Sajtóhírek


12 svéd forgatókönyvírónak nyílt lehetősége arra, hogy lengyel producerek előtt ismertessék filmötleteiket

A forgatókönyvírói szakmában közismerten nehéz meggyökerezni. Idén március 26-án azonban tizenkét svéd forgatókönyvíró soha vissza nem térő lehetőséget kapott, amikor a Lengyel Filmintézet közreműködésével filmszakemberek előtt mutathatták be ötleteiket. Ez az esemény a svédországi székhelyű EURES-tanácsadó, Wanna Spiridonidou és a Filmintézet közötti, két évig tartó kapcsolatépítés gyümölcse volt.

Tudjon meg többet >>

12/05/2015


2014-ben indul az új EURES-portál

Az EURES-portál 2014 elején átalakuláson megy keresztül: egy új „Internetes önéletrajz" alkalmazással és jobb keresési funkciókkal bővül, új megjelenést kap, valamint felhasználóbarátabbá válik. Az EURES arra törekszik, hogy még inkább megkönnyítse az álláskeresők és a munkaadók számára, hogy egymásra találjanak.

Tudjon meg többet >>

24/01/2014


3500 álláslehetőség a határokon átnyúló saarbrückeni foglalkoztatási napon

Ha Európa közepét célozta meg magának, lehet, hogy a Németország, Franciaország, Luxemburg és Belgium közötti határmenti régióban, az EURES határmenti partnerségének* színterén talál állásra. E sokszínű régióban Saarbrückenben került sor a közelmúltban egy foglalkoztatási napra, ahol a német, a francia és az angol nyelv elegyét lehetett hallani.

Tudjon meg többet >>

20/06/2014


A 2016-os „Netre fel!” hét: a készségek és az állások közötti szakadék áthidalása Európában

Az európai „Netre fel!” hét 2016. március 14–20-ig tart. Az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő digitális kampány az internet és a technológia biztonságos, magabiztos használatára ösztönzi az európai polgárokat. Ragadd hát meg a lehetőséget, és javítsd te is digitális készségeidet és elhelyezkedési lehetőségeidet!

Tudjon meg többet >>

16/02/2016


A bolgár és román állampolgárok mostantól szabadon vállalhatnak munkát az EU-ban

2014 januárjában feloldották a bolgár és román állampolgárokra vonatkozó munkaerőpiaci korlátozásokat az Európai Unió valamennyi tagállamában.

Tudjon meg többet >>

06/03/2014


A bolgár munkáltatóval való tartós kapcsolat révén az EURES-tanácsadó érdemi megoldásokat kínálhat

Erdal Egin holland EURES-tanácsadó az utóbbi 4 évben állandó készenlétben állt, hogy segítse a bulgáriai székhelyű nemzetközi céget, az Euroccort, amelynél nagy a kereslet a holland anyanyelvűek iránt. Az álláskeresők külföldi elhelyezkedését támogató napi munkája mellett Erdal 2012 óta nagyjából 30 ember alkalmazásához segítette hozzá az Euroccort.

Tudjon meg többet >>

21/06/2016


A Drop’pin Live Twitter-chatje több mint 300 000 felhasználóhoz jutott el

A Drop'pin Live november 25-i fórumának házigazdája hat európai fiatal volt, akik rengeteg kérdésre válaszoltak. A #DroppinGoFar hashtag dél körül már igen népszerű volt a Twitteren, és az esemény végéig 303 000 felhasználóhoz jutott el.

Tudjon meg többet >>

05/01/2016


A felszolgálói gyakornoki időszak egy norvég szállodában eredményezett állást

A karrier szempontjából a szerényebb kezdetek is célra vezetőek lehetnek. Nicklas Antal svéd álláskeresőnek a norvégiai és svédországi EURES-en keresztül gyakornoki lehetőséget ajánlottak egy norvégiai szállodában. A gyakornoki idő leteltével állást ajánlottak Nicklas-nak a hotelben, elsősorban nyitottságának és tanulási kedvének köszönhetően.

Tudjon meg többet >>

03/02/2014


A fiatalok ezentúl még könnyebben juthatnak hozzá a foglalkoztathatóságukat javító lehetőségekhez

A mai munkaerőpiacon mintha minden az olyan fiatalok ellen dolgozna, akik szeretnék megvetni a lábukat a munkahelyi ranglétrán. Az európai fiatalok előtt álló akadályok között csak a tényezők egyike a tapasztalatok és a munkahelyi készségek hiánya, valamint az ilyen készségek elsajátítására nyíló lehetőségek szűkössége. Mivel az iskola vagy egyetem befejezése és a karrier kezdete között rögös út vár rájuk, szükségük van a támogatásra, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki életüknek ebből a sorsdöntő időszakából.

Tudjon meg többet >>

29/06/2015


A foglalkoztatási napon való részvétellel a szlovák elektroműszerész valóra válthatja álmát

A szlovák Ondrej Farbiak elektroműszerész álma, hogy egyszer egy saját háza legyen. A nyitrai EURES foglalkoztatási nap révén egy lépéssel közelebb került céljához, mivel itt sikerült németországi állást találnia.

Tudjon meg többet >>

03/10/2014felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.