Sajtóhírek


Amikor a szerelem és a csokoládé egy norvég fjord partján találkozik

A szünidei románcok ritkán adnak új irányt az ember életének. Amikor azonban a Svédországból származó Bengt Dahlberg a norvégiai Geiranger-fjordhoz utazott, és ott szerelembe esett, úgy döntött, bármit megtesz azért, hogy maradhasson. Így jött létre egy kézműves csokoládét gyártó műhely és kávézó a világ egyik leglátványosabb fjordjánál.

Tudjon meg többet >>

27/11/2015


A szezonális munkaerő-felvételtől függő családi vállalkozás számára az EURES létfontosságú szövetséges

Kenneth és Birgit Andersson egy svéd pár, akik 1991-ben vették át a családi eperföldet, amelyen külföldi eperszedő munkások alkalmazásával tudnak életképesen gazdálkodni. A tengerentúli munkások toborzása azonban drága és időigényes volt, nem beszélve arról, milyen nyelvi akadályokba ütköztek. Az ilyen és más egyéb akadályok leküzdése érdekében Anderssonék az EURES-hez fordultak segítségért.

Tudjon meg többet >>

24/11/2015


A munkáltatókkal kialakított tartós kapcsolat révén az EURES-tanácsadók valódi segítséget nyújthatnak az álláskeresőknek

Mit vár az ember egy tartós kapcsolattól? Ha bizalmat, átláthatóságot és azt az érzést, hogy a másik őszintén segíteni akar, akkor ezzel éppen azt a kapcsolatot írtuk le, amely sok EURES-tanácsadó és a velük együttműködő munkáltatók között működik.

Tudjon meg többet >>

20/11/2015


Portugál egészségügyi dolgozók Észak-Norvégiában hasznosítják készségeiket

Egy lisszaboni fiatal pár célzott nyelvi képzéssel kezdte meg új, norvégiai életét. Ma már laboratóriumi analitikusként, illetve gyógyszerészként dolgoznak az északi sarkkör közelében, egy kisvárosban, és itt nevelik már majdnem kétéves kislányukat, aki nagy iramban halad a kétnyelvűség felé.

Tudjon meg többet >>

17/11/2015


Interjú, pszichometriai tesztek és kérdőív – Miért olyan bonyolult jelentkezni egy állásra?

Az elsőrangú munkavállalók után kutató toborzók módszerek egész sorával igyekeznek meggyőződni róla, hogy a megfelelő személyt választják-e. Olvass tovább, hogy megfejtsd a legújabb trendeket, és megtudd, mire számíthatsz!

Tudjon meg többet >>

13/11/2015


Álmai digitális állása – az álláskeresők még regisztrálhatnak a madridi állásbörzére

Az ágazat fő foglalkoztatói, mint az Uber, az Amazon fejlesztés, a Huawei és a Booking.com minőségi munkaerőt keresnek. Lehet, hogy Ön is azok közé tartozik, akik megfelelnek a kívánalmaiknak. Ha szeretne a digitális szektorban dolgozni, tekintse meg az Európai Digitális Állásbörzét Madridban november 20-án.

Tudjon meg többet >>

09/11/2015


Az EURES Málta ügyfélre szabott támogatása hatékony segítség a sziget toborzói és munkaadói számára

E földközi-tengeri szigeten számos virágzó ágazat – a szoftverüzletágtól kezdve az iGamingig – keres sürgősen új alkalmazottakat. Az EURES Málta csapata kicsi ugyan, mégis jelentős sikert arat az ezen ágazatokat napi szinten kiszolgáló toborzóknak és munkaadóknak nyújtott proaktív támogatással.

Tudjon meg többet >>

06/11/2015


Az álláskeresők és a munkaadók számára egyaránt az EURES keretében megvalósuló, országok közötti szoros együttműködés eredményezi a legjobb szolgáltatást.

Az EURES hálózata kiterjed az egész Európai Unióra, de a kapcsolatai túlnyúlnak Európa határain. A rendszeres találkozóknak és a gyakori közös munkának köszönhetően a tanácsadók könnyedén megtalálják az álláskeresőknek a megfelelő munkahelyeket. AZ EURES-hálózat egy magyar és egy román tagja elmeséli, hogyan működik ez a gyakorlatban, és miért oly lényeges.

Tudjon meg többet >>

03/11/2015


Az EURES új kezdeményezésének köszönhetően öt fiatal ír álláskereső előtt nyílt meg a digitális média kapuja

A külföldi tapasztalatszerzés olykor valóban hozzásegíthet az álommunkahely elnyeréséhez, egy most induló írországi rendszer pedig éppen ezt a kezdőlökést adja meg a fiatal álláskeresőknek. Az írországi Experience Your Europe (EYE) program öt résztvevője Hollandiában járt médiaképzésre az Illuminata Media jóvoltából. Dublinba visszatérve az év végére mind az öten állásra vagy állásajánlatra számíthatnak a holland cégnél.

Tudjon meg többet >>

27/10/2015


Keményen dolgozott azért, hogy behívják az interjúra – ne hagyja, hogy kikezdjék az idegei!

Rátalált az ideális állásra? Elérte, hogy behívják interjúra? Íme néhány ötlet, hogyan lehet nyugodt és magabiztos még akkor is, ha közben szétveti az ideg.

Tudjon meg többet >>

20/10/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.