Sajtóhírek


Szeretne külföldre menni, hogy ott keressen munkát? Ne feledje, hogy járadékait exportálhaja

Amikor Delphine Beukelaers elhagyta Franciaországot, hogy a lettországi Rigában keressen munkát, arra számított, hogy majd a megtakarításaiból kell megélnie. Csupán pár hétbe fektetett volna be pénzt és energiát. Talán az összes pénzét is, de nem elegendő időt arra, hogy munkát keressen, eljusson az interjúra és megkapja az állást. Megkönnyebbült, mikor a tudomására jutott, hogy joga van járadékainak Franciaországból történő exportálására.

Tudjon meg többet >>

06/10/2015


Új terek hódítása – EURES állásbörze a közösségi médiákban

A rendezvény időpontját érdemes feljegyezni a naptárba! 2015. október 9-én pénteken kezdődik a kizárólag a Twitteren és a Facebookon zajló állásbörze. A holland EURES által megrendezett innovatív esemény a hálózat első ilyen jellegű állásbörzéje. Ha sikeresnek bizonyul, ösztönző lehet a többi európai országbeli EURES-kollégák számára, hogy hasonló eseményt rendezzenek.

Tudjon meg többet >>

01/10/2015


Egy litván építőipari cég gyorsan és könnyen töltötte be álláshelyeit az EURES segítségének köszönhetően

A litvániai Kaunasban működő Projektana építőipari vállalat a kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére is sikeresen működik. Legfőbb tevékenysége az alapok elkészítése különböző építési helyszíneken Litvániában, Lettországban, Fehéroroszországban és Oroszországban. A beérkező megrendelések mennyisége miatt gyakran előfordul, hogy új munkatársakat kell felvenniük, és egyre messzebb kell keresgélniük, hogy megfelelő képzettségű szakembert találjanak. A Projektana egyértelműen előnyösnek találja, hogy az EURES hálózatán belül talált munkatársakra.

Tudjon meg többet >>

29/09/2015


Dániába költözne munkát vállalni? A Workindenmark partnereknek szóló programja segít a partnerének is munkát találni

Nem kell felfüggesztenie karrierjét, ha partnere Dániában vállal munkát. Tiago is erre a következtetésre jutott, amikor feleségét pszichiáter munkakörbe felvette egy dán kórház. A Workindenmark partnereknek szóló programját vették igénybe, amely segítséget és szaktanácsadást nyújt a partnerek álláshoz jutása terén.

Tudjon meg többet >>

18/09/2015


A németországi Fekete-erdőben görög ápolónő gondoz egy Alzheimer-kóros beteget „Az első EURES-állásod” programnak köszönhetően

A németországi Fekete-erdőben görög ápolónő gondoz egy Alzheimer-kóros beteget „Az első EURES-állásod" programnak köszönhetően

Tudjon meg többet >>

15/09/2015


A tantermi tanulást és a munkahelyi gyakorlatot ötvöző MobiPro program igazán kifizetődő

Csak az idén száznál több bolgár fiatal ragadta meg az alkalmat, hogy éljen a németországi Job of my Life (Életem állása) elnevezésű programnak köszönhető szakképzési és elhelyezkedési lehetőségek előnyeivel.

Tudjon meg többet >>

10/09/2015


Álláskeresés az EURES-portálon – hatékonyabb keresés, egyszerűbb használat

Portálunk nagy átalakulás előtt áll! Az „Álláskeresés" eszközt használók hamarosan sokkal eredményesebben és egy letisztult felületen tudnak keresni.

Tudjon meg többet >>

07/09/2015


Szakmai gyakorlat, gyakornoki program, tanulószerződéses gyakorlati képzés – melyik való Önnek?

Ha Ön 35 évesnél fiatalabb és munkát keres, akkor Az első EURES-állásod és az új Drop'pin@EURES portál lehet a megoldás! Ezek az oldalak segíthetnek állást, szakmai gyakorlatot vagy tanulószerződéses gyakorlati képzést keresni az uniós országokban, Norvégiában vagy Izlandon. De tisztában van azzal, mi a különbség a szakmai gyakorlat és a tanulószerződéses gyakorlati képzés között? És mi a helyzet a gyakornoki programmal? Ha tovább olvas, minden kérdésére választ talál!

Tudjon meg többet >>

04/09/2015


Az iskolából kimaradó fiatalokat az EURES-tanácsadók segítik az esélylatolgatásban

Az EURES-tanácsadóknak köszönhetően az iskolából kimaradó lett fiatalok betekintést nyerhetnek az Európa-szerte zajló állásvadászatba. A tanácsadók felkeresik az iskolákat, hogy személyesen is elbeszélgessenek a jövő álláskeresőivel.

Tudjon meg többet >>

01/09/2015


A kétnyelvű emberek felturbózzák agyuk kognitív képességeit

Ha valaki több nyelven beszél, annak előnyei nyilvánvalóak: több helyen érzi otthon magát, könnyebben talál munkát és könnyedén szóba elegyedik másokkal. Közelmúltbeli kutatások eredményei szerint azonban a többnyelvűségnek további rejtett előnyei is vannak.

Tudjon meg többet >>

28/08/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.