Sajtóhírek


A németországi fizetett szakmai gyakorlat és képzés egyet jelent a jövőbe való befektetéssel

Idén nyáron Szlovákiából és Spanyolországból tizenegy fiatal kerekedett fel, hogy Németország keleti részén tanulja meg, mit jelent idősgondozónak lenni. A MobiPro-EU (The Job of My Life) program és az EURES támogatásával egy hónapos szakmai gyakorlaton vesznek részt az általuk választott területen, miközben ingyenesen tanulják a német nyelvet.

Tudjon meg többet >>

21/10/2016


A szociális jogok európai pillérének kialakítása – vegyen részt a vitában

Megfelelnek-e szociális jogaink a 21. századnak? Javíthatjuk-e a munkanélkülieknek juttatott társadalmi támogatás célzottságát? Íme néhány azok közül a kérdések közül, amelyeket az Európai Bizottság által elindított, az év végéig tartó vita ideje alatt felvetnek.

Tudjon meg többet >>

18/10/2016


Nem kerültél be egyik friss diplomás programba sem? Semmi pánik! Más módja is van annak, hogy elindulj a karrierépítés útján!

Számos vállalatnak van friss diplomásoknak szánt programja, hogy magához vonzza az egyetemről éppen kikerült frissen végzett szakembereket. E programok révén gyorsan be lehet kerülni egy-egy iparágba. Ha az volt minden vágyad, hogy bekerülj egy ilyen programba, de nem sikerült, ne aggódj! Más remek módja is van annak, hogy elindulj felfelé azon a bizonyos ranglétrán.

Tudjon meg többet >>

14/10/2016


Lendületes kisfilm mutatja be, milyen lehetőségeik vannak a munkakeresőknek a nemzetközi színtéren

Szeretné szélesíteni a határait, új készségeket elsajátítani vagy egy nemzetközi mobilitási projektben részt venni azért, hogy színesítse önéletrajzát? Ha már betöltötte 18. életévét, de még nem múlt el 30, nézze meg a brüsszeli állami foglalkoztatási szolgálat, az Actiris nemzetközi munkaközvetítéssel foglalkozó részlege, az Actiris International által készített vidám kisfilmet.

Tudjon meg többet >>

11/10/2016


A Nursing Homes Ireland örömmel fogadja az EURES segítségét a tagjai számára szükséges munkatársak megtalálásához

Írországban jelenleg mind az állami, mind a magánszektorban hiány van képesített ápolókból. A Nursing Homes Ireland 118 tagjának (csak magán bentlakásos ápolási intézmények) körében, 2016 januárjában elvégzett felmérés eredményei azt jelzik, hogy 300 álláshely betöltetlen.

Tudjon meg többet >>

07/10/2016


Az állásajánlatok közösségi médiában létrejött csoportoknak történő célzott eljuttatása segít azoknak, akik haza szeretnének térni származási országukba

Jóllehet az EURES többnyire a külföldi munkaerő megtalálásában vagy a külföldi munkavállalásban működik közre, a saját országba való visszaköltözésben is segítheti a munkavállalókat azzal, hogy jó álláslehetőségeket ajánl a figyelmükbe.

Tudjon meg többet >>

04/10/2016


Egy spanyol EURES-tanácsadó legújabb kihívása: biológusokat találni egy dán cég részére

Manuel Zazo Cardeñosa EURES-tanácsadó már tudja, miről lehet felismerni a jó fejőmunkást, de most abban is gyakorlatot szerezhetett, hogyan keresse meg a legalkalmasabb jelölteket, akik találkozhatnak a legnagyobb dániai egészségügyi vállalat, a Novo Nordisk képviselőivel. Bármilyen felvételi igénnyel állnak elő az EURES-hez forduló cégek, a tanácsadók minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy teljesítsék.

Tudjon meg többet >>

30/09/2016


Egy olasz fiatalember az egész világot bejárta az uniós kezdeményezéseknek köszönhetően

Danilo Bisbano először az Erasmus-program ösztöndíjasaként tanult Finnországban, majd később az Európai önkéntes szolgálat munkatársaként dolgozott az országban, ezt követően a Leonardo Da Vinci programban beadott sikeres pályázata az egyesült királyságbeli Cambridge-be repítette. Jelenleg pedig az EURES-nek köszönhetően a Disney-nek dolgozik, az Epcot Élményparkban, az egyesült államokbeli Orlandóban.

Tudjon meg többet >>

27/09/2016


Izgalmas időszak – Friss diplomások a karrierépítés küszöbén

Európa-szerte sok fiatal int búcsút iskolájának, egyetemének, főiskolájának. Ha Ön is olyan fiatal, aki számára most ért véget a nappali képzés, akkor Ön szerencsés, mert az egész világ a lábai előtt hever! Lássuk tehát, mit gondolnak a fiatal európaiak az előttük álló lehetőségekről és milyen reményekkel vágnak neki az életnek!

Tudjon meg többet >>

23/09/2016


A legfrappánsabb kérdések, ha az interjúztató neked passzolja a labdát

Az interjúk egyik legrettegettebb része, amikor nekünk szegezik a kérdést: Van valami kérdése? Ahelyett, hogy leblokkolnál, inkább ragadd meg ezt a pillanatot, és tűnj ki a tömegből! Íme az öt legfrappánsabb kérdés, amivel garantáltan mély benyomást teszel az interjúztatókra!

Tudjon meg többet >>

02/09/2016felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.