O nama


EURES je mreža za suradnju čija je svrha olakšati slobodno kretanje radnika u 28 država članica EU-a, u Švicarskoj, Islandu, Lihtenštajnu i Norveškoj.

Mreža se sastoji od: Europskog koordinacijskoj ureda (ECO), Nacionalnih koordinacijskih ureda (NCO), partnera EURES-a i povezanih partnera EURES-a.

Partneri u mreži mogu uključivati javne službe za zapošljavanje (PES), privatne službe za zapošljavanje (PRES), sindikate, organizacije poslodavaca i druge važne dionike na tržištu rada. Partneri pružaju usluge informiranja, odabira radnika i zapošljavanja poslodavcima i tražiteljima posla, a Europski koordinacijski ured i nacionalni koordinacijski uredi nadziru organizaciju aktivnosti na europskoj i nacionalnoj raziniNadalje, EURES ima važnu ulogu u pružanju posebnih informacija i olakšavanju smještaja na radno mjesto u korist poslodavaca i pograničnih radnika u europskim prekograničnim regijama.

EURES u praksi pruža svoje usluge putem portala i putem mreže od oko 1 000 EURES-ovih savjetnika koji su u svakodnevnom kontaktu s tražiteljima posla i poslodavcima diljem Europe.