Sajtóhírek


Új terek hódítása – EURES állásbörze a közösségi médiákban

A rendezvény időpontját érdemes feljegyezni a naptárba! 2015. október 9-én pénteken kezdődik a kizárólag a Twitteren és a Facebookon zajló állásbörze. A holland EURES által megrendezett innovatív esemény a hálózat első ilyen jellegű állásbörzéje. Ha sikeresnek bizonyul, ösztönző lehet a többi európai országbeli EURES-kollégák számára, hogy hasonló eseményt rendezzenek.

Tudjon meg többet >>

01/10/2015


Egy litván építőipari cég gyorsan és könnyen töltötte be álláshelyeit az EURES segítségének köszönhetően

A litvániai Kaunasban működő Projektana építőipari vállalat a kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére is sikeresen működik. Legfőbb tevékenysége az alapok elkészítése különböző építési helyszíneken Litvániában, Lettországban, Fehéroroszországban és Oroszországban. A beérkező megrendelések mennyisége miatt gyakran előfordul, hogy új munkatársakat kell felvenniük, és egyre messzebb kell keresgélniük, hogy megfelelő képzettségű szakembert találjanak. A Projektana egyértelműen előnyösnek találja, hogy az EURES hálózatán belül talált munkatársakra.

Tudjon meg többet >>

29/09/2015


Dániába költözne munkát vállalni? A Workindenmark partnereknek szóló programja segít a partnerének is munkát találni

Nem kell felfüggesztenie karrierjét, ha partnere Dániában vállal munkát. Tiago is erre a következtetésre jutott, amikor feleségét pszichiáter munkakörbe felvette egy dán kórház. A Workindenmark partnereknek szóló programját vették igénybe, amely segítséget és szaktanácsadást nyújt a partnerek álláshoz jutása terén.

Tudjon meg többet >>

18/09/2015


A németországi Fekete-erdőben görög ápolónő gondoz egy Alzheimer-kóros beteget „Az első EURES-állásod” programnak köszönhetően

A németországi Fekete-erdőben görög ápolónő gondoz egy Alzheimer-kóros beteget „Az első EURES-állásod" programnak köszönhetően

Tudjon meg többet >>

15/09/2015


A tantermi tanulást és a munkahelyi gyakorlatot ötvöző MobiPro program igazán kifizetődő

Csak az idén száznál több bolgár fiatal ragadta meg az alkalmat, hogy éljen a németországi Job of my Life (Életem állása) elnevezésű programnak köszönhető szakképzési és elhelyezkedési lehetőségek előnyeivel.

Tudjon meg többet >>

10/09/2015


Álláskeresés az EURES-portálon – hatékonyabb keresés, egyszerűbb használat

Portálunk nagy átalakulás előtt áll! Az „Álláskeresés" eszközt használók hamarosan sokkal eredményesebben és egy letisztult felületen tudnak keresni.

Tudjon meg többet >>

07/09/2015


Szakmai gyakorlat, gyakornoki program, tanulószerződéses gyakorlati képzés – melyik való Önnek?

Ha Ön 35 évesnél fiatalabb és munkát keres, akkor Az első EURES-állásod és az új Drop'pin@EURES portál lehet a megoldás! Ezek az oldalak segíthetnek állást, szakmai gyakorlatot vagy tanulószerződéses gyakorlati képzést keresni az uniós országokban, Norvégiában vagy Izlandon. De tisztában van azzal, mi a különbség a szakmai gyakorlat és a tanulószerződéses gyakorlati képzés között? És mi a helyzet a gyakornoki programmal? Ha tovább olvas, minden kérdésére választ talál!

Tudjon meg többet >>

04/09/2015


Az iskolából kimaradó fiatalokat az EURES-tanácsadók segítik az esélylatolgatásban

Az EURES-tanácsadóknak köszönhetően az iskolából kimaradó lett fiatalok betekintést nyerhetnek az Európa-szerte zajló állásvadászatba. A tanácsadók felkeresik az iskolákat, hogy személyesen is elbeszélgessenek a jövő álláskeresőivel.

Tudjon meg többet >>

01/09/2015


A kétnyelvű emberek felturbózzák agyuk kognitív képességeit

Ha valaki több nyelven beszél, annak előnyei nyilvánvalóak: több helyen érzi otthon magát, könnyebben talál munkát és könnyedén szóba elegyedik másokkal. Közelmúltbeli kutatások eredményei szerint azonban a többnyelvűségnek további rejtett előnyei is vannak.

Tudjon meg többet >>

28/08/2015


Villáminterjú – az EURES Luxembourg minden lehetséges segítséget igyekszik megadni, hogy megtalálja álmai állását!

Ha szívesen dolgozna a vendéglátóiparban, és 2015. október 26-án épp ráér, jegyezze fel ezt a dátumot és látogasson el a luxemburgi Mondorf-les-Bains-be! Ezen a napon ugyanis az EURES villáminterjúkat szervez, hogy a potenciális munkaadókat és az álláskeresőket közelebb hozza egymáshoz. Akkor is ellátogathat a rendezvényre, ha munkatársakat keres, mivel a szervezők munkaadókat is szívesen látnak.

Tudjon meg többet >>

25/08/2015felelősségkizárás

A "Focus on…" ("Fókuszban az…") cikkek vitára ösztönző módon, aktuális témákról és eseményekről adnak tájékoztatást az EURES honlap látogatói számára. Nem feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját tükrözik.