Što je Drop’pin@EURES?


Drop’pin@EURES je mjesto gdje poduzeća i organizacije mogu objavljivati i promicati mogućnosti za mlade koje je osmišljeno kako bi pomoglo mladim Europljanima da zakorače na tržište rada.

Mogućnosti na ovoj internetskoj platformi uključuju naukovanje, pripravništvo, programe osposobljavanja, tečajeve e-učenja, učenje jezika, potporu za mobilnost, usmjeravanje i mentorstvo i slično.

Kakvu god priliku tražite kako biste povećali svoje izglede za pronalazak posla u Europi, Drop’pin@EURES ima nešto za vas. Drop’pin@EURES također olakšava povezivanje mogućnosti za mlade s pravim profilom mlade osobe tako što omogućava pristup velikom broju osposobljenih tražitelja zaposlenja diljem Europe. Poslodavci na platformi mogu pronaći osobu koja im savršeno odgovara pretraživanjem životopisa potencijalnih kandidata na internetu. Osim toga, taj alat omogućuje organizacijama da na portalu izravno i jednostavno objave mogućnosti za mlade, što mogu vidjeti mladi članovi portala EURES iz cijele Europe.

 

Novo: Otvorena mjesta za naukovanje i pripravništvo na portalu EURES!

 

Život i rad u drugoj zemlji odlično je iskustvo za europske građane bez obzira na dob, kojim se stječu nove vještine i istodobno upoznaje druga kulturom i novi ljudi. Na portalu EURES prikazuju se svi javno registrirani poslovi diljem EU-a.

U budućnosti će portal EURES također obuhvaćati plaćena naukovanja i pripravništva u državama članicama EU-a, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj. Na portalu EURES već danas možete pronaći brojna naukovanja i pripravništva, a uskoro će uslijediti i nove ponude.  

Istražite dostupna radna mjesta tako da upišete „naukovanje“, „pripravništvo“ ili „stažiranje“ u polje za pretraživanje u nastavku. Za dodatne mogućnosti istražite otvorena mjesta za naukovanje ili pripravništvo u glavnom   dijelu EURES-a gdje su prikazana radna mjesta .

Ako su vam potrebni dodatni savjeti, obratite se savjetniku EURES-a za vašu državu članicu .

Za potporu u traženju pravog kandidata, Komisija je poslodavcima na raspolaganje stavila kontrolni popis da ih vodi kroz taj postupak. Praćenje kontrolnog popisa može povećati izglede za uspješan radni odnos i ishod za sve sudionike.

Ako ste zainteresirani za naukovanje i pripravništvo, pogledajte program mobilnosti EU-a Tvoj prvi posao preko EURES-a koji vas također može zanimati.

 

Što je inicijativa za pripravništva Digital Opportunity?

Digital Opportunity je pilot projekt kojim će se za do 6 000 studenata i onih koji su nedavno diplomirali omogućiti prekogranična pripravništva u razdoblju 2018. – 2020. Pripravnici koji sudjeluju u projektu Digital Opportunity poboljšat će svoje digitalne vještine u područjima kao što su kibersigurnost, velika količina podataka, kvantna tehnologija, strojno učenje, digitalni marketing i razvoj softvera. Prva pripravništva započet će u lipnju 2018., a pripravnici će primati mjesečnu naknadu od oko 500 EUR. Pilot projekt financirat će se iz programa Obzor 2020., a provodit će se u okviru programa Erasmus+

Ovdje doznajte više o inicijativi za pripravništva Digital Opportunity traineeships i uključite se!