Állás meghirdetése


Az EURES Foglalkoztatási Mobilitás Portálon található álláshirdetések nagyrészt az EURES-ben részt vevő országok állami foglalkoztatási szolgálatai által kezelt álláshirdetési adatbázisokból származnak. Az EURES kereső a Web Services-nek (webszolgáltatások) hívott technológia segítségével minden egyes nemzeti adatbázistól valós időben és azonnal lekéri az álláshirdetéseket. Ezek az álláshirdetések kétfélék lehetnek:

  • "EURES-állások", melyek kék zászlóval jelennek meg – olyan állások, melyekre a munkáltató külföldi munkavállalót keresett, vagy
  • bármely egyéb, a nemzeti álláshely adatbázisokban meghirdetett állások.

Ezenkívül létezik egy központi adatbázis is, ahol az EURES tanácsadók manuálisan helyezhetik el az álláshirdetéseket, melyek az “EURES-állások” címkét kapják majd. Az állások EURES Portálon való meghirdetésének jelenleg ez az egyetlen módja abban a néhány országban, amely még nem csatlakozott teljes mértékben a Web Services-hez, ugyanakkor ez a módszer egyes speciális esetekben is használható, például akkor, ha a munkáltató több nyelven kíván közzétenni egy álláshirdetést stb., ami a nemzeti adatbázisban nem mindig lehetséges.

Ha Ön álláshirdetést kíván megjelentetni az egyik nemzeti álláshely adatbázisban és ezáltal egyben az EURES Portálon is, számos megoldás közül választhat. Sok ország internetes önkiszolgáló (Internet Self Service) megoldásokat és hívásközpontokat (Call Centers) alkalmaz. A különböző országokban követendő eljárásokat és az ottani kapcsolattartókat illetően tekintse meg az alábbi táblázatot. A jobb oldali oszlopban található “Kapcsolatfelvétel egy EURES tanácsadóval” feliratra kattintva megtalálja valamennyi EURES tanácsadó adatait. Az egyes foglalkoztatási hivatalokat a jobb oldali oszlopban található “Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatok” linkre kattintva találhatja meg.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az önkiszolgáló rendszerek használata gyakran felhasználói azonosítóhoz van kötve, egyes országok pedig megkövetelik, hogy az álláshirdetést feladni kívánó munkáltató az adott országban be legyen jegyezve munkáltatóként.

Hogyan helyezzen el álláshirdetést az EURES Portálon az alábbi országokban