Skip to main content
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Μάρτιος 2022Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Πώς να διαμορφώσετε την επαγγελματική σας φήμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είτε φιλοδοξείτε να εργαστείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση, πρέπει να γνωρίζετε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της φήμης σας. Έχουμε φτιάξει έναν κατάλογο με οχτώ βασικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια καλή επαγγελματική εικόνα.

How to build your professional reputation through social media
Unsplash

Να διαβάζετε πάντα τα άρθρα προτού τα κοινοποιήσετε

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο συχνά περιέχουν παραπλανητικούς τίτλους που αποσκοπούν απλώς στην προσέλκυση αναγνωστών. Η ανάγνωση ενός άρθρου πριν από τη κοινοποίησή του σάς προσφέρει τη δυνατότητα να ελέγξετε την ακρίβεια των πληροφοριών του και να βεβαιωθείτε ότι οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιέχει αντιπροσωπεύουν τις δικές σας απόψεις ή της επιχείρησής σας. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο έχετε την ευκαιρία να συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας και την επαγγελματική σας άποψη, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες στους ακολούθους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να δημοσιεύετε άρθρα που είναι σχετικά και άξια δημοσίευσης

Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύετε είναι συναφές με τον τομέα εμπειρογνωμοσύνης σας και περιέχει νέες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μην κατακλύζετε τους ακολούθους σας με υπερβολικά μεγάλο αριθμό πληροφοριών. Δώστε τους τον χρόνο να αφομοιώσουν το περιεχόμενο των αναρτήσεών σας και αλληλεπιδράστε μαζί τους. Εάν εστιάζετε στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα, οι ακόλουθοί σας μπορεί να σκεφτούν ότι αναρτάτε περιεχόμενο απλώς και μόνο για να φαίνεστε, γεγονός που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη φήμη σας.

Να απαντάτε εγκαίρως στα μηνύματα που λαμβάνετε

Η έγκαιρη αποστολή απαντήσεων στα μηνύματα και στις ερωτήσεις που λαμβάνετε αφήνει πάντα μια καλή εντύπωση. Ακόμη και αν δεν έχετε τη δυνατότητα να απαντήσετε αμέσως σε ένα μήνυμα, φροντίστε να στείλετε μια «ενδιάμεση απάντηση», όπως «Σας ευχαριστώ για το μήνυμά σας, θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν», και μην παραλείψετε να τηρήσετε την υπόσχεσή σας!

Προσοχή στη σωστή γραμματική

Σπανίως οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα καταλάβουν εάν μια ανάρτηση είναι καλογραμμένη, αλλά δύσκολα θα παραβλέψουν τυχόν τυπογραφικά ή άλλα λάθη. Τα γραμματικά λάθη μπορεί να υπονομεύσουν την αξιοπιστία των αναρτήσεών σας και να βλάψουν την επαγγελματική σας φήμη. Αφιερώστε χρόνο για να ξαναδιαβάσετε τα άρθρα που αναρτάτε και να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν λάθη: χρησιμοποιήστε ένα λογισμικό ορθογραφικού ελέγχου ή ζητήστε από κάποιον να ξαναδιαβάσει τα κείμενά σας προτού τα δημοσιεύσετε.

Ακολουθήστε χάσταγκ

Χρησιμοποιώντας χάσταγκ που αντιστοιχούν στα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα μπορείτε να βρείτε άτομα που έχουν τις ίδιες απόψεις με εσάς και να έρθετε σε επαφή μαζί τους. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να διευρύνετε το κοινό σας και να γίνετε γνωστός για την οξυδέρκεια και τις γνώσεις σας.

Χρησιμοποιήστε τους καταλόγους του Twitter

Οι κατάλογοι του Twitter σάς επιτρέπουν να λαμβάνετε ενημερώσεις διαχειρίσιμες και στοχευμένες. Μπορείτε να επιλέξετε έναν τομέα στον οποίο επιθυμείτε να αναγνωριστείτε ως ειδικός και να δημιουργήσετε έναν κατάλογο με τα άτομα που συζητούν για το συγκεκριμένο θέμα (βλ. παραπάνω συμβουλή σχετικά με τα χάσταγκ). Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να επικεντρωθείτε στην επικοινωνία σας με μια ομάδα ατόμων που σας συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα. Οι κατάλογοι του Twitter είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι εάν διαθέτετε εμπειρογνωμοσύνη σε περισσότερους από έναν τομείς.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές επιχειρήσεις κατήργησαν σταδιακά τους παραδοσιακούς χώρους εργασίας και τους αντικατέστησαν με νέους, δυναμικούς τρόπους εργασίας και πρόσληψης προσωπικού. Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το πώς έχει αλλάξει η αναζήτηση εργασίας το 2022.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Πώς έχει αλλάξει η αναζήτηση εργασίας;

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Χρήσιμες συμβουλέςΜέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σχετικές ενότητες
Χρήσιμες συμβουλές
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.