Sajtóhírek


Amit az Erasmus+ programról tudni érdemes

Az Erasmus+ az Európai Bizottságnak az oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló programja. Az Erasmus+ 2014 óta segíti fiatalok és szervezetek ezreit abban, hogy külföldön tágítsák ki horizontjukat, fejlesszék képességeiket (fiatalok) és javítsák alkalmazottaik képességbázisát (szervezetek). Az alábbi cikkben áttekintést kaphatunk az Erasmus+ által a Drop’pin@EURES-t használó fiataloknak és szervezeteknek kínált lehetőségekről.

Tudjon meg többet >>

25/04/2017


Az egykori horvát médiaszakember Németországban kamatoztatja interperszonális készségeit


Munka vagy egyetem – melyik a jó választás?

A jövőre irányuló döntések mindig nehezek, különösen, ha az egész életre vonatkoznak, és tartunk tőle, hogy rossz utat választunk. Sok fiatal az iskola befejezése után szembesül az egyik nagy döntéssel: egyetemre menjek vagy egyből a munkát válasszam? Örök dilemma ez és a válasz nem könnyű. Összegyűjtöttünk pár gondolatot, amely remélhetőleg segít a megfelelő választásban.

Tudjon meg többet >>

20/04/2017


Milyenek lesznek a munkahelyek 2050-ben?

A robotok, az automatizálás és az új üzleti modellek már ma is jelentős szerepet játszanak a munkahelyen, és a technológiának vitathatatlanul nagy hatása van arra, hogyan dolgozunk. De vajon a jövőre nézve milyen jóslatokba bocsátkozhatunk? Az elkövetkező évtizedekben hogyan fog kibontakozni az automatizálás felé mutató tendencia?

Tudjon meg többet >>

13/04/2017


Nem az én hibám, hanem az övé: hogyan kezeljük, ha visszautasítják a jelentkezésünket?

Mindannyian voltunk már hasonló helyzetben. Miután írtunk egy kiváló önéletrajzot, tökéletesre csiszoltuk kísérőlevelünket, remekeltünk az interjún, és visszafojtott lélegzettel vártuk a telefonhívást vagy e-mailt, csak ennyit kaptunk válaszul: „Köszönjük, nem...”. Ha egyáltalán válaszra méltattak.

Tudjon meg többet >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Tudjon meg többet >>

05/04/2017


Magyar–osztrák EURES partnerség segíti az induló vállalkozásokat

A munkavégzési módok átalakulásával sok hagyományos szakma helyébe új technológiák lépnek, és a vállalatok a hagyományos foglalkoztatás helyett szívesebben dolgoztatnak szerződéssel. Az ilyen újdonságok fényében az EURES is alkalmazkodik a tekintetben, hogyan segíti az álláskeresőket.

Tudjon meg többet >>

04/04/2017


Külföldi tanulás, képzés vagy állás – Mit érdemes tudni?

Az uniós polgárság egyik nagyszerű előnye, hogy szabadon költözhet egy másik tagállamba munkavállalás vagy tanulás céljából. Ezt a vonzó lehetőséget évente több ezer fiatal használja ki, hogy tapasztalatokat szerezzen. Ezért csokorba gyűjtöttük a leghasznosabb tanácsainkat arra az esetre, ha úgy dönt, vesz egy mély levegőt, és külföldön tanul tovább vagy vállal munkát.

Tudjon meg többet >>

29/03/2017


Az ifjúsági garancia segített az álláskeresőnek abban, hogy a kommunikáció területén tudjon elhelyezkedni

Miután több állásinterjú után még mindig állástalan volt, a szlovén David Banović kezdte elveszíteni a motivációját. De ahelyett, hogy feladta volna, az ifjúsági garanciához fordult segítségért.

Tudjon meg többet >>

23/03/2017


Mi az a VET és milyen jelentőséggel bír számomra?


felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.