Sajtóhírek


A szlovákiai állásbörzék minőségi és mennyiségi kínálata


Mit tegyünk és mit ne, ha saját vállalkozást indítunk – az első lépések

Egy vállalkozás alapításához versengő hozzáállásra van szükség, egy kicsit úgy, mint egy sikeres sportcsapat irányításához. Készüljünk tehát a nagy harcra!

Tudjon meg többet >>

27/06/2017


Állásbörze: használjon ki minden percet!

Tegyük fel, hogy talált egy állásbörzét, ahová szeretne elmenni, és már a regisztrációs folyamaton is túlesett (ha szükséges). Mi a következő lépés? Lehet, hogy úgy gondolja, ezután elég csak aznap megjelenni az eseményen, viszont ahhoz, hogy a lehető legjobban ki tudja használni az állásbörze nyújtotta lehetőségeket – és okosan használja fel az időt –, érdemes némi előzetes tervezést végezni...

Tudjon meg többet >>

22/06/2017


Svédország görög egészségügyi szakembereket csábít északra

Egy sikeres foglalkoztatási program arra buzdítja az egészségügyi dolgozókat, hogy Görögországot Svédországra cseréljék. Az évente két alkalommal megrendezésre kerülő Svéd Hétnek Athén és Szaloniki ad otthont. A legutóbbi rendezvényre a múlt hónapban került sor, a két ország együttműködése azonban már hosszú múltra tekint vissza.

Tudjon meg többet >>

20/06/2017


Állásbörze egy kattintásra: IT-szakemberek Európa különböző pontjairól „csatlakozhattak rá” az Írországban megrendezett Európai Online Foglalkoztatási Napra

Tegyük fel, hogy Ön szoftverfejlesztői/IT vagy üzleti szolgáltatási háttérrel rendelkezik, és a karrierépítés jegyében éppen állást keres. Hogyan látna hozzá az új lehetőségek felkutatásához? Nem valószínű, hogy szórólapokat böngészne egy állásbörzén. Sokkal inkább a mindent átszövő világhálón végezné a keresést, legalábbis részben.

Tudjon meg többet >>

14/06/2017


Amit az Európai Szociális Alapról (ESZA) tudni kell

A 2007–2014 közötti időszakban közel 10 millió európai talált állást az Európai Szociális Alap (ESZA) támogatásával. Mivel az ESZA az idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, úgy gondoltuk, itt az ideje részletesebben bemutatni, hogyan működik az ESZA, milyen típusú támogatásokhoz lehet jutni általa, és mi a részvétel módja.

Tudjon meg többet >>

13/06/2017


Útmutató a hálózatépítéshez

A networking, avagy a kapcsolati háló kiépítése mindenekelőtt a kapcsolat felvételéről, a nevünk megismertetéséről és az olyan lehetőségek eléréséről szól, amelyek a szokásos online álláskeresés közben esetleg nem jönnének szembe. Több dolgot kell alaposan átgondolni, mielőtt ténylegesen felkeresnénk egy hálózatépítésre teret adó eseményt, ezért három fő szakaszra bontottuk a folyamatot, hogy ezzel segítsük a felkészülést, a hasznos időtöltést és a tapasztalatok lehető legjobb kiaknázását.

Tudjon meg többet >>

08/06/2017


Hazatérés: a lengyel hazatelepülők életének megkönnyítése

Az emberek szeretnek utazni, új helyre költözni és megújulni. Lássuk be: az, hogy állandóan úton vagyunk, egyre inkább globalizálódó világunk egyik mellékterméke. Ugyanakkor mostanában ennek pont az ellenkezője is kezd elterjedni. Úgy tűnik ugyanis, hogy manapság egyre több külföldön élő lengyel tervezi a hazatérést. Úgy 15 éve jellemző az a tendencia, hogy a lengyel munkavállalók ígéretesebb külföldi országokban próbálnak szerencsét, most viszont újra elkezdtek otthon munkát keresni. Korábban az volt a kérdés, hogy miért. Ma már viszont csak az a kérdés, hogy mikor...

Tudjon meg többet >>

07/06/2017


Brüsszelben az Actiris terjeszti „Az első EURES-állásod” hírét

Az Actirisnél dolgozó EURES-munkatársak 2016. decemberben nekivágtak a brüsszeli utcáknak, hogy népszerűsítsék „Az első EURES-állásod” (YFEJ) programot. Az Actiris International a brüsszeli állami foglalkoztatási szolgálat, az Actiris nemzetközi ága, egyben az EURES törekvéseit támogató partnerek egyike.

Tudjon meg többet >>

01/06/2017


Miben segíthet Önnek a networking?

A sikeres karrier elengedhetetlen elemei a készségek és a tapasztalat. Ám ahogy modern világunkban egyre erősödik a munkahelyekért folytatott verseny, egyre nagyobb jelentőséggel bír a régi mondás, miszerint „nem az számít, hogy mit tudsz, hanem, hogy kit ismersz”. A networking – vagy más szóval kapcsolatépítés – versenyelőnyt biztosíthat Önnek, és segítségével olyan lehetőségek nyílhatnak meg, amelyek létezéséről nem is tudott.

Tudjon meg többet >>

30/05/2017


felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.