Sajtóhírek


Csillogtassa meg készségeit és személyiségét a távinterjúk alkalmával is!

Skype, Google Hangouts vagy Netop Live Guide – egyre több internetes kommunikációs csatorna válik állásinterjúk „helyszínévé", így az álláskeresőknek egyre gyakrabban kell ezeken keresztül meggyőzniük a munkaadókat, hogy ők a tökéletes jelöltek egy adott munkakör betöltésére. A telefonos interjúk népszerűsége is nőttön nő.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Idősebb munkavállalók külföldön – tapasztaltak és realisták

A tapasztalat segíthet valakinek eladni magát a munkaerőpiacon, de vissza is riaszthatja a lehetséges munkaadókat. Az idősebbek foglalkoztatása többe kerülhet, és ha a gazdaság gyengélkedik, a fiatal betanított munkások gyakran olcsóbb választást jelentenek. Ezért ha valaki azt tapasztalja, hogy saját országában egyre kevesebb állást tud megpályázni, jó ötlet lehet az EURES hálózata segítségével külföldre költözni.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Nincs megelégedve az otthoni fizetéssel? Keressen távolabb!

A WageIndicator Foundation által vezetett kutatás szakmánként hasonlítja össze a különféle országokban megkereshető órabért. Egy alkalmazás segítségével ellenőrízhetőek a különbségek szakmákra lebontva, így rögtön látható, hogy mely országokban a legmagasabbak a fizetések.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Svédország a lehetőségek hazája az informatikában jártas finn álláskeresők számára

Amikor tavaly nyáron a finn Nokia tömeges létszámleépítést jelentett be, sok finn informatikus helyzete egyszeriben kilátástalanná vált. Ezzel egy időben a folyamatosan terjeszkedő svéd informatikai szektor viszont sorozatos munkaerő-hiánnyal küzdött. Ezt a furcsa helyzetet felismerve az EURES finn és svéd szervezetei kiterjedt toborzókampányba kezdtek, amelyre egy sikeres foglalkozatási nap tette fel a koronát tavaly decemberben.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Az utazás szélesítheti a látókört, a külföldi munkavállalás azonban még okosabbá is tesz!

A külföldi munkavégzés, az új kultúrák és nyelvek megismerése gyors gondolkodást igényel, ami jelentősen edzi az agyat. Számos tanulmány igazolja, hogy a külföldön tanulók vagy dolgozók teljesítménye túlszárnyalja a többiekét a kreatív gondolkodás és problémamegoldás terén.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.