Sajtóhírek


EURES Franciaország: Az állásvadászat könnyebb az Emploi Store segítségével

Ha jelenleg munkanélküli vagy változtatni szeretne a karrierjén, akkor érti, hogy az álláskeresés önmagában is munka. Interneten vállalatok utáni kereséssel töltött órák, munkaközvetítő oldalak, önéletrajzvázlatok, karriertanácsadás... és a lista csak folytatódik. Ez fárasztó és gyakran frusztráló, de a franciaországi EURES új weboldala olyan szolgáltatást nyújt Önnek, amely elvégzi mindezt a nehéz munkát.

Tudjon meg többet >>

17/05/2017


EURES: Opportunities for young people, businesses and organisations

While Drop’pin has always been a part of the EURES family, the platform’s recent relocation to the EURES website has firmly united the two services. We thought it was a good time to take a closer look at EURES and what this unique network has to offer the young people, businesses and organisations of Drop’pin.

Tudjon meg többet >>

16/05/2017


Reményt adunk a forgatókönyvíróknak


„Miért szeretne itt dolgozni?” – a kérdés, amire mindenképpen készüljön fel

Erre a kérdésre nehéz eredeti, ugyanakkor tartalmas választ adni. Ha a válaszával megpróbál szándékosan kitűnni a többiek közül, mesterkéltnek hathat. Ha viszont egyszerű, világos válasszal próbálkozik, jó eséllyel egy lesz a sok közül, akik mind pontosan ugyanazt mondták. Hogyan érhetjük el, hogy emlékezzenek ránk, és komolyan is vegyenek?

Tudjon meg többet >>

03/05/2017


Amit az Erasmus+ programról tudni érdemes

Az Erasmus+ az Európai Bizottságnak az oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló programja. Az Erasmus+ 2014 óta segíti fiatalok és szervezetek ezreit abban, hogy külföldön tágítsák ki horizontjukat, fejlesszék képességeiket (fiatalok) és javítsák alkalmazottaik képességbázisát (szervezetek). Az alábbi cikkben áttekintést kaphatunk az Erasmus+ által a Drop’pin@EURES-t használó fiataloknak és szervezeteknek kínált lehetőségekről.

Tudjon meg többet >>

25/04/2017


Az egykori horvát médiaszakember Németországban kamatoztatja interperszonális készségeit


Munka vagy egyetem – melyik a jó választás?

A jövőre irányuló döntések mindig nehezek, különösen, ha az egész életre vonatkoznak, és tartunk tőle, hogy rossz utat választunk. Sok fiatal az iskola befejezése után szembesül az egyik nagy döntéssel: egyetemre menjek vagy egyből a munkát válasszam? Örök dilemma ez és a válasz nem könnyű. Összegyűjtöttünk pár gondolatot, amely remélhetőleg segít a megfelelő választásban.

Tudjon meg többet >>

20/04/2017


Milyenek lesznek a munkahelyek 2050-ben?

A robotok, az automatizálás és az új üzleti modellek már ma is jelentős szerepet játszanak a munkahelyen, és a technológiának vitathatatlanul nagy hatása van arra, hogyan dolgozunk. De vajon a jövőre nézve milyen jóslatokba bocsátkozhatunk? Az elkövetkező évtizedekben hogyan fog kibontakozni az automatizálás felé mutató tendencia?

Tudjon meg többet >>

13/04/2017


felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.