Javaslatok és tippek


Ha a vállalatok az Európai Gazdasági Térség (EGT) más országaiból toboroznak alkalmazottakat, lehetőségük nyílik arra – különösen a bizonyos gazdasági szektorokban jelentkező nemzeti munkaerőhiány esetén – hogy motivált és szakképzett dolgozókat találjanak. Ez a vállalati innováció és a versenyképesség javulásához is hozzájárulhat.

Ha azonban korábban még nem próbálta, nehéz lehet munkavállalókat találni más európai országokból. Hogyan induljon el? Mit kell mérlegelnie? Ki tud ebben segítséget, támogatást nyújtani?

Az alábbi, három részből álló ellenőrző listából ötleteket meríthet ahhoz, hogy milyen lépéseket tegyen a külföldiek alkalmazása előtt (keresés), közben (munkaerő-felvételi folyamat egy másik EGT-országban) és azt követően (munkaerő megtartása).

Ellenőrző lista

Ha kérdése van a külföldiek alkalmazásával kapcsolatban, az „EURES tanácsadók” gombra kattintva megtalálhatja az Önhöz legközelebbi EURES tanácsadót.
Ösztönzésképpen íme néhány olyan munkaadó tapasztalatai, akik az EURES tanácsadók segítségével vagy az EURES által szervezett állásbörzék keretében éltek a külföldiek alkalmazásának lehetőségével.

United Kingdom

"Jacaranda Recruitment’ has now successfully been working with EURES for a couple of years. We have been supported in finding suitable candidates for permanent recruitment in the social sector in the UK and we are looking forward to next year’s events and other collaborations with our European neighbours."

Rene Mantik, International Marketing Consultant
Jacaranda Recruitment, United Kingdom

HOLLANDIA

"1996 óta állunk kapcsolatban az EURES-szel. Évente különböző országokban számos tanácsadó segít bennünket abban, hogy mintegy 370 idénymunkást toborozzunk. Az EURES tanácsadói mindig segítőkészek, tájékozottak és pontosan tudják, országukban hogyan pozícionálják vállalatunkat. Nagyon bízunk az EURES-ben, és szerencsésnek érezzük magunkat, hogy velük dolgozhatunk."

Isabelle van Aarle, ügyvezető igazgató,
Cosmo Entertainment, Hollandia

MÁLTA

"Nagy örömünkre szolgált, hogy a MISCO Malta részt vehetett az Európai Állásbörzén Brüsszelben.
Ez volt az első alkalom, hogy cégünk jelen volt egy nemzetközi állásbörzén, és mivel kedvező tapasztalatot szereztünk, alig várjuk, hogy a jövőben is részt vehessünk.
Az EURES-nek nagy szerepe volt az állásbörze sikerében, és szeretnénk megköszönni a rendezvény alatt nyújtott folyamatos támogatásukat."

Joanne Scerri
Humánerőforrás-igazgató, MISCO
Málta

GÖRÖGORSZÁG

"A Climaxnál nemzetközi vendégeink kiszolgálására szívesen alkalmazunk nemzetközi munkaerőt. Ezért éttermünk számára az EURES szolgáltatása tökéletes, emellett mindig hatékonyan és segítőkészen végzik a munkájukat. Helyi EURES tanácsadónk pontosan tudja, hogy munkaerő toborzásakor mit keresünk, és amint érdekes önéletrajzra bukkan, mindig azonnal felveszi velünk a kapcsolatot."

Papangelis Polyhronis, tulajdonos,
Climax étterem és bár, Görögország

E-mailben várjuk javaslataikat az ellenőrző listába felvehető új témakörökről (e-mail cím: empl-eures@ec.europa.eu).