többet >>

12/07/2016


Spanyolországban a földközi-tengeri térség munkavállalói számára megrendezett foglalkoztatási napon az idénymunkáé volt a főszerep

A 2016. évi Baleár-szigeteki foglalkoztatási nap (Feria de la Ocupación SOIB-EURES) – amelynek fő témája az idénymunka volt – mintegy ezer látogatót vonzott. Közülük több mint háromszázan kaptak állásajánlatot helyben vagy külföldön. A rendezvény sikerét nagyban elősegítette, hogy az álláskeresők önéletrajzait előzetesen a megüresedett állásokhoz rendelték, és az eseményt korán beharangozták a közösségi médiában és az EURES weboldalán.

Tudjon meg többet >>

08/07/2016


Újonnan induló üzleti vállalkozásához 130 alkalmazottat szeretne felvenni? Az EURES Hollandiára biztosan számíthat!

A POCO német internetes bútoráruház termékei Németország-szerte már több mint száz üzletben átvehetők, így észszerűnek tűnt a döntés, hogy a vállalat az országhatártól néhány kilométerre, a hollandiai Enschedében is boltot nyit. A vállalat felismerte, hogy a külföldi munkaerő toborzásához segítségre van szüksége, ezért HR-osztálya felvette a kapcsolatot a németországi EURES-szel, amely Wim Evers holland EURES-tanácsadóhoz irányította őket.

Tudjon meg többet >>

05/07/2016


Az újonnan megreformált EURES számára az Ön sikere az első


„Európa az én régiómban” (#EUinmyregion) fotópályázat a Facebookon! – Mire vársz? Jelentkezz most!

Mivel az EU évente több ezer regionális projektet támogat, az egyik biztosan a Te lakókörnyezetedben valósult meg. Készíts róla egy klassz fotót, hogy Te lehess az, aki Brüsszelbe utazhat, és elhozhatja a fődíjat: egy fotós mesterkurzuson való részvétel lehetőségét. Jelentkezz Te is az #EUinmyregion pályázatra, hogy esélyed legyen a fődíjra!

Tudjon meg többet >>

28/06/2016


Állásinterjú előtt áll? Kellemetlennek érzi, hogy saját magát fényezze? Találjon más módot arra, hogy lenyűgözze az interjúztató személyt!

A felvételiztetők a teljesítményével kapcsolatban várnak komoly bizonyítékokat, és nem a meggyőző képességére kíváncsiak. Ne csüggedjen hát, ha az önreklámozás miatt kényelmetlenül érzi magát és csak idegesítik az arra vonatkozó tanácsok, hogy hogyan adja el magát. Van egy másik módszer, amely beválhat az állásinterjú értékes perceiben.

Tudjon meg többet >>

24/06/2016


A bolgár munkáltatóval való tartós kapcsolat révén az EURES-tanácsadó érdemi megoldásokat kínálhat

Erdal Egin holland EURES-tanácsadó az utóbbi 4 évben állandó készenlétben állt, hogy segítse a bulgáriai székhelyű nemzetközi céget, az Euroccort, amelynél nagy a kereslet a holland anyanyelvűek iránt. Az álláskeresők külföldi elhelyezkedését támogató napi munkája mellett Erdal 2012 óta nagyjából 30 ember alkalmazásához segítette hozzá az Euroccort.

Tudjon meg többet >>

21/06/2016felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.