Skip to main content
Euroopan komission logo
EURES
Uutisartikkeli28 maaliskuu 2022Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Kausityö pysyväksi työpaikaksi

Kausityössä on monia etuja, mutta elämäänsä enemmän vakautta haluaville se on kuitenkin vain lyhyen aikavälin ratkaisu. Lue vinkkimme siitä, kuinka muuttaa kausityö vakituiseksi työpaikaksi.

How to turn your seasonal job into a permanent position
Unsplash

Anna hyvä vaikutelma itsestäsi

Ensisijaiseksi tavoitteeksi kannattaa ottaa hyvän vaikutelman antaminen itsestäsi työtovereille ja esihenkilöille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että saavut paikalle ajoissa, et välttele koskaan minkään tehtävän tekemistä ja teet työsi – ne pienimmätkin tehtävät – aina niin hyvin kuin osaat. Suhtaudu työhösi työhaastattelun jatkeena eli tilaisuutena osoittaa työnantajallesi, kuinka arvokas voisit olla yritykselle vakituisena työntekijänä.

Ole aina valmis oppimaan uutta

Hyödynnä kaikki tilaisuudet oppiaksesi kaiken yrityksestä, tehtävästäsi ja tiimistäsi, työskenteletpä sitten vähittäiskaupan alalla, maataloudessa tai matkailualalla. Tämä lisätietämys voi auttaa sinua erottumaan muista kausityöntekijöistä ja osoittaa työnantajallesi, että olet omistautunut työntekijä.

Sano aina kyllä

Päivittäisten työtehtävien lisäksi työnantaja saattaa pyytää sinua hoitamaan ylimääräisiä tehtäviä, tekemään ylimääräisen vuoron työtoverin sairausloman paikkaamiseksi tai työskentelemään pidempään kiireisinä aikoina. Nämä ovat erinomaisia tilaisuuksia osoittaa, että olet luotettava, joustava ja halukas auttamaan. Lisäksi – edellisen vinkkiin liittyen – tämä on oiva tilaisuus oppia uusia taitoja.

Luo hyvät välit työtovereihisi

Monet kausityöntekijät eivät näe merkityksellisenä suhteiden luomista työtovereihin. Vakituisen työpaikan saamiseksi yhteyden luominen työtovereihisi on kuitenkin ratkaisevan tärkeää. Näin voit osoittaa ihmissuhdetaitosi ja kykysi integroitua tiimiin, mutta myös laajentaa ammatillista verkostoasi. Se on myös hyvä keino levittää työtovereidesi keskuudessa sanaa siitä, että olisit kiinnostunut vakituisesta työpaikasta yrityksessä. Ystävällinen kollega saattaa kertoa sinulle avoimesta työpaikasta omalla osastollaan tai suositella sinua esihenkilölleen.

Kysy suoraan esihenkilöltäsi

Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta jos haluat jatkaa yrityksessä, varmista, että kerrot siitä työnantajallesi. Kysy esimieheltäsi, mitä vaihtoehtoja voisi olla tarjolla. Ota yhteyttä henkilöstöosastoon, jotta he voivat pitää sinut mielessään mahdollisissa meneillään olevissa rekrytoinneissa.

Se kannattaa, vaikka et saisikaan tarjousta heti, sillä nämä asiat kestävät joskus kauan. Sinut saatetaan laittaa mahdollisten ehdokkaiden tai tulevien rekrytoitavien henkilöiden listalle. Tärkeintä on, ettet menetä toivoasi – hankkimasi tiedot, kokemus ja asiantuntemus vievät sinut askeleen lähemmäs vakituista työpaikkaa.

Mietitkö kuinka tehdä vaikutus mahdolliseen työnantajaan? Noudattamalla käytännöllisiä ohjeitamme annat itsestäsi hyvän vaikutelman ja hankit unelmiesi työpaikan.

Yhteistyössä Euroopan ammatillisen liikkuvuuden EURES-portaalin kanssa

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Valmistautumalla tuot unelmiesi työpaikan ulottuvillesi

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

 

Aiheet
VinkkejäNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Vinkkejä
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.