Sajtóhírek


Why are cultural differences an asset for a company?


A jó kémia: Az olasz gyógyszerész szakember otthon érzi magát Svédországban


Észt környezetvédelmi szakértő új életet alakít ki Göteborgban

Az Észtországból származó Merit Kaal új svédországi munkahellyel szélesíti látóterét - és más álláskeresőket is arra ösztönöz, hogy a külföldi munkavállalásnak is adjanak esélyt.

Tudjon meg többet >>

11/10/2017


A gyakornoki programok 5 nagy előnye

Jonna Dromberg (22) gyakornokként dolgozik a CupoNation finnországi ágánál. Miután épp most ajánlottak neki gyakornoki helyet a vállalatnál, nehezen találnánk alkalmasabb személyt a szakmai gyakorlat öt előnyének felsorolására...

Tudjon meg többet >>

06/10/2017


Írja be a naptárába! Szakmai Készségek Hete

Minden fiatal cukrászt, értékesítési menedzsert és számítógépes programozót ide várunk! Akár pályakezdő, akár pályamódosításról álmodik, mindenképpen érdemes idén ősszel tájékozódnia arról, hogy milyen képzésre van szüksége az ideális állás megszerzéséhez – még ha nem is biztos abban, merre szeretne elindulni.

Tudjon meg többet >>

05/10/2017


Öt tipp az önéletrajz racionalizálásához

CV. Önéletrajz. Összefoglalás. Akárhogy is nevezzük, ennek egyetlen fő célja van: hogy reklámozza a személyt, a tudását és készségeit – és meggyőzze az álláshirdetőt arról, hogy érdemes interjúra hívni. Számtalan elméleti irányzat van azzal kapcsolatban, milyen a tökéletes önéletrajz, milyen információknak kell benne szerepelnie, hogyan építsük fel... most azonban a kitaposott ösvények újbóli bejárása helyett néhány általánosabb témán megyünk végig, hogy könnyebben összerendezze az erősségeit.

Tudjon meg többet >>

27/09/2017


Életre szóló kalandra vágyik? Lappföld tárt karokkal várja!

Új munkát keres, de nem akármilyet? Talán épp egy izgalmas és kalandos munkahelyről álmodik? Olyanról, amely a megszokottól eltérő, semmihez sem hasonlítható? Ha igen, akkor ez a cikk Önnek szól!

Tudjon meg többet >>

21/09/2017


5 tipp arra, hogy hogyan teremthet motiváló munkahelyet

Vállalkozását, illetve szervezetét alapvetően az ott dolgozó emberek működtetik. Legyenek akár ketten vagy kétszázan, cégét az alkalmazottjai viszik előre és ők segítenek elérni céljait. Habár az alkalmazottak elégedettségét olykor nem egyszerű egyensúlyba hozni a cég igényeivel és elvárásaival, és az is igaz, hogy sosem lehet mindig mindenki kedvére tenni, álljon itt néhány javaslat, amelyek segítségével felvirágoztathatja vállalkozását...

Tudjon meg többet >>

19/09/2017


„Az első EURES-állásod” segítségével a fiatal lengyel belekóstolhatott az olaszországi nyüzsgésbe!

Maciej Słowikowski, a 25 éves lengyel férfi London központjában élt és egy nyüzsgő étteremben dolgozott séfként. Egészen addig, amíg pár hónappal ezelőtt regisztrált az EURES-portálra és elindult azon az úton, amely alapvetően megváltoztatta az életét.

Tudjon meg többet >>

14/09/2017


„Az első EURES-állásod”: mit nyújt a program a fiatalok számára?

A 2012-ben kísérleti programként „Az első EURES-állásod” néven létrehozott, célzott mobilitási program a fiatal és tehetséges uniós polgároknak segít abban, hogy megtalálják a vállalatok és szervezetek által Európa-szerte kínált álláslehetőségeket.

Tudjon meg többet >>

13/09/2017


felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.