Announcement
Najnovije vijesti - Europska komisija donijela je smjernice kako bi zajamčila zaštitu sezonskih radnika u EU-u u kontekstu pandemije izazvane koronavirusom. Dokument sadržava smjernice za nacionalna tijela, inspektorate rada i socijalne partnere kako bi se zajamčila prava, zdravlje i sigurnost sezonskih radnika te kako bi se osiguralo da su sezonski radnici svjesni svojih prava. Više informacija dostupno je ovdje.

Announcement
Od 1. veljače 2020. godine Ujedinjena Kraljevina više nije članica Europske unije. Međutim, na temelju sporazuma o povlačenju između EU-a i Ujedinjene Kraljevine sloboda kretanja radnika između Ujedinjene Kraljevine i država članica, uključujući pružanje EURES-ovih usluga, i dalje postoji tijekom prijelaznog razdoblja koje trenutačno traje do 31. prosinca 2020.

Pronađite posao bilo gdje u Europi

Pretraži. Pronađi. Poveži se.

EURES ukratko

Besplatno. Višejezični. Ljudska mreža

EURES je europska mreža za suradnju službi za zapošljavanje pokrenuta 1994. godine kako bi se olakšalo slobodno kretanje radnika. Od samog pokretanja mreža ustrajno radi kako bi europskim građanima osigurala jednake mogućnosti unatoč jezičnim preprekama, kulturološkim razlikama, birokratskim izazovima, razlikama u radnom pravu i nedovoljnom priznavanju potvrda o stečenim kvalifikacijama diljem Europe.

Pramenovi

Postanite EURES-ov član ili partner

Kako bi EURES postao snažnije i učinkovitije sredstvo za olakšavanje slobodnog kretanja i bolje funkcioniranje europskog tržišta rada, provedena je reforma sadržana u Uredbi (EU) br. 2016/589.

Uključiti se