Sajtóhírek


A toborzási partnerségnek köszönhetően olasz ápolók írországi idősek otthonában helyezkedhetnek el

Írország négyszáznál is több, zömmel vidéki idősotthonába folyamatosan keresik a szakképzett személyzetet. 2016 márciusa óta az EURES Írország és az EURES Olaszország közös projektjének köszönhetően nyolc magasan képzett ápolónak sikerült elhelyezkednie Írországban, és további állásajánlatok is függőben vannak.

Tudjon meg többet >>

25/10/2016


A németországi fizetett szakmai gyakorlat és képzés egyet jelent a jövőbe való befektetéssel

Idén nyáron Szlovákiából és Spanyolországból tizenegy fiatal kerekedett fel, hogy Németország keleti részén tanulja meg, mit jelent idősgondozónak lenni. A MobiPro-EU (The Job of My Life) program és az EURES támogatásával egy hónapos szakmai gyakorlaton vesznek részt az általuk választott területen, miközben ingyenesen tanulják a német nyelvet.

Tudjon meg többet >>

21/10/2016


A szociális jogok európai pillérének kialakítása – vegyen részt a vitában

Megfelelnek-e szociális jogaink a 21. századnak? Javíthatjuk-e a munkanélkülieknek juttatott társadalmi támogatás célzottságát? Íme néhány azok közül a kérdések közül, amelyeket az Európai Bizottság által elindított, az év végéig tartó vita ideje alatt felvetnek.

Tudjon meg többet >>

18/10/2016


Nem kerültél be egyik friss diplomás programba sem? Semmi pánik! Más módja is van annak, hogy elindulj a karrierépítés útján!

Számos vállalatnak van friss diplomásoknak szánt programja, hogy magához vonzza az egyetemről éppen kikerült frissen végzett szakembereket. E programok révén gyorsan be lehet kerülni egy-egy iparágba. Ha az volt minden vágyad, hogy bekerülj egy ilyen programba, de nem sikerült, ne aggódj! Más remek módja is van annak, hogy elindulj felfelé azon a bizonyos ranglétrán.

Tudjon meg többet >>

14/10/2016


Lendületes kisfilm mutatja be, milyen lehetőségeik vannak a munkakeresőknek a nemzetközi színtéren

Szeretné szélesíteni a határait, új készségeket elsajátítani vagy egy nemzetközi mobilitási projektben részt venni azért, hogy színesítse önéletrajzát? Ha már betöltötte 18. életévét, de még nem múlt el 30, nézze meg a brüsszeli állami foglalkoztatási szolgálat, az Actiris nemzetközi munkaközvetítéssel foglalkozó részlege, az Actiris International által készített vidám kisfilmet.

Tudjon meg többet >>

11/10/2016


A Nursing Homes Ireland örömmel fogadja az EURES segítségét a tagjai számára szükséges munkatársak megtalálásához

Írországban jelenleg mind az állami, mind a magánszektorban hiány van képesített ápolókból. A Nursing Homes Ireland 118 tagjának (csak magán bentlakásos ápolási intézmények) körében, 2016 januárjában elvégzett felmérés eredményei azt jelzik, hogy 300 álláshely betöltetlen.

Tudjon meg többet >>

07/10/2016


Az állásajánlatok közösségi médiában létrejött csoportoknak történő célzott eljuttatása segít azoknak, akik haza szeretnének térni származási országukba

Jóllehet az EURES többnyire a külföldi munkaerő megtalálásában vagy a külföldi munkavállalásban működik közre, a saját országba való visszaköltözésben is segítheti a munkavállalókat azzal, hogy jó álláslehetőségeket ajánl a figyelmükbe.

Tudjon meg többet >>

04/10/2016


Egy spanyol EURES-tanácsadó legújabb kihívása: biológusokat találni egy dán cég részére

Manuel Zazo Cardeñosa EURES-tanácsadó már tudja, miről lehet felismerni a jó fejőmunkást, de most abban is gyakorlatot szerezhetett, hogyan keresse meg a legalkalmasabb jelölteket, akik találkozhatnak a legnagyobb dániai egészségügyi vállalat, a Novo Nordisk képviselőivel. Bármilyen felvételi igénnyel állnak elő az EURES-hez forduló cégek, a tanácsadók minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy teljesítsék.

Tudjon meg többet >>

30/09/2016


Egy olasz fiatalember az egész világot bejárta az uniós kezdeményezéseknek köszönhetően

Danilo Bisbano először az Erasmus-program ösztöndíjasaként tanult Finnországban, majd később az Európai önkéntes szolgálat munkatársaként dolgozott az országban, ezt követően a Leonardo Da Vinci programban beadott sikeres pályázata az egyesült királyságbeli Cambridge-be repítette. Jelenleg pedig az EURES-nek köszönhetően a Disney-nek dolgozik, az Epcot Élményparkban, az egyesült államokbeli Orlandóban.

Tudjon meg többet >>

27/09/2016


Izgalmas időszak – Friss diplomások a karrierépítés küszöbén

Európa-szerte sok fiatal int búcsút iskolájának, egyetemének, főiskolájának. Ha Ön is olyan fiatal, aki számára most ért véget a nappali képzés, akkor Ön szerencsés, mert az egész világ a lábai előtt hever! Lássuk tehát, mit gondolnak a fiatal európaiak az előttük álló lehetőségekről és milyen reményekkel vágnak neki az életnek!

Tudjon meg többet >>

23/09/2016felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.