Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
EURES
Nyhedsartikel20 Maj 2022Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Erhvervspraktik: fordele for virksomheden

Mange arbejdsgivere mener, at erhvervspraktik kun er for de store i klassen. Men selv små og mellemstore virksomheder kan nyde godt af de mange muligheder, som erhvervspraktik rummer. Læs, hvordan praktikanter kan bidrage til din virksomheds trivsel.

Hiring interns: The benefits for companies

Få et nyt syn på tingene

Med tiden kan nogle virksomheder (især mindre virksomheder) køre fast i rutinen. Nogle gange er medarbejderne så fokuseret på at holde virksomheden i gang, at de glemmer, hvor vigtigt det er med nye synsvinkler og en finger på pulsen. Praktikanter kan være med til at lukke nye idéer og synspunkter ind i din virksomhed. De ligger tit inde med ny brancheviden og kan med deres gå-på-mod være med til at skabe grobund for kreative idéer og innovative løsninger. Når du har fået dem med om bord, så husk at opmuntre dem til at dele deres synspunkter. Lad dem vide, at deres mening er værdsat.

Let arbejdsbyrden for dine ansatte

Praktikanter kan være en god måde at støtte din virksomhed og dine medarbejdere på, især i travle perioder. Praktikanter påtager sig normalt lette administrative opgaver, hvilket letter dine ansattes arbejdsbyrde, så de kan fokusere på andre opgaver. Men praktikanter er ikke kun administrative assistenter – med den rette mentoring og det rette tilsyn kan de også påtage sig andre mere tungtvejende opgaver.

Oplær potentielle fuldtidsmedarbejdere

Erhvervspraktik er en mulighed for at lære nogen op i din virksomhed og at afprøve deres evner med henblik på eventuel fuldtidsansættelse. Tænk på erhvervspraktik som en prøveperiode, der giver både dig og praktikanten mulighed for at afgøre, om I er et perfekt match. Et yderligere plus ved at fuldtidsansætte praktikanter er, at de allerede kender de andre medlemmer af teamet. De er fortrolige med arbejdsmiljøet – så ingen tilpasningsperiode.

Promovér din virksomhed blandt potentielle jobsøgende

Hvis du lever op til dit ansvar som arbejdsgiver, og din praktikant er glad og tilfreds med sit praktikophold, vil rygtet sandsynligvis sprede sig. Mund-til-mund-metoden kan være effektiv til at sprede budskabet om, at du er en seriøs og pålidelig arbejdsgiver. Det kan resultere i flere ansøgninger til ledige stillinger og andre praktikpladser.

Styrk dine medarbejderes lederevner

Praktikanter bør altid sættes sammen med mentorer eller supervisere, så de kan lære nye færdigheder og komme til at gøre et godt stykke arbejde. Det er en fantastisk mulighed for at give dine fuldtidsmedarbejdere mulighed for at fremvise og udvikle deres lederevner. Og du vil kunne se, hvem der har ledelsespotentiale, hvis du overvejer nye forfremmelser.

Find praktikanter på Eures

Brug Euresportalen til at finde potentielle kandidater fra hele Europa. Kontakt en Euresvejleder, hvis du har spørgsmål. Vi er her for at hjælpe.

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over arrangementer

Kommende onlinearrangementer

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tipsRekrutteringstendenser
Relaterede sektion(er)
Råd og tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.