Sajtóhírek


A Spanyol–Észak-Európai Foglalkoztatási Napon valósággal tolongtak a spanyol álláskeresők, hogy a megüresedett állások között keresgéljenek.

A december 16-án, Madridban megrendezett esemény házigazdái svéd, dán, norvég, finn és észt toborzókat hívtak Spanyolországba, hogy olyan munkavállalókkal hozzák össze őket, akik szívesen költöznének Észak-Európába. A rendezvényre csaknem nyolcszázan regisztráltak, 24 kiállító képviseltette magát, köztük három munkáltató helyszíni toborzást is tartott.

Tudjon meg többet >>

12/02/2016


Jó eséllyel a játék lehet a következő eszköz a toborzók eszköztárában

Frissítsd fel a számítógépes játékokban szerzett készségeidet – lehet, hogy ezen múlik a következő állásinterjúd sikere! Nagy nevű vállalatok, mint a Deloitte, úgy mérik fel a jelentkezők kockázattűrését, tanulási sebességét, szellemi mozgékonyságát és kitartását, hogy megnézik, milyen jól játszanak egyes speciálisan fejlesztett számítógépes játékokkal.

Tudjon meg többet >>

05/02/2016


Új év, új munkahely? Ha követi szakértőink karriertanácsait, 2016 az Ön éve lesz!

Az év eleje megfelelő időpont arra, hogy áttekintse a munkával kapcsolatos céljait: fogadalmakat tegyen, felülvizsgálja terveit és átértékelje karrierjét.

Tudjon meg többet >>

02/02/2016


Vonzó nyári gyakorlat néhány szerencsés orvostanhallgatónak

Új módszereket ismerhetsz meg, gyakorlati tapasztalatokat szerezhetsz, felfrissítheted az angolnyelv-tudásodat, és mindezért még fizetést is kapsz! Az EURES Litvánia és a Jark Healthcare munkaközvetítő ügynökség jóvoltából néhány orvostanhallgató az Egyesült Királyságban töltheti nyári szakmai gyakorlatát, ami későbbi karrierjük során jól mutat majd az önéletrajzukban.

Tudjon meg többet >>

26/01/2016


Otthonra találás egy új országban – egy portugál ápolónő pénzügyi függetlensége Németországban

A két évvel ezelőtt Németországban állásra találó portugál ápolónő, Joana Cavaco szívesen megosztja tapasztalatait mindazokkal, akik egy teljesen új munkakultúra iránt érdeklődnek.

Tudjon meg többet >>

19/01/2016


Távoli kirándulóhely a világ végén? Készülj, és dolgozz a vadonban!

Bár a legtöbb munkalehetőség a kis- és nagyvárosokban adódik, számos állást kínálnak vadabb, távolabbi területeken is. Hogyan találhat új otthonra egy álláskereső egy távoli közösségben? Hogyan segíthetnek a munkaadók abban, hogy munkatársaik megszokják az elszigeteltséget, és miként ösztönözhetik őket arra, hogy hosszabb távra is hozzájuk szegődjenek? Norvég EURES-tanácsadónknak van néhány ötlete.

Tudjon meg többet >>

15/01/2016


Büszke és boldog – a román férfi valódi sikert ért el külföldön vállalt munkájában

Constantin Amariei úgy döntött, új irányba tereli az életét, ezért 48 évesen Romániát elhagyva a Cseh Köztársaságban vállalt munkát. Nagy lépés volt, de biztos volt magában, mert tudta, hogy az EURES csak valós állást kínál neki. „Az EURES nem ajánlgat „szürke” vállalatokat” – mondja.

Tudjon meg többet >>

12/01/2016


Valódi sikert hozott az európai állásbörze egy belga informatikus számára!

Pierre Dramaix, miután kanadai útjáról hazatérve három hónapja volt ismét Belgiumban, úgy érezte, eljött az ideje, hogy új állás után nézzen. Mivel szívesen dolgozott volna külföldön, örömmel részt vett az EURES által rendezett brüsszeli európai foglalkoztatási napon.

Tudjon meg többet >>

08/01/2016


A Drop’pin Live Twitter-chatje több mint 300 000 felhasználóhoz jutott el

A Drop'pin Live november 25-i fórumának házigazdája hat európai fiatal volt, akik rengeteg kérdésre válaszoltak. A #DroppinGoFar hashtag dél körül már igen népszerű volt a Twitteren, és az esemény végéig 303 000 felhasználóhoz jutott el.

Tudjon meg többet >>

05/01/2016


Multinacionális vállalatok, mint például a párizsi Disneyland® az EURES segítségével élénkítik a munkaerő-felvételt

Ősz van, ami azt jelenti, hogy a párizsi Disneyland® felkészül a vendéglátó és egyéb alkalmazottainak a felvételére, akik egy csapatként fognak azon fáradozni, hogy a látogatók felejthetetlen élményeket szerezzenek. E fontos feladatokra megfelelő munkatársak kiválasztásakor a vállalat az EURES hálózathoz fordul, hogy az egész EU-ban elérjék az álláskeresőket.

Tudjon meg többet >>

18/12/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.