Sajtóhírek


Nehéz munka, kellemes légkör – a belgiumi EURES segít állást találni a Club Med vállalatnál

Az üdülőhelyeken dolgozni vágyók azt hihetik, hogy a Club Med vállalatnál állást vállalni tiszta nyaralás. A turizmus ágazat munkaadói remélik, hogy az EURES tanácsadók segítségével megváltoztatható ez a téveszme.

Tudjon meg többet >>

22/05/2015


12 svéd forgatókönyvírónak nyílt lehetősége arra, hogy lengyel producerek előtt ismertessék filmötleteiket

A forgatókönyvírói szakmában közismerten nehéz meggyökerezni. Idén március 26-án azonban tizenkét svéd forgatókönyvíró soha vissza nem térő lehetőséget kapott, amikor a Lengyel Filmintézet közreműködésével filmszakemberek előtt mutathatták be ötleteiket. Ez az esemény a svédországi székhelyű EURES-tanácsadó, Wanna Spiridonidou és a Filmintézet közötti, két évig tartó kapcsolatépítés gyümölcse volt.

Tudjon meg többet >>

12/05/2015


A pingvinek hívó szava – a Brit Antarktiszi Felmérés többféle munkakörbe keres munkatársakatA pingvinek hívó szava – a Brit Antarktiszi Felmérés többféle munkakörbe keres munkatársakat

Kissé megunta elektronikai vagy informatikai munkádat? Lehet, hogy egy kicsit fel kelleni kavarni az állóvizet? Ha így érzi, lehet, hogy a Brit Antarktiszi Felmérés kínálja számára a tökéletes lehetőséget. A szervezet közzétette betöltendő álláshelyei listáját, amely néhány hónapra szóló lehetőségeket éppúgy tartalmaz, mint egy évnél hosszabbakat. Többek között elektromérnököt is keresnek.

Tudjon meg többet >>

22/05/2015


Az első EURES-állásod program révén új lehetőségek Németországban

A Dél-Németországban működő első EURES-állásod (YfEj) csoport alig hét hónap alatt 65 fiatal görög, spanyol, román és portugál álláskeresőnek segített az egészségügyi ágazatban és az idősgondozás terén tevékeny kkv-knál állást találni.

Tudjon meg többet >>

06/05/2015


Az EURES tanácsadásának köszönhetően a fényképész kiállítást rendezhetett

Egy 2014-ben közzétett jelentés szerint a kreatív és kulturális szektor az EU GDP-jének 4,2%-át teszi ki és körülbelül hétmillió embert foglalkoztat, főként kisvállalkozásoknál. A kreatív, illetve művészi munka iránti igény azonban nem annyira egyértelmű, mint más szektorokban, a foglalkoztatás nem követi ugyanazt a mintát. Ennek következtében az EURES-tanácsadóknak más megközelítést kell alkalmazniuk a művészek és az álláslehetőségek összepárosítása során.

Tudjon meg többet >>

05/05/2015


Csillogtassa meg készségeit és személyiségét a távinterjúk alkalmával is!

Skype, Google Hangouts vagy Netop Live Guide – egyre több internetes kommunikációs csatorna válik állásinterjúk „helyszínévé", így az álláskeresőknek egyre gyakrabban kell ezeken keresztül meggyőzniük a munkaadókat, hogy ők a tökéletes jelöltek egy adott munkakör betöltésére. A telefonos interjúk népszerűsége is nőttön nő.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Idősebb munkavállalók külföldön – tapasztaltak és realisták

A tapasztalat segíthet valakinek eladni magát a munkaerőpiacon, de vissza is riaszthatja a lehetséges munkaadókat. Az idősebbek foglalkoztatása többe kerülhet, és ha a gazdaság gyengélkedik, a fiatal betanított munkások gyakran olcsóbb választást jelentenek. Ezért ha valaki azt tapasztalja, hogy saját országában egyre kevesebb állást tud megpályázni, jó ötlet lehet az EURES hálózata segítségével külföldre költözni.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Nincs megelégedve az otthoni fizetéssel? Keressen távolabb!

A WageIndicator Foundation által vezetett kutatás szakmánként hasonlítja össze a különféle országokban megkereshető órabért. Egy alkalmazás segítségével ellenőrízhetőek a különbségek szakmákra lebontva, így rögtön látható, hogy mely országokban a legmagasabbak a fizetések.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Svédország a lehetőségek hazája az informatikában jártas finn álláskeresők számára

Amikor tavaly nyáron a finn Nokia tömeges létszámleépítést jelentett be, sok finn informatikus helyzete egyszeriben kilátástalanná vált. Ezzel egy időben a folyamatosan terjeszkedő svéd informatikai szektor viszont sorozatos munkaerő-hiánnyal küzdött. Ezt a furcsa helyzetet felismerve az EURES finn és svéd szervezetei kiterjedt toborzókampányba kezdtek, amelyre egy sikeres foglalkozatási nap tette fel a koronát tavaly decemberben.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015


Az utazás szélesítheti a látókört, a külföldi munkavállalás azonban még okosabbá is tesz!

A külföldi munkavégzés, az új kultúrák és nyelvek megismerése gyors gondolkodást igényel, ami jelentősen edzi az agyat. Számos tanulmány igazolja, hogy a külföldön tanulók vagy dolgozók teljesítménye túlszárnyalja a többiekét a kreatív gondolkodás és problémamegoldás terén.

Tudjon meg többet >>

17/04/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.